'The Last of Us' breekt records op Rotten Tomatoes nog voor de serie moet uitkomen

'The Last of Us' breekt records op Rotten Tomatoes

Het gebeurt weinig dat een serie al zo geprezen wordt terwijl de meeste het nog niet gezien hebben.

Glenn Walsh, 15 januari 2023 08:00

De serie The Last of Us heeft alvast een mijlpaal bereikt door een record neer te zetten op de film en tv-serie beoordelingswebsite Rotten Tomatoes. Het is namelijk de hoogst scorende live action serie gebaseerd op een videogame. Maar dat is nog niet alles.
Eerder kreeg de serie al een uitzonderlijke hoge beoordeling van maar liefst 100%. De hoogste beoordeling die een film of televisieserie kan behalen. Wat wel te verwachten was dat deze score iets is gedaald maar momenteel scoort de serie met 97% nog steeds uitzonderlijk hoog.

Vloek van de real life remake

The Last of Us kan wel eens een van de weinige series zijn die een keer wel als videogame-adaptatie gewaardeerd wordt door de kijkers. Vaker leveren dergelijke films of series niet bepaald veel waardering op bij de fans. Bekende voorbeelden zijn Super Mario Bros uit 1993 of Alone in the Dark uit 2003.

Hoe dan ook heeft The Last of Us de hoogste score als videogame-adaptatie behaald. De serie die daar net achter komt is The Witcher van Netflix. Ook deze serie is gebaseerd op de wereldberoemde videogame en kreeg vooral voor het tweede seizoen behoorlijk hoge cijfers.

Morgen is The Last of Us te zien op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, Rotten Tomatoes, Super Mario Bros, Alone in the Dark, HBO, HBO Max

Populair nieuws