Actrice (45) uit 'Star Trek' en 'The Last of Us' overleden op vroege leeftijd

Actrice 'Star Trek' en 'The Last of Us' overleden

Actrice Annie Wersching uit onder andere 'Star Trek: Picard' is overleden op 45-jarige leeftijd.

Nina Beerendonk, 30 januari 2023 16:28

Annie Wersching is op 29 januari overleden. De actrice was onder andere te zien als Borg Queen in het tweede seizoen van Star Trek: Picard. Ze is 45 jaar oud geworden.
Werschings acteercarrière begon en eindigde in het Star Trek-universum. Haar eerste rol was een gastrol in de Star Trek: Enterprise-aflevering "Oasis". Borg Queen in Picard was haar laatste rol. Daarnaast was ze in meerdere andere series te zien deed ze werk in de videogame-industrie, waaronder de motion capture en stem voor het personage Tess in The Last of Us.

Kankerdiagnose

Volgens een online inzamelingsactie die werd gelanceerd ter ondersteuning van de familie van Wershing, kreeg zij in 2020 een kankerdiagnose, voorafgaand aan het filmen van Star Trek: Picard. Ze koos ervoor om dit niet publiekelijk bekend te maken.

"Ze wilde haar leven leiden, op haar voorwaarden, en bij haar familie zijn", wordt vermeld in de geldinzamelingsactie. "Ze hield van haar werk en koesterde haar vrienden, maar Steve en de jongens waren absoluut alles voor haar".

Geen muziek nodig om te dansen

"Er zit vandaag een enorm gat in de ziel van deze familie', zei de echtgenoot van Wersching, Stephen Full, in een verklaring.

"Maar ze heeft ons de middelen nagelaten om het te vullen. Ze vond verwondering op het eenvoudigste moment. Ze had geen muziek nodig om te dansen. Ze heeft ons geleerd niet te wachten op avontuur om jou te vinden. 'Ga maar zoeken. Het is overal.' En we zullen het vinden"

Wersching laat haar man en drie kinderen na: Freddie, Ozzie en Archie.


Lees meer over: Annie Wersching, The Last of Us, Star Trek, Star Trek Picard

Populair nieuws