search
Neil Gaimans 'American Gods' nog steeds in de planning
Series / Nieuws

Neil Gaimans 'American Gods' nog steeds in de planning

Na een gefaalde poging op HBO probeert nu FremantleMedia het.

Nu FremantleMedia de rechten heeft gekocht van het fantasieboek, wordt er een hernieuwde poging gedaan om Neil Gaimans bestseller American Gods naar het kleine scherm te brengen. Gaiman zal de serie zelf produceren.


De plot van de serie draait om een oorlog tussen oude en nieuwe goden: de traditionele goden die hun oorsprong kennen uit de Bijbel en de mythologie en de moderne goden die zaken zoals geld, technologie, media, roem en drugs vertegenwoordigen. De held van het verhaal, Shadow Moon, is een ex-crimineel die een bodyguard en reispartner van Mr. Wednesday wordt. Wednesday is naast een oplichter ook een van de oudere goden, wiens missie het is om zijn volgelingen te verzamelen en het op te nemen tegen de nieuwe goden.

In 2011 kochten Tom Hanks en Gary Goetzman de rechten van American Gods en probeerden ze de serie bij HBO tot leven te brengen. Dit is er om onbekende redenen helaas nooit van gekomen.

Momenteel is er nog niks bekend over hoe FremantleMedia het boek plant te verfilmen, maar SerieTotaal houd je natuurlijk op de hoogte!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen