search

Ons nieuws van dinsdag 31 januari 2023

Recensie Netflix-serie 'Daniel Spellbound' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Daniel Spellbound' seizoen 2

Het nieuwe seizoen van deze animatieserie is niet geschikt voor de kleintjes

Regie: Trevor Deane-Freeman, Matthew Fernandes | Cast (stemmen): Lynn Rafferty (Bixby Prospero), Catherine Disher (The Pie Maker), Rainbow Sun Francks (Burden), Chantel Riley (Lucy Santana), Alex Barima (Daniel Spellbound), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 24-26 minuten | Jaar: 2023

Fans van de animatieserie Daniel Spellbound hoefden niet lang te wachten op het tweede seizoen. De tien nieuwe afleveringen zijn echter een stuk grimmiger dan die van het toch al best heftige eerste seizoen. Spoiler alert: er gaat zowaar iemand dood. Het kijkadvies 'geschikt vanaf zes jaar' lijkt achteloos te zijn gekozen. Ouders opgepast!

In de eerste afleveringen is het al duidelijk dat dit seizoen gewelddadiger is dan het eerste. Op zich is dat normaal, aangezien kinderseries vaak met het publiek meegroeien. Zo werd ook Harry Potter met elke film een stukje volwassener en enger. Maar het nieuwe seizoen van Daniel Spellbound is wel erg snel na het eerste verschenen, dus erg veel noodzaak om te groeien is er niet. Sterker nog, er zitten opvallend veel ongepaste momenten in.

Nu Daniel verbannen is van het Speurdersgilde en zijn werk als tracker niet meer kan uitvoeren, vraagt nieuw personage Shakila hem om hulp bij het zoeken naar haar broer Jayce. Eenmaal gevonden moet deze broer er bizar genoeg van worden overtuigd dat het leven van zijn zus belangrijker is dan het afmaken van de missie waardoor hij vermist raakte. Een zeer dubieus personage dus, dat toch zonder schroom in de vriendengroep wordt opgenomen. Wanneer later blijkt dat Jayce geen zuivere motieven heeft, is dat dan ook niet verrassend.

In aflevering vier kunnen de kinderen vanaf zes jaar een nieuw jeugdtrauma ophalen bij het zien van het sterven van een bijpersonage, wiens gezicht versteent in een grimas í  la The Ring die flink lang op de achtergrond in beeld blijft, om op het laatst nog een luguber dansje te doen. En dan moet arme Daniel ook nog een kopstoot in zijn kruis verdragen. Ouders die vonden dat Elsa in Frozen al iets te hard fluisterde bij haar beroemde suggestieve citaat over het belang van schoenlengte zullen hier zeker niet blij van worden.

Wie dit alles verwaarloosbaar vindt, kan genieten van een spannende serie die het niveau van seizoen één bijna haalt dankzij terugkerende personages, de vertrouwde flauwe grappen van Hoagie en dezelfde speurtochtachtige vertelstructuur. Ondanks de voorspelbare slechterik blijft het verhaal toch spannend. Helaas raakt er in een aantal afleveringen wel wat logica zoek en slaan de gebeurtenissen niet altijd ergens op. Net als in seizoen één zijn er heel wat magische objecten te verkrijgen, wat uiteindelijk uitmondt uit in een wirwar.

Na een warrige zoektocht naar, laten we zeggen, iets belangrijks, volgt er toch een best ontroerend einde. Hier wordt de animatieserie met een erg origineel concept ineens traditioneel door de focus te leggen op het thema vriendschap. De afloop van het verhaal is beduidend beter dan de weg ernaartoe, dus alleen voor wie dit de moeite waard vindt is het nieuwe seizoen van Daniel Spellbound aan te raden. Uiteraard met in achtneming van reeds genoemde kindonvriendelijke en ouderfrustrerende zaken.

★★☆☆☆

Daniel Spellbound is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Shrinking'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Shrinking'

Minder dol dan wat de officiële synopsis belooft, maar verder gewoon een prima komische dramaserie.

Regie: Randall Keenan Winston, James Ponsoldt, Ry Russo-Young | Cast: Jason Segel (Jimmy), Harrison Ford (Paul), Jessica Williams (Gabby), Christa Miller (Liz), Luke Tennie (Sean), Michael Urie (Brian), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 29-37 minuten | Jaar: 2023

De dvd-hoes van een overduidelijke B-film beloofde tijdreizen en ontmoetingen met dinosauriërs. Toen de aftiteling begon was nog geen van beide voorbijgekomen. Zo zijn er de laatste tijd wel meer films en series waarvan de officiële synopsis niet helemaal eerlijk is. Die van Shrinking klinkt alsof een brave therapeut ineens een ongeremde Dr. Phil wordt en daarmee toevallig succes boekt. Dat is nogal overdreven, want dit gebeurt alleen in de eerste aflevering. Ook onnodig, want het is hoe dan ook een leuke serie.

Jimmy is sinds enige tijd weduwnaar. Als therapeut is hij zo druk met andermans problemen dat hij niet kan omgaan met zijn eigen sores. Op een dag is hij het gezeur van zijn patiënten beu en gooit hij het over een heel andere boeg. Een nieuwe patiënt neemt hij zelfs in huis. Daar hebben de twee collega's in zijn praktijk hun twijfels bij, maar dit lijkt in de eerste instantie te helpen. Zelfs voor Jimmy zelf.

Vanaf dat punt wordt Shrinking voornamelijk een serie die zich richt op Jimmy, zijn dochter, zijn collega's en een paar mensen waarmee hij bevriend is. Het therapeutische thema blijft aanwezig in de vorm van personages die moeten omgaan met hun hindernissen, maar dat Jimmy voor zijn sessies een wilde aanpak hanteert zie je niet vaak meer gebeuren.

Een minpunt is dat Jimmy en de mensen om hem heen ondanks hun uiteenlopende karakters op dezelfde manier praten. De dialogen hebben een bepaalde stijl die bij alle personages wordt toegepast. Dat voelt een beetje gekunsteld. Aan de andere kant zijn het wel grappige opmerkingen die iedereen maakt.

Jimmy wordt gespeeld door Jason Segel en aan de manier waarop hij zijn grappen maakt is te merken dat hij jarenlang in een sitcom heeft gespeeld. Het is zeker niet verkeerd, maar wel op een 'ik zeg nu iets waar jullie om horen te lachen'-toon. Hij kiest ook vaak voor een beetje een hijgende uitspraak, wat op de zenuwen kan werken.

Harrison Ford zit er ook in, terwijl dat die met 1923 pas net zijn overstap van film naar series heeft gemaakt. Ondanks dat ook hij meedoet met de gekleurde opmerkingen is zijn personage verder wel de typische norse man die we hem de afgelopen jaren vaker hebben zien spelen. Geen idee wat hem overtuigde deze rol op zich te nemen. Wellicht heeft hij de smaak van series te pakken gekregen, ook al zullen we hem binnenkort weer op het grote doek gaan zien als Indiana Jones.

Het stoort niet enorm, maar met sommige personages is het niet altijd even gemakkelijk sympathiseren. Jimmy's buurvrouw is een van zijn beste vrienden, maar af en toe is ze erg veeleisend. Jimmy's beste maatje is regelmatig het stereotype 'alles draait om mij'-homoseksuele personage. Leuk die diversiteit, maar er bestaan ook gewoon gays die niet continu in het middelpunt hoeven te staan. Jimmy's dochter is een tiener en dus de standaardpuber met lange tenen die over alles wel iets te klagen heeft.

Wie wel verfrissend is, is Jessica Williams die een van Jimmy's collega's speelt. Ja, ook zij heeft die bijdehante opmerkingen en houdt zoals elk personage van indie-poprock, maar toch is haar aanwezigheid wat lichter en vrolijker. Dat past goed in deze serie, waarmee de balans met de zwaardere dramatische momenten behouden blijft. Dat is iets waarin Shrinking ongetwijfeld geslaagd is.

De laatste aflevering laat zich aanvankelijk bekijken als een perfecte afronding omdat het verhaal daarmee kan eindigen, maar er een tweede seizoen ook een mogelijkheid blijft. En dan komt de laatste scène met een ijskoude cliffhanger. De serie lijkt dan ook zelf een beetje last te hebben van de onzekerheid waar de personages van af proberen te komen.

★★★☆☆

Shrinking is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Loeispannende thrillerserie op Netflix trekt overvloed aan kijkers
Series / Nieuws

Loeispannende thrillerserie op Netflix trekt overvloed aan kijkers

De Spaanse serie 'La Chica de Nieve' dendert gelijk naar eerste plek op in de Netflix top 10.

De Spaanse serie La Chica de Nieve is pas net beschikbaar op Netflix maar is gelijk de meest bekeken serie op de streamingsdienst.

Plot


In de serie verdwijnt een jong meisje, Amaya, tijdens de Drie Wijzen-optocht in het Spaanse Malaga. Haar ouders zijn ten einde raad en beginnen een lange speurtocht naar hun dochter. Ze worden in deze periode geholpen door beginnend journaliste Miren, die zich helemaal vastbijt in de zaak en de politie op de voet volgt.

Ondertussen doet inspecteur Millán ook haar best om het meisje te vinden. De zoektocht is echter lang en ze tasten veelal in het duister over wat er met het meisje gebeurd is.

Gelijkenissen


De serie heeft zeer veel gelijkenissen met de BBC-serie The Missing, waarbij zich eenzelfde soort verhaal voltrekt. Een vermist kind, verschillende tijdslijnen, wanhopige ouders, een journalist en een speurneus die de zaak niet los kan laten. Hoewel de verhalen best op elkaar lijken, is La Chica de Nieve toch een erg spannende serie voor liefhebbers van het genre.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ cancelt grote fantasyserie na slechts 2 seizoenen
Series / Nieuws

Disney+ cancelt grote fantasyserie na slechts 2 seizoenen

De geliefde kinderboekverfilming kon helaas niet meer rekenen op verlenging.

De geliefde fantasyreeks The Mysterious Benedict Society is na slechts twee seizoenen geannuleerd bij Disney+. Afgelopen weekend kwam co-bedenker Phil Hay met het slechte nieuws naar buiten.

Via sociale media vertelde de filmmaker dat het einde van de serie daar was, en dat hij trots is op wat hij met zijn collega's heeft bereikt. Het was voor iedereen een geweldige ervaring, en bij deze ervaring zal het dus ook gaan blijven.

In de serie worden vier hoogbegaafde wezen opgeleid door de mysterieuze meneer Benedict om de wereld te redden van een globale crisis, genaamd de Emergency. Het verhaal is gebaseerd op een bekend kinderboek van Trenton Lee Stewart met dezelfde naam en kon zo al rekenen op een groot fandom.


Laatste woorden van de maker


Zo komt het verhaal na twee seizoenen toch ten einde. Het markeert de afloop van een abnormale productie, die in de eerste plaats was bedoeld voor Hulu in plaats van Disney+. Corona stak daar echter een stokje voor, waardoor de laat opgeleverde afleveringen werden aangekocht door Disney.

Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden, zijn de eerste twee seizoenen nog steeds te vinden bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 33 nieuwe series en seizoenen die in februari op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 33 nieuwe series en seizoenen die in februari op Netflix verschijnen

Netflix weet komende maand flink uit te pakken met veel spanning en mysterie.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in februari genoeg te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in januari op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten wel al een overzicht van de grootste series die kijkers in februari kunnen verwachten op Netflix. Lees hiervoor ook het artikel Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in februari.

1 februari
Detective Conan: The Culprit Hanzawa (Seizoen 1)
Gunther's Millions (Seizoen 1)

2 februari
Freeridge (Seizoen 1)
Make My Day (Seizoen 1)

3 februari
Class (Seizoen 1)

8 februari
The Exchange (Seizoen 1)

9 februari
The Beauty Queen of Jerusalem (Seizoen 1)
You (Seizoen 4 - aflevering 1-5)

10 februari
Love is Blind: After the Altar (Seizoen 3)
Love to Hate You (Seizoen 1)

14 februari
In Love All Over Again (Seizoen 1)
Perfect Match (Seizoen 1A)

15 februari
#NoFilter (Seizoen 1)
African Queens: Njinga (Seizoen 1)
Eva Lasting (Seizoen 1)
Full Swing (Seizoen 1)
Red Rose (Seizoen 1)
The Law According to Lidia Poët (Seizoen 1)

16 februari
Aggretsuko (Seizoen 5)
The Upshaws (Deel 3)

17 februari
A Girl and an Astronaut (Seizoen 1)
Community Squad (Seizoen 1
Ganglands (Seizoen 2)

21 februari
Perfect Match (Seizoen 1B)

22 februari
Murdaugh Murders: A Southern Scandal (Seizoen 1)
Triptych (Seizoen 1)

23 februari
Outer Banks (Seizoen 3)
That Girl Lay Lay (Seizoen 2)

24 februari
Formula 1: Drive to Survive (Seizoen 5)
Oddballs (Seizoen 2)
Who Were We Running From? (seizoen 1)

28 februari
Perfect Match (Seizoen 1C)
Too Hot To Handle: Germany (Seizoen 1)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nee, er komt helemaal geen 'Queen's Gambit 2'
Series / Nieuws

Nee, er komt helemaal geen 'Queen's Gambit 2'

Het kleine sprankje hoop dat ontstond voor een tweede seizoen werd snel gedoofd.

Na het enorme succes van het eerste seizoen van The Queen's Gambit staan kijkers al een lange tijd te popelen om weer in de serie te mogen duiken. Helaas gaat dit lange wachten gepaard met een erg bitter resultaat.

Het eerste seizoen lanceerde in 2020 en bleef een lange tijd in de Netflix top 10 staan. The Queen's Gambit volgt het leven van een wees en schaakwonder, Elizabeth Harmon, tijdens haar missie om een topschaakster te worden terwijl ze worstelt met emotionele problemen, drugs en alcoholverslaving.

Geen vervolg


Actrice Anya Taylor-Joy heeft de geruchten over een tweede seizoen van The Queen's Gambit de kop ingedrukt na een tweet op haar account vanochtend waarin ze liet doorschemeren dat er misschien een seizoen in de maak is.

De Emmy-genomineerde actrice bevestigde dat haar Twitter-pagina vandaag werd gehackt nadat een tweet met de tekst "The Queen's Gambit Season 2" een paar uur daarvoor mensen aan het praten bracht.

De actrice deelde op de verhalen sectie van haar Instagram account: "Mijn Twitter is gehackt. Excuses voor alle ongemakken. Ik ben het niet!".

Het eerste seizoen is nog steeds te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topactrices verwisselen van lichaam in nieuwe film van Amazon Studios
Films / Nieuws

Topactrices verwisselen van lichaam in nieuwe film van Amazon Studios

Julia Roberts en Jennifer Aniston zullen te zien zijn in deze body-swap komedie van regisseur Max Barbakow.

Eén zekerheid is dat we in deze body-swap film Jennifer Aniston en Julia Roberts in de hoofdrollen gaan zien.

Na een verhitte biedingsoorlog tussen diverse studios en streamingsdiensten was het uiteindelijk Amazon Studios die er met de buit vandoor ging.

Regisseur


Wij kennen regisseur Max Barbakow voornamelijk van zijn werk aan Palm Springs uit 2017. Dit was de eerste speelfilm welke hij regisseerde. Deze eerste film van zijn hand scoort goed op IMDB met een 7.4/10. Op Rotten Tomatoes scoort de film maar liefst met 94%, een hele goede score.

De film


Afgezien van het feit dat we weten dat Jennifer Aniston en Julia Roberts in de hoofdrollen te zien zullen zijn weten we nog niets. De momenteel nog titelloze film heeft nog geen plotdetails dus we hopen hier snel meer over te horen.

Aniston en Roberts


Aniston heeft recent samen met Adam Sandler een mooi succes gehad met de film Murder Mystery. 31 maart aanstaande kunnen we dan ook Murder Mystery 2 gaan streamen.
In een Ticket to Paradise uit 2022 welke goed ontvangen werd zagen we Roberts weer herenigd worden met George Clooney.

Het is dus erg begrijpelijk dat dit filmproject met deze twee hoofdrolspeelsters een grote aantrekkingskracht heeft en dat vele partijen hierin geïnteresseerd waren.

Amazon Studios


Amazon Studios was dus de grote winnaar in dit geval. Leuk feitje is dat uiteindelijk de film een keer te streamen zal zijn op Prime Video.

Zie hieronder de trailer van de succesvolle film Palm Springs van Max Barbakow. Hopelijk kunnen we snel meer delen over de nu nog titelloze film met Roberts en Aniston.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Originele Wednesday-actrice op 64-jarige leeftijd overleden
Series / Nieuws

Originele Wednesday-actrice op 64-jarige leeftijd overleden

Lisa Loring, die als eerste de rol van Wednesday Addams speelde, is overleden.

Lisa Loring is afgelopen zaterdag op 64-jarige leeftijd overleden. De actrice speelde onder andere Wednesday Addams in de eerste live-action serie van The Addams Family.

Lorings dochter Vanessa Foumberg heeft bevestigd dat haar moeder is overleden als gevolg van complicaties door een beroerte. "Ze ging vredig heen met haar beide dochters die haar handen vasthielden", vertelde Foumberg aan Variety

Eerste Wednesday


Loring speelde in de jaren 60 twee seizoenen lang de rol van Wednesday. Daarna ging ze door met series als The Pruitts of Southampton, The Girl From UNCLE, Fantasy Island en meer.

Lorings vriendin Laurie Jacobson bevestigde het nieuws ook via een verklaring op Facebook. "Het is met grote droefheid dat ik de dood van onze vriendin, Lisa Loring, meld. 4 dagen geleden kreeg ze een zware beroerte veroorzaakt door roken en hoge bloeddruk. Ze lag al 3 dagen aan de beademing".

"Gisteren maakte haar familie de moeilijke beslissing om het te verwijderen en ze is gisteravond overleden. Ze is ingebed in het tapijt van de popcultuur en altijd in ons hart als Wednesday Addams"
.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Three Pines'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Three Pines'

Een detectiveserie waarbij vooral niet te veel hoeft te worden nagedacht en uitdieping achterwege blijft.

Regie: Samuel Donovan, Tracey Deer, Daniel Grou | Cast: Alfred Molina (Inspector Gamache), Rossif Sutherland (Jean-Guy Beauvoir), Elle-Máijá Tailfeathers (Isabelle Lacoste), Sarah Booth (Yvette Nichol), Marie-France Lambert (Reine-Marie), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 49-56 minuten| Jaar: 2022

Televisieseries zijn ver gekomen. Vroeger waren er ook al parels te vinden, maar tegenwoordig doen ze qua kwaliteit en productiewaarde zelden nog onder voor bioscoopfilms. Three Pines doet denken aan de tijd hiervoor, toen verhaallijnen en personages nog een stuk simpeler waren. Helaas zorgt dit naast nostalgie vooral voor frustratie.

Gamache is al jarenlang detective in de buurt van het dorpje Three Pines. Het is een echte goedzak, die altijd het positieve probeert te vinden in situaties en vooral mensen. Het eerste seizoen van Three Pines volgt Gamache bij vier verschillende zaken die hij in het dorpje dient op te lossen. Daarnaast is er een overkoepelende verhaallijn over een vermist meisje. Deze zaak wordt snel afgedaan en er wordt geconcludeerd dat het meisje is weggelopen, maar haar familie wil niet loslaten en de zaak blijft in het achterhoofd van Gamache spoken.

De opzet voelt wat ouderwets aan. De losse zaken waar Gamache met zijn team aan werkt zijn bijna klassieke whodunnitverhalen waar de meeste lol te behalen valt door samen met iemand op de bank te raden wie de dader is. Dit geeft de serie een nostalgisch maar gedateerd karakter. Daar wordt veel voor ingeleverd, vooral op het gebied van geloofwaardigheid en uitdieping van de personages. De memo dat personages in series steeds meer gelaagd worden lijkt door de makers van Three Pines compleet te zijn gemist.

Alfred Molina doet het goed als Gamache en zijn vriendelijkheid komt authentiek over. Hij vormt daarmee het hart van de serie, maar toch zal de kijker na de laatste aflevering vrijwel niets meer over deze rechercheur te weten zijn gekomen dan na de eerste aflevering. Zijn twee partners, Jean-Guy en Isabelle, zijn bijna compleet ontdaan van enige persoonlijkheid, maar nog steeds beter uitgewerkt dan alle andere dorpsbewoners.

Elk ander personage is stijf en eendimensionaal. Bovendien druipt het er aan alle kanten vanaf dat ze specifiek zijn geschreven voor een televisieserie. Er is niets natuurlijks of authentiek te vinden. Dit komt voor een groot door de soms bizar slechte acteerprestaties die het niveau van een ordinaire soapserie nauwelijks overstijgen. Daarnaast zijn de dialogen bijzonder slecht geschreven en worden er maar weinig zinnen uitgesproken die ooit in het echte leven te horen zullen zijn.

Ook de verhaalstructuur is wat rommelig. Die vier losse zaken zijn min of meer opzichzelfstaande verhalen, met tussendoor wat aandacht voor de overkoepelende verhaallijn. Het voornaamste probleem is dat bij al deze zeken steeds dezelfde personages betrokken zijn, terwijl het compleet onwaarschijnlijk is dat in dit kleine dorpje zo vaak opvallende moordzaken voorkomen. Daarnaast wordt te weinig tijd gestoken in de overkoepelende verhaallijn, waardoor emotionele momenten totaal inefficiënt zijn.

Dat geldt tevens voor de zware onderwerpen die de revue passeren. Deze krijgen te weinig ademruimte waardoor ze niet de gewenste impact hebben. Wat evenmin helpt, is dat het typische 'grappige' personage (een politieagente die wat onhandig is) maar uit één enkele grap bestaat en dat deze wordt zo vaak herhaald dat de lol er snel af is. Daarnaast is het jammer dat er niet meer scènes zijn met Gamache en zijn vrouw. Zij hebben namelijk een interessante dynamiek die te weinig wordt verkend.

Het slot van elke zaak is verrassend genoeg, al wordt de conclusie vaak bereikt door een opeenvolging van toevalligheden in plaats van goed speurwerk. Three Pines is vooral geschikt om per twee afleveringen te bekijken en dan weer even weg te leggen. Wanneer er te veel achter elkaar wordt gekeken vallen de minpunten erg op.

Het huidige serielandschap met ingewikkelde verhaallijnen, complexe personages en thematische gelaagdheid dient even te worden vergeten. Dit kan verfrissend werken en zorgt voor een kijkervaring die weinig investering vereist. Helaas heeft een opzet als deze geen plek meer met de kwaliteit die vandaag de dag op het kleine scherm te ervaren is. Three Pines is als een detectiveserie van weleer, maar het is de vraag of je dat moet willen.

★★☆☆☆

Three Pines is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 5 komt er gewoon ondanks flinke tegenvaller
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 5 komt er gewoon ondanks flinke tegenvaller

Ondanks alle hapering achter de schermen blijft Netflix hard werken aan een van hun paradepaardjes.

Toen The Witcher in december 2019 zijn debuut maakte op Netflix, leek het dé nieuwe grote hit te zijn voor Netflix. Maar hoe ziet de toekomst eruit voor de serie?

De eerste twee seizoenen hebben een flinke schare fans opgebouwd, maar in de laatste paar maanden is de franchise ietwat gaan wankelen.

Niet alleen kondigde ster Henry Cavill aan dat hij de serie verlaat na seizoen 3, maar was het ook nog eens zo dat spinoff The Witcher: Blood Origin behoorlijk slecht werd ontvangen door zowel critici als publiek.

[h2]Er is hoop[/b]
Bronnen bij fansite Redanian Intelligence zouden nu echter hebben bevestigd dat er ondanks al deze tegenvallers een vierde én vijfde seizoen zullen komen van de serie. Daarbij zou het zo zijn dat deze seizoenen achter elkaar worden gefilmd.

En dat is goed nieuws voor Liam Hemsworth, die de rol van Geralt of Rivia overneemt van Cavill.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films worden sterk bekeken bij Netflix en Prime Video
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films worden sterk bekeken bij Netflix en Prime Video

Een onbekend oorlogsverhaal, een makkelijke actiekomedie en het verleden van Pamela Anderson.

Er zijn weer meerdere films uitgekomen bij Netflix en Prime Video, die het overwegen waard zijn. Vind de juiste voor jouw avondje op de bank en check de onderstaande recensies van de collega's van FilmTotaal!

Narvik | Netflix



De Duitse inval van Noorwegen in 1940, ook wel bekend als de eerste nederlaag van Adolf Hitler, wordt in deze oorlogsfilm gevierd als een zege voor de Noorse bevolking en de held Gunmar, die daar zijn steentje aan mag bijdragen. Soms had het iets minder belerend gekund, vindt recensent Terence Shea, maar het levert een boeiende geschiedenisles op.

Hij gaf de oorlogsfilm 3 sterren. Hij vertelde daarbij: "Het is apart om via een Netflixfilm anno 2023 met de vinger te gaan wijzen over iets dat in 1940 door de schuld van de Nazi's heeft plaatsgevonden. Maar om daar te belanden, serveren de makers wel wat prachtige plaatjes van Noorwegen, een geschiedenisles over een Noorse ervaring, prima acteerwerk en enkele wellicht niet spectaculair maar wel spannende missies van Gunmar."

Lees de rest van de recensie.

Shotgun Wedding | Prime Video



In deze guilty pleasure speelt Jennifer Lopez een opstandige bruid, die tijdens haar eigen bruiloft moet veranderen in een actieheld na het arriveren van een groep ongewenste gasten: piraten. Het levert makkelijk vermaak volgens Ruby Dijk, maar dat hoeft bij deze actiekomedie niet al te veel te baten. Het resultaat: 3 sterren.

Dijk stelde: "[De film] brengt weinig vernieuwends en bevat geen opvallend sterk verhaal, maar geeft je nog niet het gevoel dat je je kostbare tijd helemaal verspild hebt. Je hebt op zijn minst een paar keer hartelijk gelachen, ook al speelt in je achterhoofd nog steeds die andere film, die je eigenlijk liever had gekeken."

Lees de rest van de recensie.

Pamela, A Love Story | Netflix



Pamela Anderson onthult haar pijnlijke levensverhaal in deze biografische documentaire. De actrice heeft meer dan genoeg ellende achter de kiezen, wat de documentairemaker volgens Terence Shea op een sterke en respectvolle manier weet te vangen. Shea gunde daarom de documentaire 3.5 sterren.

Hij concludeerde: "In de handen van ervaren documentairemaker Ryan White is Pamela, a Love Story ontzettend persoonlijk en soms heftig, maar wordt dat gebracht op een manier die prettig wegkijkt. De bijna twee uur gaan snel voorbij, want Anderson's turbulente romances zijn intrigerend op roddelbladniveau, en hoe men haar behandeld op basis van het idee dat men dat zo maar mag, is interessant vanuit een sociaal-maatschappelijk aspect."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Dünyayla Benim Aramda'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Dünyayla Benim Aramda'

Een interessante opzet met een teleurstellend verloop waarin geen ruimte is voor lelijkheid.

Regie: Hülya Gezer | Cast: Demet Özdemir (Ilkin), Bugra Gülsoy (Tolga), Hafsanur Sancaktutan (Sinem), Zerrin Tekindor (Burçin), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 50-57 minuten | Jaar: 2023

De Turkse serie Dünyayla Benim Aramda lijkt buiten haar thuisland niet veel momentum te vergaren, getuige de matige IMDb-score en weinig aandacht in de internationale pers. Binnen Turkije is de aandacht voor de serie groter, met drie nominaties voor de Golden Butterfly Awards, een grote nationale muziek en televisieprijs. Een mooi compliment voor regisseur Hülya Gezer, die met haar laatste twee producties ook al aandacht wist te trekken.

In Dünyayla Benim Aramda gaat schoonheid boven alles. Een bijna twintig minuten durende huilscène waarin de hoofdrolspeelster niets anders doet dan snikkend op de vloer zitten en met pruillippen in de camera kijken krijgt de voorkeur boven een serieuze dialoog of een actie die het verhaal voortstuwt. Er is geen ruimte voor lelijkheid, terwijl het verhaal daar wel om vraagt. Een groot minpunt is dan ook dat er niet diep genoeg wordt gegraven om het verhaal interessant te maken of de personages geloofwaardig over te laten komen.

Het gebrek aan dialoog draagt hier absoluut aan bij. Door de personages met elkaar in gesprek te laten gaan krijgt de kijker meer inzicht in hun onderlinge relatie en het verhaal. Het is een manier om verschillende invalshoeken bij elkaar te brengen. In plaats daarvan zien we echter hoe personages afwezig in de verte staren. Of in de spiegel. Of in een vuur. Dat ze gepijnigd zijn wordt hiermee wel duidelijk, maar waarom blijft een raadsel.

Dialoog is ook een manier om conflict te uiten en afgaand op de hoeveelheid ruzies is er daarvan genoeg. Dünyayla Benim Aramda heeft sowieso een voorkeur voor het dramatische, waardoor je bijna kan spreken van een soapserie. Alleen bevatten soapseries zo veel wendingen dat je het af en toe niet meer kan bijhouden. In Dünyayla Benim Aramda gebeurt precies het tegenovergestelde. Het enige centrale conflict in het verhaal wordt zodanig opgeblazen dat het groter wordt dan het eigenlijk is, waardoor je je regelmatig afvraagt waar de extreme verbolgenheid van de personages ook alweer vandaan kwam.

De inhoud van het verhaal had aldus met gemak kunnen worden overgebracht in slechts de helft van de afleveringen. Dat zou de kijker een hoop tijd schelen en voorkomen dat die voortijdig afhaakt. Het verhaal zou daarin waarschijnlijk veel beter tot zijn recht komen, want dit heeft zeker potentie.

★★★☆☆

Dünyayla Benim Aramda is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Gunn begint met het DC-Universe weer helemaal opnieuw
Series / Nieuws

James Gunn begint met het DC-Universe weer helemaal opnieuw

Na een reeks aan films en televisieseries wordt de DC wereld vanaf de grond opgebouwd.

De Amerikaanse regisseur James Gunn bekend van films als Super en Guardians of the Galaxy staat samen met filmproducent Peter Safran voor een uitdaging. Zij gaan namelijk samen het universum van de DC-comics nieuw leven inblazen.

Zo zegt de Amerikaanse acteur Dave Bautista in ieder geval. Hij is voor Gunn geen vreemde, daar hij in de Guardian of the Galaxy-films de rol van Drax The Destroyer speelde. Hij vertelt dat na al het gedoe rondom het vervolg van het DC universum de hele boel gestopt wordt en de twee filmmakers het weer helemaal opnieuw gaan aanpakken.

Henry Cavill exit, Dave Bautista exit


Recentelijk was er nog wat gedoe over dat acteur Henry Cavill nu wel of niet de rol van Superman weer op zich zou nemen. Samen met Batman is Superman toch wel een van de meest bekende gezichten van DC. Gunn had later toch een gesprek met Cavill en vertelde hem zijn plannen en dat het er voor Cavill als Superman toch op zit.

Ook Bautista heeft vrede met het einde van zijn inbreng. Hij vervolgt dat hij in zijn gesprekken met Gunn heeft gehoord dat ze nu een plan aan het maken zijn voor de komende 15 jaar. Volgens hem is het dan meer dan logisch om helemaal opnieuw te gaan beginnen en daarmee met jongere acteurs aan de slag te gaan.

Een van de DC-series die in ieder geval nog loopt is The Flash. Kijk alle afleveringen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na twee seizoenen 'Bridgerton' stopt deze actrice ermee
Series / Nieuws

Na twee seizoenen 'Bridgerton' stopt deze actrice ermee

Bridgerton-ster Phoebe Dynevor keert niet terug voor het derde seizoen van Bridgerton.

Ondanks dat Bridgerton een succesvolle serie is, staan niet alle acteurs te popelen om lang in de serie te verschijnen. Phoebe Dynevor keert bijvoorbeeld niet terug voor het derde seizoen.

Dynevor speelt Daphne Bridgerton in de serie. Dat is de oudste dochter van de titulaire familie, en in het eerste seizoen stond haar personage centraal vanwege haar huwelijk met Rége-Jean Page's Simon Basset, de Duke of Hastings.

Bridgerton seizoen 3


Net als in de boeken van Julia Quinn waar Bridgerton op gebaseerd is, volgt ieder seizoen van de serie het verhaal van een ander lid van de Bridgerton-familie. Daphne stond dus centraal in het eerste seizoen, gevolgd door Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey.

Dynevor verscheen slechts in iets meer dan de helft van seizoen met een kleine rol. Aangezien zij haar seizoen al gehad heeft, is het dus niet zo gek dat ze even uit de spotlight gehaald wordt en in het derde seizoen dus helemaal niet hoeft te verschijnen.

"Tja, ik heb mijn twee seizoenen gedaan," vertelde ze tegenover Variety. "Ik heb gedaan wat ik met het personage wilde en ze had een goed verhaal. Als ze me terugvragen in de toekomst, dan wie weet?"

Een terugkeer is dus alles behalve uitgesloten. Het derde seizoen, dus zonder Daphne Bridgerton, moet dit jaar nog verschijnen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel humor en explosieve beelden in eerste trailer van 'Murder Mystery 2' van Netflix
Films / Trailer

Veel humor en explosieve beelden in eerste trailer van 'Murder Mystery 2' van Netflix

De trailer van de Netflix Original 'Murder Mystery 2' zit bomvol humor en explosieve beelden.

Vanaf 31 maart kan je Murder Mystery 2 streamen bij Netflix. We kunnen nu al wel genieten van een eerste trailer welke net gedeeld is door de streamingsdienst.

Cast


In de eerste film uit 2019 zagen we Adam Sandler en Jennifer Aniston in de hoofdrollen. Voor deze tweede film keren zij weer terug als Nick en Audrey Spitz.

Zij zullen vergezeld worden door Mark Strong, Adeel Akhar, Mélanie Laurent, Tony Goldwyn en vele anderen.

Synopsis


Nick en Audrey Spitz zijn nu fulltime detectives en ze hebben moeite om hun eigen bedrijf van de grond te krijgen.

Ze worden uitgenodigd om de bruiloft van hun vriend op zijn privé-eiland te vieren. Maar de Spitzes krijgen opnieuw problemen wanneer de bruidegom kort na het begin van de festiviteiten wordt ontvoerd voor losgeld. Elke glamoureuze gast, elk familielid en zelfs de bruid wordt nu als verdachte gezien.

Eerste film


Ondanks dat de eerste film heel erg verschillend werd ontvangen, koos Netflix voor een vervolg. Zij gaven aan dat de film in de eerste 72 uur maar liefst 30.9 miljoen keer bekeken is in verschillende huishoudens. Mooie cijfers welke ze vast en zeker terug willen zien met Murder Mystery 2.

De trailer


Vanaf 31 maart kunnen we Murder Mystery 2 streamen op Netflix.

Kijk hier naar de humoristische en explosieve beelden in de trailer van Murder Mystery 2.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Last of Us' aflevering 3 afwijkt van de game
Series / Nieuws

Waarom 'The Last of Us' aflevering 3 afwijkt van de game

De makers van HBO's The Last of Us lichten toe waarom aflevering drie van de serie afwijkt van de game.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een interview met Deadline hebben de makers van The Last of Us toegelicht waarom de derde aflevering flink afwijkt van de gebeurtenissen uit de game.

De eerste twee afleveringen van The Last of Us volgden het verhaal uit de game vrij nauwkeurig, maar aflevering drie wijkt voor een groot deel af van het bronmateriaal. Waarom is daarvoor gekozen?

The Last of Us aflevering 3


Na een korte tijd te besteden met Joel en Ellie, focust aflevering 3 van The Last of Us zich de rest van de aflevering op het verhaal van Bill en Frank. Dat gebeurt niet in de game. Wanneer Joel en Ellie Bill tegen het lijf lopen in de game, is Frank al dood.

Maar in de serie loopt dat anders. Frank en Bill zijn namelijk allebei al dood, en hun achtergrondverhaal is volledig verzonnen voor de serie. De meeste fans zijn lovend over de aflevering, dus de makers lijken de juiste keuze gemaakt te hebben.

Neil Druckmann, één van de schrijvers van The Last of Us, licht de keuze toe om dieper in te gaan op de relatie tussen Bill en Frank:

"Ik zal je mijn perspectief geven, namelijk als je me zou vragen voordat ik Craig ontmoette, zou ik bereid zijn om het lot van een "‹"‹van de meest iconische personages uit de game te veranderen? Ik zou zoiets hebben van, echt niet. Het moet zijn zoals het in het spel is. En dat is niet voor niets zo. Maar op dat moment heb ik met Craig aan de eerste paar afleveringen gewerkt, en toen begonnen we te praten over deze aflevering en wat we ermee konden doen. En er was gewoon het idee om een "‹"‹pauze te nemen omdat de laatste aflevering zo intens was en we Tess kwijtraakten. En toen presenteerden we een contrapunt van, nou, we hebben gezien wat je te verliezen hebt en wat je kunt winnen?"

"En er werd ook geprofiteerd van een medium dat heel anders is dan games, waarmee we het perspectief konden veranderen. We hoeven niet de hele reis bij onze twee helden te blijven, en we hoeven niet op dezelfde tijd en locatie te blijven. We konden eigenlijk nogal wat in de tijd rondspringen. En dat gaf me de kans om dit soort verhalen te vertellen. Dus toen Craig het vrij volledig voor me gooide, evolueerde het in de loop van de tijd."

"En nogmaals, het geloof van het personage is 180 graden anders dan wat er in het spel gebeurt. Het was zo mooi en ontroerend en het was een schot in de roos wat betreft het spreken over de thema's en het verhogen van de inzet voor Joel en Ellie op een interessante manier. Ook al wijken we zo veel af, ik voelde me volkomen op mijn gemak toen ik zei: "Absoluut, laten we dit doen. Dit is zo'n geweldig idee."

The Last of Us is nu te checken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Netflix-hit 'The Queen's Gambit' dan eindelijk een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt Netflix-hit 'The Queen's Gambit' dan eindelijk een tweede seizoen?

Heeft hoofdrolspeler Anya Taylor-Joy haar mond voorbij gepraat? Of is er iets anders aan de hand?

Netflix-serie The Queen's Gambit was een megahit bij fans, critici en het prijzencircuit. De serie zette daarnaast ook Anya Taylor-Joy definitief op de kaart. Toch hebben we tot op heden nog niks concreets vernomen over een tweede seizoen.

Maar daar komt nu een heel klein beetje verandering in. Taylor-Joy plaatste namelijk een tweet met simpelweg de tekst 'The Queen's Gambit 2'. Maar die tweet werd ook net zo snel weer verwijderd.

Gaat het dan écht gebeuren?
Fans dachten natuurlijk direct dat dit eindelijk een bevestiging was dat er een tweede seizoen komt, maar er is vanuit geen enkele andere hoek nog maar iets bevestigd.

Taylor-Joy is normaal vrij actief op Instagram, maar op Twitter was dit haar eerste post sinds november 2020.

Nu is het dus afwachten op een reactie van Taylor-Joy of Netflix. De actrice heeft zelf vaker laten weten dol te zijn op haar personage, maar dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat er slechts één seizoen zou komen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 dramatische tienerseries zijn echte hidden gems op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Deze 4 dramatische tienerseries zijn echte hidden gems op Netflix

Deze verborgen pareltjes wil je niet missen als je van tienerdrama houdt.

Ook op het vlak van tienerdrama's heeft Netflix meer dan genoeg te bieden. De redactie van SerieTotaal vist 4 verborgen pareltjes voor je uit de vijver van Netflix - kijk snel of er wat voor jou tussen zit!

The End of the F*cking World | Netflix | 2 seizoenen



De zeventienjarige James gelooft er heilig in een psychopaat te zijn in deze Britse dramaserie. Hij besluit een mens te doden, en zijn oog valt op Alyssa; een brutale, opstandige klasgenote met haar eigen problemen. Ze lopen samen weg en belanden op een wilde roadtrip door Engeland, die de plannen van James flink door de war schopt.



On My Block | Netflix | 4 seizoenen



In deze Amerikaanse coming-of-age proberen vier uitgekiende vrienden door de middelbare school te navigeren in Los Angeles. Het bendeleven en prille liefdes staan hun vriendschap in de weg - zullen ze allevier wel het einde van de serie halen?



I Am Not Okay with This | Netflix | 7 afleveringen



Tienermeisje Sydney worstelt met haar puberteit én haar ontluikende superkrachten. Het is niet de beste combinatie om de middelbare school te overleven, terwijl ze daarnaast ook moet omgaan met een complexe thuissituatie, haar ontluikende seksualiteit en het bewaken van haar eigen geheimen.



Derry Girls | Netflix | 3 seizoenen



De tienerserie volgt Erin Quinn, haar nicht Orla, hun vriendinnen Clare, Michelle en Michelle's Engelse neef James gedurende hun tienerjaren, die samenvallen met de Troubles in Derry. Ten tijde van politieke onrust en culturele verschillen komen de Derry Girls in absurde situaties terecht, die hun puberteit extra extreem maken én extra grappig.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Akelige 'Walking Dead'-reünie in 'Invincible' seizoen 2
Series / Nieuws

Akelige 'Walking Dead'-reünie in 'Invincible' seizoen 2

Krijgt Steven Yeun eindelijk wraak voor de manier waarop zijn personage om het leven kwam in The Walking Dead?

Jeffrey Dean Morgan, die we kennen van zijn rollen in The Walking Dead en Watchmen is de nieuwste toevoeging aan de cast van Prime Video's animatieserie Invincible. Zijn exacte rol wordt nog geheimgehouden.

Morgan plaatste een foto via Instagram waarop hij te zien is met de tweede en derde volumers van Robert Kirkmans stripreeks. Dit suggereert natuurlijk dat Morgan te horen zal zijn in het tweede én derde seizoen.

Het eerste seizoen van Invincible werd in maart 2021 met veel lof ontvangen en kreeg al snel het groene licht voor een vervolgseizoen. De eerste details hierover beginnen nu pas mondjesmaat naar buiten te komen.

Wraak is zoet


Saillant detail is dat Morgan de rol speelde van Negan in The Walking Dead en in die serie verantwoordelijk was voor de brute dood van Steven Yeuns Glenn.

En laat Yeun nu net de rol van hoofdpersonage Mark Grayson spelen... Is hij ditmaal degene die Morgans personage op even brute wijze mag ombrengen?

Het tweede seizoen van Invincible zou ergens richting het einde van het jaar moeten verschijnen op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige 'Pamela, A Love Story' onthult pijnlijke levensverhaal van Pamela Anderson
Films / Netflix Kijktip

Heftige 'Pamela, A Love Story' onthult pijnlijke levensverhaal van Pamela Anderson

De documentaire weet Pamela Anderson een gezicht te geven buiten alle laster om.

De gloednieuwe documentaire Pamela, A Love Story omzeilt de welbekende roddelmolen rondom Pamela Anderson en weet de actrice een geschiedenis te geven, die haar in een volledig ander licht zet. Haar leven ging over veel, maar vooral niet over rozen…

In de documentaire slaagt de ervaren documentairemaker Ryan White erin om op persoonlijke en aangrijpende wijze het liefdesleven van Anderson opnieuw te vertellen. Het zijn boeiende intriges, die de kijker een hele andere kijk geven op de actrice.

Recensent Terence Shea van FilmTotaal erkende het sterke werk van White in het schipperen tussen fascinatie en medeleven. Hij beloonde de serie in zijn recensie daarom ook met 3.5 sterren.

Het verleden van Pamela Anderson


White parkeerde in de documentaire zijn camera in het huis van Anderson en sprak hij met haar over haar privéleven en haar liefdesrelaties. Shea vertelde: "Het probleem met alle mensen maar vooral beroemdheden is dat ze niet helemaal zichzelf zijn zodra er een camera op ze wordt gericht. Dat is voor Pamela Anderson niet anders, alhoewel ze opvallend oprecht lijkt."

Hij vervolgde: "Sowieso geeft ze haarzelf hier - en dat klinkt als een flauwe grap, maar dat is het niet - vrij makkelijk bloot. Pijnlijk zelfs." Wat volgt zijn stukken uit Anderson dagboeken, pijnlijke verhalen uit haar verleden en een geslaagd portret van een vrouw, die vaker dan eens is uitgespuugd door haar omgeving.

De documentaire tracht deze bias op te heffen en de vrouw achter de roddelpraat te tonen. Bekijk de film zelf via Netflix, of check eerst de hele recensie op FilmTotaal!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trossen los voor Netflix-verfilming van animeklassieker 'One Piece'
Series / Posters

Trossen los voor Netflix-verfilming van animeklassieker 'One Piece'

Zal Netflix erin slagen deze beroemde animeserie wél succesvol te verfilmen?

Netflix heeft ondertussen al vaker zijn vingers gebrand aan de verfilming van animeseries, waaronder Cowboy Bebop en Death Note. Nu komt misschien wel de grootste uitdaging van allemaal voor Netflix: de absolute animeklassieker One Piece! Bekijk hieronder de eerste beelden!

De beroemde manga- en animeserie One Piece verhaalt over de buitenaardse avonturen van kapitein Monkey D. Luffy en zijn Straw Hat Pirates. Ze bevaren de woeste baren, verkennen exotische oorden en zijn na 1043 afleveringen nog steeds niet erin geslaagd de befaamde Piratenschat te vinden.

Maar meer mensen zijn naarstig op zoek naar deze schat, genaamd One Piece. En daarnaast zit de marine de piraten ook op de hielen. Kortom, voldoende materiaal voor Netflix om weer een nieuwe animeverfilming uit te proberen!

De eerste beelden van de Netflix-adaptatie


Onlangs heeft Netflix de eerste poster en concept art vrijgegeven van de liveaction-adaptatie van One Piece. Daarop zijn onder andere al enkele van de hoofdpersonages te zien. Deze zullen worden gespeeld door Inaki Godoy, Mackenyu, Emily Rudd, Jacob Romero Gibson en Taz Skylar.

Ergens in 2023 zal de tiendelige serie verschijnen bij Netflix. Werp hieronder een blik op de allereerste beelden!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De best bekeken superheldenfilm van 2022 op streaming was een flop
Films / Nieuws

De best bekeken superheldenfilm van 2022 op streaming was een flop

Er staat een superheldenfilm op nummer 13 van de best bekeken gestreamde films van vorig jaar.

Met meer dan 4 miljard gestreamde minuten is de film The Eternals de meest bekeken superheldenfilm van vorig jaar op streaming. De film staat op nummer dertien van de populairste films.

Het is de enige film van het genre superhelden in de top 15 over het jaar 2022. Dit is enigszins opvallend, want de film deed het niet geweldig in de bioscoop. De ontvangst was ook erg mager.

400 miljoen dollar


De film bracht wereldwijd ongeveer 400 miljoen dollar op. Een tegenvaller, althans voor Studio Marvel-begrippen. En dat met rollen van Angelina Jolie, Salma Hayek en Richard Madden.

De film gaat over een groep superhelden die na duizenden jaren onderduiken samen ten strijde trekken tegen globale dreigingen.



Meer Marvel


Andere films van Marvel Studios komen volgens de streamingdata van Nielsen niet in het lijstje voor. Moon Knight, Ms. Marvel en She-Hulk werden vanaf de bank thuis nauwelijks aangezet.

Disney+ Populair


Disney+ is met tien producties oververtegenwoordigd in het lijstje topfilms voor streamingdiensten. Encanto en Turning Red zijn als beste bekeken.

Deel 2: Eternals


Of er een vervolg komt op het eerste deel is nog niet bekend. The Eternals is net als de andere negen films op het lijstje ook in 2023 gewoon te bekijken via Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 films zijn af, maar Netflix cancelt ze alsnog
Films / Nieuws

Deze 2 films zijn af, maar Netflix cancelt ze alsnog

Bij sommige films hoeft er alleen nog maar een strik omheen, toch kan het altijd voorkomen dat ze het daglicht niet zien.

Bij sommige films hoeft er alleen nog maar een strik omheen. Toch kan het altijd voorkomen dat ze het daglicht niet zien. Dit geldt ook voor twee van de nieuwste Netflix-producties.

Het gebeurt nog wel eens dat projecten toch worden stopgezet nadat de productie al is afgerond. Vaak gaat het om het financiële plaatje en om het beperken van onkosten, zoals tijdens de corona-periode.

Veel annuleringen


HBO Max annuleerde onlangs op het laatste moment ook afgeronde films als Batgirl en Scoob!: Holiday Haunt. Er was achteraf gedoe met vooraf ingecalculeerd belastingvoordeel.

Nu ook Netflix


Waarom Netflix toch niet doorgaat met de twee afgeronde films is niet duidelijk. Het gaat volgens The Hollywood Reporter om The Inheritance en House/Wife.

The Inheritance vertelt het verhaal van een bescheiden erfenis van een overleden vader aan zijn dochter. Naast een klein aandeel krijgt ze ook een raadselachtige boodschap in een envelop.

House/Wife gaat over een moeder die met haar gezin intrekt in een nieuwe woonruimte. De woning blijkt een slim huis en wordt al snel met harde hand geregeerd door kunstmatige intelligentie.

Kleine kans


Misschien zijn de films in de toekomst toch nog ergens te zien. In tegenstelling tot de geannuleerde films van HBO worden de twee films van Netflix wel op andere platformen aangeboden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.