search
De streamingwereld ligt voor je open met deze interessante podcasts
Series / Featured

De streamingwereld ligt voor je open met deze interessante podcasts

Deze podcasts banen een weg voor jou door het chaotische streaming landschap

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De streaming wereld is wijds verspreid tussen allerlei verschillende diensten en je kunt, helaas, nooit alles zien! Gelukkig kijken deze mensen in hun podcasts alles wat jij misschien gemist hebt.

Geeky Dingen


Met Geeky Dingen val je in een warm bad van film en tv. Of het nu een discussie is over Buffy the Vampire Slayer of een uitgebreide ontrafeling van House of the Dragon, er is voor iedereen iets.

Geeky Dingen wordt gemaakt door Thom Aalmoes en Linda Duits. Voorheen deed ook ex-D66 kamerlid Sidney Smeets mee aan de podcast, maar na ophef in 2021 is hij niet meer van de partij.

Afleveringen van Geeky Dingen verschijnen een paar keer per maand.



Skip Intro


Skip Intro is weer een podcast gemaakt door pure liefhebbers. Of het nou gaat om The Last of Us, om de chaos bij Netflix of om de beste serie van vorig jaar, Skip Intro heeft altijd een mening!

Anke Meijer en Alex Mazereeuw zijn verslaafd aan series en kunnen daar, wanneer ze elkaar zien, dan ook niet over ophouden. Zo werd Skip Intro geboren. Nieuwe afleveringen van de podcast verschijnen regelmatig, soms wel eens meerdere keren per week.



De Vierkante Ogen Show


In De Vierkante Ogenshow wordt je bijgepraat door fans over popcultuur.

Afleveringen van De Vierkante Ogen Show komen niet echt op schema. Soms komen er veel achter elkaar, dan is het weer een tijd stil. Maar ze zijn allemaal de moeite waard.

De makers, Esther Crabbendam, Sicco de Knecht en Anna-Luna Post, praten over hun favoriete films en series en over popcultuur. Van Harry Potter tot James Bond, Star Wars tot The Crown en Netflix tot Videoland.



Televisiƫ


Het moet meteen gezegd worden: deze podcast is er helaas recentelijk mee opgehouden. Toch is Televisiƫ zeker een vermelding waard omdat de podcast heel onderhoudend de Nederlandse televisie behandelde.

Of het nu gaat om The Masked Singer, om talkshow Half8 of om wie de leukste teamcaptain bij Ik Hou Van Holland is, je hoeft -bijna- de televisie zelf niet meer aan te zetten.

Televisiƫ werd gemaakt door Alex Mazereeuw en Michel Doodeman.



Met deze greep uit de Nederlandstalige podcasts over series en films is de weg door het televisielandschap iets minder chaotisch.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen