search
De rijkste man ter wereld heeft nu een docuserie: 'The Elon Musk Show'
Series / Nieuws

De rijkste man ter wereld heeft nu een docuserie: 'The Elon Musk Show'

Over de intrigerende biljonair van Zuid-Afrikaanse komaf is nu dan een documentaire gemaakt.

Elon Musk prikkelt de verbeelding: de zakenman is uitgesproken, niet bepaald handig in zijn uitspraken en heeft de nodige wilde ideeën. Deze driedelige serie biedt een kijkje in zijn leven.

Voordat Musk zijn grote slag sloeg met Tesla, had hij er al een heel traject op zitten.

Iedereen aan het woord


In de serie komt de hoofdpersoon zelf natuurlijk aan het woord, maar ook mensen die dicht bij Musk staan: zijn moeder Maye, zijn vader Errol, zijn ex-vrouw en ex-werknemers. Musk heeft vele avonturen achter de rug in de meedogenloze jacht op zijn dromen: Paypal en SpaceX bijvoorbeeld, totdat Tesla marktleider werd op het gebied van electrische auto's.

Genie of rare man?


Musk heeft weliswaar grote dromen, maar zijn rijkdom en roem zijn niet uit de lucht komen vallen. Zijn bedrijf SpaceX was niet bepaald succesvol. Het idee was om raketten te ontwerpen. De drie raketten die vanaf het eiland in de Grote Oceaan werden gelanceerd, plompten echter net zo hard weer dezelfde oceaan in: de motoren ontploften.

Uiteindelijk moest Musk het geld bijeen schrapen voor de vierde raket, die uiteindelijk een contract voor $1,6 biljoen met Nasa opleverde.. De uiteindelijke lancering was dus succesvol in meerdere opzichten.

De serie biedt een kijkje op deze kleurrijke man van wie de wereld nog meer gaat zien en horen, met of zonder Twitter.

The Elon Musk Show kun je bekijken op Viaplay.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen