Oefff, met een woke-bril op kijken naar 'Friends'. Hier zouden ze nu niet meer mee wegkomen

Bepaalde scènes van 'Friends' zouden in het huidige tij waarschijnlijk niet meer kunnen?

Bas de Kramer, 03-01-2023 16:28

Wat kan er nog wel en wat kan er niet meer? Een vraag die tegenwoordig veel wordt gesteld in deze tijden van 'woke'. Als je een redelijk onschuldige serie als Friends bekijkt, zitten daar al de nodige scènes in, die nu misschien wel niet meer zouden kunnen. Een overzicht van humor uit Friends die momenteel al wat verouderd is.

Carol

Er gingen de nodige grappen over Ross' ex-vrouw Carol en haar seksuele geaardheid. Carol had een nieuwe relatie met Susan en het feit dat Ross voorheen met een lesbienne was getrouwd, was een terugkerende grap in veel afleveringen. Homofobe grappen als deze zouden nu wellicht niet meer kunnen.

Chandlers transfobie

Een andere verhaallijn die de gemiddelde kijker tegenwoordig zou kunnen beledigen, is de transfobie van Chandler. Een van zijn ouders was uit de kast was gekomen als transgendervrouw en daar werd in de jaren '90 erg om gelachen. Chandler stak zijn haat voor de outfits en make-up van zijn ouders niet onder stoelen of banken en overwoog haar zelfs niet uit te nodigen voor zijn bruiloft.

Fat-shaming

Een ander terugkerend thema in Friends is fat-shaming. Monica's verleden met overgewicht werd veelvuldig gebruikt om grappen over te maken.

Seksime

In de aflevering The One with the Male Nanny werd de mannelijke oppas afgekeurd door Ross. Ross vroeg de oppas ook naar zijn seksuele voorkeur.

Barbie

Ross had er problemen mee als zijn Ben met een Barbiepop speelde. Hij probeerde de pop te verwisselen voor een actiefiguur.

De tijd

Over humor valt natuurlijk te twisten. Wel is duidelijk dat als Friends nu zou worden opgenomen, dat veel van de bovenstaande scènes dan niet meer gefilmd zouden worden.Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.
Lees meer over: friends, chandler, david schwimmer, matthew perry, rachel green, jennifer aniston

Populair nieuws