search
De belachelijke bedragen die de 'Friends'-acteurs verdienden aan de reünie
Series / Featured

De belachelijke bedragen die de 'Friends'-acteurs verdienden aan de reünie

De acteurs van \'Friends\' pakten een paar miljoen voor hun reünie.

Dat de acteurs van Friends er financieel warmpjes bij zitten, is van algemene bekendheid. Als we al hun verdiensten bij elkaar optellen, komen we echt tot immense bedragen.

Per aflevering


Business Insider maakte inzichtelijk dat de cast reeds in het eerste seizoen in 1994 al een redelijk bedrag verdienden. Ze kregen als onbekende acteurs destijds $22.500 per aflevering, In het derde seizoen kreeg de cast inmiddels $75.000 per aflevering betaald.

Naarmate hun bekendheid groeide en de serie populairder werd, onderhandelden de acteurs zich naar een bedrag van maar liefst $1 miljoen per aflevering. De serie duurde uiteindelijk tien jaar en besloeg meer dan 200 afleveringen.

136 miljoen p.p.


Volgens Forbes verdiende de sitcom door reclames etc. in totaal bijna $1,4 miljard. In totaal verdiende de hoofdcast netto $136 miljoen aan de serie.

Nog steeds cashcow


Het merk Friends levert nog steeds veel geld op, ondanks dat de serie al geëindigd isi. Voor de reunieaflevering verdiende de acteurs nog eens circa $3,5 miljoen. Zelfs vandaag de dag ontvangen de acteurs nog altijd 2% van de totaalinkomsten van de serie, dat is nog altijd maar liefst $ 20 miljoen per persoon per jaar!Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen