Netflix is bang dat abonnees straks gaan weglopen

Netflix is zich bewust van de negatieve reacties die gaan komen op deze nieuwe maatregel.

Nina Beerendonk, 22-01-2023 23:15

Netflix is zo'n belangrijk deel van het streaminglandschap dat hun films en series voor veel mensen haast vanzelfsprekend zijn geworden. Dit jaar zal er naar verwachting echter een belangrijk onderdeel van het Netflix-systeem ingrijpend veranderen"
Het platform staat op het punt om een einde te maken aan de mogelijkheid voor abonnees om wachtwoorden te delen. In een recent interview merkte de nieuwe co-CEO Greg Peters op dat hij negatieve reacties verwacht op de maatregelen, waarvan wordt gezegd dat ze "een zacht duwtje in de rug" zijn voor degenen die accounts delen buiten hun huishouden.

Wat ga je merken?

Hoewel niet exact is duidelijk gemaakt hoe Netflix het stoppen van delen van wachtwoorden gaat realiseren, hebben eerdere rapporten aangegeven dat het volgen van IP-adressen, inloglocatie en accountactiviteit allemaal opties zijn.

"Het lijkt veel op de manier waarop men met een prijsverhoging om gaat. Consumenten zullen er niet meteen dol op zijn, maar we moeten ze laten zien waarom ze er de waarde van moeten zien", zei voormalig CEO Ted Sarandos eind 2022.

Een andere optie die naar voren kwam was het vragen van abonnees om extra te betalen voor de mogelijkheid om wachtwoorden te delen. De reden voor de maatregel is duidelijk, want eerdere rapporten hebben aangegeven dat het bedrijf jaarlijks tot $1,62 miljard verliest doordat gebruikers wachtwoorden delen.


Lees meer over: Netflix, Streaming, Streamingdienst, Serie, Series

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader