Deze '80-hit weer aan de top dankzij 'The Last of Us'

Na jaren '80 weer een tophit door 'The Last of Us'

Een toename van ruim 200% in streamen door 'The Last of Us'.

Valeria Milic, 22 januari 2023 23:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Losse nummers, soundtracks, films en series zijn al lagere tijd met elkaar verbonden. In The Last of Us wordt Never Let me Down Again van Depeche Mode op een inventieve manier gebruikt.

Het album van de band, Music for the Masses, steeg binnen één dag van 26,000 naar 83,000 streamings. Het betreffende nummer is hierop te vinden. Dit volgens Billboard. Hieronder is Never Let Me Down Again te beluisteren.

Onderdeel van de plot

We weten inmiddels dat Joel (Pedro Pascal) songs gebruikt om gecodeerde berichten naar Bill (Nick Offerman) en Frank (Murray Bartlett) te versturen. Het tijdperk van een liedje is de boodschap: jaren '60 betekens 'niks nieuws', jaren '70 houdt in 'nieuwe lading' en de jaren '80 houdt in dat er problemen zijn.

Onderdeel van het verhaal

Maker Craig Mazin legt echter uit dat Never Let me Down Again ook een referentie is aan het verhaal zelf. "Het nummer zelf gaat over drugs, iets gevaarlijks maar ook je beste vriend, waar je een ritje mee maakt. Joel en Ellie maken samen een rit. Joel is een gevaarlijk iemand, wat Ellie niet weet. Aan de andere kant is Ellie Joel's beste vriendin, wat hij nog niet beseft."

Never Let Me Down Again heeft natuurlijk ook te maken met de band tussen de hoofdpersonen. Mazin vond het nummer passend door de lichtere melodie maar met een vrij duistere tekst.

Beluister nogmaals om te beslissen of Mazin het goed heeft gehoord.

Kijk The Last of Us op HBO Max.
Lees meer over: The Last of Us, Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Merle DandridgeNick Offerman

Populair nieuws