search

Ons nieuws van zaterdag 31 december 2022

Jenna Ortega en Christina Ricci sloten opmerkelijke deal over 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega en Christina Ricci sloten opmerkelijke deal over 'Wednesday'

Jenna Ortega sloot deal met Christina Ricci, die in het verleden iconische rol van 'Wednesday' heeft neergezet.

De serie Wednesday is een groot succes. De nieuwe serie over de Addams Family trekt weer allemaal jonge kijkers een toch al oud familieverhaal in.

De huidige serie is gemaakt door Tim Burton en draait voornamelijk op de alom geroemde hoofdrolspeelster Jenna Ortega. Echter ook de rol van Christina Ricci dient, zeker gezien haar acteerhistorie met betrekking tot de Addams Family, niet onderschat te worden.

Ricci als 'Wednesday'


De eerste versie van The Addams Family werd namelijk tientallen jaren geleden al uitgebracht en de cast bestond onder andere uit een nog jonge Christina Ricci. Ricci speelde toen nota bene de rol van 'Wednesday'! Best ingewikkeld dus voor Jenna Ortega, om in 2022 het stokje van Ricci over te nemen, welke daarbij voortdurend op haar vingers meekijkt.

Eng


In een recent interview met Entertainment Tonight gaf Jenna Ortega aan dat zij en Christina Ricci hier maar kort over spraken: Het was eng omdat ze kijkt hoe het gebeurt, wat je doet en het is een van haar beroemdste personages. Zij was degene die het iconisch maakte en het wordt hierdoor nog steeds herinnerd. De serie is een eerbetoon aan haar optreden van destijds.

"Ik wilde haar er niet mee lastig vallen. We keken elkaar gewoon recht in de ogen en zeiden: 'Laten we het niet over haar hebben'."

Meer 'Wednesday'?


Of er een tweede seizoen van Wednesday komt is formeel nog altijd niet officieel. Gezien het succes van de serie lijkt overigens niemand daaraan echt te twijfelen.

Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superster Rihanna ergerde zich kapot aan Jim Parsons uit 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Superster Rihanna ergerde zich kapot aan Jim Parsons uit 'The Big Bang Theory'

Jim Parsons en Rihanna kunnen het goed met elkaar vinden, op één ding na.

Superster Rihanna en de 'nerdy' Jim Parsons (Sheldon uit The Big Bang Theory ,da's niet persé een logisch paar. Toch kennen ze elkaar goed, zelfs zo goed dat Rihanna aangaf zich kapot te ergeren aan één van zijn grapjes.

Het duo kent elkaar van een samenwerking van een flinke tijd geleden, 2015 om precies te zijn. Ze werkten toen beiden als stemacteur aan de Dreamworks-animatiefilm Home.

Ergernis


Als onderdeel van de promotietournee van de film verscheen Parsons destijds in The Tonight Show van Jimmy Fallon. Hij gaf toen aan dat ze goede vrienden van elkaar waren maar dat Rihanna zich wel kapot ergerde omdat hij elke keer als hij haar zag haar liedjes begon te zingen.

Parson hierover: "Ik blijf zingen, zoals 'Yellow Diamonds in...' Ik bedoel, gewoon uit het niets zal ik het doe. Haar reactie is altijd... ze kijkt me aan en zegt: 'Dat geeft me koude rillingen, en niet op een goede manier."

Bazinga


Parsons legde ook uit dat hij eerst dacht dat het misschien een compliment was, maar later besefte hij: "Wat als zij 'Bazinga!' zou zeggen, de hele tijd?"



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster verklapt hoe de serie voor zijn personage zal eindigen
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster verklapt hoe de serie voor zijn personage zal eindigen

Will Byers verdween de afgelopen seizoenen op de achtergrond, maar in het laatste deel van 'Stranger Things' zal de focus weer meer op hem liggen.

In het eerste seizoen van Stranger Things speelde het personage Will Byers een enorm grote rol. In de latere seizoenen werd dit steeds minder, maar volgens Noah Schnapp, die Will speelt, zal de serie eindigen met een grotere focus op zijn personage.

Stranger Things heeft zich met ieder seizoen verder uitgebreid en steeds weer nieuwe personages toegevoegd. Schnapp heeft er nu in een interview op gehint dat het laatste seizoen van de serie, in tegenstelling tot de vorige, weer meer terug zal gaan naar de oorsprong.

Verhaal begint en eindigt met Will


"Ik kan je gewoon vertellen dat ik heel erg enthousiast ben over wat komen gaat. Ik denk dat ze dit seizoen geweldig werk hebben geleverd met het personage van Will en alles wat ze nodig hadden prachtig hebben aangepakt", deelde Schnapp. "De manier waarop ze de serie hebben afgesloten is gewoon perfect - het verhaal begon met Will en het zal eindigen met Will".

Will Byers heeft het gedurende de serie erg moeilijk gehad. Eerst werd hij ontvoerd naar de Upside Down, waarna hij in het tweede seizoen probeerde te herstellen van de aanhoudende effecten hiervan. In seizoen 3 en 4 probeerde hij een gevoel van normaliteit terug te krijgen, wat hem niet makkelijk af ging. Hopelijk eindigt het verhaal goed voor Will in seizoen 5.

Seizoen 5 van Stranger Things zal waarschijnlijk ergens in 2024 verschijnen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie 'Kaleidoscope' is gebaseerd op dit mysterieuze waargebeurde verhaal
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Kaleidoscope' is gebaseerd op dit mysterieuze waargebeurde verhaal

De nieuwe Netflix-miniserie 'Kaleidoscope' is gebaseerd op een overval die zomaar had kunnen gebeuren.

De nieuwe Netflix-miniserie Kaleidoscope is een unieke serie waarbij iedere kijker de afleveringen op een andere volgorde te zien krijgt. Nu blijkt dat de serie ook nog eens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal van een bedrijf dat bijna miljarden obligaties verloor door een orkaan.

Kaleidoscope volgt een groep criminelen die midden in een storm een overval proberen te plegen. In een interview met de Netflix-website Tudum zei de maker van de serie, Eric Garcia, dat het idee van een overval midden in een storm werd geïnspireerd door een waargebeurd voorval in 2012.

Overval tijdens een orkaan


"Het is losjes gebaseerd op iets dat had kunnen gebeuren", legde hij uit. "Na de orkaan Sandy stond $70 miljard aan obligaties onder water in de kelder van de DTCC, een groot clearing-bedrijf dat eigendom is van een aantal grote banken. In mijn hoofd bedacht ik: 'Nou, dat is een perfecte dekmantel voor een overval!'".

Orkaan Sandy trof in 2012 de oostkust van de Verenigde Staten en veroorzaakte overstromingen in de ondergrondse kluis van de Depository Trust & Clearing Corp. Het bedrijf weigerde om bekend te maken hoeveel schade er precies was, maar volgens hen was het een zeer klein percentage en kon het meeste hersteld worden.

In Kaleidoscope wordt de storm gebruikt als dekmantel om een overval te plegen. Voormalig dief Leo Pap stelt een team samen om tijdens een orkaan een onmogelijke overval te plegen. Ze willen $7 miljard aan geheime obligaties stelen die eigendom zijn van een crimineel imperium uit een ondergrondse kluis.

Kaleidoscope is vanaf 1 januari 2023 te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelde maar liefst 20 tv-series in 2022
Series / Nieuws

Netflix cancelde maar liefst 20 tv-series in 2022

Het was een bewogen jaar voor Netflix, waarin de streamingdienst maar liefst 20 series cancelde.

Ieder jaar komt Netflix met talloze nieuwe series, waarvan er vervolgens ook weer een hele hoop gecanceld worden. Dit zijn alle 20 series die in 2022 gecanceld werden door de streamingdienst.

2022 was een erg bewogen jaar voor Netflix. De streamingdienst had enorm hoge pieken met series als Dahmer, Stranger Things en Wednesday.

Maar deze hoogtepunten kwamen na een ruwe start van het jaar, waarbij de reputatie van het platform een deuk kreeg door onder andere een dalend aantal abonnementen.

20 gecancelde series


Eén van de dingen waar Netflix vaak kritiek op krijgt, is het feit dat de dienst veel series uitbrengt die vervolgens begraven worden onder de hoeveelheid aan keuze op het platform.

Er worden daarbij ook veel series gecanceld, waar mensen in veel gevallen wel graag naar keken. Dit jaar werden de volgende 20 series gecanceld:

1. Blockbuster
2. Warrior Nun
3. The Bastard Son & the Devil Himself
4. The Midnight Club
5. The Imperfects
6. Partner Track
7. Fate: The Winx Saga
8. Resident Evil
9. First Kill
10. Q-Force
11. The Midnight Gospel
12. Space Force
13. Raising Dion
14. On the Verge
15. Archive 81
16. The Baby-Sitters Club
17. Another Life
18. Cooking With Paris
19. Gentefied
20. Pretty Smart

Er speelt meer


Sommige van deze series waren erg geliefd en werden goed bekeken, maar volgens Netflix-executor Peter Friedlander is dat niet het enige wat meespeelt:

"Als we onze beslissingen moeten nemen, gaat het om de lange termijn en kijkers op de langere termijn. We kijken altijd naar veel verschillende aspecten."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video: Deze 6 series zie je nieuw in januari, met 'Hunters' seizoen 2
Series / Nieuws

Prime Video: Deze 6 series zie je nieuw in januari, met 'Hunters' seizoen 2

Ook de animatieserie The Legend of Vox Machina debuteert op Prime.

Prime Video zet deze maand weer een aantal nieuwe series online. Hieronder vind je meer informatie over die series en afleveringen.

The Rig (seizoen 1)



Verschijnt op: 6 januari
Genre: Thriller

Synopsis
The Rig toont de bemanning van het booreiland Kinloch Bravo, gestationeerd voor de Schotse kust in de gevaarlijke wateren van de Noordzee. Wanneer ze opgehaald moeten worden en terugkeren naar het vasteland komt er een mysterieuze en allesomvattende mist opzetten. Het booreiland wordt getroffen door zware bevingen, en ze raken afgesneden van alle communicatie met de buitenwereld.



Hunters (seizoen 2)



Verschijnt op: 13 januari
Genre: Drama

Synopsis
Nadat een ongeluk hun activiteiten in Europa doet ontsporen, moeten The Hunters de handen ineenslaan om de meest beruchte Nazi uit de geschiedenis, Adolf Hitler, op te sporen die zich in Zuid-Amerika schuilhoudt. Ondertussen onthult een blik in het verleden dat Meyer Offerman (Al Pacino) een gevaarlijke dreiging tegenkomt die zijn geheim kan ontrafelen en zijn ware identiteit kan onthullen, met explosieve gevolgen voor The Hunters.



Three Pines (seizoen 1)



Verschijnt op: 7 januari
Genre: Mysterie

Synopsis
Three Pines is een verfilming van Louise Penny's New York Times bestseller Chief Inspector Gamache. Three Pines volgt hoofdinspecteur Armand Gamache (Alfred Molina) terwijl hij zaken onderzoekt die zich afspelen onder de idyllische oppervlakte van het Quebecse dorpje Three Pines,. Hier ontdekt hij lang begraven geheimen en moet hij een paar van zijn eigen spoken onder ogen zien te komen.



Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die volgende maand op Prime verschijnen.

9 januari: The Legend of Vox Machina (seizoen 1) - Animatie - Nadat Vox Machina het rijk heeft gered van het kwaad en de vernietiging door toedoen van het meest angstaanjagende machtspaar in Exandria, moet zij de wereld opnieuw redden, ditmaal van een sinistere groep draken die bekend staat als het Chroma Conclave.

9 januari: Tough as Nails (seizoen 1) - Spelshow - Zes mannen en vier vrouwen die in het dagelijks leven hun mouwen opstropen en alles behalve bang zijn om lange werkdagen te maken of hun handen vuil te maken: dat zijn de hoofdrolspelers in de nieuwe, unieke realitycompetitieserie Tough as Nails.

In januari: LOL: Last One Laughing (seizoen 1) - Spelshow - een komedieserie die gepresenteerd wordt door de Vlaamse comedians Philippe Geubels en Jeroom Snelders. In de serie daagt Geubels 10 bekende Nederlandse comedians uit, om te zien wie zijn of haar gezicht strak kan houden, terwijl ze tegelijkertijd hun tegenstander aan het lachen proberen te maken.

Alle bovenstaande series zie je in januari op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix: Alle 35 nieuwe series en seizoenen die in januari verschijnen
Series / Nieuws

Netflix: Alle 35 nieuwe series en seizoenen die in januari verschijnen

Van Kaleidoscope tot Physical: 100: er is veel te zien op Netflix.

We starten morgen niet alleen met een nieuw jaar maar ook met een nieuwe maand vol nieuwe series op Netflix. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in januari op de streamer verschijnen.

Eerder vandaag plaatsten we al een overzicht met de zes grote series die Netflix in januari online zet. Check daarvoor het artikel Dit zijn de 6 meest opvallende Netflix-series in januari.

1 januari
Kaleidoscope (Seizoen 1)
Lady Voyeur (Seizoen 1)
Power Rangers Dino Fury (Seizoen 2)
The Way of the Househusband (Seizoen 2)

4 januari
MADOFF: The Monster of Wall Street (Seizoen 1)
The Lying Life of Adults (Seizoen 1)
Copenhagen Cowboy (Seizoen 1)

5 januari
Ginny & Georgia (Seizoen 2)
Woman of the Dead (Seizoen 1)

6 januari
Pressure Cooker (Seizoen 1)
The Ultimatum: France (Seizoen 1B - Deel 2)

9 januari
Trolley (Seizoen 1)

11 januari
Sexify (Seizoen 2)

12 januari
Kung Fu Panda: The Dragon Knight (Seizoen 2)
The Makanai: Cooking for the Maiko House (Seizoen 1)
Vikings: Valhalla (Seizoen 2)

13 januari
Break Point (Seizoen 1)
Sky Rojo (Seizoen 3)

19 januari
Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre (Seizoen 1)
That '90s Show (Seizoen 1)

20 januari
Bake Squad (Seizoen 2)
Bling Empire: New York (Seizoen 1)
Fauda (Seizoen 4)
Represent (Seizoen 1)
Åžahmaran (Seizoen 1)
Shanty Town (Seizoen 1)

25 januari
Against the Ropes (Seizoen 1)
Daniel Spellbound (Seizoen 2)
Record of Ragnarok (S2 Afl. 1-10)

27 januari
Kings of Jo'Burg (Seizoen 2)
Lockwood & Co. (Seizoen 1)
The Snow Girl (Seizoen 1)

31 januari
Cunk On Earth (Seizoen 1)

In januari
Physical: 100 (Seizoen 1)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 6 meest opvallende Netflix-series in januari
Series / Nieuws

Dit zijn de 6 meest opvallende Netflix-series in januari

Deze series gaan waarschijnlijk wel enige indruk maken op Netflix.

Netflix zet in januari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de zes grootste / meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Kaleidoscope (seizoen 1)



Verschijnt op: 1 januari
Genre: Actie / Misdaad
Kijk op Netflix

Synopsis
Een meesterdief en zijn team ondernemen een epische en complexe roofoverval die 7 miljard dollar moet opleveren, maar verraad, hebzucht en andere gevaren ondermijnen hun plannen.



Copenhagen Cowboy (miniserie)



Verschijnt op: 5 januari
Genre: misdaad
Kijk op Netflix

Synopsis
De heldin waar we allemaal op hebben gewacht - Miu laat zien hoe de onderwereld van Kopenhagen gerund moet worden.



Vikings: Valhalla (seizoen 2)



Verschijnt op: 12 januari
Genre: Actie
Kijk op Netflix

Synopsis
Vikings: Valhalla beschrijft de heroïsche avonturen van een aantal van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd - de legendarische ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), en de ambitieuze Scandinavische prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Onze heldhaftige Vikingen, opgejaagd en op de vlucht, worden gedwongen hun ambities en moed op de proef te stellen in werelden voorbij de fjorden van Scandinavië.



Sky Rojo (seizoen 3)



Verschijnt op: 13 januari
Genre: Drama
Kijk op Netflix

Synopsis
Door fatale gebeurtenissen in een bordeel slaan drie vrouwen die worden gekweld door hun verleden, op de vlucht voor hun pooier en zijn handlangers.



That '90s Show (seizoen 1)



Verschijnt op: 19 januari
Genre: Komedie
Kijk op Netflix

Synopsis
Het is 1995 en Leia Forman is wanhopig op zoek naar wat avontuur in haar leven of tenminste een beste vriend die niet haar vader is. Als ze in Point Place aankomt om haar grootouders, Red en Kitty, te bezoeken, vindt Leia wat ze zoekt vlak naast de deur wanneer ze de dynamische en rebelse Gwen ontmoet. Met de hulp van Gwens vrienden, waaronder haar beminnelijke broer Nate, zijn slimme, scherpzinnige vriendin Nikki, de sarcastische en pientere Ozzie, en de charmante Jay, realiseert Leia zich dat hier net zo'n avontuur kan gebeuren als bij haar ouders al die jaren geleden. Ze is vastberaden om zichzelf opnieuw uit te vinden en overtuigt haar ouders om haar voor de zomer te laten blijven. Ook is Kitty, met een kelder vol tieners, blij dat het Formans-huis nu een thuis is voor een nieuwe generatie en Red is, nou ja...Red.



Fauda (seizoen 4)



Verschijnt op: 20 januari
Genre: Misdaad/Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis
Een gepensioneerde Israëlische topagent besluit alsnog op zoek te gaan naar de Palestijnse militant die hij dacht gedood te hebben en veroorzaakt een keten van chaos.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Historisch drama 'Rise of the Empires' knalt de Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Historisch drama 'Rise of the Empires' knalt de Netflix top 10 binnen

De serie 'Rise of the Empires' wordt goed bekeken en staat nu zelfs in top 10 best bekeken series.

De serie Rise of Empires: Ottoman knalt de Netflix top 10 binnen. Het spectaculaire verhaal over de val van Constantinopel wordt verteld als een docudrama. Wat betekent dat er bovenop het verhaal ook historische context wordt gegeven door historici.

Constantinopel was tot 1453 een van de bolwerken van Oost-Romeinse/Byzantijnse Rijk. De Ottomaanse Turken veroverden de stad vervolgens en veranderden de naam in Istanbul.

Beide kanten


De serie belicht beide kanten van het verhaal. De rol van de Ottomaanse sultan Mehmet de Veroveraar wordt gespeeld door Cem YiÄŸit ÜzümoÄŸlu. De rol van de Byzantijnse keizer Constantine XI Palaiologos wordt gespeeld door Tommaso Basili. Verder wordt het verhaal verteld door Charles Dance, bij ons beter bekend als Tywin Lannister uit Game of Thrones.

Seizoen 2


In het huidige seizoen 2 consolideert Mehmed zijn macht, maar een tirannieke heerser in Walachije dreigt zijn rijk omver te werpen. In dit nieuwe seizoen, Sultan II. Mehmed zal het opnemen tegen Vlad Dracula. Het tweede seizoen heeft officieel dan ook de titel Rise of Empires: Ottoman - Mehmed vs Vlad gekregen.

Kijk de serie nu op Netflix .
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Start van de grote 'Percy Jackson'-serie op Disney+ al gelekt
Series / Nieuws

Start van de grote 'Percy Jackson'-serie op Disney+ al gelekt

De nieuwe Percy heeft in een interview laten weten wanneer de nieuwe serie te zien zal zijn op Disney+.

Er is de laatste tijd heel wat gepraat over de nieuwe Percy Jackson-serie: Percy Jackson and the Olympians. Beetje bij beetje krijgen fans nieuwe informatie. En nu is de verschijningsdatum gelekt door niemand minder dan Percy zelf!

De Disney+serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Rick Riordan. Zijn boeken zijn al eens eerder verfilmd, maar heel veel fans hadden hier veel kritiek op.

Deze keer is Riordan bij het process betrokken. Hij schrijft samen met andere schrijvers het script voor de nieuwe serie. Hierdoor hopen fans dat de serie dichter bij de boeken blijft die zij zo leuk vinden.

Een update


Riordan heeft al eerder op zijn blog gezegd dat de verschijningsdatum waarschijnlijk 2024 zal zijn.

Tijdens een interview met GoErie vertelde Walker Scobell, die Percy Jackson speelt, dat de verschijningsdatum misschien veel eerder is. Hij zei namelijk dat de serie eind 2023 of begin 2014 te zien zal zijn.

Bekijk hieronder de trailer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel pakt in 2023 flink uit op Disney+ met heel veel series
Series / Nieuws

Marvel pakt in 2023 flink uit op Disney+ met heel veel series

De Multiverse Saga heeft de MCU naar een heel ander niveau getild, maar de Mutliverse is nog maar net begonnen.

Elke Marvel fan weet hoe gecompliceerd de MCU in elkaar zit. Veel films hebben verbanden met elkaar en met de Multiverse is dit alleen nog maar gecompliceerder geworden. En dit zal de komende tijd niet makkelijker worden, aangezien er meer aan zit te komen voor de Multiverse.

De Marvel films zijn opgedeeld in verschillende fasen. Met de nieuwste special The Guardians of the Galaxy Holiday Special is fase 4 officieel geëindigd.

Dit betekent echter niet dat de Multiverse ook klaar is. De Multiverse is eigenlijk maar net begonnen. Wandavision luidde het begin in van de nieuwe Multiverse Saga en Avengers: Secret Wars zal fase 6 en dus de Multiverse saga afsluiten.

Nog maar het begin


De Multiverse saga is dus echt maar net begonnen en in een tweet hintte Marvel dat er nog veel meer gaat komen in 2023.

In de tweet staat: "De Multiverse saga is nog maar net begonnen… Let's go 2023!" We krijgen volgend jaar maar liefst vijf series met Secret Invasion, Loki (seizoen 2), Echo, Ironheart en Agatha: Coven of Chaos. Dit bevestigt de video helemaal aan het einde!

Bekijk hieronder de tweet.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk een nieuwe update over 'The Sandman'!
Series / Nieuws

Eindelijk een nieuwe update over 'The Sandman'!

Na een dodelijke stilte zijn er nu eindelijk meer updates over de nieuwe afleveringen van The Sandman.

Fans zitten al een tijdje hoopvol te wachten op updates van The Sandman. Deze zijn er eindelijk gekomen. Neil Gaiman plaatste namelijk een bericht met een hele grote update.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Neil Gaiman. In augustus was de serie voor het eerst te zien op Netflix en deze bleef wekenlang bovenaan de hitlijsten staan. Het lukte de serie zelfs om Stranger Things heel even van die eerste plaats af te gooien.

In november was er goed nieuws gekomen voor fans. De serie krijgt meer afleveringen! Er was nog heel weinig bekend over deze nieuwe afleveringen. Tot dit bericht dan.

Gaimans update


Op Tumblr is er aan Gaiman gevraagd of er nieuwe updates waren. Gaiman antwoordde dat ze bezig zijn met het schrijven van de afleveringen en dat hij betrokken is bij het script van een aantal afleveringen.

Bekijk hieronder het bericht en de trailer en stream The Sandman op Netflix







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Die andere Geralt snapt vertrek Henry Cavill uit 'The Witcher' totaal niet
Series / Nieuws

Die andere Geralt snapt vertrek Henry Cavill uit 'The Witcher' totaal niet

Op de onlangs gehouden MCM Comic-Con laat Doug Cockle zich uit over het vertrek van 'serie-Geralt'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het onverwachte vervangen van Henry Cavill door Liam Hemsworth in de hitserie houdt de gemoederen al een aantal maanden behoorlijk bezig. Doug Cockle, die sinds 2005 de stem van Geralt in de game-versie verzorgt, laat nu zijn stem over deze situatie horen.

Cockle heeft Cavill destijds ontmoet en heeft niets dan positiefs over de acteur te melden.

Beduidend verschil boeken en serie


Dat de hitserie op bepaalde punten nogal afwijkt van Andrzej Sapkowski's boeken is geen geheim. Cockle benoemt de creatieve meningsverschillen die Cavill hierover had.

Creatieve keuzes


"Henry is een enorme fan van de boeken en van de games. De Netflix-schrijvers hebben er voor gekozen om nogal af te wijken van het oorspronkelijke verhaal. Of dat goed is of niet moet ieder voor zich bepalen. Persoonlijk begrijp ik die keuze niet, maar het is nu eenmaal wat het is. Dus ik denk dat dat de reden is van zijn vertrek".

Henry Cavill is inmiddels in zee gegaan met Prime Video om een Warhammer-universum te ontwikkelen.

Je kunt The Witcher nu bekijken op Netflix.

Hieronder zie je Cockle over zijn eigen Geralt en Cavill's Geralt:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice gaat ons verrassen in 'The Last of Us'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice gaat ons verrassen in 'The Last of Us'

"Het is moeilijk om een kind te vinden dat levenservaring kan acteren."

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De verfilming van het post-apocalyptische spel The Last of Us wordt met ingehouden adem gevolgd. Het is nog een paar weken voordat de serie op HBO in première gaat. Showrunner Craig Mazin kijkt terug op het casten van hoofdpersonage Ellie.

Het casten van Ellie


Hoewel The Last of Us niet helemaal getrouw zal zijn aan de games, wil Mazin wel dat het gevoel van de spellen klopt. En daarin speelt personage Ellie een belangrijke rol, dus het casten was enorm belangrijk.

"We probeerden een veertien-jarig meisje te casten en dat is enorm moeilijk om te doen. Het is ook iets dat je erg makkelijk fout kunt doen. En kinderen hebben niet zo veel levenservaring. Het is moeilijk om kinderen te vinden die dat kunnen uitstralen," zegt Mazin.


Ramsey beste keuze


Ellie moest volgens Mazin "grappig, sterk, gewelddadig en beschermend" zijn. De negentien-jarige Bella Ramsey leek voor zowel Mazin als mede-showrunner Neil Druckman de beste keuze.

"Ik was in paniek dat [Druckmann] haar niet goed zou vinden en dat ik de rest van mijn leven door zou moeten gaan met de wetenschap dat we de beste Ellie ooit hadden kunnen hebben. Gelukkig vond hij haar leuk. We hadden het niet beter kunnen doen. Ze is een behoorlijk bijzondere actrice," vertelt Mazin.

Pedro Pascal


Ramsey werd gecast in februari 2021. Naast Ramsey zal ook een andere Game of Thrones-ster, Pedro Pascal, de hoofdrol van Joel op zich nemen.

The Last of Us zal op 15 januari 2023 op HBO en HBO Max te zien zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nagenieten: alle Death Games uit het tweede seizoen van 'Alice in Borderland'
Series / Nieuws

Nagenieten: alle Death Games uit het tweede seizoen van 'Alice in Borderland'

Meer gruwelijke en inventieve Death Games in 'Alice in Borderland' seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alice in Borderland is een hit op Netflix. De serie, waarin personages in een parallel Tokio belanden waarin ze moeten strijden voor hun leven, wordt vaak vergeleken met het net zo populaire Squid Game.

Ook het tweede seizoen van Alice in Borderland wordt goed bekeken. Maar wat was nou de meest populaire Death Game? Of de meest gruwelijke? Netflix heeft alle Death Games uit het tweede seizoen op een rijtje gezet



Fan-reacties


Ook de reacties zijn lovend. Zo vindt gebruiker anastasia6432 dat "de King of Diamonds-game de meest gruwelijke dood [had]. Dit spel maakte me het meest bang omdat ik meteen zou sterven in een reken-spel!"

Vrouwen


Fans van Alice in Borderland waren ook erg de indruk van de vrouwen in de serie.



Humor


En naast alle spanning, dood en drama is er gelukkig ook plaats voor humor. Zo merkten fans de reactie van personage Chishiya op.



Emotionele snaar


En tussen al het rennen, puzzelen en overleven, door hebben de personages in Alice in Borderland ook nog tijd om even flink aan de emotionele snaar te trekken.



Nu op Netflix


Wil je meer van deze hoogtepunten uit het tweede seizoen van Alice in Borderland zien? Kijk dan de video onder dit artikel. Of, kijk de twee seizoenen van de serie op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vroeg begonnen: 'Wednesday'-actrice Jenna Ortega in één van haar allereerste tv-rollen
Series / Nieuws

Vroeg begonnen: 'Wednesday'-actrice Jenna Ortega in één van haar allereerste tv-rollen

Jenna Ortega speelde als tienjarige een kleine rol in een serie uit de 'CSI'-franchise.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gezien het feit dat ze pas twintig is, zou je zomaar over het hoofd kunnen zien dat Jenna Ortega al een tijdje meedraait in de film- en tv-wereld. Ze begon als kind-actrice op het Disney Channel, maar had ook een minuscuul rolletje in Iron Man 3.

Een andere gastrol is nu online te bekijken, namelijk in CSI: New York.

Geen gesproken rol


De clip valt in zijn geheel hieronder te bekijken. Ortega duikt op in seizoen 9, in de aflevering Unspoken. Dit klopt, aangezien Ortega geen dialoog heeft.

Hoofdpersonage Danny achtervolgt een crimineel die zijn pistool in een vuilnisbak dumpt voor hij het hazepad kiest. Ortega speelt één van de twee kinderen die dit pistool vinden. Danny hoort opeens een harde knal en de kijker heeft al een vermoeden wat er gebeurd is.

Onduidelijke aftiteling


Eigenaardig genoeg wordt Ortega's personage Aimee DaSilva genoemd in de aflevering zelf, terwijl haar personage in de credits als Aimee Moore vermeld staat.

Er bestaat echter geen twijfel dat het Ortega zelf betreft: foto's op de set van CSI: New York zijn op Twitter te bekijken.

Wednesday valt te bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rhaenyra's wraak in 'House of the Dragon' veelbelovend in seizoen 2
Series / Nieuws

Rhaenyra's wraak in 'House of the Dragon' veelbelovend in seizoen 2

Schrijver en uitvoerend producent Sara Hess van \'House of the Dragon\' over dí­e gruwelijke gebeurtenis.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het boek Fire & Blood van George RR Martin gaat over de geschiedenis van Huize Targaryen. Hun onderlinge strijd tijdens de Dance of Dragons kent een gebeurtenis die de latere Red Wedding naar de kroon steekt. De figuren Blood en Cheese spelen hierin een belangrijke rol.

In een interview met Variety komt Rhaenyra's wraak, uitgevoerd door Blood en Cheese, dan ook ter sprake.

Een zoon voor een zoon


Nadat Aemond (Ewan Mitchell) Rhaenyra's (Emma D' Arcy) zoon Lucerys (Harvey Sadler) heeft gedood, slaat haar fractie terug. Een voormalig lid van de King's Guard en een rattevanger worden gerecruteerd, bekend onder hun bijnamen Blood en Cheese.

Deze huurmoordenaars dringen de koninklijke vertrekken binnen en vermoorden Helaena's zoon waar zij bij staat.

Seizoen 2 bijna volledig af


Hess geeft te kennen dat het tweede seizoen bijna helemaal geschreven is. Op de vraag of de Blood en Cheese-verhaallijn te verwachten is, antwoordt Hess: "De fans zullen niet teleurgesteld worden". We kunnen er dus van uitgaan dat de schrijvers Martin's boek aan zullen houden.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote reddingspoging om geliefde scifi-serie van de ondergang te redden
Series / Nieuws

Grote reddingspoging om geliefde scifi-serie van de ondergang te redden

Er is een hele website gebouwd puur om de serie weer terug op de buis te krijgen.

Afgelopen november besloot HBO de stekker uit Westworld te trekken. Dit tot verontwaardiging van veel critici en met name veel fans. Laatstgenoemde groep heeft zowaar een hele website ontwikkelt om te zorgen dat de serie weer terugkomt.

Het was voor veel een verrassing dat de serie geannuleerd werd. Westworld scoorde namelijk helemaal niet zo slecht. De fans waren er weg van, er werd veel naar gekeken en ook de critici waren lovend.

De makers van de serie hebben zelf altijd gezegd dat Westworld het best zou kunnen eindigen met een vijfde seizoen.

Save Westworld


Een groep optimistische fans hebben een website ontwikkeld, genaamd Save Westworld, waarin een petitie te vinden is om de serie weer terug te krijgen.

Daarnaast bevat het links naar onopgeloste mysteries en het laatste nieuws. De makers van de site moedigen ook fans aan om op social media hun steun aan Westworld te betuigen.

Kans van slagen


In het verleden is het wel eens gelukt om een serie weer terug op de buis te krijgen. Lucifer is een van die series die door aandringen van fans weer terugkwam. Het is nog maar de vraag of het überhaupt mogelijk is een doorstart te forceren.

De producenten van de serie werken inmiddels aan de serie The Peripheral van Prime Video.

Eens met de fans? Neem zelf eens een kijkje op Save Westworld.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megasterke White Raven op foto voor 'Titans' seizoen 4
Series / Nieuws

Megasterke White Raven op foto voor 'Titans' seizoen 4

De vraag is nu of de serie ook nog doorgaat na het vierde seizoen na de regime-wijziging bij DC Studios.

DC's Titans heeft via social media de eerste duidelijke blik onthuld op Teagan Croft als de White Raven in seizoen 4. Je kunt de foto zoals altijd hieronder bekijken.

De serie is een verfilming van de Teen Titans-stripreeksn van DC en verscheen oorpspronkelijk op de DC Universe-streamingdienst in 2018, voordat 'ie overging naar HBO Max.

In seizoen 4 voert het bovennatuurlijke de boventoon. De helden worden nog steeds geleid door Nightwing (Brenton Thwaites), die de strijd tegen schurk Mother Mayhem (Franka Potente) en haar Church of Blood aanvoert. Mayhem wil haar demon-koning Trigon naar de aarde brengen nadat de Titans hem in seizoen 2 gevangennamen.

We zagen White Raven al haar debuut maken in de mid-seizoensfinale, maar tot teleurstelling van de fans was ze erg goed zichtbaar. Dat verandert nu met de foto's die via Twitter zijn vrijgegeven:



DC-held White Raven maakte eerder haar opwachting in de comics, waar deze gedaante ook wel haar Soul-Self wordt genoemd. White Raven geldt als de meest krachtige gedaante van het personage.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekend personage in de 'Star Trek'-wereld gedood in 'Prodigy'
Series / Nieuws

Bekend personage in de 'Star Trek'-wereld gedood in 'Prodigy'

In de seizoensfinale komen we er achter dat Hologram Janeway het niet heeft gehaald.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ook het tweede deel van de slotaflevering van het seizoen staat bol van de spanning: de bemanning van de Protostar zit in de val. De computers zijn gehackt door de Vau Na'kat waardoor de Protostar-systemen als het ware zichzelf aanvallen.

Noodplan


Om te ontkomen zet de bemanning een riskante actie op touw, waarbij de Protostar vernietigd wordt terwijl de crew de shuttle pakt. Hologram Janeway blijft achter om alles uit te voeren, wel geldt dat haar programma op een noodschijf gezet wordt. Wanneer iedereen veilig is wordt zij als het ware weer 'geactiveerd'.

Ontoereikende schrijfruimte


Wanneer het moment daar is blijkt dat er niet genoeg ruimte is op de schijf. In navolging van haar menselijke tegenhanger, zet ook Hologram Janeway de belangen van de bemanning voorop.

Ze verzwijgt dat haar programma niet op de schijf staat: Dal en de rest horen haar opgenomen boodschap wanneer de shuttle al onderweg is.

Menselijke Janeway


Gelukkig is de menselijke Janeway er nog. Doortastend als altijd, zet zij de nodige stappen om af te maken wat Hologram Janeway begonnen is.

Star Trek: Prodigy kun je in zijn geheel bekijken op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waaraan de 18-jarige 'Walking Dead'-acteur Tyler Sanders overleed
Series / Nieuws

Dit is waaraan de 18-jarige 'Walking Dead'-acteur Tyler Sanders overleed

Een half jaar na het onverwachte overlijden is nu de doodsoorzaak bekend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tyler Sanders was al bekend van het kinderprogramma Just Add Magic: Mystery City, waarvoor hij een Emmy-nominatie kreeg. Ook speelde de tiener-acteur de jonge Jake Otto in Fear the Walking Dead. Hij overleed als gevolg van een fentanylvergiftiging.

Tyler's ouders Ginger en David Sanders hebben een verklaring uitgebracht.

Langdurige depressie


"Tyler was ambitieus en hardwerkend, hij worstelde echter met chronische depressieve klachten. Hij begon uiteindelijk drugs te gebruiken: niet vanwege het plezier, maar om zijn depressie te verlichten". Ondanks het feit dat hij hard knokte, werd een overdosis fentanyl Tyler fataal.

Do More 4 Tyler


Naar aanleidig van Tyler's dood is Do More 4 Tyler opgericht. Dit initiatief is bedoeld om jonge acteur en hun familieleden te steunen middels concrete hulp, evenals het geven van voorlichting omtrent depressie en verslavingsproblematiek.

Het Los Angeles County ziekenhuis merkt op dat Tyler de avond voor zijn dood een bericht stuurde aan een vriend, waarin hij aangaf fentanyl te gebruiken. Tyler's dood wordt als een ongeluk beschouwd.

Je kunt seizoen 1 tot en met 7 van Fear the Walking Dead in zijn geheel bekijken op Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.