search

Ons nieuws van zondag 15 januari 2023

Recensie SkyShowtime-serie 'Tulsa King'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Tulsa King'

Praktisch elke scène in elke aflevering biedt interessante inhoud.

Regie: Allen Coulter, Guy Ferland, Ben Semanoff, e.a. | Cast: Sylverster Stallone (Dwight Manfredi), Andrea Savage (Stacy Beale), Martin Starr (Bodhi), Vincent Piazza (Vince), Domenick Lombardozzi (Chickie Invernizzi), Garrett Hedlund (Mitch), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 36-43 minuten | Jaar: 2022-2023

Een crimineel die het ene moment een coole en sympathieke kerel is en het andere moment zo woedend dat hij letterlijk je kop van je lijf kan rukken. Het creëren van zo'n personage en de kijker aan zijn kant krijgen vraagt om uitmuntende schrijvers en een ervaren acteur. Tulsa King heeft die allebei.

Maffioso Dwight Manfredi komt na 25 jaar uit de gevangenis. In principe zat hij vast om een familielid op vrije voeten te houden en hij heeft gewoon de volle tijd uitgezeten. Zijn beloning: de familie stuurt hem naar Tulsa, met de bedoeling dat hij daar zijn laatste jaren rustig uitzit. Bij aankomst begint Dwight echter in rap tempo zijn eigen criminele imperium op te bouwen. Zo snel dat hij de aandacht trekt van diverse partijen die daar niet blij mee zijn.

Tulsa King is bedacht door Taylor Sheridan, de maker van Yellowstone, maar het lijkt erop dat veel van de touwtjes in handen waren van Terence Winter, eerder betrokken bij The Sopranos en verantwoordelijk voor Boardwalk Empire. De serie past dan ook precies in zijn straatje: het hoofdpersonage is een crimineel met genoeg charmante trekjes om toch de sympathie van de kijker te winnen.

Dat hoofdpersonage wordt gespeeld door een legendarische Hollywoodacteur die hier voor het eerst een rol vertolkt in een televisieserie: Sylvester Stallone. Deze spierbundel met een deels verlamd gezicht – de oorzaak van zijn iconische manier van praten – is niet slechts acteur maar ook een zeer getalenteerd scenarioschrijver. Het zou niet verbazen als Stallone een duit in het creatieve zakje heeft gedaan.

Het eindresultaat is een briljante serie. De personages staan als een huis, vooral dat van Dwight mede dankzij de perfecte vertolking van Stallone, en het plot verveelt geen moment. Letterlijk. Er is geen enkele scène die voor een makkelijke uitvlucht gaat of voelt als loze opvulling. In voorgaande series van Terence Winter kwam regelmatig iets volledig onverwacht uit de hoek en die momenten komen af en toe ook voorbij in Tulsa King.

Een personage dat zichzelf ontwikkelt is sowieso altijd lekker. Dwight is amper in Tulsa gearriveerd of hij begint al zijn voet tussen deuren te zetten. Zijn ongefilterde charme en intimiderende lichaamsbouw zorgen ervoor dat hij wordt binnengelaten. In het begin wordt Dwight op humoristische wijze geconfronteerd met een cultuur die woke is, maar al gauw draait zich dat om: personages passen zich aan aan Dwight wanneer ze leren dat deze man dingen voor elkaar krijgt en een sterk eergevoel hanteert.

Hoe de lopende conflicten zich ontwikkelen draagt eraan bij dat Tulsa King al gauw erg verslavend wordt. De spanningen tussen Dwight en de familie in New York lopen op en in Tulsa is er natuurlijk een ander crimineel haantje dat niet gediend is van concurrentie. In de eerste aflevering wordt Dwight versierd door een vrouw die voor de politie blijkt te werken en ontdekt kort daarna wie Dwight is en dat ze een oogje op hem moeten houden.

Stallone is de niet de enige bekende naam. In de cast zitten onder anderen Domenick Lombardozzi (The Wire), Garrett Hedlund (Tron: Legacy), en televisieveteraan Dana Delany. De stad Tulsa zelf wordt geen onderdeel van de serie, maar dat Dwight eraan went en ervan gaat houden wel. Er loopt regelmatig een ontsnapt paard rond, waar de eigenaars niets mee kunnen en hem daarom maar in een wei dumpen waar hij niet wil zijn. Daar kan Dwight sowieso al in meeleven.

Het plot ontwikkelt zich vrij snel, maar nooit te snel. Iedereen staat al direct op scherp: de familie omdat een van hen net uit de bak is na een zit van 25 jaar, de justitie in Tulsa omdat men weet dat er zojuist een maffioso in hun territorium is gearriveerd en de mensen die Dwight afdwingt om voor hem te werken. In plaats van rustig te sudderen in deze status quo is het verhaal als Dwight zelf: het zit niet graag stil.

Tulsa King was nog maar net uit of er werd al een tweede seizoen beloofd. Dat is niet alleen mooi omdat het zo'n geweldige serie is, maar ook omdat je wordt achtergelaten met een cliffhanger. Geen idee hoe hoe die wordt opgevolgd, maar als kijker maak je je daarover niet al te druk. Na negen afleveringen heb je wel geleerd dat die Dwight Manfredi zichzelf wel redt. En je gunt het hem vreemd genoeg ook nog eens.

★★★★★

Tulsa King is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt weer een serie na 1 seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt weer een serie na 1 seizoen

De serie 'Uncoupled' blijkt al na 1 seizoen geen succes en wordt gecanceld door Netflix.

Ja hoor, daar is d'r weer ééntje, een serie waar de stekker uit getrokken wordt. Netflix bevestigde afgelopen vrijdag dat zij na zes maanden stopt met de serie Uncoupled.

Plot Uncoupled


In Uncoupled dacht Michael, gespeeld door Neil Patrick Harris, dat zijn leven perfect was totdat zijn man na 17 jaar zomaar ineens vertrekt.

Van de ene op de andere dag moet Michael het hoofd bieden aan twee levensveranderende gebeurtenissen: hij verliest zijn zielsverwant en is plotseling een alleenstaande homoseksuele man van midden veertig in New York.

Sex and the City


De serie werd veel vergeleken met Sex and the City. Maar die serie had een duidelijk langere looptijd. "Zeker, veel homomannen kijken naar Sex and the City en zijn verwant aan die personages," aldus producent Darren Star.

"En ik denk op dezelfde manier dat vrouwen, heteromannen naar deze personages kunnen gaan kijken en hopelijk ontdekken dat zij niet anders zijn en zich net als deze mannen verhouden tot hun emotionele ervaringen," voegde Star toe.



De serie was mede gemaakt door deze Darren Star, die ook achter de populaire Netflix-serie Emily in Paris zit, en Jeffrey Richman van Modern Family.

Einde


Kennelijk werd de serie onvoldoende opgepakt en waren de kijkcijfers te laag, want Netflix zal geen nieuwe aflevering meer opnemen van deze serie.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs moesten na afloop van 'Game of Thrones' souvenirs van de set jatten
Series / Featured

Acteurs moesten na afloop van 'Game of Thrones' souvenirs van de set jatten

De acteurs van 'Game of Thrones' mochten van de productie geen items van de set meenemen als souvenir.

HBO Max was nogal zuinig op de rekwisieten en kostuums na Game of Thrones. Toen de serie eindigde mochten de acteurs nauwelijks aandenkens aan de serie meenemen. Best gek, omdat deze rekwisieten niet gebruikt kunnen worden voor andere series.

Pruik van Daenerys


Emilia Clarke, die Daenerys speelde in Game of Thrones wilde graag haar platinablonde pruik meenemen, maar dat werd geweigerd. "Ik heb de pruik niet gezien. Ik had zoiets van, dat is mijn haar."

Om de pruik te kunnen dragen, moest Emilia Clarke haar hoofd deels kaalscheren tijdens het filmen. Best een emotionele handeling, niet zo vreemd dus dat ze deze graag had willen nemen. "Ik heb wel een pijl en boog van een van de veldslagen gestolen en in mijn kelding verstopt", gaf Emilia toe. "Niemand heeft het gemerkt."

Niks voor Arya Stark


Ze was niet het enige castlid dat uiteindelijk toch iets van de sets meenam. Sommige acteurs, zoals John Bradley (hij speelde Samwell Tarly) of Maisie Williams (zij speelde Arya Stark) speelden het volledig volgens de regels en hebben geen souvenirs om hen aan de serie te herinneren.

Zwaarden mee voor Sir Davos


Liam Cunningham (hij speelde Davos Seaworth) slaagde er bijvoorbeeld in om enkele propzwaarden en de kenmerkende tas van zijn personage te "ontvreemden". Jacob Anderson (hij speelde Grey Worm) kreeg één van de schaakstukken uit de kaartenkamer als aandenken.

Korset van Sansa Stark


Isaac Hempstead-Wright (hij speelde Bran Stark) pakte tijdens zijn laatste dag op de set wat houten keukengerei. Sophie Turner (zij speelde Sansa Stark) mocht haar korset houden.

Tentoonstellingen


Her en der is er dus het nodige meegenomen maar er waren genoeg rekwisieten over om Game of Thrones-tentoonstelling te kunnen houden, waar de franchise fans tevreden mee kon stellen en nog een centje aan heeft kunnen verdienen.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke problemen voor 'Snowpiercer': Is het laatste seizoen straks te zien?
Series / Nieuws

Dikke problemen voor 'Snowpiercer': Is het laatste seizoen straks te zien?

'Snowpiercer' heeft een probleempje, want het lijkt erop dat het moeilijk wordt om het laatste seizoen van de serie uit te zenden.

Warner Bros. doet de laatste tijd zijn best om zoveel mogelijk kosten te besparen. De succesvolle serie Snowpiercer is daar nu het slachtoffer van, want de zender die de serie normaal uitzend gaat dat niet meer doen.

De serie Snowpiercer werd vorig jaar na het vierde seizoen gecanceld, maar dit seizoen moet nog uitgezonden worden. In Amerika wordt de serie normaal gesproken uitgezonden op de zender TNT. Nu is bekend geworden dat het laatste seizoen hier niet te zien zal zijn, schijnbaar zodat Warner Bros. Discovery een belasting afschrijving op kan nemen.

Verhuizing


"We kunnen bevestigen dat TNT seizoen vier van Snowpiercer niet zal uitzenden", zei een woordvoerder van de zender in een verklaring. "Dit was een moeilijke beslissing, maar onze bewondering voor de getalenteerde schrijvers, acteurs en crew die Snowpiercers buitengewone post-apocalyptische wereld tot leven hebben gebracht, blijft sterk".

"We werken sinds vorig jaar samen met de producenten om de serie te helpen een nieuw thuis te vinden waar fans kunnen blijven genieten van het meeslepende verhaal en de uitzonderlijke visuele ervaring. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan toekomstige projecten"
.

In Nederland zijn de eerste 3 seizoenen van Snowpiercer te zien op Netflix. Dat betekent niet dat wij niets zullen merken van de verhuizing van de serie, want vanwege streamingrechten kan het laatste seizoen pas op het platform verschijnen wanneer deze een nieuw thuis heeft gevonden.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King vertrouwt 'Midnight Mass'-regisseur opnieuw één van zijn creaties toe
Series / Nieuws

Stephen King vertrouwt 'Midnight Mass'-regisseur opnieuw één van zijn creaties toe

Mike Flanagan heeft al eerder ervaring opgedaan met Stephen King's werk.

Dat Mike Flanagan van wanten weet in het horror-genre, bewijst de Netflix-miniserie Midnight Mass, door hemzelf geschreven en geregisseerd. Nu heeft Flanagan's productiemaatschappij Intrepid Pictures de rechten vekregen op de The Dark Tower-boekenserie door Stephen King.

De boeken worden over het algemeen als lastig te verfilmen gezien. Flanagan heeft echter al ervaring met King's werk.

Gerald's Game


Eerder heeft de regisseur King's suspense roman Gerald's Game namelijk al bewerkt en verfilmd. Ook dit boek is niet bepaald gemakkelijk: het hoofdpersonage Jessie bevindt zich aan bed geboeid in de slaapkamer. Er is niemand in de wijde omgeving. Jessie begint door vochtgebrek te hallucineren, waarbij verdrongen jeugdtrauma's bovenkomen.

Dit is een verhaal met weinig plot, en speelt zich op één locatie af: zie daar maar eens een boeiende film te maken. Flanagan kreeg het echter voor elkaar: op Rotten Tomatoes is de score 91%.

Complex verhaal


The Dark Tower vertelt een verhaal dat diverse genres bijeenbrengt. Er is dus wel een plot, maar die is ergens ook ondergeschikt aan de grotere thema's die King verkent. Hierin is een vergelijking met Flanagan's eigen verhaal in Midnight Mass te zien: ook hier is er een plot, maar de thema's die Flanagan in beeld brengt reiken verder.

Voorlopige opzet


Flanagan en zijn Intrepid co-producent Trevor Macy zijn dolenthousiast over The Dark Tower. De voorlopige opzet is vijf seizoenen. Verder is Intrepid Pictures onlangs in zee gegaan met Amazon, die in principe geïnteresseerd zijn in grote producties (hetgeen The Rings of Power bewijst).

King heeft duidelijk vertrouwen in Flanagan, wiens werk duidelijk ook door het publiek gewaardeerd wordt.

Kijk Gerald's Game hier.

En Midnight Mass kun je hier zien.

De trailer van Gerald's Game:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de overige belangrijkste personages in 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Dit zijn de overige belangrijkste personages in 'The Last of Us'

Dat het Joe en Ellie's verhaal is wisten we natuurlijk al. Bij deze de rest.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In aanloop naar het langverwachte The Last of Us bij deze een handig overzicht van de overige hoofdpersonen.

Wie zijn de anderen in het verhaal van Joe en Ellie?

Tommy Miller (Gabriel Luna)


Joel's broer, met wie hij een ietwat gespannen relatie heeft. Tommy was beroepsmilitair voor de apocalypse. Hij staat dus stevig in zijn schoenen, maar koestert in tegenstelling tot Joel nog hoop.

Sarah Miller (Nico Parker)


Sarah is Joel's dochter. Nadat Joel's vrouw vertrokken is, staan vader en dochter er alleen voor. Sarah's dood is een dusdanig trauma voor Joel dat hij er twintig jaar later nog steeds niet over kan praten.

Tess Servopoulos (Anna Torv)


Tess is misschien wel de enige vriendschap die Joel heeft. Net als hij is ze smokkelaar, en iets minder pessimistisch dan Joel zelf. Zij is degene die hem overtuigt om 'opdracht Ellie' aan te nemen.

Bill (Nick Offerman)


Bill was een beetje een wappie, hij was namelijk altijd voorbereid op een eventuele apocalypse. Joel weet een band met hem op te bouwen, wat handig is gezien de voorraden die Bill heeft opgebouwd.

Marlene (Merle Dandridge)


De leider van de Fireflies, die bevriend was met Ellie's moeder Anna voordat deze stierf. Doordat ze gewond is geraakt kan ze Ellie zelf niet verplaatsen, en is dus genoodzaakt om de opdracht aan Joel te geven.

Riley Abel (Storm Reid)


Ellie's leeftijdsgenote en haar enige vriendin. Riley is lid van de Fireflies en is een wees, net zoals Ellie. Ze is een stevig meisje qua karakter en vastbesloten een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

De hoofdpersonen kun je vanaf 16 januari in actie zien: The Last of Us is dan te streamen op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom 'Baywatch'-sekssymbool alle contact weigerde met actrice die haar speelde
Films / Nieuws

Dit is waarom 'Baywatch'-sekssymbool alle contact weigerde met actrice die haar speelde

Pamela Anderson vertelt haar eigen verhaal in Netflix-docu en wilde absoluut geen gesprek.

De miniserie Pam & Tommy ging over de destijds gestolen sekstape van sekssymbool Pamela Anderson en haar toenmalige partner Tommy Lee. Helaas dachten velen toendertijd dat Anderson en Lee de tape hadden gelekt voor de publiciteit. De miniserie toont dit en hoofdrolspeelster Lily James werd de hemel in geprezen. Anderson zelf zat echter niet op James te wachten.

Voor haar was het klip en klaar: de miniserie rakelde een vervelende periode uit haar leven op. De van oorsprong Canadese schreef een boek en maakte een Netflix-docu waarin ze zelf over haar leven vertelt.

Handgeschreven brief


In een interview met de New York Times vertelt Anderson over de handgeschreven brief die zij van James ontving. "Ik heb hem nooit gelezen, de brief is ingescand en opgeslagen. De eerste keer was al vervelend genoeg". James zelf had aangegeven dat ze graag had gewild dat Anderson bij de serie betrokken was geweest. Door haar rol had ze dingen recht willen zetten, gaf James aan. Onder andere het feit dat de dief goed verdiend had aan de tape.

Geen redding nodig


Anderson had echter geen redder nodig. Zij begon destijds haar carrière als Playboy-model. Haar doorbraak beleefde ze als strandwacht C.J. Parker in hèt miljoenensucces Baywatch in de jaren 90. De serie werd in 143 landen uitgezonden. "Mijn zoon Brandon Lee co-produceert de documentaire, hij vindt het erg belangrijk dat mijn levensverhaal goed voor het voetlicht komt. Ik werk eerder voor hem dan hij voor mij," lacht de actrice.

Na Baywatch is Anderson onder andere columniste geweest, ze heeft vier boeken geschreven, meegedaan in showprogramma's (Dancing With the Stars) en heeft haar eigen stichting die zich richt op dierenbescherming en natuurbehoud.

Ze woont tegenwoordig weer in Canada.

Pamela, A Love Story is vanaf 31 januari te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 van 'The Boys' belooft nog meer next-level gore momenten
Series / Nieuws

Seizoen 4 van 'The Boys' belooft nog meer next-level gore momenten

\"Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat ontploffende genitaliën tot meer succes hebben geleid\"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het filmen van het vierde seizoen van The Boys is druk bezig en cast en crew zijn vastbesloten om dit seizoen nog gruwelijker te maken dan seizoen 3.

Succesformule


Het derde seizoen wordt door velen het beste seizoen tot nu toe genoemd -de populariteit van de show is enorm. En die populariteit groeit nog steeds door hun social media aanwezigheid tussen seizoenen in. Ook echte gebeurtenissen moeten het ontgelden.



Overtreffende trap


Het vierde seizoen moet daarom in alles beter worden dan het derde. Niet alleen qua verhaal, maar ook qua special effects, bloed en walgelijkheid. Zo tweette Stephan Fleet, die aan het hoofd staat van het special effects team:

"Ik heb zojuist het goorste gezien dat ik ooit in deze baan tegen ben gekomen." Waarop showrunner Eric Kripke antwoordde dat hij geen flauw idee had waar het over ging.



"We zijn enorm blij om het gevecht van Butcher en de Boys tegen Homelander en de Seven te mogen voortzetten en tegelijkertijd commentaar te leveren op de krankzinnige wereld waarin we leven," zegt Kripke. "Dit is overigens ook de eerste keer in de geschiedenis dat ontploffende genitaliën tot meer succes hebben geleid."

Steeds vernieuwen


In het vierde seizoen van The Boys zullen we een hoop nieuwe gezichten zien. Zo zal Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead zijn opwachting maken en zal Simon Pegg (Shaun of the Dead) terugkeren als de vader van Hughie.

Ondertussen kunnen we in de zomer genieten van meer Supes en gruwelijkheden. De spin-off Gen V zal vanaf 7 juli te streamen zijn.

The Boys zal naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar op Prime Video te zien zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-ster hoopt nog steeds op 'Malcolm in the Middle' reünie
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-ster hoopt nog steeds op 'Malcolm in the Middle' reünie

"Het zou fantastisch zijn om deze familie 20 jaar later weer te zien"

Het is inmiddels drieëntwintig jaar geleden sinds Bryan Cranston's rol als vader in Malcolm in the Middle. Hoewel Cranston's ster inmiddels tot grote hoogte gestegen is, denkt hij nog graag terug aan de sitcom.

Malcolm in the Middle


De serie Malcolm in the Middle was enorm populair sinds het eerste seizoen in 2000 begon. Over zeven seizoenen wist de serie maar liefst zeven Emmy's te bemachtigen.



Een reünie?


In een recent interview met E!News vertelde Cranston dat hij best open staat voor een reünie.

"Er is wel gepraat over de mogelijkheid om een reünie film van Malcolm in the Middle te maken. We hadden zo'n geweldige familie daar, en ik zou er zeker voor open staan als er een goed idee voor een verhaal zou zijn. Ik kan niet geloven dat het al zo lang geleden is!"

Frankie Muniz


Ster van de show Malcolm, gespeeld door Frankie Muniz, ziet een reünie ook wel zitten. Volgens hem is Bryan Cranston zelfs bezig met een script.

"Ik weet dat Bryan Cranston het heel erg ziet zitten en hij is al een beetje bezig met het script en zorgen dat alles in gang wordt gezet. Dus als er iets van komt, ben ik zeker van de partij," aldus Muniz in een interview in 2022.

Malcolm in the Middle is voor velen inmiddels jeugdsentiment. En met de terugkeer van andere series zou een reboot van de sitcom er best tussen passen.

Of, en wanneer, dat gebeurt hoor je uiteraard hier. Tot dan zijn alle oude afleveringen te streamen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de beelden: geliefd personage keert terug in 'Sex and the City: And Just Like That'
Series / Nieuws

Bekijk de beelden: geliefd personage keert terug in 'Sex and the City: And Just Like That'

De eerste beelden tonen de terugkeer van een fan-favoriet personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Sex and the City: And Just Like That kreeg gemengde reacties. Men vond dit vervolg een beetje burgerlijk vergeleken met de baanbrekende eerste serie. Het ziet er echter naar uit dat banden uit het verleden weer aangehaald worden.

De opnames van het tweede seizoen zijn onlangs gestart, en zo te zien keert Aidan (John Corbett) terug in Carrie's leven.

Hedendaagse context


Het eerdere seizoen toonde wat aanpassingen vergeleken met de eerste serie, bijvoorbeeld een letterlijk kleurrijkere cast. Daar is natuurlijk niks mis mee, ware het niet dat velen het zagen als een poging om maar in de pas te lopen. Anderzijds kun je natuurlijk stellen dat er kritiek was geweest als men deze modernere context niet in beeld had gebracht.

Aidan's terugkeer


Het tweede seizoen lijkt niet voort te borduren op het eerder genoemde 'in de pas lopen'. De eerste opnames laten namelijk een oude bekende zien: we zien Parker samen met John Corbett, die Carrie's ex-verloofde Aidan speelt. Deze foto's kun je onderaan bekijken.

Betere match voor Carrie


Aidan was een hit bij de fans, en ontzettend veel kijkers vonden dat hij een leukere partner was voor Carrie dan Mr. Big, oftewel John Preston (Chris Noth).

Zowel de plot als de verschijningsdatum zijn vooralsnog niet bekend. Vast staat wel dat genoeg fans zullen willen weten hoe Carrie en Aidan elkaar weer tegen het lijf lopen.

Kijk Sex and the City: And Just Like That nu op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agatha: Coven of Chaos' in de startblokken: regisseurs en nieuwe acteurs bekend
Series / Nieuws

'Agatha: Coven of Chaos' in de startblokken: regisseurs en nieuwe acteurs bekend

Drie vrouwen aan het roer van Marvel's 'Agatha: Coven of Darkness'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het filmen van Agatha: Coven of Darkness gaat binnenkort beginnen. Deze laatste toevoegingen maken het team compleet.



Klaar voor de start...


Er was al veel casting nieuws bekend voor deze spin-off van WandaVision. Zo zullen Emma Caulfield en Debra Jo Rupp terugkeren en zal Kathryn Hahn uiteraard te zien zijn als Agnes / Agatha. Nieuwkomers Miles Gutierrez-Riley, Okwui Okpokwasili en Maria Dizzia zullen ook te zien zijn.

Nu is bekend geworden dat Agatha: Coven of Darkenss op 17 januari zal beginnen met filmen. En dat er drie regisseurs aan de serie verbonden zullen zijn.

Naast schrijfster Jac Schaeffer zullen Rachel Goldberg en Gandja Monteiro zich over de spin-off ontfermen.

Fase vijf


Met de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania volgende maand, en later Guardians of the Galaxy, vol. 3, gaat officieel Marvel's vijfde fase van start.

Wanneer Agatha: Coven of Darkness op Disney+ te zien zal zijn is nog niet duidelijk. Zodra die datum bekend is lees je dat uiteraard hier.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'The Last of Us'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Last of Us'

Liefde en menselijkheid in een vergane wereld vol ijzingwekkende schimmelzombies.

Regie: Ali Abbasi, Jeremy Webb, Neil Druckmann, e.a. | Cast: Pedro Pascal (Joel), Bella Ramsey (Ellie), Anna Torv (Tess), Merle Dandridge (Marlene), Nick Offerman (Bill), Murray Bartlett (Frank), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 46-85 minuten | Jaar: 2023

Of HBO het zo gepland heeft of dat het puur toeval is: na elf seizoenen is de originele The Walking Dead ten einde gekomen en ontstaat er een gat in de markt voor fans van zombies. Of The Last of Us dat gat gaat vullen valt te bezien, maar het is hoe dan ook een topserie. Absoluut geen kopie van die andere, een stuk minder levende doden en drama van een aanzienlijk hoger niveau.

The Last of Us is een verfilming van de gelijknamige videogame. Aan het begin van de eenentwintigste eeuw ontstaat een parasitaire schimmel die mensen in besmettelijke zombies verandert. De aandoening verspreidt zich in rap tempo en treft ook Joel en zijn dochter. Hij overleeft het, zij niet. Twintig jaar later zit de overgebleven maatschappij anders in elkaar en krijgt Joel de opdracht een pakketje van Boston naar het westen van de Verenigde Staten te smokkelen. Dat pakketje blijkt een meisje te zijn van ongeveer dezelfde leeftijd als Joels dochter – met één groot verschil: ze is immuun.

Het bronmateriaal voor The Walking Dead was een langlopende stripreeks. In zo'n dun boekje kon soms behoorlijk wat dialoog zijn gepropt en dan waren het vrij soapachtige en onsubtiele gesprekken. De verfilming probeerde iets meer diepgang te creëren, maar kon natuurlijk niet al te ver afwijken van waar deze op was gebaseerd. En de strip ging altijd over een groter aantal personages waardoor de aandacht verdeeld moest worden. Dat heeft invloed op hoezeer je je aan een personage hecht.

The Last of Us daarentegen gaat voornamelijk over uitsluitend Joel en het meisje dat hij moet vervoeren, Ellie. Dat alleen al maakt deze serie intiemer. En het uitgangspunt is dat een man die zijn dochter heeft verloren nu ineens een meid aan zijn broek heeft hangen die een band met hem probeert te krijgen, waardoor zijn hart des te meer op slot gaat. De verfilming hiervan neemt dit honderd procent over, want het is natuurlijk een waterdicht en zwaarmoedig conflict.

Veel binnen- en buitenlocaties zijn een geslaagde combinatie van een overtuigende blik op een vergane wereld en een perfecte replicatie van hoe het deze uitziet in de videogame. Steden met her en der een aftakelend gebouw en alles overgroeid met groen, smoezelige gangen en leeggeroofde kamers. HBO heeft de maker van de game een dikke vinger in de pap gegeven. Dat is te zien en is ook een pluspunt.

The Last of Us is geen actiespektakel. Het verhaal draait om de niet-geïnfecteerde overlevenden en hoe die nog steeds hun draai proberen te vinden in deze nieuwe wereld. Dat zorgt ervoor dat wanneer de monsters opduiken dit wat heviger aankomt. Sowieso zijn het geen trage wandelaars, maar atletische zombies. En als hun hoofd zo beschimmeld is dat ze niet meer kunnen zien, hebben ze supergehoor. Knap werk van de make-upafdeling, en ontzettend creepy om te zien.

Ook hebben deze zombies collectief contact, zelfs met de schimmelwortels die door de steden groeien. Zodra iemand op een schimmel trapt, weet een horde zombies in de buurt dat er weer wat te besmetten valt. Geniaal ijzingwekkend, maar helaas volledig onbenut. De aflevering waarin dit gegeven wordt geïntroduceerd is ook meteen de laatste waarin je het te zien krijgt.

Ook is er een aflevering waarover de meningen verdeeld zullen zijn. Hij is volledig gewijd aan twee personages die je niet kent. De ene kijker zal dit een prachtig opzichzelfstaand verhaal vinden, de ander zal zich eraan storen dat het plot hiermee volledig tot stilstand komt en de aflevering weinig anders doet dan een achtergrond geven aan een personage dat in de game even kort aan bod komt.

Voor de casting deed HBO een graai in hun eigen Game of Thrones-zak. Zowel Joel als Ellie worden gespeeld door acteurs die eerder te zien waren in het peperdure fantasy-epos. Pedro Pascal lijkt qua uiterlijk wellicht niet helemaal op Joel, maar hij is de juiste keuze. Hij liet al eerder zien dat hij een ruwe bonk kan zijn die op den duur zwicht voor zijn emoties. Voor de jonge meid kozen ze Bella Ramsey, het meisje dat in Game of Thrones een leger aanvoerde.

Soms is het de bedoeling dat Ellie een grappige, bijdehante Amerikaanse tiener is. Dat komt niet altijd goed over, want Ramsey is zelf van oorsprong Brits en – belangrijker nog – niet echt weggelegd voor humoristische rollen. Maar het is gelukkig slechts een handjevol momenten waarop Ellie zo wordt geschreven. Voor het merendeel is Ellie bang, boos, onzeker, emotioneel. En dat speelt Ramsey zo uitmuntend dat ze aankomend jaar vast kan rekenen op meerdere nominaties voor acteerprijzen.

De twee scenarioschrijvers, waaronder de maker van de game, weten hoe ze kijkers zullen raken op gevoelige plekken zonder gebruik te hoeven maken van makkelijke trucjes. The Last of Us is niet alleen voor zombiefans, maar voor alle liefhebbers van goede series.

★★★★☆

The Last of Us is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega heeft spijt van haar 'Wednesday'- dansscène
Series / Nieuws

Jenna Ortega heeft spijt van haar 'Wednesday'- dansscène

Hoewel Wednesday's dans een knaller is op sociale media is ze er zelf minder blij mee.

Nog steeds moet hoofdrolspeelster Jenna Ortega wennen aan het massale succes van de Netflix-serie Wednesday. Zij werd zelfs voor een Golden Globe genomineerd voor haar rol.

Toch is er iets waar ze nog best wakker van ligt: de enthousiast ontvangen dansscène uit aflevering 4.

De totstandkoming


Ortega choreografeerde Wednesday's dans uiteindelijk zelf. "Ik keek naar jaren 80-video's, van goths die in clubs aan het dansen waren. En natuurlijk naar optredens van Siouxsie and the Banshees en Lene Lovich."

Nog steeds onzeker


In een gesprek met Entertaintment Weekly gaat Ortega wat dieper in op haar dansavontuur: "Het was iets waar ik behoorlijk onzeker over was. Sommige bewegingen had ik van tevoren ingestudeerd, maar ik heb ook geïmproviseerd. Ik lig er eerlijk gezegd nog steeds wakker van. Dan bedenk ik me wat ik beter had kunnen doen, of anders aan had kunnen pakken."

Het is niet waarschijnlijk dat anderen deze mening delen, als het aan de kijkers ligt wordt er in de komende seizoenen nog heel wat afgedanst.

Kijk Wednesday op Netflix.

Hieronder heeft Ortega het over haar inspiratiebronnen:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, van o.a. 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, van o.a. 'American Horror Story'

Daarnaast komt er een heel seizoen van de minder onschuldige animatieserie Little Demon.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

American Horror Story (seizoen 11 - aflevering 10)



Verschijnt op: 18 januari
Genre: Drama / Horror
Kijk op Disney+

Synopsis: Een anthologieserie die draait om verschillende personages en locaties, waaronder een spookhuis met een duister verleden, een krankzinnigengesticht, een heksenverbond, een rariteitenkabinet, een hotel waar het spookt en nog veel meer.





National Treasure: Edge of History (seizoen 1 - aflevering 7)



Verschijnt op: 18 januari
Genre: Actie / Avontuur
Kijk op Disney+

Synopsis: De 20-jarige dromer Jess Valenzuela start een avontuur om het mysterie rondom haar familie te ontdekken en met de hulp van haar vrienden probeert ze verloren schatten op te duiken.





Welcome to Wrexham (seizoen 1 - aflevering 17)



Verschijnt op: 18 januari
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Disney+

Synopsis: Deze docuserie gaat over de aankoop en beheer van Wrexham AFC, een van 's werelds oudste voetbalclubs, door de twee Hollywood acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

18 januari: Little Demon (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Horror - Na zwanger geraakt te zijn door de duivel proberen een aarzelende moeder en haar dochter de antichrist een normaal leven te leiden in Delaware.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' breekt records op Rotten Tomatoes nog voor de serie moet uitkomen
Series / Nieuws

'The Last of Us' breekt records op Rotten Tomatoes nog voor de serie moet uitkomen

Het gebeurt weinig dat een serie al zo geprezen wordt terwijl de meeste het nog niet gezien hebben.

De serie The Last of Us heeft alvast een mijlpaal bereikt door een record neer te zetten op de film en tv-serie beoordelingswebsite Rotten Tomatoes. Het is namelijk de hoogst scorende live action serie gebaseerd op een videogame. Maar dat is nog niet alles.

Eerder kreeg de serie al een uitzonderlijke hoge beoordeling van maar liefst 100%. De hoogste beoordeling die een film of televisieserie kan behalen. Wat wel te verwachten was dat deze score iets is gedaald maar momenteel scoort de serie met 97% nog steeds uitzonderlijk hoog.

Vloek van de real life remake


The Last of Us kan wel eens een van de weinige series zijn die een keer wel als videogame-adaptatie gewaardeerd wordt door de kijkers. Vaker leveren dergelijke films of series niet bepaald veel waardering op bij de fans. Bekende voorbeelden zijn Super Mario Bros uit 1993 of Alone in the Dark uit 2003.

Hoe dan ook heeft The Last of Us de hoogste score als videogame-adaptatie behaald. De serie die daar net achter komt is The Witcher van Netflix. Ook deze serie is gebaseerd op de wereldberoemde videogame en kreeg vooral voor het tweede seizoen behoorlijk hoge cijfers.

Morgen is The Last of Us te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.