search

Ons nieuws van dinsdag 10 januari 2023

Recensie Disney+-serie 'Welcome to Chippendales'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Welcome to Chippendales'

Weer tracht men een een onbenullig onderwerp te verheffen tot hoogstaand drama. Maar ook ditmaal lukt dat prima.

Regie: Nisha Ganatra, Richard Shepard, e.a. | Cast: Kumail Najiani (Somen 'Steve' Banerjee), Murray Bartlett (Nick De Noia), Juliette Lewis (Denise), Annaleigh Ashford (Irene), Andrew Rannells (Bradford), Dan Stevens (Paul Snider), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 39-46 minuten | Jaar: 2022

Televisiegigant Ryan Murphy heeft ontdekt dat je een gegarandeerde hitserie hebt wanneer je een roddelbladonderwerp neemt en daar een kwalitatieve serie van maakt. En zoals dat nou eenmaal gaat bij succesvolle formules gaan anderen daarmee vandoor. Na zijn succes met Pam & Tommy komt maker Robert Siegel met Welcome to Chippendales, waarin een niet bijzonder belangrijk moment uit de geschiedenis wordt omgetoverd tot een mild verslavende miniserie.

De serie verhaalt over het ontstaan van de mannelijke strippersgroep Chippendales en de uiteindelijke ondergang van hun bedenker Somen 'Steve' Banerjee. Deze man verruilde India voor Californië in de hoop rijk en beroemd te worden. Hij koopt een pand en maakt er een club van, met diverse falende concepten totdat hij een gat in de markt ziet: gespierde kerels die uit de kleren gaan voor een vrouwelijk publiek. Met hulp van choreograaf Nick wordt het een show die al gauw uit zijn voegen barst, maar het lijkt voor Banerjee nooit genoeg te zijn.

Je kent ze vast wel, de Chippendales: die blote brede binken met op z'n minst nog een kraag met vlinderdas en manchetten. Tot op de dag van vandaag treden ze op, alhoewel natuurlijk niet in de oorspronkelijke formatie "“ het concept ontstond immers in 1979. Wat je misschien niet weet is dat er een smeuïg verhaal aan verbonden zit, maar daar zal Welcome to Chippendales verandering in brengen.

De serie laat zien hoe menig Indiase ondernemer denkt, zelfs al begeeft deze zich buiten de cultuur waar dit gedrag acceptabel is: altijd opscheppen over hoe goed de zaken lopen ook al staat het aan de rand van de afgrond, willekeurig rommelen met nieuwe aanpassingen in de hoop meer geld te krijgen en vooral hiërarchie hanteren. Zelfs wanneer Banerjee op het idee komt om blote kerels aan te bieden aan een uitsluitend vrouwelijk publiek is het een ongeorganiseerd zooitje. Dat het concept aanslaat is puur geluk.

Wanneer er wat mensen in dienst worden genomen die binnen hun vak het laatste woord hebben druist dat in tegen Banerjees principes, want hij is dé baas. Dat is ook de reden waarom vanaf de tweede aflevering het succes langzaam begint te ontsporen. Vanaf dat moment heeft de serie een consequent tempo, maar die eerste aflevering jast even de hele opzet erdoorheen. Wie is Somen Banerjee? Hij koopt 'even' een club van zijn spaargeld, probeert er op diverse manier een winstgevende tent van te maken, vindt het juiste idee, voert het uit, trekt Nick aan die het verbetert.

Het is veel voor slechts een aflevering. Daar komt nog eens bij dat Paul Snider en Dorothy Stratten (Playmate en actrice) er in voorkomen. Beiden hebben echt bestaan, maar totaal niet op de manier zoals de serie ze laat zien. Hun aanwezigheid en handelingen zijn extreem aangepast voor het drama. Gezien het lot van deze twee mensen mag je het best uitbuiting noemen.

Maar goed, vanaf aflevering twee zakt Welcome to Chippendales comfortabel in haar passende vorm. De vier belangrijkste personages staan vast; naast Steve en Nick zijn er twee dames die de club bezoeken en er al gauw een vast onderdeel van worden, accountant Irene en kleermaker Denise (een heerlijk maffe rol perfect uitgevoerd door Julliette Lewis). Terwijl het geld begint binnen te stromen, lopen de gemoederen steeds hoger op.

De serie doet hetzelfde als alle biografische verfilmingen: het nare hoofdpersonage krijgt enige sympathie. In dit geval wordt Banerjee neergezet als een deurmat die graag een ruggengraat wil hebben en iemand die wenst succesvol te zijn om gerespecteerd en geliefd te worden. En het lukt die arme man maar niet. Begrijpelijk dat deze aanpak keer op keer wordt toegepast, want als men zou laten zien hoe vervelend deze mensen in het echt waren heb je natuurlijk minder zin om te kijken.

Banerjee wordt gelukkig niet uitsluitend als lieverdje neergezet. Hij is koppig, bazig, racistisch en leugenachtig. En meer, maar daar komt de serie vanzelf aan toe. De mensen om hem heen tonen dezelfde verbazing die jij als kijker hebt. Waarom is deze man zo chronisch ontevreden over de gang van zaken terwijl ze lopen als een tierelier? Dit was de realiteit, dit is hoe de echte Somen Banerjee was. Als hij eenmaal de liefde heeft gevonden, probeert zij hem dit tevergeefs aan zijn verstand te brengen, wat zorgt voor krachtige scènes.

Verwacht geen overvloed aan stripshows, want de serie draait juist om de mensen rondom de dansers. Het is fascinerend om te zien hoe iemand rijkdom en roem vergaart en toch niet voldaan is. Banerjee en zijn levensverhaal waren hier minder in het nieuws dan in de VS, waarmee de serie een verrassende en choquerende conclusie biedt. Alles overgoten met een lekkere jarenzeventig- en -tachtigsoundtrack.

★★★☆☆

Welcome to Chippendales is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'The Last of Us': zijn ze goed of slecht?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'The Last of Us': zijn ze goed of slecht?

The Last of Us is een nieuwe gameverfilming en die valt behoorlijk goed in de smaak!

The Last of Us op HBO Max gaat bijna beginnen. De recensies blijven binnenstromen nadat we vandaag al zagen we dat de serie na de allereerste recensies op 100% stond.

De videogame The Last of Us is volgens velen een van de beste videogames ooit gemaakt, dus dat belooft wat voor de serie. Gemaakt door gameregisseur Neil Druckmann en Chernobyl-maker Craig Mazin, verschijnt het eerste seizoen volgende week.

The Last of Us-reviews


Ook de nieuw toegevoegde recensies blijven goed, wat voor de HBO Max-serie betekent dat vooralsnog vooral veel goeds. Op Rotten Tomatoes scoort de serie na 40 recensies een sterke 98 procent Tomatometer, wat betekent dat 98 procent van de critici de serie aanbeveelt.

De Audience Score op Rotten Tomatoes volgt nog, wanneer de serie voor het publiek uit is gekomen en mensen reviews achter kunnen laten.

Review Graeme Guttmann (Screen Rant):


"The Last of Us is een uitgestrekt, emotioneel epos dat de geest van het spel vastlegt terwijl het verhaal op verrassende en lonende manieren wordt uitgebreid."

Review Logan Moore (Comic Book):


"The Last of Us moet worden geprezen voor het helpen doorbreken van de 'vloek' van de verfilming van videogames die al tientallen jaren heerst. Voor een nieuw publiek is The Last of Us zeer de moeite waard om te bekijken, aangezien het verhaal nog steeds aangrijpend is, zelfs als het via een nieuw medium wordt verteld."

The Last of Us is vanaf maandag 16 januari te kijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verpest het grote geld van Disney nu al 'Doctor Who'?
Series / Nieuws

Verpest het grote geld van Disney nu al 'Doctor Who'?

Disney heeft voor veel Marvel-fans de films en series al verpest en nu is er een kans dat dat ook gaat gebeuren bij Doctor Who.

Disney zal Doctor Who over gaan nemen en heel veel Whovians maken zich enorm veel zorgen. Disney heeft namelijk al heel wat franchises en series overgenomen en die vervolgens in een hele andere richting geduwd.

Doctor Who zal vanaf het najaar alleen nog maar te zien zijn op Disney+. Er zitten heel wat voordelen aan. Eerst had elke aflevering namelijk 'maar' een budget van ongeveer €2 miljoen. Disney maakt een budget vrij van meer dan €9 miljoen per aflevering.

Niet alleen maar positieve dingen


Uiteraard zijn fans enthousiast dat hun favoriete serie meer mogelijkheden zal krijgen door een verhoogd budget. Toch zijn ze bang voor wat Disney van plan is met de serie.

Ze vragen zich af of Disney zich gaat bemoeien met de creatieve beslissingen en zo de serie gaat 'Disneyficeren' zoals dat ook gebeurd is bij Marvel en Star Wars.

Door de betrokkenheid van Disney is de kwaliteit van Marvel-projecten namelijk een stuk achteruit gegaan. En Whovians willen natuurlijk niet dat dat ook gaat gebeuren bij Doctor Who.

Bekijk hieronder een leuke video van de nieuwe Doctor en de trailer. Doctor Who is nu nog te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'La Vita Bugiarda degli Adulti'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'La Vita Bugiarda degli Adulti'

Onsamenhangend verhaal over het leven van een vijftienjarige in het Napels van de jaren negentig.

Regie: Edoardo De Angelis | Cast: Giordana Marengo (Giovanna), Valeria Golino (Vittoria), Alessandro Preziosi (Andrea), Pina Turco (Nella), Giuseppe Brunetti (Corrado), Raffaella Rea (Costanza), Biagio Forestieri (Mariano), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-61 minuten| Jaar: 2023

"Als je klein bent, lijkt alles groot. Als je groot bent, lijkt alles klein. Ieder het zijne." Met deze spreuk begint elke aflevering van La Vita Bugiarda degli Adulti. Deze ietwat excentrieke Italiaanse serie volgt het leven van de vijftienjarige Giovanna, die niet kan verkroppen dat de levens van de volwassenen om haar heen van leugens aan elkaar lijken te hangen, zoals de titel al doet vermoeden.

Al in de eerste aflevering gaat Giovanna in een slechte buurt in de buitenwijken van Napels op zoek naar haar tante Vittoria, met wie haar vader al jaren geen contact meer heeft. Zij is vastbesloten Giovanna alles uit de doeken te doen over de ruzies die de familieleden al jarenlang uit elkaar drijven.

In aflevering twee wordt een armband geïntroduceerd die als een rode draad zijn weg door het verhaal zou moeten vinden. De uitvoering daarvan is echter mager. De armband duikt op verschillende plekken op en wordt steeds letterlijk benoemd, terwijl het voor meer spanning en diepgang had kunnen zorgen als deze armband steeds zichtbaar was geweest maar niet was benoemd. Dit had de kijker scherp gehouden en ervoor gezorgd dat die zijn eigen conclusies kan trekken, die later dan niet zouden blijken te kloppen. Van enige verrassing is dus totaal geen sprake.

Dit is niet de enige steek die de makers laten vallen. Nu en dan komt de hoofdpersoon via voice-over aan het woord, maar dat gebeurt maximaal eenmaal per aflevering. Veel te weinig dus om hier een constante lijn en structuur in aan te houden. Steeds als deze stem weer te horen is zorgt dit voor enige herkenning, maar van een concrete vertelling is geen sprake. De makers lijken dan ook niet echt te weten welke kant ze op wilden met de structuur van de serie.

Ook wat betreft styling en grime valt er het nodige af te dingen. Zo is er een scène waarin Giovanna de jongere Vittoria speelt. Het is natuurlijk leuk dat Giovanna op de jongere versie van haar tante lijkt, maar er lijkt geen enkele moeite te zijn gedaan om haar uiterlijk ook maar iets aan te passen. In eerste instantie zorgt dit juist voor verwarring, omdat je als kijker niet goed weet naar wie je nu eigenlijk kijkt.

Daarnaast is de muziekkeuze weinig origineel te noemen. Wat doet All That She Wants van Ace of Base in deze serie? Alleen de letterlijke vertaling van de tekst kan deze keuze enigszins rechtvaardigen. En Bella Ciao lijkt er ook maar te zijn ingegooid omdat dit nummer goed werkte in La Casa de Papel.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. De moraal van het verhaal is best interessant, maar daar had veel meer uit kunnen worden gehaald. Door niet alles letterlijk voor te kauwen en meer samenhang in het verhaal (nu gaat alles nogal van de hak op de tak) had La Vita Bugiarda degli Adulti wellicht wel een spannende serie kunnen zijn die de aandacht van de kijker had kunnen vasthouden. Maar het mocht helaas niet zo zijn.

★★☆☆☆

La Vita Bugiarda degli Adulti is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice Claire Foy haalt uit naar Matt Smith in 'House of the Dragon': "Walgelijk"
Series / Nieuws

Actrice Claire Foy haalt uit naar Matt Smith in 'House of the Dragon': "Walgelijk"

Claire Foy kon de scènes van Daemon in \'House of the Dragon\' maar moeilijk aanzien.

Actrice Claire Foy was samen met Matt Smith te zien in de eerste twee seizoenen van The Crown. Nu heeft ze onthuld dat ze het maar moeilijk vond om naar haar voormalige tegenspeler te kijken in House of the Dragon.

In seizoen 1 en 2 van The Crown portretteerde Foy koningin Elizabeth. Daarbij werkte ze samen met Smith, die de rol van haar man prins Philip speelde. De jonge prins die Smith speelde was hooghartig, zelfvoldaan en zelfs een beetje bedreigend. Dit was één van de redenen voor showrunner Ryan Condal om hem te kiezen voor de rol in House of the Dragon.

Walgelijke scènes


Het spreekt echter voor zich dat de acties van Daemon vele malen heftiger waren dan die van Philip. Foy vond de daden van het personage dan ook moeilijk aan te zien: "Ik heb seizoen 1 helemaal bekeken", vertelde ze in een podcast. "Er was enorm veel toewijding voor nodig, die tegen het einde afnam".

"Ik was een zeer toegewijde vriend van zijn personage, maar ik was het in veel scènes niet met hem eens. En toen moest ik Smith vertellen dat ik ze walgelijk vond om naar te kijken".

Foys reactie is natuurlijk vrij logisch. Hoewel prins Daemon Targaryen het ultieme internetvriendje is geworden, is hij een gecompliceerd personage dat in staat is tot behoorlijk afschuwelijke daden. En het feit dat fans het leuk vonden om ernaar te kijken, suggereert dat Smith geweldig werk heeft geleverd door zo'n complex personage te spelen.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday'-actrice ontvangt smeuïge sms'jes van ex-man in voogdijzaak
Series / Nieuws

'Wednesday'-actrice ontvangt smeuïge sms'jes van ex-man in voogdijzaak

Christina Ricci en haar ex-man vechten elkaar de tent uit om voogdij over zoon.

Actrice Christina Ricci die in haar jeugd 'Wednesday' speelde in de Addams Family en tegenwoordig in de serie Wednesday naast Jenna Ortega schittert als Mrs. Thornhill. Ook buiten de schermen speelt zich het nodige drama af in haar leven. Zij is met haar ex-man James Heerdeger verwikkeld in een verhitte voogdijstrijd.

Ricci en haar ex-man zitten momenteel in een rechtszaak met betrekking tot de voogdij van hun zoon. RIcci bracht onlangs een opmerkelijk stuk in in het dossier van de rechtszaak waarmee ze het gebrek aan opvoedingsvaardigheden van haar ex-man wil aantonen.

Modder


De relatie tussen Ricci en Heerdeger is flink verstoord en ze spreken elkaar alleen nog maar via advocaten. Ze gooien daarbij voor de rechtbank flink met modder naar elkaar.

Ongepast


Heerdegen stelt dat Ricci voortdurend leugens over hem verteld aan haar zoon. "Ze deelt details van ons huwelijk die vaak verzonnen zijn, en zeker ongepast voor een jong kind om te horen".

Slime Time


Ricci bracht wat sms-verkeer in waarin Heerdegen aangaf "Ik heb je bij verschillende gelegenheden gevraagd om te stoppen met het psychologisch misbruiken van onze zoon, om vervolgens allerlei juridische bedreigingen van je te ontvangen. Onze problemen zullen wel weer in het publieke domein moeten worden opgelost". Heerdegen beëindigde het sms'je voorafgaand aan weer een rechtbankbezoek met "Slime time. Neem een regenjas mee."

Nadat Ricci deze informatie als bewijs had ingediend, besloot de rechtbank dat Heerdegen vanaf 6 januari een deel van zijn nachtelijke bezoekrecht kwijt was.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme Netflix-hit 'Murder Mystery' krijgt al heel snel vervolgfilm
Films / Nieuws

Enorme Netflix-hit 'Murder Mystery' krijgt al heel snel vervolgfilm

Adam Sandler en Jennifer Aniston staan weer klaar voor hun komende avontuur.

Het grote succes van de eerste Murder Mystery kon maar leiden tot één ding: het maken van deel 2! Het filmen van Murder Mystery 2 is net afgerond en Netflix heeft onlangs de nieuwe releasedatum bekendgemaakt: maart 2023!

In de originele film gaan een Amerikaanse agent en zijn vrouw op reis naar Europa om hun huwelijk te redden. Maar dit romantische tripje verandert al heel vlug in iets heel anders wanneer het duo, gespeeld door Adam Sandler en Jennifer Aniston, ervan wordt beschuldigd een bejaarde miljardair te hebben vermoord.

De succesvolle komediefilm uit 2019 verzamelde veel lof en nog meer kijkers: meer dan 83 miljoen huishoudens keken naar de komediefilm. De twee topacteurs keren nu weer terug in dezelfde rollen, maar Jeremy Garelick vervangt Kyle Newacheck als de regisseur. Ook James Vanderbilt keert weer terug om het script te schrijven van de actiekomedie.Waar zal Murder Mystery 2 over gaan?


De synopsis van de nieuwe film is kort maar krachtig: "Detectivekoppel Audrey en Nick raken betrokken bij internationale intriges wanneer hun vriend wordt ontvoerd op zijn eigen bruiloft in de komische vervolgfilm."

De succesformule van het eerste deel lijkt dus redelijk klakkeloos te worden herhaald met hopelijk hetzelfde resultaat. In maart 2023 wordt Murder Mystery 2 op Netflix verwacht!

Bekijk alvast het eerste deel Murder Mystery bij Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellend mysterie duikt serie top 10 van Netflix in
Series / Nieuws

Onheilspellend mysterie duikt serie top 10 van Netflix in

De serie 'Totenfrau' is nog maar pas beschikbaar maar wordt uitstekend bekeken

De Oostenrijkse serie Totenfrau was vanaf 5 januari beschikbaar op streamingsdienst Netflix en staat nu al in de top 10 van de best bekeken series. De serie heet internationaal Woman of the Dead, maar staat op de Nederlandse Netflix toch gewoon als Totenfrau.

Plot


In Totenfrau gaat het om Blum, die eigenaresse is van een begrafenisonderneming. Haar onderneming bevindt zich in een bekend skioord in Oostenrijk. Wanneer haar man sterft blijft Blum alleen achter. Al snel komt ze er achter dat haar man mogelijk geen natuurlijke dood is gestorven en start haar zoektocht.

Geheimpje


Blum begint meer en meer te graven in het verleden van haar man en dat brengt allerlei duistere geheimen aan het licht. Waarschijnlijk is zijn kennis van een aantal zaken hem fataal geworden. Blum is uit op wraak en zet de achtervolging op de daders in, het duurt echter niet lang voordat ze ook zelf wordt opgejaagd.

Cast


De cast bestaat uit voor ons over het algemeen onbekende namen als onder meer Anna Maria Mühe, Felix Klare, Yousef Sweid, Shenja Lacher, Robert Palfrader en Simon Schwarz.

Bekijk op instagram


Kijk 'Totenfrau' op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde sitcom 'Workaholics' moet slecht nieuws incasseren over verfilming
Films / Nieuws

Geliefde sitcom 'Workaholics' moet slecht nieuws incasseren over verfilming

Vijf weken voordat de opnames begonnen besloot Paramount+ het project te annuleren.

Je kent ze vast nog wel: de workaholics van Comedy Central. Na zeven seizoenen dachten de mannen van de sitcom Workaholics dat het tijd was voor een film, maar die is op het allerlaatste moment afgeblazen door Paramount+.

In de originele sitcom Workaholics kunnen drie studievrienden het feestleven van hun studententijd maar niet achter zich laten, wat zorgt voor vele hilarische situaties. De serie is geschreven en bedacht door het trio Adam DeVine, Blake Anderson en Anders Holm. Zij waren ook de breinen achter de film, die in samenwerking met Paramount+ werd gemaakt.

Helaas heeft Adam DeVine nu laten weten op sociale media dat de film van Workaholics is geannuleerd door Paramount+. Dit gebeurt slechts vijf weken voordat de opnames zouden gaan beginnen. Lees de hele post hieronder.

Bekijk op instagram

De toekomst van Workaholics


Met deze doodslag lijkt de film voor eeuwig van de baan te zijn. Het verhaal zou zich hebben gericht op thuiswerken gedurende de pandemie; een fenomeen waar wereldwijd kijkers zich in zouden kunnen herkennen.

Dit betekent niet het einde voor het grappige trio. Eerder waren ze al samen te zien op het witte doek in de film Game Over, Man!. In de actiekomedie worden drie schoonmakers gevolgd wanneer het hotel waar ze in werken wordt gegijzeld. Waarschijnlijk staan er nog voldoende soortgelijke ideeën op de planning.

Bekijk Game Over, Man! nu bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo zal het verhaal van Ash eindigen binnen de Pokémon-wereld
Series / Nieuws

Zo zal het verhaal van Ash eindigen binnen de Pokémon-wereld

Gedurende de finale keren enkele geliefde personages uit het eerste seizoen terug.

Het einde van een tijdperk is nabij: deze maand worden de laatste avonturen van Ash Ketchum uitgezonden. Na 25 jaar eindigt zijn verhaal in de wereld van Pokémon. Nu weten we eindelijk wat er hem tijdens deze laatste afleveringen te wachten staat. Zal hij ze dan eindelijk allemaal vangen?!

The Pokémon Company doet de fans nog een laatste gunst door terug te keren naar de personages, die de kijkers van het eerste seizoen zo goed kennen. Ash en Pikachu zullen namelijk in de laatste twee afleveringen weer worden bijgestaan door Misty en Brock.

De allereerste aflevering van de kinderserie stamt uit 1997 en laat zien hoe de lange tocht van Ash begint om als trainer zoveel mogelijk Pokémon te vangen. In het eerste seizoen moet hij onder andere strijden tegen Misty en Brock, maar later vergezellen ze hem op zijn reis als zijn vrienden. Geregeld kwamen de personages nog terug in nieuwe seizoenen en zijn nu dus nog voor een laatste keer te zien tijdens de finale.

Wat staat ons te wachten in de laatste twee afleveringen?


Vanaf 17 januari zullen de laatste twee afleveringen worden uitgezonden op de Japanse televisie. Daarin zal naar verluidt Ash Misty per ongeluk tegenkomen terwijl zij een Clauncher probeert te vangen. Een week later zal in de laatste aflevering Brock worden gered wanneer hij wordt ontvoerd door een Hatterne.

Het oude introductiefilmpje zal tevens te zien zijn. Deze is speciaal voor de finale opnieuw opgenomen. Hierna zal het gelukkig niet afgelopen zijn voor Pokémon. In nieuwe seizoenen zal Ash worden vervangen door twee nieuwe hoofdpersonen met dezelfde missie: Liko en Roy.

In Nederland zal er geen directe uitzending zijn, maar de afleveringen zullen vast en zeker al snel op het internet verschijnen voor het wereldwijde fandom.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ouders Jenna Ortega geven niets om 'Wednesday'
Series / Nieuws

Ouders Jenna Ortega geven niets om 'Wednesday'

De ouders van Jenna Ortega zorgen ervoor dat de roem haar niet naar het hoofd stijgt.

Jenna Ortega is helemaal 'hot' door haar rol in Netflix-hit Wednesday en is in korte tijd uitgegroeid tot wereldster. Thuis wordt ze echter absoluut niet als wereldster behandeld.

Jenna Ortega gaf in een recent interview aan dat haar familie nauwelijks geïnteresseerd is in de filmindustrie. "Ik heb een zeer ondersteunende familie. Ze hebben veel opgeofferd zodat ik kan doen wat ik doe. Een ander ding dat ik leuk aan ze vind, is dat het ze helemaal niets kan schelen wat ik doe. Ze hebben geen enkele interesse in deze wereld of in de filmindustrie."

Afwas


"Ik kan thuiskomen van mijn werk met coole en prominente mensen en mensen naar wie ik opkijk, maar hen boeit het niets. Ze hebben zoiets van 'hé, je hebt de afwas niet gedaan voordat je vertrok, dus je zult het nu de hele week moeten doen'."


Toch trots


Heel soms laten haar ouders toch blijken dat ze trots op haar en haar werkomgeving zijn. Soms vragen haar ouders haar wel naar haar werk en collega's en toonden ze interesse in een acteur met wie ze samenwerkte. "Die dag ging ik naar bed met een glimlach op mijn gezicht", zei Ortega. Jenna Ortega gelooft dat de manier waarop men thuis met haar omgaat, haar helpt om met haar roem om te gaan.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je zal het dochtertje van Gaby uit 'Desperate Housewives' niet meer terug herkennen
Series / Nieuws

Je zal het dochtertje van Gaby uit 'Desperate Housewives' niet meer terug herkennen

De jonge en schattige Juanita Solis uit Desperate Housewives is de laatste jaren heel erg veranderd en je zult haar niet snel terug herkennen.

Je zal niet snel een personages van Desperate Housewives vergeten. Of het nu een hoofdpersonage is of een bijfiguur, iedereen maakt een echte indruk. Zo ook Gaby en Carlos Solis' dochter Juanita.

Juanita werd gespeeld door actrice Madison De La Garza en je zult haar waarschijnlijk herinneren als het schattige meisje dat ontzettend van snoepjes hield.

Nadat Desperate Housewives eindigde heeft De La Garza nog in een aantal films en series gespeeld. Ze heeft alleen nooit meer haar succes van Housewives kunnen herhalen. Hierdoor viel ze een beetje van de radar en weten we vrij weinig over haar.

Totaal veranderd


De La Garza is nu 20 jaar en er is niets meer terug te zien van dat jonge meisje in Desperate Housewives.

In veel interviews vertelde Madison dat ze heel erg geworsteld heeft met haar gewicht, omdat ze tijdens het filmen van Desperate Housewives erg gepest werd aangezien iets molliger was dan de andere kinderen. Nu heeft ze besloten de strijd met zichzelf te stoppen en zichzelf te accepteren hoe ze is!

Bekijk hieronder een paar foto's van Madison De La Garza en stream Desperate Housewives op Disney+.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Filmklassieker 'Grease' is terug als serie in nieuwe beelden van Paramount+
Series / Nieuws

Filmklassieker 'Grease' is terug als serie in nieuwe beelden van Paramount+

Menig omroepen graven in de nostalgie, zo ook in deze nieuwe muzikale komedie.

Een van de films die bij de meeste mensen in het collectief geheugen staat is Grease. De klassieker uit 1978 met John Travolta en Olivia Newton-John komt terug als serie en Paramount komt met een releasedate en een nieuwe teaser.

De nieuwe serie Grease: Rise of the Pink Ladies speelt zich vier jaar af voor de gebeurtenissen uit de film en voordat de rock-'n'-roll zijn intrede had gedaan in de jongerencultuur. Vier buitenbeentjes die klaar zijn met de status quo beginnen hun eigen avontuur en maken hun eigen plezier wat voor altijd de Rydell High school verandert.

Nieuwe muziek, nieuwe liedjes


Maker van de nieuwe serie Annabel Oakes doet ook een duit in het zakje van de politiek-maatschappelijke thema's die veel programmamakers tegenwoordig in hun series proberen te verwerken. Zo vertelt ze dat de serie een kans biedt om de strijd van toen te laten zien die overlapt met thema's als die van vandaag zoals racisme.

De originele film stond natuurlijk bekend om alle songs die zo'n beetje iedereen kan meezingen. In Grease: Rise of the Pink Ladies worden volledig nieuwe liedjes gemaakt, geschreven door de Grammy-genomineerde songwriter en producer Justin Tranter. Hij werkte eerder samen met Dua Lipa, Lady Gaga en The Chicks.

Kijk hieronder naar de nieuwe teaser. De première van Grease: Rise of the Pink Ladies staat gepland op 6 april.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' gaat alle verwachtingen overtreffen
Series / Nieuws

'The Last of Us' gaat alle verwachtingen overtreffen

Volgende week gaan we zien of deze woorden ook echt te vertrouwen zijn.

HBO's live-action verfilming van de game The Last of Us moet de naam van de franchise hoog houden. En dat wordt nogal een kluif, want de games zijn zeer geliefd. Gaat het de makers lukken? Dit zeggen ze er zelf over.

Naar aanleiding van wat we hebben gezien van de serie, lijkt het een behoorlijk getrouwe verfilming van de game te worden. Pedro Pascal lijkt perfect gecast als Joel, en Bella Ramsey lijkt als Ellie misschien wel de show te gaan stelen.

HBO en de makers van de serie willen echter niet alleen de game exact nabootsen. Ze willen én trouw blijven aan het bronmateriaal én onze verwachtingen overtreffen.

Hooggespannen verwachtingen
Tijdens de persronde voor de serie sprak Slashfilm met mede-bedenker Craig Mazin over de manier waarop hij het geliefde spel heeft getracht te verfilmen:

"Er wordt vaker gepraat over het 'ondermijnen van verwachtingen'. Maar dat wil ik helemaal niet doen. Ik wil juist dat mensen denken dat de serie zó goed wordt, en dat wij er dan nog eens een schepje bovenop doen."

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van elke Last of Us-fan. Eind deze week gaan we zien of deze woorden ook op waarheid berusten.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afronding van Next Generation in 'Star Trek: Picard' seizoen 3
Series / Nieuws

Afronding van Next Generation in 'Star Trek: Picard' seizoen 3

Patrick Stewart legt uit dat de banden met oude vrienden wel veranderd zijn.

In het slotseizoen van Star Trek: Picard zal de bemanning van de USS Enterprise ook onderlinge onafgemaakte zaken af gaan ronden.

Showrunner Telly Matalas kan niet wachten om de vertrouwde personages het verhaal te geven dat zij verdienen.

Lange geschiedenis


In een persverklaring van Matalas: "Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik naar de tv-première van 'Star Trek: The Next Generation' zat te kijken met mijn vader. Ik vind het een eer om alle leden van de Enterprise dan ook het slotavontuur te geven".

Verhoudingen veranderd


De plot van seizoen 3 begint met de ontvoering van Dr. Beverley Crusher. Patrick Stewart geeft aan dat het wel wat ingewikkelder ligt: "Daarvoor verdween ze zomaar uit zijn leven. Hij voelde zich verlaten door haar, dus dat komt er ook bij wanneer ze elkaar weer treffen". Worf heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgmaakt, geeft de veteraan-acteur aan: "In het verleden wist je altijd wat voor soort nors antwoord je kon krijgen, maar Worf is echt veranderd. Dit gaan we ook zien in dit seizoen".

Zo te horen wordt het verhaal niet afgeraffeld maar wordt voortgeborduurd op de lange geschiedenis die de kijker heeft met de bemanning van de USS Enterprise.

Op 23 februari 2023 gaat Star Trek: Picard in première op Prime Video
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeffrey Dean Morgan wordt "Badass" in seizoen 4 van 'The Boys'
Series / Nieuws

Jeffrey Dean Morgan wordt "Badass" in seizoen 4 van 'The Boys'

Nathan Mitchell (Black Noir) werpt een bijzondere blik op de sterren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eigenwijze en satirische serie The Boys is onlangs begonnen met filmen van het vierde seizoen. Onder de nieuwe castleden valt zoals bekend ook Jeffrey Dean Morgan.

Nathan Mitchell (Black Noir) licht een tipje van de sluier op met betrekking to Morgan's rol.

Inhoud rol niet bij de gehele cast bekend


Naar verluidt is niet iedereen op de hoogte van Morgan's rol. Ook al is de bekende acteur al begonnen met filmen, kennelijk weten alleen degenen met wie hij zijn scènes doet meer over de inhoud van zijn personage.

Astrologische blik


Nathan Mitchell sprak met MovieDweeb over het filmen van seizoen 4. Kennelijk behoort hij tot degenen die meer weten. Gezien het feit dat Mitchell's hobby astrologie is, wist hij het volgende te melden: "Morgan's personage heeft als sterrenbeeld 'badass' en als maanteken.....dat wil je f***ing niet weten! Ik weet niet hoeveel ik mag vertellen maar ik zeg wel dit: het zal een rol zijn die de kijkers nog lang zal heugen".

De manier waarop The Boys gestileerd is, de onverwachte insteek qua genre en niet te vergeten exploderende genitaliën hebben bijgedragen tot de enorme populariteit.

Met Morgan's badass personage is er ongetwijfeld sprake van een kleurrijke toevoeging aan het allernieuwste seizoen.


The Boys kun je in zijn geheel streamen op Prime Video.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft één van zijn grootste hits een vervolg
Films / Nieuws

Netflix geeft één van zijn grootste hits een vervolg

Er komt een vervolg op de zeer succesvolle Netflix-animatiefilm The Sea Beast.

Geloof het of niet, maar The Sea Beast is de meest succesvolle door Netflix gemaakte animatiefilm ooit. Ben je het daar mee eens? Dan is er goed nieuws voor je! Er komt namelijk een vervolg aan.

The Sea Beast 2 is in ontwikkeling en het is opnieuw Chris Williams aan het roer van de productie. Vorig jaar heeft Williams een deal gesloten met Netflix waardoor hij meerdere films voor de streamingdienst zal gaan maken.

The Sea Beast 2 op Netflix


The Sea Beast 2 brengt de monsterjager Jacob Holland en zijn nu geadopteerde dochter Maisie Brumble terug voor het volgende verhaal. Williams hoopt zijn worldbuildingkunsten te gebruiken om een verhaal zowel groot als klein te vertellen, in de traditie van The Lord of the Rings.

Wanneer The Sea Beast 2 op Netflix gaat verschijnen is nog maar de vraag. Aangezien Williams nog maar net een contract heeft getekend met Netflix, zal het nog wel even duren. De productie is vermoedelijk kortgeleden pas van start gegaan.

The Sea Beast, of Het Zeebeest in het Nederlands, is nu te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde voor de geliefde tv-serie 'Yellowstone' is al bekend
Series / Nieuws

Het einde voor de geliefde tv-serie 'Yellowstone' is al bekend

Het einde van de zeer populaire tv-serie Yellowstone is al bekend.

Taylor Sheridan, een van de makers van de Westerse dramaserie Yellowstone, weet al hoe het allemaal af moet gaan lopen voor de serie. Maar wanneer gaan wij als kijkers dat einde zien?

Yellowstone is een groot succes geworden van Paramount. Het vijfde seizoen, waar we momenteel midden in zitten, wordt daarom ook zeker niet het laatste. Wanneer de serie afloopt weten de makers nog niet, maar hoe het verhaal afloopt wel.

Yellowstone-einde


Wes Bentley, die Jamie Dutton speelt in Yellowstone, sprak zich vorige week uit over het einde van de serie. Tenminste, over het einde dat maker Taylor Sheridan voor zich heeft.

"Hij heeft tegen me gezegd dat hij weet hoe hij het wil eindigen. Dat was een tijdje geleden. Ik weet zeker dat hij niet wist hoe we daar moesten komen, maar hij weet wel hoe. Toen hem werd gevraagd of sommige van de Duttons zouden sterven tegen de tijd dat Yellowstone eindigt, antwoordde hij slim: 'Ik ben geen Dutton.'"

Yellowstone seizoen 5 pakt de draad deze zomer weer op voor de resterende zes afleveringen. Een precieze datum is nog niet bekend. De serie is nu te zien op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe films denderen Netflix en Disney+ binnen
Films / Featured

3 gloednieuwe films denderen Netflix en Disney+ binnen

Een ijzige reeks aan moorden, een blokje om naar Abbey Road en een duik in de Indiase onderwereld.

Er is deze week weer voldoende nieuw materiaal uitgekomen op Netflix en Disney+ om te ontdekken. Lees hieronder de meningen van de redactie van FilmTotaal en kijk of er een film tussen staat, die jij gezien moet hebben!

The Pale Blue Eyes | NetflixEen gewinterde detective onderzoekt een reeks aan mysterieuze moorden, bijgestaan door de jonge dichter Edgar Allan Poe. Recensent Tim Bouwhuis was vooral onder de indruk van de ijzige ambiance in de film, maar wat minder van het gekunstelde plot. Vandaar dat de detectivefilm maar 3 sterren krijgt van hem.

Hij stelde: "'The Pale Blue Eye' vertelt door zijn mengeling van persoonlijk drama en occult mysterie uiteindelijk twee verhalen... De verzorgde beeldregie (met voldoende adempauzes tussen de scènes door) en het sfeerrijke aanzicht van een winters sneeuwlandschap houden de eerste grote Netflix-film van 2023 toch ruim twee uur boeiend."

Lees de rest van de recensie.

If These Walls Could Sing | Disney+De beroemdste studio uit de muziekgeschiedenis, Abbey Road, heeft dan eindelijk een veel te late muziekdocumentaire gekregen. De grote namen die aan woord komen zijn om je vingers bij af te likken, vond Arjan Welles, maar verder doet de hommage aan de studio een beetje rommelig aan. Het resultaat is 3 sterren.

Hij concludeerde: "[Regisseur] McCartney moet het vooral hebben van de grote namen die ze voor de camera (en in het geval van Kate Bush de microfoon) wist te krijgen. Haar net iets te persoonlijke hommage aan een voor muzikanten heilige plek is een tamelijk onevenwichtige en rommelige exercitie, maar desondanks onmisbaar voor elke liefhebber van de muziekgeschiedenis."

Lees de rest van de recensie.

Mumbai Maffia: Police vs the Underworld | NetflixDeze politiedocumentaire over de oorlog tegen de onderwereld van Mumbai weet te vernieuwen met een unieke visuele stijl. Het biedt een aangenaam alternatief op de conventies van de documentaire, maar levert soms wel wat in op het vlak van structuur volgens Femke van Kooten. Zij gaf aan de Indiase documentaire 3.5 sterren.

Ze merkte op: "Er worden in 'Mumbai Maffia: Police vs the Underworld' goede kritische vragen gesteld bij het handelen van de politie, maar de documentaire onderscheidt zich vooral door de vragen die worden gesteld bij het handelen van de media."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.