Ook de DC-serie 'Pennyworth' moet eraan geloven

Ook de DC-serie 'Pennyworth' moet eraan geloven

Alweer is een erg populaire serie op HBO Max geannuleerd.

Fleur van Laar, 2 februari 2023 14:39

Er zijn al een aantal aankondigingen geweest die vaststelden dat een aantal series van de buis gehaald zouden worden. Nu is het helaas ook zo dat Pennyworth geen vervolg meer zal krijgen.
Pennyworth volgt de legendarische butler van de familie Wayne, Alfred Pennyworth, een voormalige Britse SAS-soldaat die een beveiligingsbedrijf opricht en gaat samenwerken met Thomas Wayne in het Londen van de jaren zestig.

Nog maar weinig over

In de nasleep van de nieuwe DC Studios slate aankondiging, is het lot van de weinige resterende DC series op de buis beslist.Met name heeft HBO Max zijn Batman prequel spin-off Pennyworth, waarvan het derde en nu laatste seizoen in november afliep, geannuleerd. De serie kwam oorspronkelijk van Epix (nu MGM+) en werd verkocht aan HBO Max, waar het de veelzeggende naam Pennyworth: The Origin of Batman's Butler aannam.

"Hoewel HBO Max niet verder gaat met een nieuw seizoen van Pennyworth: The Origin of Batman's Butler, zijn we bedenker Bruno Heller en executive producers Matthew Patnick, Danny Cannon en John Stephens, samen met Warner Bros. Television, zeer dankbaar voor hun briljante, unieke, aangrijpende verbeelding van de oorsprong van Alfred Pennyworth, een van de meest iconische personages in de Batman-wereld," aldus een woordvoerder van HBO Max.

Eerder werden Doom Patrol en Titans ook al geannuleerd. Deze zullen alleen het laatste vierde seizoen nog afmaken. Hierdoor blijven Gunn's Peacemaker en de veelgeprezen animatieserie Harley Quinn over als de enige DC-series die op HBO Max zal worden voortgezet en waarvan de verlenging van het vierde seizoen al is toegezegd.

Alle bovenstaande series zijn alsnog te streamen op HBO Max.
Lees meer over: Pennyworth, HBO Max, Jack Bannon, Ryan Fletcher

Populair nieuws