search
Krijgt deze legendarische filmserie een tv-reboot?
Films / Nieuws

Krijgt deze legendarische filmserie een tv-reboot?

Filmseries kunnen tot hitseries leiden: hoe zit het met deze alom geliefde filmfranchise?

J.K. Rowling's boekenserie is een blijvertje. Sinds de laatste Harry Potter-film in 2011 is de Wizarding World aanmerkelijk uitgebreid. Zo waren daar de Fantastic Beasts-films, het vervolgtoneelstuk Harry Potter and the Cursed Child, en de reünie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Zit er een tv-serie in?

In een interview met GQ gaf hoofdrolspeler Rupert Grint (Ron Weasley) aan dat hij hier zeker voor openstaat.

De fakkel doorgeven


Ron staat dicht bij Grint, legt hij uit. Over het gerucht dat Warner Bros. voorzichtig naar het kijken is voor een tv-adaptatie, is hij positief. "Dat lijkt me geweldig. Wel ben ik nogal beschermend naar Ron toe, dus het zal raar zijn om hem lost te laten in dat opzicht. Je zou dan officieel de fakkel doorgeven".

Reünie in 2021


De boeken waarop de films zijn gebaseerd worden nog steeds gelezen, ook was de HBO-special een daverend succes: 93% op Rotten Tomatoes. De interesse in de films werd hierdoor weer aangewakkerd. Mocht Warner Bros. die de filmrechten heeft, beslissen tot een tv-adaptatie dan is er wat dat betreft zeker voldoende draagvlak.

Je kunt de acht Harry Potter-films, de drie Fantastic Beasts-films en de special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts allemaal streamen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen