Gerucht: 'Top Gear' inderdaad naar Netflix

Gerucht: Top Gear inderdaad naar Netflix

En de laatste twee afleveringen moeten snel op de BBC te zien zijn.

Jim Pedd, 9 juni 2015 om 10:13

Het lijkt erop dat Top Gear inderdaad wel eens voorbij zou kunnen zijn, op de manier waarop wij het kennen. Een bron van de Mirror meldt dat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May op het punt staan een gigantische deal te tekenen bij Netflix. Dat, terwijl May en Hammond naar verluidt zo’n 4 miljoen pond per persoon geboden hadden gekregen om terug te keren.
Nu lijkt het er echter op dat het trio naar Netflix stapt. Ook uitvoerend producent Andy Wilman zou dat van plan zijn. Er zijn een aantal redenen hiervoor, onder andere het feit dat het trio perse bij elkaar wil blijven. Clarkson zou niet meer in definitieve vorm terug kunnen keren naar de serie als deze bij de BBC te zien is, enkel als gastpresentator. Dat is niet genoeg voor Hammond en May.

Daar komt nog bij dat Netflix hen totale creatieve controle zou hebben geboden. ”Ze zijn erg enthousiast over het vooruitzicht totale controle te hebben over hun nieuwe serie, om het te maken en het gedistribueerd te krijgen,” aldus de bron. ”Het zou baanbrekend en ook extreem lucratief zijn. Ze zouden ook veel, veel meer verdienen dan bij de BBC.”

Verder is er nog wat nieuws over de twee afleveringen die nog uitgezonden zouden moeten worden. Die zouden snel op televisie te zien zijn; May en Hammond hebben daarvoor de laatste studioscènes opgenomen. Naar verluidt moet het een dezer weken al naar televisie komen.

Bron: Mirror

Lees meer over: top gear, netflix, bbc, jeremy clarkson, richard hammond, james may, geld, gerucht

Informatie over de serie: Top Gear

Populair nieuws