De hitserie 'The Last of Us' kost HBO Max bakken met geld

Miljoenenbudget voor hitserie 'The Last of Us'

'The Last of Us' van HBO Max is zeker geen goedkope serie.

Bas de Kramer, 18 januari 2023 10:41

HBO Max staat niet bekend om het maken van goedkope series en het verfilmen van de iconische videogame The Last of Us is daarop geen uitzondering.

Hoewel HBO het budget van de gloednieuwe hitserie niet officieel heeft bekend gemaakt, suggereert een rapport van New Yorker dat de serie circa $10 miljoen per aflevering heeft gekost en dat is flink.

Vergelijking met GOT

Als we dit vergelijken met een andere hitserie van HBO Game of Thrones dan komen we in de eerste vijf seizoen tot een budget tussen de $6 en $8 miljoen per aflevering. Aan het begin van seizoen 6 stegen de cijfers tot $10 miljoen per aflevering, aan het eind ging het zelfs om circa $15 miljoen per aflevering.

Aangezien het eerste seizoen uit negen afleveringen bestaat, is het budget voor het eerste seizoen van The Last of Us dus iets van $90 miljoen.

Het kan nog hoger

Het budget van The Last of Us is dus flink hoog maar haalt het vooralsnog niet bij andere dure televisieseries. WandaVision en Moon Knight doen bijvoorbeeld $25 miljoen per aflevering en Stranger Things zelfs $30 miljoen.

Het hoogste budget per aflevering is op dit moment de Lord of the Rings-prequel van Amazon Prime, The Lord of the Rings: The Rings of Power, met een enorm budget van $58 miljoen per aflevering.

Kijk de serie op HBO Max.


Lees meer over: the last of us, pedro pascal, bella ramsey, hbo max

Populair nieuws