search

Ons nieuws van donderdag 2 februari 2023

Geen opvolger 'Dexter: New Blood' maar er is hoop
Series / Nieuws

Geen opvolger 'Dexter: New Blood' maar er is hoop

Komt er een onverwachte opvolger voor de miniserie 'Dexter: New Blood'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Menig fan was teleurgesteld toen Dexter eindigde, aangezien het als een anti-climax werd ervaren. De miniserie Dexter: New Blood, die zich 10 jaar na het origineel afspeelt, werd positief ontvangen.

Aangezien Dexter: New Blood eindigt met de dood van hoofdpersoon Dexter Morgan (Michael C. Hall), is de vraag hoe je dit zou kunnen vervolgen.

Young Dexter?


Reeds langere tijd is men al bezig met een voorloper in de vorm van Dexter's jonge jaren. Desgevraagd geeft Hall aan: "Ik heb geleerd dat je nooit nooit zegt in deze industrie. Aangezien mijn personage op een vrij definitieve manier eindigt, zit een terugkeer er in die zin natuurlijk niet in."

Als personage kan de volwassen Dexter inderdaad niet meer terugkeren, maar gedacht kan worden aan de rol van verteller. Een voorbeeld hiervan is Jim Parsons, de volwassen Sheldon die te horen is in Young Sheldon.

In Dexter-stijl, is het nog even afwachten wat er mettertijd boven zal komen drijven.

Kijk Dexter: New Blood op NPO Plus.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote stap voor 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Grote stap voor 'House of the Dragon' seizoen 2

De startdatum van het filmen van 'House of the Dragon' seizoen 2 is bekend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel 2024 als première voor het tweede seizoen erg ver weg lijkt, het filmen zelf is erg dichtbij. Op 6 maart aanstaande start de productie van het volgende hoofdstuk van de Targaryens.

De website van de Film and Television Industry Alliance heeft dit op haar lijst gezet.

Tijdstip, locatie en team


Op 6 maart gaan de opnames van start in het VK en in Spanje. Na het vertrek van showrunner en veteraan Miguel Sapotchnik, die ook aan Game of Thrones werkte, is er geen vervanger gekomen. Ryan Condal is dan ook de enige showrunner. We zien echter ook een oude bekende terugkeren: Alan Taylor staat vermeld als regisseur, ook hij heeft meegewerkt aan Game of Thrones destijds.

Schrijver George RR Martin is betrokken als producer en blijft dus in de buurt.

Korte vooruitblik


Wat anders wordt is dat seizoen 2 lineair verteld gaat worden, en we dus geen grote tijdsprongen meer zullen zien. Condal heeft aangegeven dat de serie de diepte in gaat wat betreft de geschiedenis van de Targaryens, schrijver Sara Hess heeft duidelijk gehint op de gruwelijke moord op Helaena's kinderen.

Bij de laatste Golden Globes was House of the Dragon de grote winnaar, en staat klaar voor een nieuwe vlucht.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook de DC-serie 'Pennyworth' moet eraan geloven
Series / Nieuws

Ook de DC-serie 'Pennyworth' moet eraan geloven

Alweer is een erg populaire serie op HBO Max geannuleerd.

Er zijn al een aantal aankondigingen geweest die vaststelden dat een aantal series van de buis gehaald zouden worden. Nu is het helaas ook zo dat Pennyworth geen vervolg meer zal krijgen.

Pennyworth volgt de legendarische butler van de familie Wayne, Alfred Pennyworth, een voormalige Britse SAS-soldaat die een beveiligingsbedrijf opricht en gaat samenwerken met Thomas Wayne in het Londen van de jaren zestig.

Nog maar weinig over


In de nasleep van de nieuwe DC Studios slate aankondiging, is het lot van de weinige resterende DC series op de buis beslist.Met name heeft HBO Max zijn Batman prequel spin-off Pennyworth, waarvan het derde en nu laatste seizoen in november afliep, geannuleerd. De serie kwam oorspronkelijk van Epix (nu MGM+) en werd verkocht aan HBO Max, waar het de veelzeggende naam Pennyworth: The Origin of Batman's Butler aannam.

"Hoewel HBO Max niet verder gaat met een nieuw seizoen van Pennyworth: The Origin of Batman's Butler, zijn we bedenker Bruno Heller en executive producers Matthew Patnick, Danny Cannon en John Stephens, samen met Warner Bros. Television, zeer dankbaar voor hun briljante, unieke, aangrijpende verbeelding van de oorsprong van Alfred Pennyworth, een van de meest iconische personages in de Batman-wereld," aldus een woordvoerder van HBO Max.

Eerder werden Doom Patrol en Titans ook al geannuleerd. Deze zullen alleen het laatste vierde seizoen nog afmaken. Hierdoor blijven Gunn's Peacemaker en de veelgeprezen animatieserie Harley Quinn over als de enige DC-series die op HBO Max zal worden voortgezet en waarvan de verlenging van het vierde seizoen al is toegezegd.

Alle bovenstaande series zijn alsnog te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix deelt plan om delen wachtwoorden tegen te gaan
Series / Nieuws

Netflix deelt plan om delen wachtwoorden tegen te gaan

Netflix maakt bekend hoe zij de restricties op het delen van passwords gaan invoeren.

Sinds 2019 was bij de streaming-gigant Netflix al bekend dat ontzettend veel gekeken wordt op een geleend password. Ook al telt dit wel degelijk mee in de cijfers qua streamingsuren, wil het bedrijf dit nu gaan beperken.

De faq voor het delen van je account heeft men inmiddels aangepast.

Delen password? Hetzelfde woonadres


Je zogeheten Netflix-huishouden bestaat uitsluitend uit mensen die bij je in huis wonen. Hoewel je niet automatisch kosten krijgt wanneer je deelt met iemand buiten je huishouden, gelden er wel beperkingen.

Verificatie: in welke gevallen en hoe


Wanneer er regelmatig vanaf een apparaat wordt ingelogd dat geen onderdeel is van je huishouden, wordt er om verificatie gevraagd. Er wordt dan een link gestuurd naar het telefoonnummer dan wel mailadres van de hoofdgebruiker.

Ook kun je te maken krijgen met een verzoek tot verificatie wanneer je bijvoorbeeld reist of in het buitenland zit. Ook al is het gewoon je eigen abonnement, je zit op dat moment niet op je eigen wi-fi netwerk. Tot slot, bij aanschaf van een nieuwe laptop of mobiel is een verzoek tot verificatie ook waarschijnlijk.

Hoe wordt het bijgehouden?


Netflix kijkt naar het IP-adress, account ID en activiteit in het algemeen om overzicht te behouden over één en ander. In principe moet je apparaat minimaal eens in de 31 dagen inloggen vanaf je eigen netwerk.

Men verwacht dat de wijzigingen in het eerste kwartaal van 2023 doorgevoerd worden. Het is op dit moment nog niet helder of dit gelijk wereldwijd is of dat men in de VS start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende film van Dave Bautista (Glass Onion) wordt een vervolg op spionagekomedie 'My Spy'
Films / Nieuws

Volgende film van Dave Bautista (Glass Onion) wordt een vervolg op spionagekomedie 'My Spy'

Dave Bautista heeft aangegeven dat dit vervolg er toch echt aan zit te komen.

In een interview met Collider heeft Dave Bautista aangegeven dat het vervolg op My Spy er toch echt gaat komen.

My Spy


In de eerste film uit 2020 volgen we een Amerikaanse soldaat welke aan de slag gaat als CIA-agent. In zijn eerste missie probeert hij de illegale handel in plutonium tussen de Russische maffia en een terrorist uit het Midden-Oosten te stoppen. Tijdens deze missie wordt hij echter ontmaskerd door een negenjarig meisje met alle gevolgen van dien.

Een vervolg


In het interview met Collider zei Bautista het volgende.
"Ik ga zeker weten een vervolg doen op 'My Spy'. Dit is al zeker want later deze maand gaan we beginnen. Ik ga hiervoor naar Zuid Afrika en ik heb hier erg voor lopen pushen omdat ik de eerste film echt geweldig vind."

Regisseur en cast


Regisseur Peter Segal heeft My Spy geregisseerd en zal ook terugkeren voor het vervolg.
Naast Dave Bautista is verder alleen bekend dat Chloe Coleman weer te zien zal zijn. Zij had in de eerste film de rol van Sophie.

My Spy kan je streamen op Prime Video.

Bekijk hier de trailer van My Spy.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'La Chica de Nieve'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'La Chica de Nieve'

Spannende thriller over een vermist meisje en een journalist die haar verhaal maar niet los kan laten.

Regie: David Ulloa, Laura Alvea | Cast: Milena Smit (Miren), Jose Coronado (Eduardo), Tristán Ulloa (David), Aixa Villagrán (Inspectora Millán), Loreto Mauleón (Ana), Cristian López (Samuel), Alejandro Vergara (Raúl), Jorge Porra (Agente Cabalgata) e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 42-50 minuten| Jaar: 2023

Met de Spaande thriller La Chica de Nieve lijkt Netflix een nieuw succes in handen te hebben. En terecht, want de miniserie weet te boeien met een spannend plot dat zich voltrekt in verschillende tijdlijnen, evenals een subplot dat minstens zo belangrijk is als het centrale mysterie rondom de vermissing van een zesjarig meisje.

La Chica de Nieve draait om de speurtocht naar de vermiste Amaya. Haar ouders raken haar kwijt tijdens drukke festiviteiten in Malaga, waarna niemand ook maar enig idee heeft wat er met het meisje zou kunnen zijn gebeurd. Haar ouders, de politie en journalist Miren laten het er niet bij zitten en voeren een jarenlange strijd om Amaya terug te vinden.

Waar het er in eerste instantie op lijkt dat Amaya de hoofdpersoon is, draait het eigenlijk allemaal om Miren. Omdat deze jonge journaliste zelf het nodige heeft meegemaakt raakt ze vastbesloten Amaya terug te vinden en de verantwoordelijken voor haar verdwijning op te sporen. Ondertussen wordt met steeds meer in detail tredende flashbacks een compleet beeld gevormd van wat Miren heeft meegemaakt

Tijdens haar zoektocht naar het vermiste meisje gaat Miren ook op zoek naar antwoorden over zichzelf. Haar verhaal en dat van Amaya lijken allerlei overeenkomsten te hebben, maar aan het einde blijkt niets minder waar. Desalniettemin is het subplot over het leven van Miren misschien wel minstens zo belangrijk als de primaire verhaallijn. Zonder haar verleden was Miren namelijk nooit zo gedreven geweest om Amaya te vinden.

Het verhaal speelt zich af in verschillende tijdlijnen, namelijk het jaar van de verdwijning, negen jaar later, tien jaar later en het heden. Gelukkig wordt steeds heel duidelijk aangegeven in welk jaar de getoonde gebeurtenissen zich afspelen, zodat de kijker daar zijn hoofd niet over hoeft te breken. Dit geeft extra ruimte om mee te denken over de precieze toedracht van Amaya's verdwijning. De volgorde waarin de gebeurtenissen worden getoond zorgt voor spanning, afwisseling en begrip.

Een klein puntje van kritiek is dat in de tien jaar na Amaya's verdwijning maar weinig vorderingen worden gemaakt. Zowel de politie als Miren lijken weinig ander werk om handen te hebben dan dat wat er toevalligerwijs op hun pad komt, wat niet erg realistisch is. Ook wordt er na de verdwijning van het meisje geen grootschalige zoekactie opgezet, terwijl dat wel in de lijn der verwachting zou liggen. Maar gezien het ijzersterke plot van de serie is dit de makers vergeven.

Voor veel kijkers zal het een teleurstelling zijn dat La Chica de Nieve een miniserie is en waarschijnlijk dus geen vervolg krijgt. Een serie van deze kwaliteit verdient namelijk een voortzetting. Bovendien is het einde zo open dat de interesse van de kijker naar hoe het de hoofdpersonages verder vergaat al gewekt is. Het einde lijkt zelfs te hinten naar een nieuw mysterie om op te lossen. Een spannend slot dus van een al even spannende thriller.

★★★★★

La Chica de Nieve is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 heerlijke foodseries op Netflix zijn om van te smullen!
Series / Netflix Kijktip

Deze 4 heerlijke foodseries op Netflix zijn om van te smullen!

Van deze verrukkelijke series op Netflix sta je gegarandeerd te watertanden.

Een lange geschiedenis van kookshows en -series op kabeltelevisie bewijst al dat kijkers niet genoeg kunnen krijgen van lekker eten op hun beeldscherm. Netflix heeft in navolging hierop ook meer dan genoeg oogstrelend eten in hun catalogus staan - kijk hieronder van welke lekkernijen je allemaal kan proeven!

The Final Table | Netflix | 10 afleveringen



In deze internationale kookwedstrijd strijden meerdere teams van chefkoks om de jury te imponeren. Aan hen is de taak weggelegd om 's werelds moeilijkste gerechten klaar te maken, wat ze met veel kunde (en gestress) soms wel, of soms niet, voor elkaar krijgen.



The Makanai: Cooking for the Maiko House | Netflix | 9 afleveringen



Twee onscheidbare vriendinnen vertrekken in deze verrukkelijke fictieserie naar Kyoto om hun dromen in vervulling te laten gaan. Ze gaan namelijk in de leer om geisha te worden, maar één van hen ontdekt een andere passie: koken.



Taco Chronicles | Netflix | 3 seizoenen



Tacoliefhebbers opgelet! In dit informatieve voedselavontuur wordt er in de lange en vaak onbekende geschiedenis van de taco gedoken. Taco's zijn er in vele soorten en maten, en in de serie worden er erg veel van uitgeprobeerd!



Chocolate | Netflix | 16 afleveringen



Deze fictieserie bewijst dat voedsel harten kan verbinden wanneer een arts en een chefkok opnieuw bevriend raken door betekenisvolle maaltijden te delen met elkaar. Samen koken ze voor de patiënten in een hospitaal en leren ze meer over zichzelf en elkaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met nieuwe slasher 'The Conference'
Films / Nieuws

Netflix komt met nieuwe slasher 'The Conference'

Netflix heeft opnieuw de handen ineen geslagen met SF Studios voor 'The Conference'.

The Conference is een Zweedse komische slasherfilm. Netflix en SF Studios hebben de handen weer ineen geslagen.

SF Studios heeft eerder Red Dot, Loving Adults en meer geproduceerd voor Netflix. Later dit jaar zal The Conference op Netflix verschijnen. De opnames van de film zijn recent afgerond.

Wat we zover weten


Het verhaal is gebaseerd op een roman van Mats Strandberg, één van de beste Scandinavische horrorschrijvers.

Eén van de schrijvers van de film is Thomas Moldestad. Hij heeft al heel wat projecten en films op zijn naam staan waaronder Gold Run en Leave.

Het verhaal


De film draait om een "‹"‹teambuilding conferentie die wordt bijgewoond door gemeenteambtenaren. Deze draait uit in een nachtmerrie wanneer beschuldigingen van corruptie beginnen te circuleren en de werkomgeving teisteren. Tegelijkertijd begint een mysterieuze figuur de deelnemers een voor een te stalken en te vermoorden.

Mats Standberg


Strandberg is niet alleen de man van het verhaal maar heeft ook als executive producer meegewerkt aan de film: "Thomas Moldestad en Patrik Eklund hebben fantastisch werk geleverd door niet alleen het bloed en de spanning vast te leggen, maar ook de humor en de alledaagse onhandigheid die alleen kan plaatsvinden op een Zweedse conferentie".

Patrik Eklund


Eklund, regisseur van de film wist het volgende te zeggen over The Conference: "Met de unieke roman van Mats Strandberg als model en een fenomenale cast, heeft deze film alle potentie om een "‹"‹toekomstige klassieker te worden."

Verder omschrijft hij het project als zeer bloederig, vermakelijk en een aangrijpend verhaal over de antihelden van de publieke sector.

Cast


Katia Winter (foto, The Boys), Eva Melander (UFO Sweden) en Adam Lundgren (The Restaurant) zullen te zien zijn in deze film.

Hopelijk kunnen we snel meer details delen over deze film die later in het jaar zal verschijnen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk creatieve plannen met 'The Last of Us' seizoen 2
Series / Nieuws

Mogelijk creatieve plannen met 'The Last of Us' seizoen 2

De schrijvers van The Last of Us praten over creatieve plannen betreft het tweede seizoen van de serie.

Slechts na drie afleveringen van The Last of Us is al bevestigd dat er een tweede seizoen gaat komen. Aangezien de tweede game veel langer is dan de eerste, brengt dat enkele vragen met zich mee.

Gaat het namelijk lukken om de tweede game in één seizoen te proppen? Dat lijkt een lastige opgave te zijn. Uit een recent interview blijkt dat dat misschien ook wel helemaal niet het plan is.

The Last of Us seizoen 2


Craig Mazin, samen met gameregisseur Neil Druckmann verantwoordelijk voor The Last of Us op HBO, sprak in een interview over het tweede seizoen van de serie. Hij verklapte het volgende:

"Het is een flink beestje om uit elkaar te halen, weet je? Omdat het een veel groter en ingewikkelder verhaal is. Het is een mooi verhaal. Het is zeker meer dan een seizoen aan televisie."

Hij bevestigt hier natuurlijk niet mee dat het verhaal van The Last of Us: Part 2 over twee seizoenen uitgesmeerd gaat worden, maar het is zonder twijfel wel een optie die de showrunners zullen overwegen.

Een goede beslissing, want het zou zonde zijn als dat verhaal niet in genoeg detail omschreven wordt!

The Last of Us is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ hitserie 'The Mandalorian' komt met leuke blik achter de schermen
Series / Nieuws

Disney+ hitserie 'The Mandalorian' komt met leuke blik achter de schermen

Met het derde seizoen aanstaande onthult Disney meer over het maken van de serie.

Als er één cinematisch verhaal wat heilig is bij de fans is dat wel die van Star Wars. Sommige nieuwe films of series worden beter ontvangen dan de andere, maar The Mandalorian is bij vrijwel iedereen een hit. In nieuwe beelden toont Disney nu meer over de totstandkoming van de serie.

In de nieuwe featurette genaamd Phenomenon worden unieke beelden getoond van achter de schermen en geven een beeld van hoe de serie gegroeid is tot het succes van nu. Daarnaast komen regisseurs van afleveringen als Bryce Dallas Howard en Taika Waititi aan het woord alsmede commentaar van de baas van Lucasfilms Kathleen Kennedy.

Jon Favreau wordt bejubeld


Maar natuurlijk komt Jon Favreau ook aan het woord. De Amerikaanse acteur en filmmaker is volgens vele fans de voornaamste reden achter het succes. Velen zien in hem de wederopstanding van het succes in de Star Wars saga. Als uitvoerend producent van de serie vertelt hij zelf dat hij gewoon blij was om überhaupt aan Star Wars te werken.

Het derde seizoen van The Mandalorian wordt volgens Favreau simpelweg een burgeroorlog om het voortbestaan van de planeet Mandalore. Er zijn op de planeet meerdere groepen Mandalorians die verschillende regels hanteren. Er zijn bijvoorbeeld groepen die het niet toestaan dat een Mandalorian zijn helm af doet, iets waar hoofdrolspeler Pedro Pascal zich natuurlijk 'schuldig' aan heeft gemaakt.

Kijk hieronder naar de featurette. Alle afleveringen van The Mandalorian kijk je op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad' -actrice over haar favoriete scènes in de serie
Series / Nieuws

'Breaking Bad' -actrice over haar favoriete scènes in de serie

Krysten Ritter, die Jesse's vriendin speelde, kijkt terug op haar favoriete rol.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Breaking Bad wordt tot op heden geroemd om het complexe verhaal, goede uitvoering en het acteerwerk. De dood van haar personage Jane had een enorm effect op Jesse (Aaron Paul) en Walter (Bryan Cranston).

Krysten Ritter kijkt terug op haar tijd in Breaking Bad, en welke scènes het leukst waren om te spelen.

Beste rol in de beste serie


Ritter ziet het als een geweldige tijd. Het leukste was echter het acteren met Aaron Paul. "Ik ben echt dol op hem. Hij is een geweldige en collegiale acteur, top om mee samen te werken. Ik zou het zo herhalen".

Jane en Jesse hadden een relatie, Ritter en Paul brachten dan ook de nodige tijd voor de camera door.

Enorm effect op hoofdpersonages


Helaas delen de twee ook een verslaving. Wanneer Walter 's nachts in hun appartement ziet dat Jane begint over te geven door haar roes, grijpt hij niet in. Jane stikt hierdoor in haar eigen braaksel.



Intens afscheid


Het einde van Jane was behoorlijk stevig. "Ze hadden een speciaal corset gemaakt, zodat Aaron goed hard op mijn borst kon drukken. Het was heel intens om te spelen, Bryan zat na afloop stilletjes in een hoekje".



Door dit moment transformeert Walter in een keiharde drugsbaron. Ook werkt Jesse's gebroken hart door in zijn relatie met Walter. Het is nooit meer hetzelfde tussen de twee mannen na Jane's dood.

Ritter was kort aanwezig, maar wist een duidelijk stempel te drukken door haar vertolking.

Breaking Bad kun je streamen op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adrenaline spat van het scherm in eerste trailer Netflix-serie 'Sky High'
Series / Trailer

Adrenaline spat van het scherm in eerste trailer Netflix-serie 'Sky High'

Als opvolger van eerdere misdaadfilm 'Sky High' zijn er voor de serie flinke verwachtingen.

Netflix knalt een gloednieuwe trailer de wereld in van Sky High: The Series. Een vrouw sluit zich aan bij een bende aan dieven, die niet veel goeds van plan zijn. Check de spannende trailer gauw hieronder!

De Spaanstalige serie gaat verder met het verhaal, dat is geïntroduceerd in de eerdere film Sky High, of Hasta el Cielo, uit 2020. In de film volgde de kijker de wandaden van een groep dieven na de bankencrisis uit 2008.

In de actieserie van Netflix vormt een kersverse weduwe het centrum van het verhaal. Om onafhankelijk te worden van haar vader besluit ze zich bij de bekende groep aan criminelen te voegen, die haar in hachelijke situaties doet belanden (zoals ook uitgebreid te zien is in de trailer).

Wanneer zullen we Sky High: The Series te zien gaan krijgen?


De serie wordt geregisseerd door Daniel Calparsoro en zal bestaan uit 8 afleveringen. Op 17 maart zal in Nederland de actieserie uitkomen bij Netflix.

Check hieronder gauw de spannende trailer van Sky High: The Series, of bekijk de originele film vast bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwachtingen voor de opvolger van 'Band of Brothers' lopen steeds hoger op
Series / Nieuws

Verwachtingen voor de opvolger van 'Band of Brothers' lopen steeds hoger op

De realistische beelden in soortgelijke oorlogsfilms zorgen dat het verwachtingspatroon rond 'Masters of the Air' steeds hoger wordt.

De serie Masters of the Air van Steven Spielberg en Tom Hanks is aanstaande. Dit wordt de derde oorlogsserie van hun hand, na Band of Brothers en The Pacific. Het filmlandschap is sinds die tijd weer flink veranderd en Masters of the Air al uit een ander vaatje moeten tappen om de populariteit van zijn voorgangers te evenaren.

Mighty Eight Air Force


De serie Masters of the Air is een serie over piloten uit de Tweede Wereldoorlog, en volgt de 'Mighty Eighth Air Force' een Amerikaanse groep binnen de luchtmacht die bekendheid verwierf vanwege haar heroïsche acties.

In de serie zullen de nodige luchtgevechten te zien zijn en juist daarvan worden de beelden bij soortgelijke films recentelijk steeds indrukwekkender. Zo gebruikte het laatste deel van Top Gun echte jets uit die periode in plaats van modellen of computeranimaties.

Realisme


We doelen hierbij op succesvolle films als Devotion, Dunkirk en het eerdergenoemde Top Gun: Maverick, waarin ontzettend realistische vliegscènes zitten. Masters of the Air zal hierin toch mee moeten en evenzo levensechte luchtgevechten moeten laten zien.

Zelfde niveau?


Onze verwachting is dat het in Masters of the Air met de verhaallijn zelf en het realisme van die verhaallijn wel goed zal zitten. Verder blijkt keer op keer dat oorlogsfilms en series ontzettend goed bekeken worden. Hopelijk kan de serie zich ook qua graphics meten met zijn 'peers' uit de filmindustrie.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde aflevering 'The Last of Us' had nog veel langer kunnen duren
Series / Nieuws

Derde aflevering 'The Last of Us' had nog veel langer kunnen duren

Een aflevering van maar liefst 72 minuten had dus nóg veel langer kunnen zijn.

Het nu al enorm succesvolle The Last of Us bracht afgelopen maandag de derde aflevering uit en kon op veel lof rekenen bij de kijkers. Het aangrijpende verhaal over Bill en Frank was volgens maker Craig Mazin oorspronkelijk veel langer.

De serie begon met Joel en Ellie maar het verhaal wijkte al snel af naar dat van Bill. Het type persoon dat zich al enorm heeft voorbereid op een apocalypse en zich heel goed staande weet te houden in een verscheurde wereld. Over een reeks van flashbacks leert hij Frank kennen waarmee hij uiteindelijk jarenlang samen weet te wonen.

Ontroerend goed, maar te lang


Mazin vertelt dat Peter Hoar, de regisseur van aflevering drie, samen met de monteur een oorspronkelijke versie van meer dan twee uur hadden gemaakt. Hij werd erg emotioneel toen hij Nick Offerman en Murray Bartlett als respectievelijk Bill en Frank in de oorspronkelijke versie zag maar realiseerde zich al snel dat er ergens in gesneden moest worden.

Hij vertelt er zelf over: "Ik keek de versie die ze me opstuurde en het was zo goed. Ik moest zo hard huilen, en het greep me zo aan. We hebben hier ook enorm hard aan gewerkt maar ik wist dat we geen twee uur durend verhaal konden tonen. En ik wou dat HBO en de kijkers ook niet aandoen. Ik wilde dat de kijkers achterlaten met een verlangen naar meer.".

Kijk elke week The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wereldwijde hitserie 'The Blacklist' op Netflix stopt ermee
Series / Nieuws

Wereldwijde hitserie 'The Blacklist' op Netflix stopt ermee

Deze topserie heeft vele fans op tv en online, maar het nieuwe seizoen is het laatste.

The Blacklist, met James Spader als Raymond 'Red' Reddington, heeft al jaren een toppositie qua kijkcijfers. Het is één van tv-zender NBC's paradepaardjes, maar nu is dan het slotseizoen aangekondigd. Op Twitter bevestigde NBC het nieuws.

In de hoogste regionen


De serie heeft vanaf het begin hoog gescoord qua kijkers. The Blacklist is aan vele landen verkocht, tevens is daar de lucratieve overeenkomst met Netflix. Ook is daar het zogeheten 'uitgesteld kijken'. Dit betreft kijkers die de aflevering een aantal dagen tot een week later kijken. Op al deze fronten scoort The Blacklist enorm goed.



Geen reden gegeven


Voor seizoen 9 berichtte NBC dat het om een indrukwekkende 29,1 miljoen kijkers ging. De zender heeft ook nog eens geïnvesteerd in het maken van de show, en heeft van die kant ook een belang.

Er is geen reden gegeven waarom een dergelijke hit stopt. Wellicht zal hier in de toekomst wat dieper op ingegaan worden. Voor nu hangt er een vleugje mysterie omheen, wat wel past bij de serie zelf.

In een ongetwijfeld spannend slotseizoen komen we er dan achter hoe het afloopt met de "concierge of crime".

Kijk The Blacklist op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.