search
Eminem en 50 Cent brengen hiphopklassieker '8 Mile' als serie naar streamingdiensten
Series / Nieuws

Eminem en 50 Cent brengen hiphopklassieker '8 Mile' als serie naar streamingdiensten

Volgens 50 Cent moet de serie er alleen al komen vanwege de nalatenschap van Eminem.

Na het opkomen van Eminem als wereldberoemde rapper ten tijde van het nieuwe millennium volgde er in 2002 een bioscoopfilm over het gefingeerde leven van Eminem in 8 Mile. Collega en vriend 50 Cent maakt bekend dat er een serie over het verhaal komt.

In de film 8 Mile speelt Eminem de hoofdrol als een jonge, onbekende rapper die het probeert te maken als gerenommeerde rapper in de vijandige wereld van de underground rap. Met zijn alias als B-Rabbit probeert hij zijn faalangst te overwinnen en een plaats te creëren als een van de beste rappers.

1 miljoen extra voor Eminem


In een interview vertelt 50 Cent dat hij bezig is met de serie naar het kleine scherm te brengen. Daarin bevestigd hij ook dat Eminem mee zal werken en dat de serie groots zal worden. Één van de redenen om de serie te maken is omdat hij wil dat de serie een nog grotere nalatenschap van Eminem de wereld wil nalaten.

De samenwerking tussen 50 Cent en Eminem gaat al jaren terug. Zo werd 50 Cent onlangs nog gevraagd om op te treden tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Er was blijkbaar een budget voor negen miljoen. En daar zou nog eens één miljoen extra bovenop komen als Eminem aan boord gehaald zou worden.

Wanneer de serie over 8 Mile uit gaat komen is nog niet bekend. Kijk hieronder naar het interview met 50 Cent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen