search
Waarom de laatste aflevering van 'Friends' veel tijd kostte om te maken
Series / Nieuws

Waarom de laatste aflevering van 'Friends' veel tijd kostte om te maken

Het duurde even voordat de laatste aflevering van Friends gemaakt was, maar dat was niet zonder reden.

Na tien lange seizoenen kwam Friends 2004 ten einde. Een lange serie, voor veel fans van de serie alsnog te kort. Friends gaat de geschiedenisboeken in als een van de beste series ooit, die nog steeds regelmatig wordt gekeken.

Om zo'n serie af te sluiten goed is natuurlijk een behoorlijke opgave. De productie was zich hier bewust van, en ze besloten ruim de tijd te nemen om de laatste aflevering zo goed te maken als mogelijk was.

Laatste aflevering Friends


De laatste aflevering van Friends werd geschoten voor een live publiek. Later werden verhalen gedeeld over deze sessie, die best wel een tijdje duurde ondanks dat de aflevering maar 22 minuten in beslag nam van de toegewezen tijd.

"Van het blokkeren tot het aanpassen van het script - met de bedoeling een krachtigere reactie van het publiek op te roepen - de productie van de show was nauwgezet. Er is opgemerkt dat voor een bepaalde aflevering alleen al het schrijven 70 uur zou kosten."

En dan hebben ze het dus over de allerlaatste aflevering. Waarom het filmen zo lang duurde heeft meerdere reden, bijvoorbeeld omdat de castleden allemaal om de beurt begonnen te huilen:

"Castsleden hebben ook opgemerkt dat de cast tussen scènes meer tijd dan ooit doorbracht in haar en make-up. Leden van de cast zeiden dat iedereen take na take van hun make-up huilde."

Het harde werk was niet voor niets. Met een 9,6 is de finale hoger gewaardeerd dan iedere Friends-aflevering behalve seizoen 5 aflevering 14, "The One Where Everybody Finds Out".

Friends is nu te bekijken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen