search

Ons nieuws van maandag 30 januari 2023

Recensie Netflix-serie 'Cunk on Earth'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Cunk on Earth'

Cunk is terug! Nu nog grappiger, nog grootser en nog dommer.

Regie: Christian Watt | Cast: Diane Morgan (Philomena Cunk) | Aantal afleveringen: 5 | Speelduur: 29 minuten | Jaar: 2022

Was Jezus Christus het allereerste slachtoffer van cancelcultuur, omdat hij dingen zei die men niet wilde horen? Voor meer van dit soort onzinnige vragen ben je aan het juiste adres bij Philomena Cunk. Na het grappige Cunk on Britain keert zij terug in het hilarische Cunk on Earth. Vorig jaar eerst op de BBC en nu in Nederland op Netflix.

Philomena Cunk begon als een typetje van komiek en actrice Diane Morgan in het programma Charlie Brooker's Weekly Wipe. Daarin stelde ze elke week bewust domme vragen aan slimme mensen. Dat werd zo populair dat ze haar eigen segment van een paar minuten kreeg en daarna zelfs haar eigen serie. En nu dus een vervolg daarop.

De formule is simpel: Philomena Cunk reist rond en interviewt experts, vaak door domme of bizarre vragen te stellen waar de wetenschappers geen raad mee weten. Cunk is gespeeld, de experts zijn echt. In vijf afleveringen loopt ze globaal een paar duizend jaar geschiedenis door. In Cunk on Britain was dat de geschiedenis van Groot-Brittannië, nu die van de hele aarde.

Maar kijk Cunk on Earth vooral niet om er wat van op te steken. Hoewel er gedegen historisch onderzoek door de schrijvers wordt gedaan (inclusief Charlie Brooker), zegt Cunk maar sporadisch dingen die echt kloppen. Ze herhaalt vooral populaire misconcepties en voegt daar een hoop maffe nonsens en verkeerde uitspraken van namen aan toe. Deze zijn op zich al grappig, maar worden vooral leuk door de kurkdroge manier waarop Diane Morgan de grootste onzin vol overtuiging uitspreekt.

Regelmatig is het ook hilarisch hoe ze daarmee de vaak wat pretentieuze experts en wetenschappers van hun stuk brengt. Ze weten dat ze aan een komedie meewerken, maar zijn toch niet voorbereid op Cunks onzinnige vragen en stellingen. De leukste is een militair historicus die aan Cunk vertelt dat er nog steeds nucleaire wapens bestaan.

Als Cunk dat zogenaamd niet wist en daarvan moet huilen, vraagt ze of ze het over iets leukers kunnen hebben, zoals ABBA. "I love ABBA," zegt hij met dezelfde pompeuze agressie als waarmee hij over militaire geschiedenis vertelt. Hij schijnt de enige te zijn die tijdens de opnames niet brak en in lachen uitbarstte, in tegenstelling tot alle andere experts.

Soms is wat Cunk zegt compleet absurd. Maar door ook bekende misverstanden en broodjeaapverhalen in haar mond te leggen persifleren de schrijvers en Morgan ook mooi populaire misconcepties over geschiedenis en wetenschap. En hoe belangrijke figuren en gebeurtenissen vaak gereduceerd worden tot oppervlakkige beelden en ideeën. Zo zit er onder de dommigheid van Cunk heel wat intelligentie en zelfs intellectualiteit verborgen. Maar intellectueel of niet, de notie dat er in de ruimte van Star Wars dode honden zweven, dat is natuurlijk onacceptabel.

★★★★☆

Cunk on Earth is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice (45) uit 'Star Trek' en 'The Last of Us' overleden op vroege leeftijd
Series / Nieuws

Actrice (45) uit 'Star Trek' en 'The Last of Us' overleden op vroege leeftijd

Actrice Annie Wersching uit onder andere 'Star Trek: Picard' is overleden op 45-jarige leeftijd.

Annie Wersching is op 29 januari overleden. De actrice was onder andere te zien als Borg Queen in het tweede seizoen van Star Trek: Picard. Ze is 45 jaar oud geworden.

Werschings acteercarrière begon en eindigde in het Star Trek-universum. Haar eerste rol was een gastrol in de Star Trek: Enterprise-aflevering "Oasis". Borg Queen in Picard was haar laatste rol. Daarnaast was ze in meerdere andere series te zien deed ze werk in de videogame-industrie, waaronder de motion capture en stem voor het personage Tess in The Last of Us.

Kankerdiagnose


Volgens een online inzamelingsactie die werd gelanceerd ter ondersteuning van de familie van Wershing, kreeg zij in 2020 een kankerdiagnose, voorafgaand aan het filmen van Star Trek: Picard. Ze koos ervoor om dit niet publiekelijk bekend te maken.

"Ze wilde haar leven leiden, op haar voorwaarden, en bij haar familie zijn", wordt vermeld in de geldinzamelingsactie. "Ze hield van haar werk en koesterde haar vrienden, maar Steve en de jongens waren absoluut alles voor haar".

Geen muziek nodig om te dansen


"Er zit vandaag een enorm gat in de ziel van deze familie', zei de echtgenoot van Wersching, Stephen Full, in een verklaring.

"Maar ze heeft ons de middelen nagelaten om het te vullen. Ze vond verwondering op het eenvoudigste moment. Ze had geen muziek nodig om te dansen. Ze heeft ons geleerd niet te wachten op avontuur om jou te vinden. 'Ga maar zoeken. Het is overal.' En we zullen het vinden"

Wersching laat haar man en drie kinderen na: Freddie, Ozzie en Archie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo kwamen de 'Avatar'-achtige scenes in 'Black Panther: Wakanda Forever' tot stand
Films / Video/clip/featurette

Zo kwamen de 'Avatar'-achtige scenes in 'Black Panther: Wakanda Forever' tot stand

Bij 'Black Panther: Wakanda Forever' welke vanaf 1 februari te streamen is bij Disney+ zijn een hoop mooie beelden onder water gemaakt.

Neem een kijkje achter de schermen bij de onderwateropnames van Black Panther: Wakanda Forever.

Regisseur Ryan Coogler had vanaf het moment dat de opnames begonnen voor 'Black Panther: Wakanda Forever' aangegeven dat hij graag wilde dat er zoveel mogelijk onder water opgenomen werd.

Uitdagingen


In het filmpje welke door Marvel Entertainment is uitgegeven wordt gesproken met Geoffrey Baumann, Special Effects Supervisor.
"Het was een grote uitdaging om alles er zo goed mogelijk uit te laten zien. Bewegingen, kracht, snelheid en andere aspecten en om zowel de verwachtingen waar te maken."

Zie hier het filmpje welke uitgegeven is vlak voordat Black Panther: Wakanda Forever te streamen is bij Disney+.



De cast


We zien een hoop mensen terug die we in de eerste film Black Panther uit 2018 ook zagen. Letitia Wright als Shuri, Angela Bassett als Koningin Ramonda, Danai Gurira als Okoye, Winston Duke als M'Baku en vele anderen. Ook zij hebben moeten trainen om goed te kunnen presteren onder water.

Het verhaal van 'Black Panther: Wakanda Forever'


Na het overlijden van T'Challa doen Koningin Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye en alle andere Wakandans er alles aan om hun natie te beschermen tegen tussenkomende wereldmachten Terwijl zij ernaar streven hun volgende hoofdstuk te omarmen, moeten de helden samenwerken met de hulp van War Dog Nakia en Everett Ross om hun koninkrijk te beschermen.

De trailer


Vanaf 1 februari kan je Black Panther: Wakanda Forever streamen op Disney+.

Zie hieronder de trailer van Black Panther: Wakanda Forever.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Aflevering 3 van 'The Last of Us' is weer een kleine film
Series / Nieuws

Aflevering 3 van 'The Last of Us' is weer een kleine film

Aflevering drie zet alles op zijn kop met een enorm lange speelduur.

Bijna iedereen die de eerste twee afleveringen van de nieuwe hitserie The Last of Us heeft gekeken, is meteen een enthousiaste fan geworden. Helaas kunnen we de nieuwe serie niet in één keer bingen, aangezien de afleveringen één voor één uitkomen.

In de eerste twee afleveringen hebben we kennis gemaakt met Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey). Deze twee zijn bikkelhard en kunnen goed voor zichzelf zorgen.

Toch hebben ze elkaar nodig om Ellie naar een veilige plek te brengen. De hele wereld is namelijk geïnfecteerd met een schimmelziekte waar Ellie immuun voor blijkt te zijn.

De derde aflevering


Het werd al snel duidelijk dat The Last of Us niets maar voor de helft doet. Het is echt all in met deze serie. De eerste aflevering duurde dan ook 85 minuten (1 uur en 25 minuten)!

De tweede aflevering duurde veel korter dan de eerste, maar was alsnog 55 minuten. De derde aflevering is net iets korter dan de eerste, namelijk 'maar' 1 uur en 21 minuten.

Bekijk hieronder de trailer voor de derde aflevering en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor actiethriller-serie 'Rabbit Hole' met '24'-ster Kiefer Sutherland
Series / Nieuws

Trailer voor actiethriller-serie 'Rabbit Hole' met '24'-ster Kiefer Sutherland

De grote held uit 24 heeft een nieuw project op zich genomen waarin deceptie realiteit is.

Een paar weken geleden zijn de eerste beelden en een poster uitgekomen. Nu is de eerste trailer voor de gloednieuwe serie Rabbit Hole te bekijken. De trailer zet hoge verwachtingen voor de serie, maar als Rabbit Hole deze verwachtingen vult, zal het al snel een enorm populaire serie worden.

Rabbit Hole gaat over bedrijfsspionage in de jaren 70. In de woorden van Glenn Ficarra, de maker van de serie, gaat het over "een man (John Weir) wiens leven is gebouwd op een leugen, die liegt voor de kost, die midden in de strijd wordt gegooid wanneer hij wordt beschuldigd van de moord op een overheidsfunctionaris".

John wordt door niemand minder dan Kiefer Sutherland gespeeld. De grote held uit 24. Hij heeft in alle negen seizoenen van hitserie 24 gespeeld en dus is hij de perfecte keuze om deze rol op zich te nemen. Hij weet als geen ander hoe hij een actievolle thriller gemaakt moet worden.

De trailer


De trailer hint helaas niet naar donkere humor, waar makers John Requa en Glenn Ficarra juist bekend om staan. Wel hint het naar echte actie en spannende momenten.

Bekijk hieronder de trailer en stream Rabbit Hole vanaf eind maart op Paramount+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 sterke series zie je vanaf deze week zien bij NPO Plus
Series / Nieuws

Deze 2 sterke series zie je vanaf deze week zien bij NPO Plus

Moord en liefde komen deze week samen in de nieuwe series op NPO Plus.

Er verschijnen deze week weer meerdere nieuwe series op NPO Plus, zoals een re-run van de Ierse romantische dramaserie Normal People en de reconstructie van een slepende moordzaak. Lees hieronder snel meer!

De Pompmoord | KRO-NCRV | Vanaf 2 februari bij NPO 2 en NPO Plus


In het dossier Onschuldig Vast duiken de onderzoeksjournalisten van de KRO-NCRV in schimmige rechtszaken, waar justitie een steekje heeft laten vallen. In De Pompmoord onderzoeken zij de moord van een jonge caissière van een Shell-tankstation, die dateert uit 1985. Twintig jaar later werden vier mannen veroordeeld, maar dat ging in de verhoorkamer allemaal niet zo zuiver als men zou verwachten.

Leer meer over de serie bij NPO Start, of bekijk de trailer hieronder!



Normal People | BNNVARA | Vanaf 2 februari op NPO Plus en vanaf 28 februari op NPO2 en NPO Start


De twee jonge geliefden Marianne en Conell komen allebei uit volstrekt andere milieus in Ierland, maar dat kan het aangaan van een romantische verhouding niet weerhouden. Wanneer de moeder van Connell start als poetsvrouw bij de ouders van Marianne, betekent dat ook het prille begin van hun geheime relatie.

Leer meer over de serie bij NPO Start, of bekijk de trailer gauw hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 6 nieuwe series waaronder het opmerkelijke 'Gunther's Millions'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 6 nieuwe series waaronder het opmerkelijke 'Gunther's Millions'

Het wordt een week van absurd realisme, verdriet maar ook hilariteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Gunther's Millions (seizoen 1)



Verschijnt op: 1 februari
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Een hond met een trustfund is niet het vreemdste aan dit verhaal. De excentrieke verzorger van Gunther leefde ook een leven vol luxe met een sekte-achtige groep mensen als gevolg.





Freeridge (seizoen 1)



Verschijnt op: 2 februari
Genre: Komedie / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Een groep vrienden hebben misschien, of misschien wel niet, een dodelijke vloek ontketend waarbij ze een nieuw avontuur tegemoet gaan.





Class (seizoen 1)



Verschijnt op: 3 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Wat zou er gebeuren als drie jongens van de verkeerde kant van de straat ineens op een zeer elitaire school in Delhi terecht komen? In Class worden de dramatische dynamieken getoond van deze elitaire school en de tumultueuze gebeurtenissen die volgen.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

31 januari: Cunk on Earth (seizoen 1) - Documentaire / Komedie - Philomena Cunk vertelt het verhaal van onze grootste uitvindingen ooit en vraagt experts prangende vragen over de vooruitgang van de mensheid.

1 februari: Detective Conan: The Culprit Hanzawa (seizoen 1) - Animatie / Komedie - Deze spin-off van Detective Conan toont het verhaal van de mysterieuze crimineel met het donkere silhouet.

2 februari: Make My Day (seizoen 1) - Animatie / Avontuur / Drama - Op een koude planeet vol ijs en sneeuw verschijnen plots mysterieuze wezens uit de donkere onderwereld die de bewoners van de normale wereld aanvallen. Kan de mensheid overleven als aankomende terreur aan de horizon verschijnt?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nicole Kidman ontwikkelt nieuwe HBO-serie í  la 'Big Little Lies'
Series / Nieuws

Nicole Kidman ontwikkelt nieuwe HBO-serie í  la 'Big Little Lies'

Een spannende thrillerserie in de maak, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nicole Kidman gaat, samen met Maya Erskine (PEN15), de bestseller van Leïla Slimani verfilmen. The Perfect Nanny is fictie, maar geïnspireerd op een waargebeurde tragedie. Een schijnbaar geweldige nanny vermoordde de twee kleine kinderen waar ze voor moest zorgen.

Kidman en Erskine zullen zowel acteren als produceren.

Niet de eerste verfilming


Het boek won in Frankrijk de prestigieuze Prix Goncourt. Het werk is vervolgens vertaald als Lullaby in het VK en The Perfect Nanny in de VS. Ook is het al eens verfilmd: Chanson Douce is een Franstalige film die in 2019 verscheen.

Psychologische thriller


Het verhaal biedt de nodige onderhuidse spanning: het gaat over een gewoon gezien waar dingen spelen die allesbehalve gewoon blijken. In die zin is er een parallel te trekken met Kidman's eerdere Big Little Lies. Ook hier is sprake van gezinnen uit de hogere middenklasse waar onder het oppervlak het nodige speelt.

Om een idee te krijgen of dit type verhaal wat voor je is: Big Little Lies is volledige te bekijken op HBO Max.

Ook kun je Chanson Douce huren of kopen op Google Play.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' seizoen 2 brengt essentieel personage uit het boek
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2 brengt essentieel personage uit het boek

Met het filmen van seizoen 2 is nu dan een auditietape opgedoken, mogelijk voor Cheese.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het filmen van het nieuwe seizoen van House of the Dragon is in volle gang. Het boek Fire & Blood van George RR Martin biedt de Targaryen-geschiedenis, inclusief de gruwelijke dood van Helaena's kinderen.

Zoals reeds eerder bericht, neemt Rhaenyra wraak voor de dood van haar zoon. Hieronder zie je een auditie: deze is wellicht voor de rol van Cheese, betrokken bij het wraakplan.

Charlie 'C' voor Red Gun 2


Uit Fire & Blood is bekend dat Helaena Targaryen's kinderen worden vermoord door twee handlangers bijgenaamd Blood en Cheese. De acteur Samuel Edward-Cook zegt hier zijn tekst voor de rol van Charlie 'C' in Red Gun 2. De laatstgenoemde code heeft betrekking op de naam van de serie, wie zou Charlie kunnen zijn?

Aangepaste auditietekst?


Het personage lijkt een bediende in de Red Keep te zijn, die een gesprek voert over het binnenlaten van bepaalde figuren. De bediende Cheese in het boek was een rattevanger die zijn weg weet in het kasteel. Ook wordt in het boek expliciet benoemd dat Blood het "zwaard" is en Cheese de "kaart".

Er wordt hier echter niet gesproken over moord, maar over het ontvoeren van een prinsje. Gaat het hier wel over Cheese zelf? Er zijn argumenten voor en tegen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de auditietekst is aangepast om niet teveel te verklappen.

Op zijn Twitter heeft Edward-Cook nog niets vermeld. We zullen nog even geduld moeten hebben voordat we weten wie de rattevanger is.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.