Stephen King vertrouwt 'Midnight Mass'-regisseur opnieuw één van zijn creaties toe

Mike Flanagan heeft al eerder ervaring opgedaan met Stephen King's werk.

Valeria Milić, 15-01-2023 15:36

Dat Mike Flanagan van wanten weet in het horror-genre, bewijst de Netflix-miniserie Midnight Mass, door hemzelf geschreven en geregisseerd. Nu heeft Flanagan's productiemaatschappij Intrepid Pictures de rechten vekregen op de The Dark Tower-boekenserie door Stephen King.
De boeken worden over het algemeen als lastig te verfilmen gezien. Flanagan heeft echter al ervaring met King's werk.

Gerald's Game

Eerder heeft de regisseur King's suspense roman Gerald's Game namelijk al bewerkt en verfilmd. Ook dit boek is niet bepaald gemakkelijk: het hoofdpersonage Jessie bevindt zich aan bed geboeid in de slaapkamer. Er is niemand in de wijde omgeving. Jessie begint door vochtgebrek te hallucineren, waarbij verdrongen jeugdtrauma's bovenkomen.

Dit is een verhaal met weinig plot, en speelt zich op één locatie af: zie daar maar eens een boeiende film te maken. Flanagan kreeg het echter voor elkaar: op Rotten Tomatoes is de score 91%.

Complex verhaal

The Dark Tower vertelt een verhaal dat diverse genres bijeenbrengt. Er is dus wel een plot, maar die is ergens ook ondergeschikt aan de grotere thema's die King verkent. Hierin is een vergelijking met Flanagan's eigen verhaal in Midnight Mass te zien: ook hier is er een plot, maar de thema's die Flanagan in beeld brengt reiken verder.

Voorlopige opzet

Flanagan en zijn Intrepid co-producent Trevor Macy zijn dolenthousiast over The Dark Tower. De voorlopige opzet is vijf seizoenen. Verder is Intrepid Pictures onlangs in zee gegaan met Amazon, die in principe geïnteresseerd zijn in grote producties (hetgeen The Rings of Power bewijst).

King heeft duidelijk vertrouwen in Flanagan, wiens werk duidelijk ook door het publiek gewaardeerd wordt.

Kijk Gerald's Game hier.

En Midnight Mass kun je hier zien.

De trailer van Gerald's Game:


Lees meer over: MIke Flanagan, Midnight Mass, Stephen King, Geralds Game

Populair nieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix