search
Heftige 'Pamela, A Love Story' onthult pijnlijke levensverhaal van Pamela Anderson
Films / Netflix Kijktip

Heftige 'Pamela, A Love Story' onthult pijnlijke levensverhaal van Pamela Anderson

De documentaire weet Pamela Anderson een gezicht te geven buiten alle laster om.

De gloednieuwe documentaire Pamela, A Love Story omzeilt de welbekende roddelmolen rondom Pamela Anderson en weet de actrice een geschiedenis te geven, die haar in een volledig ander licht zet. Haar leven ging over veel, maar vooral niet over rozen…

In de documentaire slaagt de ervaren documentairemaker Ryan White erin om op persoonlijke en aangrijpende wijze het liefdesleven van Anderson opnieuw te vertellen. Het zijn boeiende intriges, die de kijker een hele andere kijk geven op de actrice.

Recensent Terence Shea van FilmTotaal erkende het sterke werk van White in het schipperen tussen fascinatie en medeleven. Hij beloonde de serie in zijn recensie daarom ook met 3.5 sterren.

Het verleden van Pamela Anderson


White parkeerde in de documentaire zijn camera in het huis van Anderson en sprak hij met haar over haar privéleven en haar liefdesrelaties. Shea vertelde: "Het probleem met alle mensen maar vooral beroemdheden is dat ze niet helemaal zichzelf zijn zodra er een camera op ze wordt gericht. Dat is voor Pamela Anderson niet anders, alhoewel ze opvallend oprecht lijkt."

Hij vervolgde: "Sowieso geeft ze haarzelf hier - en dat klinkt als een flauwe grap, maar dat is het niet - vrij makkelijk bloot. Pijnlijk zelfs." Wat volgt zijn stukken uit Anderson dagboeken, pijnlijke verhalen uit haar verleden en een geslaagd portret van een vrouw, die vaker dan eens is uitgespuugd door haar omgeving.

De documentaire tracht deze bias op te heffen en de vrouw achter de roddelpraat te tonen. Bekijk de film zelf via Netflix, of check eerst de hele recensie op FilmTotaal!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen