Waarom 'The Last of Us' óók geweldig is als je geen gamer bent

Waarom je naar een serie zou kijken terwijl die op een game gebaseerd is.

Valeria Milić, 12-01-2023 16:19

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Bij sommigen zal, begrijpelijk, de vraag rijzen hoe een serie die op een game gebaseerd is meer kan zijn dan wat geknetter bij een bak popcorn. Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie) staan dan wel bekend als goede acteurs, maar de twijfel blijft.
Hieronder drie redenen waarom The Last of Us wel degelijk de moeite waard is.

Regisseur snapt het

Regisseur Neil Druckmann is niet alleen één van de schrijvers. Hij heeft mede de game ontworpen. In een game moet je de speler nu eenmaal van het ene adrenaline-moment naar het andere brengen, dus je zit standaard op het puntje van je stoel.

In een serie vertel je een verhaal, hetgeen Druckmann op de eerste plaats zet. Er zullen absoluut spectaculaire en spannende momenten zijn. Deze weeft hij echter door het verhaal heen, dat wezenlijk gaat over getraumatiseerde vader Joel, die zijn dochter Sarah kwijt is, en de tiener Ellie.

De Clickers

We krijgen de besmette mensen die in gedrochten zijn veranderd te zien. Dit is echter op een manier die recht doet aan het verhaal. De CGI is spaarzaam, er is dus sprake van acteurs. De Clickers, zo genoemd doordat ze communiceren middels klikgeluiden, zijn dus echte rollen. Er zal geen sprake zijn van sensatie om de sensatie. Hieronder kun je een Clicker-buste zien, gemaakt door fan en Redditor /u/thrxsherrr.

Cinematografie is top

Het voordeel van een groot budget is dat je kunt uitpakken, en HBO heeft dit zeker gedaan. De nodige beelden uit de game worden getrouw weergegeven, we kunnen dus een oogstrelende productie verwachten.

Je kunt de proef op de som nemen vanaf 16 januari, vanaf die datum is The Last of Us te streamen op HBO Max.
Lees meer over: The Last of Us, Pedro, Pascal, Bella Ramsey, Merle Dandridge, Gabriel Luna

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Hoe is het met 'Steve' uit 'Beverly Hills 90210'?

Hoe is het met 'Steve' uit 'Beverly Hills 90210'?

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix