search

Ons nieuws van zaterdag 21 januari 2023

De streamingwereld ligt voor je open met deze interessante podcasts
Series / Featured

De streamingwereld ligt voor je open met deze interessante podcasts

Deze podcasts banen een weg voor jou door het chaotische streaming landschap

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De streaming wereld is wijds verspreid tussen allerlei verschillende diensten en je kunt, helaas, nooit alles zien! Gelukkig kijken deze mensen in hun podcasts alles wat jij misschien gemist hebt.

Geeky Dingen


Met Geeky Dingen val je in een warm bad van film en tv. Of het nu een discussie is over Buffy the Vampire Slayer of een uitgebreide ontrafeling van House of the Dragon, er is voor iedereen iets.

Geeky Dingen wordt gemaakt door Thom Aalmoes en Linda Duits. Voorheen deed ook ex-D66 kamerlid Sidney Smeets mee aan de podcast, maar na ophef in 2021 is hij niet meer van de partij.

Afleveringen van Geeky Dingen verschijnen een paar keer per maand.



Skip Intro


Skip Intro is weer een podcast gemaakt door pure liefhebbers. Of het nou gaat om The Last of Us, om de chaos bij Netflix of om de beste serie van vorig jaar, Skip Intro heeft altijd een mening!

Anke Meijer en Alex Mazereeuw zijn verslaafd aan series en kunnen daar, wanneer ze elkaar zien, dan ook niet over ophouden. Zo werd Skip Intro geboren. Nieuwe afleveringen van de podcast verschijnen regelmatig, soms wel eens meerdere keren per week.



De Vierkante Ogen Show


In De Vierkante Ogenshow wordt je bijgepraat door fans over popcultuur.

Afleveringen van De Vierkante Ogen Show komen niet echt op schema. Soms komen er veel achter elkaar, dan is het weer een tijd stil. Maar ze zijn allemaal de moeite waard.

De makers, Esther Crabbendam, Sicco de Knecht en Anna-Luna Post, praten over hun favoriete films en series en over popcultuur. Van Harry Potter tot James Bond, Star Wars tot The Crown en Netflix tot Videoland.



Televisië


Het moet meteen gezegd worden: deze podcast is er helaas recentelijk mee opgehouden. Toch is Televisië zeker een vermelding waard omdat de podcast heel onderhoudend de Nederlandse televisie behandelde.

Of het nu gaat om The Masked Singer, om talkshow Half8 of om wie de leukste teamcaptain bij Ik Hou Van Holland is, je hoeft -bijna- de televisie zelf niet meer aan te zetten.

Televisië werd gemaakt door Alex Mazereeuw en Michel Doodeman.



Met deze greep uit de Nederlandstalige podcasts over series en films is de weg door het televisielandschap iets minder chaotisch.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dean-acteur Jensen Ackles deelt alternatief einde 'Supernatural'
Series / Nieuws

Dean-acteur Jensen Ackles deelt alternatief einde 'Supernatural'

De meningen over het einde van 'Supernatural' waren verdeeld, nu vertelt Jensen Ackles het alternatief.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Amerikaanse fantasy-serie Supernatural kan nog steeds op een gepassioneerde groep fans rekenen. Diezelfde fans waren niet allemaal even te spreken hoe Sam (Jared Padalecki) en Dean's (Jensen Ackles) verhaal eindigde. Ackles was het in eerste instantie eens met de fans.

In de podcast Inside of You vertelt Ackles over zijn reactie op de afronding van het verhaal. Ook geeft hij een naar zijn mening passender einde.

Duisterder einde


Toen Ackles op de bewuste vergadering het einde van de serie hoorde, zat hij niet bepaald te springen. "Het was de eerste keer dat er überhaupt zo'n soort vergadering was. Men vertelde ons het einde en ik stelde me gereserveerd op."

Ackles is van mening dat Supernatural een duisterder einde verdiende. Sam leidt nu een normaal leven en ziet zijn broer weer in de hemel. "Het leek mij eerder passend dat Sam zich opoffert. Dean blijft alleen achter en vindt zijn weg in de wereld. Hij leeft dan met het verlies van zijn familie en zijn broer". Er valt natuurlijk wat te zeggen voor een dergelijk grimmig en ook wel troosteloos einde.

Gesprek met Eric Kripke


Ackles had het vervolgens over dit meer positieve einde met Eric Kripke, de maker en toenmalige showrunner. Kripke was op dat moment al een tijdje vertrokken. "Hij wist het me zo uit te leggen dat ik het grotere perspectief zag. Hierdoor heb ik het einde dat uiteindelijk gefilmd is wel geaccepteerd".

De video met het einde kun je hieronder bekijken en beslissen wat je er zelf van vindt.

Kijk Supernatural op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto 'Ted Lasso' seizoen 3 verraadt grote spanning
Series / Nieuws

Eerste foto 'Ted Lasso' seizoen 3 verraadt grote spanning

Zal Nate de grote schurk van het derde seizoen worden?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is zover, de marketing voor het nieuwe seizoen van Ted Lasso lijkt echt te zijn begonnen.

Ted Lasso, de voetbalserie van Apple TV+, die veel meer is dan slechts een serie over een voetbalclub, komt dit voorjaar met een derde en mogelijk laatste seizoen.

Ted versus Nate


In de finale van seizoen twee zagen we Nate (Nick Mohammed) overlopen naar de vijand, West Ham United, waar Anthony Head's Rupert Mannion de scepter zwaait.

Dat Nate's keuze hem recht tegenover coach Lasso (Jason Sudeikis) zet zien we al in deze eerste afbeelding van het nieuwe seizoen, op de Twitter feed van Apple TV+.



Nate als slechterik


Aan het einde van seizoen twee lekte Nate informatie over Ted's paniekaanvallen naar de krant en liep over naar de vijand.

Alles, en zeker deze nieuwe afbeelding, wijst erop dat Nate de grote slechterik van het nieuwe seizoen gaat worden. Maar Ted Lasso kennende is de hoop op een goede afloop voor Nate nog niet verloren.

We hebben immers Jamie Tartt's (Phil Dunster) transformatie van een verwaande einzelgänger tot een teamspeler meegemaakt. En met de positieve uitstraling van de show kan zelfs Nate nog terugkomen.

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om te zien hoe dit zal eindigen. Ted Lasso zal deze lente op Apple TV+ te zien zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' verslagen door stevige actieserie als populairste serie op streaming
Series / Nieuws

'Wednesday' verslagen door stevige actieserie als populairste serie op streaming

'Jack Ryan' heeft het enorm succesvolle 'Wednesday' van de troon gestoten.

Na lange tijd is Wednesday eindelijk ingehaald door een andere serie in de streaming-hitlijsten. De serie die nu het hoogste in de lijsten staat is vrij verrassend, namelijk de actieserie Jack Ryan van Amazon Prime.

Van 19 tot 25 december veroverde seizoen 3 van Jack Ryan met John Krasinski in de hoofdrol de streaming-hitlijsten en versloeg daarmee de Netflix-serie Wednesday, die de tweede plek moest inruilen voor een derde plek. Netflix behield rond kerst wel de eerste plek, met de Knives Out-sequel Glass Onion.

Nog steeds veel Netflix


De kijkcijfers waren als volgt: Glass Onion werd wekelijks 2,2 miljard minuten bekeken. Jack Ryan en Wednesday waren ongeveer gelijk en haalden elk 1,8 miljard kijkminuten.

De top 5 wordt duidelijk gedomineerd door Netflix, want de rest van de plekken wordt ook bezet door deze streamingdienst. De nieuwe serie The Recruit met Noah Centineo staat op nummer 4 met 1,7 miljard bekeken minuten en Emily in Parijs op de vijfde plek met 1,4 miljard minuten.

Tom Clancy's Jack Ryan is te zien Amazon Prime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' stopt na seizoen 6: bekijk de eerste beelden
Series / Trailer

'Cobra Kai' stopt na seizoen 6: bekijk de eerste beelden

Nog even en dan kun je kijken naar het laatste seizoen van de successerie

Nog even en dan kunnen de fans gaan genieten van het zesde seizoen van de succesvolle serie Cobra Kai. Dat nieuwe seizoen zal overigens ook het laatste zijn voor de serie die volgt op de bekende The Karate Kid-films.

Netflix heeft nu een teaser trailer vrijgegeven voor dat zesde seizoen, maar nog niet aangekondigd wanneer de nieuwe afleveringen op de streamer verschijnen. We krijgen enkel de eerste beelden, ook prima.

Seizoen zes: beste ooit


Uiteraard wordt er weer een belofte gedaan. Dit keer krijgen we het "grootste seizoen" in de reeks. Dit wordt bevestigd in een "open brief" van het trio Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg. Zij zijn de bedenkers van de vervolgserie die ooit startte op YouTube Red/Premium.



In Cobra Kai keren Ralph Macchio en William Zabka terug naar hun rollen uit de iconische filmfranchise The Karate Kid, respectievelijk als en Daniel LaRusso en Johnny Lawrence. De teaser trailer voor seizoen zes zie je hieronder.



Cobra Kai 1-5


De eerdere vijf seizoenen van Cobra Kai stream je uiteraard op Netflix. Er zijn in totaal vijftig afleveringen. En er is vast nog voldoende tijd om de reeks te bingewatchen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur zou het "absurd" vinden als 'Stranger Things' een zesde seizoen krijgt
Series / Nieuws

Acteur zou het "absurd" vinden als 'Stranger Things' een zesde seizoen krijgt

"Het zou belachelijk zijn als Stranger Things na seizoen vijf nog langer door zou gaan"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het succesvolle Stranger Things is al jaren een publiekstrekker voor Netflix. Nu de serie volgend jaar aan zijn vijfde en laatste seizoen toe is, luidt de vraag: is een zesde seizoen een optie?

Belachelijk


Finn Wolfhard, die Mike Wheeler speelt, is tegen een zesde seizoen.

"Het zou belachelijk zijn als Stranger Things langer door zou gaan dan vijf seizoenen. Het lijkt mij dat de Duffer broers een perfect einde aan het vijfde seizoen hebben gevonden," aldus Wolfhard.

Zin in


"Toen ik seizoen vier had gezien was mijn eerste gedachte van: laten we teruggaan en weer gaan filmen! Ik wil het gefilmd hebben. Niet op een manier alsof ik er klaar mee ben, maar ik wil gewoon weten wat er gaat gebeuren!"

"Ik heb er zin in. Seizoen vier was waanzinnig, maar ik zou in het vijfde seizoen toch wat meer terug willen naar de dynamiek van het eerste," zegt de jonge acteur.

"Ik hoop dat we elk personage een einde kunnen geven dat goed genoeg is voor de fans."



Seizoen 5


Het is nog even wachten op het vijfde seizoen van Stranger Things. Wel is zeker dat er een tijdssprong zal zijn, om de groei van de acteurs te verklaren.

Ook moet het nieuwe seizoen omgaan met een overschot aan schurken, waaronder kolonel Jack Sullivan en Vecna.

Het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things zal ergens later in 2024 op Netflix verschijnen. 





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Makanai: Cooking for the Maiko House'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Makanai: Cooking for the Maiko House'

Een werkelijk verrukkelijke en ontzettend lieve serie over ware vriendschap die net als liefde door de maag gaat.

Regie: Hirozoku Koreeda, Hiroshi Okuyama, Takuma Satô, e.a | Cast: Nana Mori (Kiyo), Natsuki Deguchi (Sumire/Momohana), Takako Tokiwa (Azusa), Ai Hashimoto (Momoko), Mayu Matsuoka (Yoshino), e.a. | Aantal afleveringen: 9 | Speelduur: 38-46 minuten | Jaar: 2023

Het beroep geisha is niet alleen aan het uitsterven in Japan, maar bovendien omgeven met mysterie en misverstand. Geisha's zijn gezelschapsdames die van vele markten thuis zijn. Ze vermaken hun gasten (en dat zijn niet alleen mannen) met onder andere dans, muziek en conversatie. Vooral in het verleden zat er soms een seksuele component aan hun aanwezigheid, maar die rol was gering en met de komst van professionele escortbureaus kwam dat aspect vrijwel geheel te vervallen.

Het beroep van geisha, of geiko zoals ze in Kyoto heten, is alom gerespecteerd en vereist een lange opleiding en ijzeren discipline. Het is dan ook bijzonder dat twee vriendinnen van amper zestien uit het in het noordelijke Japan hun school afbreken en besluiten om een carrière als geisha te beginnen. Daarvoor is het vereist dat ze eerst leerling-geiko, maiko, worden.

Kiyo woont bij haar grootmoeder die dol is op koken en het heerlijkste troostvoer voorzet. Haar bestie Sumire kan op weinig steun van haar familie rekenen bij haar loopbaanplannen. Haar vader komt haar niet eens uitzwaaien als ze de bus naar Kyoto bestijgen. Aangekomen in het maikohuis moeten de vriendinnen eerst een eindeloze reeks huishoudelijke klussen uitvoeren.

Al snel is duidelijk dat de 'moeders' die het huis runnen en de opleiding voor hun rekening nemen in Sumire een haast ideale geiko zien. Kiyo daarentegen lijkt ongeschikt voor het vak en lijkt meer op haar plek als culinair genie, als makanai. Terwijl Sumire zich bekwaamt in het perfectioneren van de mai (traditionele dans) en de vele rituelen, voorziet haar vriendin het huis van de lekkerste gerechten. De vele typische Japanse gerechten worden met zo veel smaak in beeld gebracht dat je al dit lekkers watertandend gadeslaat.

The Makanai: Cooking for the Maiko House is gebaseerd op de manga Kiyo in Kyoto en werd opgetrokken door vermaard Japans filmregisseur Hirozoku Koreeda. Het heeft geresulteerd in een heerlijke warme feelgoodserie die van liefde en zoetheid aan elkaar hangt zonder dat het glazuur van je tanden springt. Dat is al wel duidelijk als de meiden in de bus een traktatie in hun mond stoppen en met gesloten ogen verzuchten hoe ontzettend lekker het is.

Het vereist enige kennis van Japanse cultuur om alle nuances van deze schitterend gefilmde serie te kunnen aanvoelen, maar dat hoeft de leek niet tegen te houden. De negendelige serie staat bol van de meeslepende verwikkelingen en dilemma's Want wat gebeurt er als een maiko verliefd wordt en misschien haar opleiding vaarwel moet zeggen? En hoe gaat het huis om met juist een eens verliefde maiko die haar educatie weer wil oppakken?

Koreeda regisseerde niet alle afleveringen, maar zijn handtekening is gelijk herkenbaar. Je zou vermoeden dat het beroep van geisha ouderwets en behoorlijk genderbevestigend is, maar niets is minder waar. De makers tonen hoe ook in het moderne Japan geisha's/geiko's nog een plek kunnen verwerven. De vraag is echter wie nog het doorzettingsvermogen kan opbrengen om zijn hele leven op de kunsten te richten.

De twee hoofdrolspeelsters brengen met hun lieve aanwezigheid een ode aan echte vriendschap, zelfs als wegen lijken te scheiden en lotsbestemmingen uiteen lijken te lopen. Dit alles wordt gecomplimenteerd met authentieke Japanse kookkunst, waarbij elke detail geldt en waarvoor volledige toewijding en aandacht nodig is. Ach, eigenlijk zijn een makanai en een maiko nog niet zo verschillend. Dit is een serie om van te smullen. Itadakimasu!

★★★★★

The Makanai: Cooking for the Maiko is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In de nieuwe 'The Walking Dead' vliegen de hoofdfiguren elkaar letterlijk naar de keel
Series / Nieuws

In de nieuwe 'The Walking Dead' vliegen de hoofdfiguren elkaar letterlijk naar de keel

Houd je vrienden dichtbij, maar je vijanden nog dichterbij wordt wel heel letterlijk genomen in deze nieuwe spin-off.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is al ontzettend veel gebeurd in The Walking Dead en dit was misschien wel één van de meest verrassende wendingen. Deze verrassende wending krijgt een nog grotere rol in de nieuwe spin-off.

Het gaat om vijanden Maggie (Lauren Cohan) en Negan (Jeffrey Dean Morgan). Zij worden in de laatste aflevering van The Walking Dead ongemakkelijke bondgenoten.

De twee hebben best wat geschiedenis samen, omdat Negan de man van Maggie vermoord heeft. Hoewel Maggie wel een bondgenootschap aangaat vertelt ze hem wel dat ze het nog niet is vergeten en dat Negan ook nog niet vergeven is.

Het bondgenootschap


Dit bondgenootschap krijgt dus een grotere rol in de nieuwe The Walking Dead: Dead City. Toen Morgan het nieuws voor het eerst hoorde, dacht hij dat iedereen gek geworden was.

Toen hij op set Cohan tegenkwam keken ze elkaar aan en vroegen ze allebei "Hoe gaat dit in vredesnaam werken?" Hoe dit precies gaat werken en allerlei andere vragen zullen we zien in het eerste seizoen van de serie dat later dit jaar uit zal komen.

Bekijk hieronder Maggies toespraak waarom ze Negan niet kan vertrouwen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit grote 'Star Wars'-gerucht wordt snel de nek omgedraaid
Series / Nieuws

Dit grote 'Star Wars'-gerucht wordt snel de nek omgedraaid

Fans hopen dat dit gerucht over deze acteur waar is, maar de acteur is er zelf niet helemaal van overtuigd.

Door alle nieuwe projecten hebben trouwe Star-Wars-fan veel om naar uit te kijken. Helaas is één gerucht meteen de nek omgedraaid door een geliefde Star-Wars-acteur.

Het gaat om de live-action serie Star Wars: Ahsoka. Dit is een serie over Ahsoka die alles op alles zet om de Grand Admiral Thrawn te vinden. Deze reis brengt haar naar de uiterste puntjes van het universum.

De grote slechterik werd in de geanimeerde serie Star-Wars: The Clone Wars ingesproken door Deense acteur Lars Mikkelsen. Hij deed het ontzettend goed en veel fans geloofden dan ook het gerucht dat hij in de nieuwe Ahsoka live-action zou spelen.

Niets is minder waar


Voor fans die hier heel erg op hoopten, is dit misschien niet leuk om te horen. De acteur heeft namelijk zelf in een dubbelzinnige uitspraak gezegd dat dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

Hij vertelde Express.co.uk dat niemand hem een project heeft aangeboden, maar dat hij wel wist dat fans er over aan het praten zijn. Het is dus allemaal best wel dubbelzinnig en niemand geeft echt een duidelijk antwoord.

Bekijk hieronder de trailer en stream Star-Wars: The Clone Wars op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende 'Yellowstone'-spinoff vindt bekende hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Volgende 'Yellowstone'-spinoff vindt bekende hoofdrolspeler

Met deze gloednieuwe nieuwe spin-off wordt de Yellowstone-wereld steeds verwarrender.

De laatste tijd staan Yellowstone en de spin-offs 1883 en 1923 redelijk veel in de spotlight. Nu is er weer een nieuw weetje. Een hele bekende acteur komt nu de Yellowstone-franchise versterken.

1883 zou eerst een losstaande serie worden. Het was dus helemaal niet de bedoeling om de serie op te nemen in de Yellowstone-canon. Afgelopen zomer is daar gelukkig toch verandering in gekomen, want nu zouden we Yellowstone niet meer kunnen zien zonder 1883.

Nu er nog een prequel en spin-off komt, kan alles een beetje verwarrend worden. De nieuwe serie heet 1883: The Bass Reeves Story en is eigenlijk de vervanging voor het tweede seizoen van 1883. Dit seizoen kon er namelijk niet komen, maar iedereen wilde wel verder met het verhaal.

Een nieuwe acteur


De nieuwe acteur voor 1883: The Bass Reeves Story is niemand minder dan David Oyelowo. Hij speelt de legendarische politieheld Bass Reeves.

Ook Dennis Quaid krijgt een rol in de nieuwe serie. Quaid gaat Sherrill Lynn spelen. Hij is een soort plaatsvervangend Amerikaanse Marshall.

Bekijk hieronder de trailer voor 1883.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke weigert naar 'House of the Dragon' te kijken
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke weigert naar 'House of the Dragon' te kijken

Als voornaamste Targaryen-telg vindt ze het net iets te vreemd voor haar doen.

In HBO's hitserie Game of Thrones leerde de kijkers Emilia Clarke kennen als de strijdlustige Daenerys Targaryen. Nu de spin-off House of the Dragon is uitgebracht is zij in ieder geval een van de weinige die niet naar de spin-off heeft gekeken.

Het is niet de minste die zich niet onder de kijkers schaart. Clarke werd voor haar rol als Daenerys Targaryen genomineerd voor maar liefst vier Emmy-awards en drie Critics' Choice-awards. De spin-off over haar familie is inmiddels ook een behoorlijke hit. Het wordt geprezen door fans en critici en werd zelfs genomineerd voor een Golden Globe.

Voor mij echt te vreemd


In een interview vertelt Clarke op de vraag of ze ook naar House of the Dragon kijkt het volgende: "Nee! Kan je het me vergeven? Het is echt te vreemd, ik ben super blij dat het gemaakt wordt. Ik ben zo blij dat men er zo lovend over is en dat het alle awards krijgt, maar ik kan het gewoon niet het is gewoon zo raar.".

Het is voor haar net alsof men naar een reünie van school gaat van een jaar waarin zij helemaal niet op school heeft gezeten. In die hoedanigheid weet ze de serie in ieder geval te vermijden. Wellicht dat ze naarmate de serie vordert er anders over gaat denken.

Kijk nu alle afleveringen van 'House of the Dragon' op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week komt HBO Max met 5 nieuwe series en afleveringen waaronder het tweede hoofdstuk van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze week komt HBO Max met 5 nieuwe series en afleveringen waaronder het tweede hoofdstuk van 'The Last of Us'

Naast veel actie en avontuur komt HBO Max ook met wat leuks voor de familie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Real Time with Bill Maher (seizoen 1)



Verschijnt op: 21 januari
Genre: Komedie / Nieuws / Talkshow

Synopsis: De comedian en politiek satirist Bill Maher behandelt actuele onderwerpen met gasten van verschillende achtergronden.





The Last of Us (seizoen 1 - aflevering 2)



Verschijnt op: 23 januari
Genre: Actie / Avontuur / Drama


Synopsis: Joel en Ellie zijn door omstandigheden uit een post-apocalyptische wereld bij elkaar gekomen en moeten als koppel door een verscheurd landschap vol met gevaren trekken in de hoop een oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden.





Velma (seizoen 1 - aflevering 5 & 6)



Verschijnt op: 27 januari
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie

Synopsis: Een animatieserie over de oorsprong van de slimmerik van de groep van Scooby-Doo, Velma.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

21 januari: Pocoyo (seizoen 2) - Animatie / Komedie / Familie - Pocoyo is het nieuwsgierige knaapje gekleed in blauw en gaat samen met Pato de gele eend, Elly de roze olifant, Loula de hond, Sleepy Bird en vele andere op pad om veel nieuwe dingen te leren en veel plezier te hebben.

22 januari: 11 Shots (seizoen 1 - aflevering 11) - Drama - Voetbal is de allergrootste sport ter wereld. Doelpunten, emoties en spanning liggen aan de basis van alle wonderlijke momenten die voor zovelen plezier brengen. Er schuilt echter ook een heel donkere kant achter al dit plezier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ geeft ons eerste foto's van spannende thriller 'The Last Thing He Told Me'
Series / Foto's

Apple TV+ geeft ons eerste foto's van spannende thriller 'The Last Thing He Told Me'

Op deze eerste foto's van 'The Last Thing He Told Me' zien we niemand minder dan Jennifer Garner.

Apple TV+ heeft ons een tweetal foto's gegeven van de komende miniserie The Last Thing He Told Me. Op deze eerste officiële beelden van de miniserie zien we Jennifer Garner en Angourie Rice.

Miniserie


The Last Thing He Told Me met o.a. Garner en Rice is een miniserie en bestaat uit zes afleveringen. Op 14 april zal de eerste aflevering te zien zijn.

Wanneer de man van Hannah (Garner) op mysterieuze wijze verdwijnt is ze genoodzaakt om een betere band aan te halen met haar zestienjarige stiefdochter (Angourie Rice).

Van spannend boek naar het scherm


In mei 2021 kwam het boek The Last Thing He Told Me van Laura Dave uit, waar deze serie op gebaseerd is.

Niet snel daarna won Apple de rechten voor het verfilmen. Dave heeft de serie aangepast en samen met Olivia Newman geregisseerd.

Goede cast


Naast Garner (The Adam Project) en Rice (Spider-Man: Homecoming) zien we Nicolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) en Aisha Tyler (Criminal Minds).

De miniserie zal binnenkort te streamen zijn bij Apple TV+. Bekijk de eerste officiële foto's van The Last Thing He Told Me.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weten we al over 'Wednesday' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit weten we al over 'Wednesday' seizoen 2

We weten waar de serie vandaan komt, bij deze waar het mogelijk naartoe gaat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 is een feit: een mengeling van donkere fantasy, humor en een beetje drama. In het kort nog even wat we al weten en, belangrijker nog, hoe het allemaal verder gaat.

Voordat het nieuwe seizoen er is, is reikhalzend uitzien zo'n slecht idee nog niet.

Van held naar anti-held


Er is vaker gesproken over het feit dat genoeg pubers de nodige morbide interesses hebben. Om over dramatische uitspraken nog maar te zwijgen. Wednesday was juist zo'n heldin doordat Jenna Ortega haar tekst op een monotone manier wist te brengen, met bijpassende gelaatsuitdrukking. Of liever gezegd, gebrek aan gelaatsuitdrukking.

Volgens Ortega zou het echter goed zijn als de serie wat duisterder zou worden. In Entertainment Weekly gaf zij aan: "Het zou goed zijn als Wednesday daadwerkelijk wat duisterder zou worden. Dat ze van een held meer de kant op gaat van de anti-held".

Mogelijke première


Het is momenteel niet mogelijk om uitspraken te doen over de start van seizoen 2. Als we echter het schema van het eerste seizoen aanhouden, dan betekent dit zes maanden opnames en acht maanden post-productie. Dit betekent dat in het begin van 2024 aan het wachten een einde komt.

Tot die tijd kun je naar seizoen 1 van Wednesday kijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de intrigerende trailer waarin het lot wordt voorspeld: 'The Big Door Prize'
Series / Nieuws

Bekijk de intrigerende trailer waarin het lot wordt voorspeld: 'The Big Door Prize'

Apple TV heeft nu de trailer voor deze feelgood-komedie online gezet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zelfhulp, life coaches en hier en daar een wierookkegeltje zijn niet zo moeilijk te vinden vandaag de dag. Binnenkort komt een tiendelige serie over de Morpho machine online: The Big Door Prize. Het doel van de machine? Jou je levensdoel vertellen.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek door M.O. Walsh. Je kunt de trailer hieronder bekijken.

Warm verhaal


Walsh schrijft over gewone mensen in het Zuiden van de Verenigde Staten. Dit boek is hierop dan ook geen uitzondering. In het slaperige Deerfield, in Louisiana, verschijnt op een dag de mysterieuze Morpho machine. Deze machine kan jou vertellen welke richting je leven uit zou moeten gaan.

Hoofdrolspeler


Chris O' Dowd (Bridesmaids) speelt de hoofdrol van Dusty. Een leraar die een leuk gezin heeft en schijnbaar alles om tevreden over te zijn. Totdat hij eens te rade gaat bij de Morpho machine, waardoor één en ander een aparte draai krijgt in zijn leven. Wat als je alleen maar dacht dat je gelukkig was?

Vanaf 31 maart 2023 is The Big Door Prize te streamen op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De rijkste man ter wereld heeft nu een docuserie: 'The Elon Musk Show'
Series / Nieuws

De rijkste man ter wereld heeft nu een docuserie: 'The Elon Musk Show'

Over de intrigerende biljonair van Zuid-Afrikaanse komaf is nu dan een documentaire gemaakt.

Elon Musk prikkelt de verbeelding: de zakenman is uitgesproken, niet bepaald handig in zijn uitspraken en heeft de nodige wilde ideeën. Deze driedelige serie biedt een kijkje in zijn leven.

Voordat Musk zijn grote slag sloeg met Tesla, had hij er al een heel traject op zitten.

Iedereen aan het woord


In de serie komt de hoofdpersoon zelf natuurlijk aan het woord, maar ook mensen die dicht bij Musk staan: zijn moeder Maye, zijn vader Errol, zijn ex-vrouw en ex-werknemers. Musk heeft vele avonturen achter de rug in de meedogenloze jacht op zijn dromen: Paypal en SpaceX bijvoorbeeld, totdat Tesla marktleider werd op het gebied van electrische auto's.

Genie of rare man?


Musk heeft weliswaar grote dromen, maar zijn rijkdom en roem zijn niet uit de lucht komen vallen. Zijn bedrijf SpaceX was niet bepaald succesvol. Het idee was om raketten te ontwerpen. De drie raketten die vanaf het eiland in de Grote Oceaan werden gelanceerd, plompten echter net zo hard weer dezelfde oceaan in: de motoren ontploften.

Uiteindelijk moest Musk het geld bijeen schrapen voor de vierde raket, die uiteindelijk een contract voor $1,6 biljoen met Nasa opleverde.. De uiteindelijke lancering was dus succesvol in meerdere opzichten.

De serie biedt een kijkje op deze kleurrijke man van wie de wereld nog meer gaat zien en horen, met of zonder Twitter.

The Elon Musk Show kun je bekijken op Viaplay.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.