search
3 gloednieuwe films denderen Netflix en Disney+ binnen
Films / Featured

3 gloednieuwe films denderen Netflix en Disney+ binnen

Een ijzige reeks aan moorden, een blokje om naar Abbey Road en een duik in de Indiase onderwereld.

Er is deze week weer voldoende nieuw materiaal uitgekomen op Netflix en Disney+ om te ontdekken. Lees hieronder de meningen van de redactie van FilmTotaal en kijk of er een film tussen staat, die jij gezien moet hebben!

The Pale Blue Eyes | Netflix



Een gewinterde detective onderzoekt een reeks aan mysterieuze moorden, bijgestaan door de jonge dichter Edgar Allan Poe. Recensent Tim Bouwhuis was vooral onder de indruk van de ijzige ambiance in de film, maar wat minder van het gekunstelde plot. Vandaar dat de detectivefilm maar 3 sterren krijgt van hem.

Hij stelde: "'The Pale Blue Eye' vertelt door zijn mengeling van persoonlijk drama en occult mysterie uiteindelijk twee verhalen... De verzorgde beeldregie (met voldoende adempauzes tussen de scènes door) en het sfeerrijke aanzicht van een winters sneeuwlandschap houden de eerste grote Netflix-film van 2023 toch ruim twee uur boeiend."

Lees de rest van de recensie.

If These Walls Could Sing | Disney+



De beroemdste studio uit de muziekgeschiedenis, Abbey Road, heeft dan eindelijk een veel te late muziekdocumentaire gekregen. De grote namen die aan woord komen zijn om je vingers bij af te likken, vond Arjan Welles, maar verder doet de hommage aan de studio een beetje rommelig aan. Het resultaat is 3 sterren.

Hij concludeerde: "[Regisseur] McCartney moet het vooral hebben van de grote namen die ze voor de camera (en in het geval van Kate Bush de microfoon) wist te krijgen. Haar net iets te persoonlijke hommage aan een voor muzikanten heilige plek is een tamelijk onevenwichtige en rommelige exercitie, maar desondanks onmisbaar voor elke liefhebber van de muziekgeschiedenis."

Lees de rest van de recensie.

Mumbai Maffia: Police vs the Underworld | Netflix



Deze politiedocumentaire over de oorlog tegen de onderwereld van Mumbai weet te vernieuwen met een unieke visuele stijl. Het biedt een aangenaam alternatief op de conventies van de documentaire, maar levert soms wel wat in op het vlak van structuur volgens Femke van Kooten. Zij gaf aan de Indiase documentaire 3.5 sterren.

Ze merkte op: "Er worden in 'Mumbai Maffia: Police vs the Underworld' goede kritische vragen gesteld bij het handelen van de politie, maar de documentaire onderscheidt zich vooral door de vragen die worden gesteld bij het handelen van de media."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen