Netflix deelt plan om delen wachtwoorden tegen te gaan

Netflix bericht over tegengaan password delen

Netflix maakt bekend hoe zij de restricties op het delen van passwords gaan invoeren.

Valeria Milic, 2 februari 2023 13:59

Sinds 2019 was bij de streaming-gigant Netflix al bekend dat ontzettend veel gekeken wordt op een geleend password. Ook al telt dit wel degelijk mee in de cijfers qua streamingsuren, wil het bedrijf dit nu gaan beperken.
De faq voor het delen van je account heeft men inmiddels aangepast.

Delen password? Hetzelfde woonadres

Je zogeheten Netflix-huishouden bestaat uitsluitend uit mensen die bij je in huis wonen. Hoewel je niet automatisch kosten krijgt wanneer je deelt met iemand buiten je huishouden, gelden er wel beperkingen.

Verificatie: in welke gevallen en hoe

Wanneer er regelmatig vanaf een apparaat wordt ingelogd dat geen onderdeel is van je huishouden, wordt er om verificatie gevraagd. Er wordt dan een link gestuurd naar het telefoonnummer dan wel mailadres van de hoofdgebruiker.

Ook kun je te maken krijgen met een verzoek tot verificatie wanneer je bijvoorbeeld reist of in het buitenland zit. Ook al is het gewoon je eigen abonnement, je zit op dat moment niet op je eigen wi-fi netwerk. Tot slot, bij aanschaf van een nieuwe laptop of mobiel is een verzoek tot verificatie ook waarschijnlijk.

Hoe wordt het bijgehouden?

Netflix kijkt naar het IP-adress, account ID en activiteit in het algemeen om overzicht te behouden over één en ander. In principe moet je apparaat minimaal eens in de 31 dagen inloggen vanaf je eigen netwerk.

Men verwacht dat de wijzigingen in het eerste kwartaal van 2023 doorgevoerd worden. Het is op dit moment nog niet helder of dit gelijk wereldwijd is of dat men in de VS start.

Lees meer over: Netflix, Ted Sarandos, password

Populair nieuws