search
Het einde van de nieuwe Netflix-hit 'Where the Crawdads Sing' uitgelegd
Films / Featured

Het einde van de nieuwe Netflix-hit 'Where the Crawdads Sing' uitgelegd

Lees hieronder een uitgebreide uitleg over het einde van 'Where the Crawdads Sing'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De film Where the Crawdads Sing, sinds kort op Netflix, is geregisseerd door Olivia Newman en zit vol verrassingen. De film is een bewerking van de gelijknamige bestseller uit 2018 van Delia Owens.

Daisy Edgar-Jones speelt de rol van Kya. Ze houdt er een rustig en eenvoudig leven op na in een moeras in North Carolina. Ze wordt beschuldigd van de moord op haar ex-vriend Chase Andrews, gespeeld door Harris Dickinson.

Begin van het einde


Aan het einde van Where the Crawdads Sing wordt Kya niet schuldig bevonden door de jury. Ze wordt vrijgelaten en gaat verder met haar leven.

Kya wordt uiteindelijk oud en sterft op haar boot op het moeras. Pas na haar dood beseft Tate Walker, gespeeld door Taylor John Smith, dat Kya Chase Andrews echt heeft vermoord.

Waarom deed ze het?


Voor degenen die het boek niet hebben gelezen, kan het einde van Where the Crawdads Sing waaruit blijkt dat Kya Chase daadwerkelijk heeft vermoord als een schok komen.

Kya heeft uiteindelijk Chase vermoord omdat ze haar leven niet in angst wilde leiden, noch wilde ze terugkeren naar haar jeugdervaringen. Ze wist uit eerste hand hoe het was om samen te leven met een man die haar mishandeld want haar vader deed hetzelfde. Ook was ze zich bewust van de omvang van de psychologische en fysieke schade die dat kon veroorzaken.

Kya stond zichzelf niet toe die fout te herhalen, vooral niet nadat ze eindelijk haar leven op orde had en een gevoel van vrijheid had.

Het belang van de Crawdads uitgelegd


Crawdads zelf zijn waterwezens. Kleine, kreeftachtige dieren met schelpen. In veel opzichten heeft ze zelf in haar schulp gezeten en zijn de mensen in de stad haar vergeten. Evenals het feit dat zij ook een persoon met gevoelens is.

Where the Crawdads Sing, de titel van het boek is veelbetekenend omdat het een verwijzing is naar wat Kya's moeder haar altijd vertelde. Dat ze diep het bos in moest gaan en luisteren naar wat de natuur haar te vertellen had.

Door dit te doen raakte Kya meer afgestemd op de natuur. Ze keek altijd naar wezens en leerde over hun gewoonten en waarom ze de dingen deden die ze deden om te overleven. Hoewel de crawdads niet echt zingen, verzekerde de les van Kya's moeder haar overleving en stelde haar in staat één te worden met haar omgeving.

Waarom Kya zo van veren houdt


Voor Kya zijn veren mooi en elk uniek. Cruciaal is dat veren van het grootste belang voor haar zijn, omdat het een weergave is van haar langdurige relatie met Tate. Hij bracht haar veren omdat hij wist hoeveel ze voor Kya betekenen.

Uiteindelijk ontwikkelden ze een romantische relatie, een relatie waarbij altijd veren werden uitgewisseld als teken van genegenheid en communicatie.

Buitenstaander


Gedurende de hele film vindt Kya constant veren, vaak een weergave van een stukje natuur dat velen over het hoofd zien en waar ze geen aandacht aan schenken.

Dit loopt parallel met Kya's relatie met de mensen uit de stad. Zij zien haar amper en willen niet geassocieerd worden met de buitenstaander waarvan zij vinden dat zij dat is.

De echte betekenis van het einde van Where The Crawdads Sing


De natuur is een belangrijk element van het einde van Where the Crawdads Sing. Het moeras omringt, beschermt en troost Kya. Het is haar toevluchtsoord en haar thuis. Ze is de natuur en andersom.

Ze respecteert het als geen ander. Het einde van het controversiële Where the Crawdads Sing is dat Kya de dingen terugbrengt naar hun natuurlijke staat. Het doden van Chase was een noodzaak in haar ogen. Daarom gaat Where the Crawdads Sing heel erg over overleven.

Mocht je Where the Crawdads Sing nog niet hebben gezien, je kan de film nu streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen