Dean-acteur Jensen Ackles deelt alternatief einde 'Supernatural'

De meningen over het einde van 'Supernatural' waren verdeeld, nu vertelt Jensen Ackles het alternatief.

Valeria Milić, 21-01-2023 16:45

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De Amerikaanse fantasy-serie Supernatural kan nog steeds op een gepassioneerde groep fans rekenen. Diezelfde fans waren niet allemaal even te spreken hoe Sam (Jared Padalecki) en Dean's (Jensen Ackles) verhaal eindigde. Ackles was het in eerste instantie eens met de fans.
In de podcast Inside of You vertelt Ackles over zijn reactie op de afronding van het verhaal. Ook geeft hij een naar zijn mening passender einde.

Duisterder einde

Toen Ackles op de bewuste vergadering het einde van de serie hoorde, zat hij niet bepaald te springen. "Het was de eerste keer dat er überhaupt zo'n soort vergadering was. Men vertelde ons het einde en ik stelde me gereserveerd op."

Ackles is van mening dat Supernatural een duisterder einde verdiende. Sam leidt nu een normaal leven en ziet zijn broer weer in de hemel. "Het leek mij eerder passend dat Sam zich opoffert. Dean blijft alleen achter en vindt zijn weg in de wereld. Hij leeft dan met het verlies van zijn familie en zijn broer". Er valt natuurlijk wat te zeggen voor een dergelijk grimmig en ook wel troosteloos einde.

Gesprek met Eric Kripke

Ackles had het vervolgens over dit meer positieve einde met Eric Kripke, de maker en toenmalige showrunner. Kripke was op dat moment al een tijdje vertrokken. "Hij wist het me zo uit te leggen dat ik het grotere perspectief zag. Hierdoor heb ik het einde dat uiteindelijk gefilmd is wel geaccepteerd".

De video met het einde kun je hieronder bekijken en beslissen wat je er zelf van vindt.

Kijk Supernatural op HBO Max.
Lees meer over: Supernatural, Jared Padalecki, Jensen Ackles, Misha Collins, Jim Beaver, Mark Pellegrino, Mark Sheppard

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam