search

Ons nieuws van donderdag 19 januari 2023

Deze grote originele Netflix-films zie je allemaal in 2023
Films / Nieuws

Deze grote originele Netflix-films zie je allemaal in 2023

Wil je na de preview rustig teruglezen wat je kan verwachten? Dat kan hier.

Netflix heeft een aantal mooie films voor dit nieuw jaar klaarstaan en deze kwamen gisteren voorbij in de preview trailer voor 2023.

Alles voor jou op een rij


In de preview van gisteren zag je al een hoop mooie nieuwe beelden voorbijkomen. Noteer ze maar alvast in je agenda.

Vanaf 27 januari You People
Met o.a. Jonah Hill, Lauren London en Eddie Murphy

Vanaf 10 februari Your Place or Mine
Met o.a. Reese Witherspoon, Steve Zahn en Wesley Kimmel

Vanaf 10 maart Luther: The Fallen Sun
Met o.a. Idris Elba en Andy Serkis

Vanaf 30 maart Murder Mystery 2
Met o.a. Adam Sandler, Jennifer Aniston en Mark Strong

Vanaf 12 mei The Mother
Met o.a. Jennifer Lopez en Joseph Fiennes

Vanaf 16 juni Extraction 2
Met o.a. Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani en Daniel Bernhardt

Vanaf 21 juli They Cloned Tyrone
Met o.a. Jamie Foxx, Kiefer Sutherland en John Boyega

Vanaf 11 augustus Heart of Stone
Met o.a. Gal Galdot, Jamie Dornan en Alia Bahtt

Vanaf 25 augustus Lift
Met o.a. Sam Worthington, Paul Anderson en Kevin Hart

Vanaf 13 oktober Damsel
Met o.a. Milly Bobby Brown, Angela Bassett en Robin Wright

Vanaf 27 oktober Pain Hustlers
Met o.a. Emily Blunt, Chris Evans en Catherine O'Hara

Vanaf 10 november The Killer
Met o.a. Michael Fassbender, Tilda Swinton en Kerry O'Malley

Vanaf 17 november A Family Affair
Met o.a. Nicole Kidman, Joey King en Zac Efron

Vanaf 22 november Leo
Met stemmen van o.a. Adam Sandler, Bill Burr en Cecily Strong

Vanaf 8 december Leave the World Behind
Met o.a. Julia Robert, Ethan Hawke en Kevin Bacon

Vanaf 22 december Rebel Moon
Met o.a. Charlie Hunnam, Sofia Boutella en Michiel Huisman

De preview


Heb je de preview nog niet gezien en wil je al die mooie beelden kijken, dan kan dat hieronder. Komend jaar kan je ze allemaal streamen bij Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer verschijnt aflevering 2 van 'The Last of Us'?
Series / Nieuws

Wanneer verschijnt aflevering 2 van 'The Last of Us'?

Lees hier wanneer je de tweede aflevering van The Last of Us op HBO Max kan bekijken.

Afgelopen maandag ging de tv-adaptatie van The Last of Us eindelijk in première op HBO Max. We kunnen nu al niet meer wachten op de volgende aflevering, maar wanneer komt deze online? Je leest het hier!

The Last of Us wordt gemaakt door Neil Druckmann, die ook verantwoordelijk is voor de games waar de serie op gebaseerd is, en Craig Mazin. Hem kennen we van Chernobyl.

The Last of Us aflevering 2


Afleveringen van The Last of Us zullen iedere maandag op HBO Max verschijnen. De releasetijd in Nederland is 3 uur 's nachts, zodat je 's ochtends wanneer je wakker wordt de aflevering meteen aan kunt slingeren.

Kortom, aflevering 2 van The Last of Us is vanaf maandag 23 januari op HBO Max te zien. Het eerste seizoen van de serie bestaat uit negen afleveringen waarvan, de eerste extra lang duurde (80 minuten).

De première van The Last of Us werd zeer goed bekeken. In de VS keken op zondagavond 4,7 miljoen mensen naar de aflevering, en na twee dagen stond de teller boven de 10 miljoen.

Bekijk hieronder een trailer waarin getoond wordt wat je kan verwachten van de rest van seizoen 1 van The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Legend of Vox Machina' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Legend of Vox Machina' seizoen 2

Het verhaal blijft achter, maar de leden van Vox Machina zijn nog altijd even sympathiek.

Regie: Alicia Chan, Young Heller, Eugene Lee | Cast (stemmen): Ashley Johnson (Pike), Sam Riegel (Scanlan), Travis Willingham (Grog), Laura Bailey (Vex'ahlia), Marisha Ray (Keyleth), e.a. | Aantal afleveringen: 12 | Speelduur: 23-28 minuten| Jaar: 2023

Het eerste seizoen van The Legend of Vox Machina sloot af met een cliffhanger van jewelste. Die wordt direct opgevolgd in dit tweede seizoen, dat dan ook met een enorme klapper begint. De groep avonturiers wordt gehuldigd voor hun heldendaden, maar dan komen er vier draken aanvliegen, duidelijk zonder goede intenties. De stad wordt vernield en de inwoners hebben geen enkele kans. De draken laten een huiveringwekkende boodschap achter: het is hun tijd om te regeren. Dit gaat de leden van Vox Machina niet in de koude kleren zitten en zij gaan op zoek naar de draken voor wraak.

De opening duikt direct in de actie en schrikt daarmee de kijker gelijk wakker. Het is verfrissend dat een serie voor de verandering meteen de cliffhanger van het vorige seizoen behandelt, zonder daar eerst weer een aantal afleveringen overheen te laten groeien. Helaas is de eerste afleveringen een van de weinige die zo effectief met zijn tijd omgaat. Na deze seizoensopener verliezen de afleveringen focus en richting.

Na de explosieve eerste aflevering trekt het Vox Machina-gezelschap eropuit om wraak te nemen op de draken. Daarbij schieten ze van stad naar kerker naar andere dimensies, zonder dat duidelijk wordt toegelicht hoe of waarom ze daar komen. Wat vervolgens niet meehelpt is dat ze op al deze plekken tegen een nieuw probleem aanlopen dat afdoet aan het overkoepelende verhaal. De ernst, die zo intens wordt ingezet in het begin, vermindert hierdoor aanzienlijk.

Op deze manier gaat het verhaal van de hak op de tak en is het erg moeilijk bij te houden wat er precies gebeurt en waarom. De steekt erg af tegen het eerste seizoen dat bijzonder gefocust was op het verhaal. Seizoen twee voelt meer als een verzameling losstaande verhalen. Pas helemaal aan het einde van de rit wordt de rode draad pas echt weer opgepakt.

De verschillende subplots vallen qua opzet te veel in herhaling en oude bekenden en familieleden van de leden van Vox Machina passeren net wat te vaak de revue. Het is daarentegen wel interessant om de achtergronden van alle leden wat beter te leren kennen. Deze geven de personages namelijk meer diepgang en zo worden ze nog meer gelaagd dan ze al waren. Daar ligt, ook in dit seizoen, de kracht: de personages.

In dat opzicht lijkt dit seizoen bovenal meer een uitdieping van de personages. Ze zijn nog steeds even karaktervol en de stemacteurs doen het uitermate goed. Bijzonder knap met een groep van zeven personages. Zij hebben dan ook de personages jarenlang gespeeld in hun ongekend populaire YouTube-serie en dit is in elke zin te merken. Dit werkt het beste op de meest emotionele momenten waarbij de ogen maar moeilijk droog te houden zijn.

De leden van Vox Machina zijn ook niet bang om te laten zien dat dit een serie voor volwassenen is. Mensen worden onthoofd, vlees wordt van gezichten gesmolten en dat alles gaat vaak vergezeld van de nodige scheldwoorden. Af en toe gaat het nét wat te ver en komt het vele gescheld over alsof de serie het stoerste jongetje van de klas wil zijn. De volwassen sfeer wordt wel goed afgetopt met een scène waar The Boys trots op zou zijn.

Wat aan dit gegeven bijdraagt, is de queerrepresentatie in de serie. De serie bevat vele momenten, opmerkingen en relaties die niet heteronormatief zijn. Deze zijn echter heel natuurlijk in beeld gebracht zonder dat de serie zichzelf daarvoor op de borst klopt. Het is een goede zet en verfrissend om dit op zo'n normale en natuurlijke manier in het verhaal verweven te zien.

De strakke animatie en het design van het eerste seizoen blijft behouden. Alles is strak en scherp en op momenten is de animatie enorm origineel. The Legend of Vox Machina blijft boeien door deze animatie, maar vooral de personages. Helaas blijft het verhaal deze keer flink achter en moet het geheel alsnog afdoen met een gigantische cliffhanger. Dit voelt als luie verhaalvertelling om de kijker aan de haak te houden. Het is dus te hopen dat de serie met het volgende seizoen zijn focus weer terugvindt. Houd die dobbelstenen maar bij de hand.

★★★☆☆

The Legend of Vox Machina is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'That '90s Show'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'That '90s Show'

In principe gewoon That '70s Show maar dan met andere tieners in de hoofdrol.

Regie: Gail Mancuso, Laura Prepon | Cast: Kurtwood Smith (Red), Debra Jo Rupp (Kitty), Callie Haverda (Leia), Mace Coronel (Jay Kelso), Ashley Aufderheide (Gwen), Reyn Doi (Ozzie), Sam Morelos (Nikki), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 22-30 minuten | Jaar: 2023

De jaren negentig was een succesvol decennium voor Terry en Bonnie Turner. Op televisie waren hun komedieseries 3rd Rock from the Sun en That '70s Show grote hits, en Wayne's World trok heel wat bioscooppubliek voor een film die gebaseerd was op een sketch uit Saturday Night Live. Het lijkt aannemelijk dat ze het wegens werk te druk hadden om een vinger aan de pols te houden wat betreft het gemiddelde tienerleven in die tijd. Gezien hoe het ninetiesgevoel sterk ontbreekt in hun nieuwe productie lijkt die theorie te kloppen.

Point Place, de zomer van 1995. De dochter van Eric en Donna, Leia, besluit dat ze liever bij opa Red en oma Kitty wil blijven tijdens de vakantie. Ze leert andere tieners uit de buurt kennen en tot Reds ongenoegen zit zijn kelder weer gevuld met jong grut dat stiekem zuipt, rookt en omgaat met onderlinge romances en andere puberbehoeftes.

Als je een serie maakt die draait om een specifieke periode dan moet je het goed doen. That '90s Show doet dat niet. Er is praktisch geen muziek uit de jaren negentig te horen (en er wordt veel gebruikgemaakt van de rocksound, terwijl hiphop, dance en boybands in die tijd verreweg het meest populair waren), geen van de personages speelt videogames of spreekt erover (terwijl Nintendo en Sega al gigantisch waren en de PlayStation die specifieke zomer al flink werd gepromoot) – eigenlijk komt de algehele popcultuur zo goed als niet ter sprake.

Wat ze wel doen is precies hetzelfde als in That '70s Show, maar met andere personages (soort van, want er zijn overeenkomsten wat betreft hun karakters) en ze kleden zich in die vrij onopmerkelijke kleding uit die tijd. Ze roken stiekem wiet (want ecstasy is natuurlijk te heftig voor een komedieserie), hangen ofwel in Reds kelder of in diezelfde lokale snackbar en af en toe op de watertoren. Het jaren negentiggevoel is nihil.

Het is wel een komedieserie. Net zoals That '70s Show is de komedie niet briljant, maar kan er af en toe toch hardop worden gelachen. Voornamelijk om Red en Kitty, want er is nog steeds chemie tussen beide acteurs en Debra Jo Rupp is al grappig als ze niks doet. Ze zijn niet de enige bekende gezichten; bijna alle sterren uit de voorganger laten hun gezicht even zien. Laura Prepon (Donna) heeft zelfs twee afleveringen geregisseerd.

Wie je niet ziet zijn Josh Meyers, want dat was de onpopulaire vervanger van Topher Grace in het laatste seizoen, het personage Laurie Forman, want dat werd al een blok aan het been toen de actrice die haar oorspronkelijk speelde aan de drugs ging, en Danny Masterson als Hyde, omdat die acteur zichzelf in de #MeToo-nesten heeft gewerkt.

Dit vervolg zal niet hetzelfde succes worden als zijn voorganger. De serie hangt erg aan alle gimmicks van twintig jaar geleden, het type humor is hetzelfde en dus niet verrassend en het liefdesverhaaltje tussen Leia en de zoon van Kelso en Jackie neemt veel tijd in beslag ondanks dat het niet erg meeslepend is.

De nieuwe cast zal evenmin de roem verwerven die de oude deed. De acteurs zijn best leuk maar niet uitzonderlijk getalenteerd. De nieuwe generatie is wel een stuk veelzijdiger. Meer dan één personage is niet blank en ook niet iedereen is heteroseksueel. Ook al was dat dertig jaar geleden doodnormaal voelt de serie toch meer als That '2020s Show. Niks mis mee, maar het is nog een punt dat ervoor zorgt dat je niet het gevoel hebt te kijken naar een verhaal uit het decennium waar de serie naar vernoemd is.

Als sitcom doet That '90s Show wel zijn werk. De serie is aangenaam kort en redelijk grappig. De laatste aflevering heeft ook een ietwat onverwacht einde. Gezien de hoge prijskaartjes van sommige andere Netflix-producties zal een goedkope komedieserie vast een verademing zijn voor de streamingsdienst die momenteel worstelt met kosten en abonnees, dus dat verhoogt de kans op een tweede seizoen. Als dat er komt is het hopen dat de makers daarmee wat beter hun best doen om de titel van deze serie eer aan te doen.

★★★☆☆

That '90s Show is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toekomstige series van 'The Walking Dead' kunnen gaan overlappen
Series / Nieuws

Toekomstige series van 'The Walking Dead' kunnen gaan overlappen

Toekomstige The Walking Dead-series kunnen gaan overlappen, aangezien ze allemaal op dezelfde tijdlijn plaatsvinden.

Sinds het einde van The Walking Dead wordt er hard gewerkt aan nieuwe series in hetzelfde universum om de franchise in leven te houden. Meerdere series zijn onderweg, die elkaar wellicht soms tegen gaan komen.

Dat gelooft Jeffrey Dean Morgan tenminste. Hij speelde Negan in The Walking Dead, en krijgt nu samen met Lauren Cohan - die Maggie speelde - een eigen serie, genaamd The Walking Dead: Dead City.

The Walking Dead-universum


Naast Dead City wordt er echter ook nog gewerkt aan een spin-off voor Rick en Michonne, en krijgt ook Daryl zijn eigen verhaal. Deze personages, die we eerst zo vaak samen zagen, gaan we nu dus ver verwijderd van elkaar zien.

Maar blijft dat ook zo? Als we Morgan mogen geloven, is de kans zeker aanwezig dat de verschillende series die we dadelijk hebben in elkaar over zullen stromen.

"Ik denk dat de deur openstaat omdat we allemaal op dezelfde tijdlijn zitten. Ze bestaan tegelijk. Dus ik denk dat er een mogelijkheid is om een personage van deze serie, een personage van die serie te lenen om gezamenlijk door te gaan."

Ook Cohan heeft hoop op een "botsing" tussen de verschillende series.

The Walking Dead is nu te kijken op onder andere Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier gaat de nieuwe spin-off van 'The Walking Dead' antwoord op geven
Series / Nieuws

Hier gaat de nieuwe spin-off van 'The Walking Dead' antwoord op geven

De grote finale van de moederserie liet voor veel kijkers nog een hoop vragen onbeantwoord.

Het is inmiddels een tijdje geleden dat de finale van The Walking Dead de serie afsloot maar voor sommige kijkers was het nog niet helemaal afgerond. Een nieuwe spin-off is in de maak om op veel vragen een antwoord te geven.

Want waar is bijvoorbeeld Rick Grimes gebleven? Of wat is er met Michonne gebeurt nadat ze op zoek ging naar RIck? Vervreemden ze zich of komen ze juist weer bij elkaar? In de nieuwe spin-off The Walking Dead: Rick & Michonne worden deze en vele andere vragen beantwoord. De serie zal dieper ingaan op de relatie tussen de twee.

Een episch liefdesverhaal


Rick en Michonne, gespeeld door respectievelijk Andrew Lincoln en Danai Gurira, keerden in de finale terug maar dat bleek meer vragen op de roepen dan te beantwoorden. Gurira vertelt in een interview over de nieuwe serie die in de maak is bij AMC en wist alvast te verklappen welke richting de spin-off gaat nemen. Ze vertelt hierover:

"Deze twee personages zijn zoals we allemaal wel, of niet, weten van elkaar gescheiden. Dus we gaan ze weer terug bij elkaar halen maar we weten alleen nog niet hoe. We zijn Rick Grimes kwijtgeraakt, we weten niet waar hij is geweest of wat er met hem is gebeurd. Michonne heeft echter nooit getwijfeld of hij nog zou leven. Dus we gaan het zien.".

Kijk hieronder naar haar volledige uitleg. The Walking Dead: Rick & Michonne staat gepland om uit te komen in 2024.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 dwaze series op Netflix werken pas echt op je lachspieren
Series / Netflix Kijktip

Deze 3 dwaze series op Netflix werken pas echt op je lachspieren

Kevin Hart heeft, naast flink wat shows en films, ook hilarische series op Netflix staan.

Groot fan van Kevin Hart? Met deze 3 hilarische series heb je ruim voldoende materiaal van de comedian om je helemaal rot te lachen. Check onze 3 tips voor Netflix-series met Kevin Hart hieronder!

True Story | Netflix | 7 afleveringen


Een wereldberoemde comedian raakt in de penarie als een nachtelijke stop in Philadelphia met zijn broer finaal anders loopt dan gepland. Er komt meer dan alleen zijn succes op het spel te staan, wat leidt tot een hoop drama, geweld én lol.



Kevin Hart Don't F*ck This Up | Netflix | 6 afleveringen


In deze persoonlijke documentairereeks onthult Kevin Hart meer details over de pieken en dalen uit zijn leven, en dat alles gedurende de hectiek van zijn loopbaan en gezinsleven.



Kevin Hart's Guide to Black History | Netflix | Television Special


In deze television special neemt Kevin Hart de kijker mee in de zwarte geschiedenis van de Verenigde Staten. Op grappige wijze vertelt hij over meerdere zwarte helden, die niet hun verdiende plek hebben gekregen in de geschiedenisboeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste speler uit 'Game of Thrones': de fans zijn verdeeld
Series / Nieuws

De beste speler uit 'Game of Thrones': de fans zijn verdeeld

Hoewel 'Game of Thrones' in 2019 eindigde, hebben fans zo hun kijk op de beste speler.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als je puur kijkt naar degene die uiteindelijk op de IJzeren Troon plaatsneemt, dan is het duidelijk wie de winnaar is. Dit is echter een zitplaats met de nodige scherpe kantjes. Je kunt je dus ook afvragen wie de sterke spelers zijn ondanks dat ze niet op de troon zitten.

Op Twitter vermaken de fans zich dan ook prima over de spelers voor, achter en naast de IJzeren Troon.

Onverwacht succesvol



Hier vinden we Samwell en Bronn. Geen grote dromen, maar eindigden behoorlijk hoog.



Samwell begint als angstig jongetje, maar werkt zich op door zijn verstand te gebruiken en natuurlijk een finke dosis lef. Hij geneest Ser Jorah van Greyscale en werpt zich op een White Walker om Jenny te verdedigen. Eindigt in de Citadel.



Bronn wilde gewoon een beetje geld en plezier maken. Het mag gezegd worden: dat is hem gelukt.

Niet overleefd, toch sterke spelers



Koninging Margaery staat hier op de eerste plaats:



Haar inzicht wordt vaak over het hoofd gezien. Margaery begint als verloofde van Renly Baratheon. Wanneer deze vermoord wordt zit ze met afgrijselijke Joffrey opgescheept. Ze weet hem echter naar naar hand te zetten en is geliefd bij het volk. Haar derde huwelijk is met Joffrey's broer Tommen, waardoor ze haar politieke ambities verder kan realiseren.

Dan is daar Lord Varys:



Hij deed wat hij dacht wat goed was voor Westeros. Werkt zich op uit armoede, heeft een vooruitziende blik, maar overleeft het helaas niet. Hopelijk zien we hem in de boeken nog wel terug.

Het noorden



Hoe je het ook wendt of keert, Sansa maakt een enorme ontwikkeling door. Van ietwat oppervlakkig meisje met naïeve dromen heeft leert ze harde beslissingen te nemen. Ze houdt hierbij de belangen van haar mensen voor ogen.



Als je nog eens wilt nagaan wie nu de sterke spelers waren: Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 4 verschijnt een stuk sneller dan het vorige seizoen
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 4 verschijnt een stuk sneller dan het vorige seizoen

Eén van de sterren uit The Boys is al klaar met filmen voor het aankomende vierde seizoen.

Goed nieuws voor fans van The Boys: één van de acteurs is al klaar met filmen, wat mogelijk betekent dat het vierde seizoen al eerder klaar is dan we misschien zouden verwachten.

We hebben het over Simon Pegg, de acteur van Hughie's vader. Via Instagram heeft hij bevestigd klaar te zijn met het filmen voor seizoen vier. Tevens geeft hij aan enorm zin te hebben om het eindresultaat te zien.

The Boys seizoen 4


Het personage dat Pegg speelt in The Boys zagen we in het eerste seizoen regelmatig voorbijkomen. In seizoen 2 kreeg hij een jaartje vrij; daar was hij niet in te zien. Seizoen 3 betekende zijn terugkeer, en in het aankomende vierde seizoen gaan we hem weer vaker zien.

Komend seizoen gaan we namelijk ook de moeder van Hughie zien, en dus ook de ex-vrouw van Hugh Campbell. Wat die reünie voor gevolgen gaat hebben, kunnen we ons alleen maar inbeelden...

Zin erin hebben we sowieso. Volgens Pegg wordt seizoen 4 "insane", maar laten we eerlijk zijn: dat zijn alle seizoen van The Boys tot nu toe nog geweest.

The Boys is nu te zien op Prime Video.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er binnenkort een 'Star Trek: Prodigy'-film aan?
Series / Nieuws

Komt er binnenkort een 'Star Trek: Prodigy'-film aan?

De makers van 'Star Trek: Prodigy' hebben grootse plannen voor de serie.

Goed nieuws voor fans van de animatieserie Star Trek: Prodigy, want de makers van de serie hebben een spannende update gegeven over de toekomst van de serie. Zo hebben ze het onder andere over een eventuele film…

Star Trek: Prodigy debuteerde eind 2021 op Paramount+, waarna er tot december 2022 20 afleveringen verschenen. De serie volgt een groep tot slaaf gemaakte tieners die een vervallen Starfleet-schip stelen om te ontsnappen en de melkweg te verkennen. De serie is gemaakt door The Lego Movie-schrijvers Dan en Kevin Hageman en is vanaf het debuut goed ontvangen door publiek en critici.

Live-action film?


In een recent interview in een podcast bespraken de Hageman broers de toekomst van Star Trek: Prodigy. Hierin onthulden ze grootse plannen te hebben:

"Ik zou heel graag willen dat de serie nog vele, vele seizoenen doorgaat. En dan, ongeveer zoals wat ze deden met The Next Generation - ze hadden de serie, en toen begonnen ze de speelfilms te doen", zegt Kevin Hageman.

"Niet alleen een geanimeerde feature, als we een live-action feature zouden kunnen doen, zou het absoluut verbluffend zijn. We hebben dus hoge ambities". Dan Hageman heeft daar nog een aanvulling op, namelijk pretparkattracties.

De afleveringen van seizoen 2 zijn al in de maak, dus naar alle waarschijnlijkheid zal seizoen 2 eind 2023 op Sky Showtime verschijnen, waar de serie in Nederland te zien is.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO deelt trailer van docuserie 'De Pompmoord'
Series / Trailer

NPO deelt trailer van docuserie 'De Pompmoord'

Na 'De Villamoord' komt KRO-NCRV met 'De Pompmoord'.

Anderhalf jaar nadat de KRO-NCRV met de treffende documentaireserie De Villamoord kwam, is er nu opnieuw een serie in aantocht over een groepsveroordeling. NPO heeft de trailer uitgebracht voor De Pompmoord, waarin de veroordeling van vier mannen in 2007 voor de moord op een cassière behandeld zal worden.

In 1985 werd de 28-jarige Micelle dood in haar auto gevonden, bij het Shell-tankstation in Warnsveld waar zij als cassière werkte. Destijds werd niemand gearresteerd, maar in 2004 werden vier mannen die in eerste instantie waren vrijgesproken alsnog veroordeeld door het Gerechtshof.

Onterecht veroordeeld?


In hoger beroep kregen de mannen straffen van 5 tot 8 jaar. Twee van de veroordeelden zijn inmiddels overleden. NPO beschrijft de docuserie als volgt: "Op basis van de originele verhoortapes, het politiedossier en tientallen gesprekken met veroordeelden, (oud-)rechercheurs en rechtsdeskundigen laat De Pompmoord zien hoe vier mannen opdraaien voor het doden van een jonge pompbediende in Warnsveld".

De Pompmoord is het tweede deel in het dossier Onschuldig vast?. Hierbij nemen onderzoeksjournalisten van KRO-NCRV geruchtmakende zaken onder de loep omdat er in het oorspronkelijke onderzoek mogelijk fouten zijn gemaakt.

De drie afleveringen van De Pompmoord worden vanaf donderdag 2 februari wekelijks uitgezonden. Ook is de serie vanaf 2 februari in zijn geheel te bekijken op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur uit 'Yellowstone' was mede verantwoordelijk voor het enorme succes
Series / Nieuws

Deze acteur uit 'Yellowstone' was mede verantwoordelijk voor het enorme succes

Zonder deze acteur zou het er heel anders aan toe zijn gegaan achter de schermen van Yellowstone.

De serie Yellowstone is ongelofelijk populair geworden. Iedereen heeft dan ook wel een favoriet personage. En van één personage kunnen trouwe fans geen genoeg krijgen. Dit personage had zelfs een cruciale rol achter de schermen.

Het gaat om niemand minder dan de kok van de Dutton-familie, Gator (Gabriel Guilbeau). In de serie kookt hij de lekkerste maaltijden voor hen. Gator is al snel een favoriet personage geworden van de fans, maar voor deze serie had Guilbeau nog nooit geacteerd.

Guilbeau was ontzettend zenuwachtig was over de hele situatie en wilde natuurlijk alles goed doen. Iedereen weet dat liefde door de maag gaat en dus had hij al snel iedereen ingepakt.

Een echte kok


Guilbeau kookte namelijk niet alleen als kok Gator voor de Dutton-familie, maar voor de hele cast en crew! Hij was namelijk het hoofd van de ambachtelijke diensten van de serie.

Dit betekende dat hij elke dag meer dan 300 hongerige mondjes moest voeden. Dit is echter niks vergeleken met de bijna 600 mensen voor wie hij moest koken tijdens het filmen van de prequel-serie 1883.

Bekijk hieronder een aantal video's waarin Guilbeau aan het koken is en stream Yellowstone op Prime Video







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens de regisseur kan een 'Backdraft'-serie ijzersterk uitpakken
Series / Nieuws

Volgens de regisseur kan een 'Backdraft'-serie ijzersterk uitpakken

Zou een nieuwe serie over oude helden het succes van de originele film aan kunnen?

Dit is zeker niet de eerste keer dat er een serie wordt gemaakt die gebaseerd is op een al bestaande film. Het is de laatste tijd zelfs een trend aan het worden. Er is één iemand wiens film keer op keer uitgekozen worden voor een nieuwe serie en het lijkt er op dat dit weer het geval is..

Regisseur Ron Howard heeft al meerdere films gemaakt die later omgetoverd zijn tot hitseries. Zo is hij de man achter de originele film Parenthood, waar in vanaf 2010 maar liefst zes seizoenen van zijn gemaakt. Ook is hij de regisseur van de film die de gelijknamige serie Willow op Disney+ inspireerde.

Nu is één van zijn films misschien weer aan de beurt, namelijk Blackdraft uit 1991. De film ging over twee broers die allebei bij de brandweer werken en achter een zeer gevaarlijke brandstichter aan moeten.

Een nieuwe serie


Howard vertelde in een interview met Entertainment Weekly dat Blackdraft heel goed zou zijn voor een serie. Hij zei dat het een geweldige wereld is die je nu nog intenser kan maken door nieuwe filmtechnieken.

Ook vond hij dat het wel weer tijd was om een serie te maken over de brandweer, omdat er niet zo heel veel series over deze helden gaan. Ondanks dat Howard erg enthousiast is, lijkt het er niet op dat er op dit een project in de maak is. maar dat kan natuurlijk altijd veranderen.

Bekijk hieronder de trailer van de originele Blackdraft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De komedie 'Shrinking' met grootheid Harrison Ford krijgt eerste trailer
Series / Nieuws

De komedie 'Shrinking' met grootheid Harrison Ford krijgt eerste trailer

De lachwekkende trailer van Shrinking is eindelijk te zien en hij is nog grappiger dan we hoopten.

De trailer van de gloednieuwe komedie Shrinking met Harrison Ford is eindelijk te zien. De trailer was als eerste op een hele bijzondere plaats te zien.

De trailer staat natuurlijk gewoon online, maar was voor het eerst te zien tijdens de Television Critics Association's winter 2023 press tour. Hier liet Apple TV+ de langverwachte trailer eindelijk zien.

Het duurt niet zo heel erg lang meer voordat Shrinking ook echt te zien is. Eind januari, de 27e om precies te zijn, is de serie te streamen.

De trailer


De serie gaat over Jimmy (Jason Segel), hij is een therapeut die diep in het rouwproces zit. Hierdoor vertelt hij zijn patiënten precies hoe hij over alles denkt. Hij negeert alles wat hij geleerd heeft en wat hij altijd geloofde.

Tegelijkertijd merkt dat zijn botte opmerkingen niet alleen het leven van zijn patiënten veranderen, maar ook dat van hem zelf. In de trailer is Harrison Ford te zien als de baas van Jimmy die de therapiepraktijk runt.

Bekijk hieronder de trailer en stream Shrinking vanaf 27 januari op Apple TV.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vind je 'Willow' op Disney+ geweldig? Dat wil je dit ook wel zien!
Series / Trailer

Vind je 'Willow' op Disney+ geweldig? Dat wil je dit ook wel zien!

Heel snel komt de making-of van de fantasyserie online bij Disney+.

Het is nog onzeker of we kunnen rekenen op een tweede seizoen van Willow, maar weet dat er meer over de fantasywereld naar Disney+ komt. In de making-of van de serie zullen de makers uitdiepen hoe ze na 34 jaar weer de avonturen van Nelwyn hebben opgestart.

Lucasfilm heeft onlangs de trailer voor Willow: Behind the Magic online gezet, die een eerste glimp biedt van de gehele productieproces van de Disney Plus-serie. In de documentaire ziet de kijker hoe Warwick Davis' lang gekoesterde wens om zijn wereldberoemde rol te hervatten werkelijkheid wordt.

De trailer biedt een heel spectrum aan grappige momenten, interviews en zelfs momenten van sabotage, die slechts een voorproefje geven van wat er allemaal gebeurd is op de set. Omgaan met het ego van Warwick Davis was blijkbaar voor velen een opgave die ze onderschat hadden…



De toekomst van Willow?


Showrunner Jonathan Kasdan heeft uitgesproken dat hij het geweldig zou vinden om een tweede seizoen te gaan maken, maar Disney is nog twijfelachtig om het nieuws de wereld in te brengen of er een vervolgseizoen zal komen. Kasdan heeft wel gezegd dat de gesprekken "veelbelovend" zijn, wat een goed teken kan zijn voor de magische wereld van Willow.

Bekijk hieronder de trailer van Willow: Behind the Magic. Vanaf 25 januari is de making-of te vinden op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.