search
Volgens de regisseur kan een 'Backdraft'-serie ijzersterk uitpakken

Volgens de regisseur kan een 'Backdraft'-serie ijzersterk uitpakken

Zou een nieuwe serie over oude helden het succes van de originele film aan kunnen?

Adriënne Koolen
Dit is zeker niet de eerste keer dat er een serie wordt gemaakt die gebaseerd is op een al bestaande film. Het is de laatste tijd zelfs een trend aan het worden. Er is één iemand wiens film keer op keer uitgekozen worden voor een nieuwe serie en het lijkt er op dat dit weer het geval is..

Regisseur Ron Howard heeft al meerdere films gemaakt die later omgetoverd zijn tot hitseries. Zo is hij de man achter de originele film Parenthood, waar in vanaf 2010 maar liefst zes seizoenen van zijn gemaakt. Ook is hij de regisseur van de film die de gelijknamige serie Willow op Disney+ inspireerde.

Nu is één van zijn films misschien weer aan de beurt, namelijk Blackdraft uit 1991. De film ging over twee broers die allebei bij de brandweer werken en achter een zeer gevaarlijke brandstichter aan moeten.

Een nieuwe serie


Howard vertelde in een interview met Entertainment Weekly dat Blackdraft heel goed zou zijn voor een serie. Hij zei dat het een geweldige wereld is die je nu nog intenser kan maken door nieuwe filmtechnieken.

Ook vond hij dat het wel weer tijd was om een serie te maken over de brandweer, omdat er niet zo heel veel series over deze helden gaan. Ondanks dat Howard erg enthousiast is, lijkt het er niet op dat er op dit een project in de maak is. maar dat kan natuurlijk altijd veranderen.

Bekijk hieronder de trailer van de originele Blackdraft.

Aanbevolen artikelen