search

Ons nieuws van maandag 6 februari 2023

Netflix dumpt film van Anna Kendrick over akelige seriemoordenaar
Films / Nieuws

Netflix dumpt film van Anna Kendrick over akelige seriemoordenaar

Er is waarschijnlijk ook nog goed nieuws voor de filmliefhebbers.

Het is niet de eerste keer dat Netflix een film laat vallen. Deze keer gaat het om een project met Anna Kendrick. Maar er is waarschijnlijk ook goed nieuws voor de filmliefhebbers.

Anna Kendrick is als actrice onder meer bekend van films als Pitch Perfect, Trolls en The Twilight Saga. Ze acteert in en produceert de door Netflix gecancelde film The Dating Game.

Blijven filmen


In 2021 raakte Netflix betrokken bij het script dat dan al enkele jaren rondzingt in Hollywood. Het project is nu, ondanks de plotselinge desinteresse van Netflix, niet stopgezet. De film is naar verwachting af in maart 2023, meldt What's On Netflix.

Bekijk op instagram


Nietsvermoedende match


The Dating Game vertelt het waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar die tijdens zijn misdaadreeks meedoet aan een gelijknamig populair tv-spelprogramma. Hij wordt gekoppeld en mag op date met zijn nietsvermoedende match, gespeeld door Anna Kendrick.

Kritiek


De reden van annulering door de streamingdienst is net als bij de twee andere gedumpte films van dit jaar onbekend.

Misschien heeft het te maken met de kritiek van sommige kijkers op de vergelijkbare gruwelijkheden in Dahmer: Monster, The Jeffrey Dahmer Story.

Herbeleving trauma


Zulke beelden zouden seriemoordenaars onterecht humaniseren en nabestaanden opnieuw traumatiseren. Het is niet duidelijk of dit bij deze beslissing ook heeft meegespeeld.

Een beetje hoop


De film wordt wel aangeboden bij andere streamingdiensten. De kans bestaat dat we The Dating Game alsnog te zien krijgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste Netflix-actiefilm 'Kill Boksoon' krijgt een voorproefje
Films / Trailer

De nieuwste Netflix-actiefilm 'Kill Boksoon' krijgt een voorproefje

"Iemand omleggen is makkelijk. Kinderen opvoeden, dat is pas moeilijk."

Netflix kondigt de actiefilm Kill Boksoon aan met de eerste beelden. Ook dankzij de spectaculaire verhaallijn kunnen we deze film gerust aan ons kijklijstje toevoegen. Inmiddels is ook bekend op welke datum de film te bekijken is.

"Iemand omleggen is veel makkelijker dan kinderen opvoeden." Met deze zin laat Gil Boksoon, het hoofdpersonage van Kill Boksoon en alleenstaande moeder, gelijk haar ware aard zien. Emotieloos, meedogenloos en zakelijk.

100 procent


De film gaat over een huurmoordenares met een slaagkans van 100 procent. Ze wilt daarom een verbeterd contract van de organisatie waarvoor ze opdrachten uitvoert.



Zaken zijn zaken


Maar dat is niet zonder risico. Zoals de titel al suggereert worden de pistolen na verloop van tijd op het hoofdpersonage gericht. Daarnaast blijkt het voor Gil steeds moeilijker om haar duistere werkzaamheden te combineren met haar gezinsleven.

Eind maart


De Koreaanse actiefilm wordt vanaf 31 maart gestreamd op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Elise Schaap in sterk ontvangen 'Stromboli'
Films / Nieuws

Nieuw op Netflix: Elise Schaap in sterk ontvangen 'Stromboli'

De film 'Stromboli' is nu te streamen op Netflix. 'Stromboli' is een verfilming van het gelijknamige boek van Saskia Noort.

De film met Elise Schaap staat nu op de vijfde plek in de Netflix Top 10 en wordt dus sterk ontvangen onder de kijkers.

Synopsis


Sara arriveert na haar scheiding met een koffer vol wodka op het eiland Stromboli. Uiteindelijk komt ze bij een retraite terecht welke onder leiding is van de charismatische goeroe Jens. Met hem en een heel gezelschap aan anderen gaat Sara de confrontatie aan met de demonen uit haar verleden.

Cast


Naast Elise Schaap bestaat de cast uit Tim McInnerny (Game of Thrones), Christian Hillborg (The Last Kingdom), Pieter Embrechts (Instinct), Anna Chancellor (Pennyworth) en vele anderen.
De film is geregisseerd door Michiel van Erp die onder meer bekend is van De Roze Revolutie en Seeds of Deceit.

Saskia Noort


Saskia Noort was erg emotioneel nadat ze de verfilming van haar boek Stromboli voor het eerst had gezien.
"Alles kwam opeens samen: mijn eigen ervaringen op het eiland, het boek en de film. Er kwamen veel emoties los."

Later vertelde ze in het interview met ANP nog over de regisseur en de verfilming het volgende.
"Ik denk oprecht dat Michiel van Erp tot de twee, drie beste regisseurs van Nederland behoort. Ik geloof elke scène die ik ooit van hem gezien heb. Zijn personages zijn gelaagd, maar er blijft altijd ruimte voor de kijker om zaken zelf in te vullen."

Trailer


Mooie woorden van Saskia Noort over de verfilming van haar boek. Je kan de film nu streamen op Netflix en zelf beoordelen of de film inderdaad zo goed geslaagd is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welk eten in 'The Last of Us' verandert mensen in zombies?
Series / Nieuws

Welk eten in 'The Last of Us' verandert mensen in zombies?

Fans van The Last of Us kijken na de laatste aflevering ineens heel anders naar hun eten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Last of Us laat zien hoe goed de werelden en verhalen in games eigenlijk zijn. Er zijn tot nu toe nog maar een paar afleveringen uit, maar de hele wereld is al helemaal fan.

In The Last of Us is er een infectie uitgebroken over de hele wereld die mensen verandert in mensetende zombies. Niemand is meer veilig voor dit virus en het is ieder voor zich.

In de laatste afleveringen zijn we te weten gekomen hoe het virus zo snel is doorgegeven. Er zouden namelijk infecties gezeten hebben in meel en granen. Deze ingrediënten worden natuurlijk in heel veel gerechten en voedsel gebruikt, dus de infectie is razendsnel de wereld rond gegaan.

Van welk eten krijg je het virus?


Fans hebben bedacht welk meelhoudend voedsel het snelste voor een infectie zou zorgen en welk voedsel ze echt niet op zouden geven, ondanks het virus.

Bekijk hieronder de ideeën van fans en stream The Last of Us op HBO Max.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest bizarre scène in 'The Boys' is ní­et 'Herogasm'
Series / Nieuws

De meest bizarre scène in 'The Boys' is ní­et 'Herogasm'

De gekste scène in de serie is toch wel die tussen Deep, Cassandra en Ambrosia.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys is een satirische serie die superhelden op de hak neemt, naast de flinke dosis surrealistisch geweld. Voor het personage The Deep (Chace Crawford) geldt dat hij bezwaard is door zijn kieuwen en bang is voor afwijzing. Er zit echter een veel gekkere kant aan deze supe.

In seizoen 2 zien we zijn kieuwen voor het eerst, wanneer deze tegen hem praten.

Gesprekje met zichzelf


De supe voert een gesprek met zijn kieuwen, wat je hieronder ziet. Het wordt hierdoor duidelijk dat Deep een angst voor afwijzing heeft op grond van zijn afwijkende uiterlijk. Deze kieuwen (stem van Patton Oswalt) herinneren hem eraan dat hij vaak afstand heeft gehouden van anderen.



Er is echter een kant aan Deep's karakter waarin hij allesbehalve afstand houdt.

Deep en Cassandra


In seizoen 3 zien we de beruchte Herogasm scène, waarin hij seks heeft met de octopus Ambrosia. Nu is The Boys een serie met de nodige schokkende gebeurtenissen, alleen bleek het zo mogelijk nog een graadje erger te zijn. Deep stelt zijn vrouw Cassandra (Katie Breier) namelijk een trio voor met het desbetreffende weekdier. Deze clip kun je onderaan bekijken.

Afstotelijk voorstel


Hoe afstotelijk dit idee ook is, het illustreert Deep's karakter en ook de aard van zijn huwelijk. Zijn aquatische voorkeuren zijn duidelijk geen eenmalige uitspatting, Deep heeft gewoon een voorkeur voor zeedieren in plaats van mensen.

Huwelijk van vervreemding


De grimmige humor in de scène laat ook zien dat het huwelijk met Cassandra in weze een zakelijke overeenkomst is. Wanneer Deep zijn vrouw de les begint te lezen over de intelligentie van de octopus en dat ze het dier toch vooral bij haar juiste sekse moet aanspreken, wordt dit op een surrealistische manier verduidelijkt. Deze mensen hebben niets met elkaar gemeen.

Cassandra die van pure afkeer het bed uit springt is dan ook een gepaste afsluiting van de meest absurde en ook afkeer opwekkende scène uit deze spraakmakende serie.

Kijk The Boys op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van de nieuwe Netflix-hit 'Where the Crawdads Sing' uitgelegd
Films / Featured

Het einde van de nieuwe Netflix-hit 'Where the Crawdads Sing' uitgelegd

Lees hieronder een uitgebreide uitleg over het einde van 'Where the Crawdads Sing'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De film Where the Crawdads Sing, sinds kort op Netflix, is geregisseerd door Olivia Newman en zit vol verrassingen. De film is een bewerking van de gelijknamige bestseller uit 2018 van Delia Owens.

Daisy Edgar-Jones speelt de rol van Kya. Ze houdt er een rustig en eenvoudig leven op na in een moeras in North Carolina. Ze wordt beschuldigd van de moord op haar ex-vriend Chase Andrews, gespeeld door Harris Dickinson.

Begin van het einde


Aan het einde van Where the Crawdads Sing wordt Kya niet schuldig bevonden door de jury. Ze wordt vrijgelaten en gaat verder met haar leven.

Kya wordt uiteindelijk oud en sterft op haar boot op het moeras. Pas na haar dood beseft Tate Walker, gespeeld door Taylor John Smith, dat Kya Chase Andrews echt heeft vermoord.

Waarom deed ze het?


Voor degenen die het boek niet hebben gelezen, kan het einde van Where the Crawdads Sing waaruit blijkt dat Kya Chase daadwerkelijk heeft vermoord als een schok komen.

Kya heeft uiteindelijk Chase vermoord omdat ze haar leven niet in angst wilde leiden, noch wilde ze terugkeren naar haar jeugdervaringen. Ze wist uit eerste hand hoe het was om samen te leven met een man die haar mishandeld want haar vader deed hetzelfde. Ook was ze zich bewust van de omvang van de psychologische en fysieke schade die dat kon veroorzaken.

Kya stond zichzelf niet toe die fout te herhalen, vooral niet nadat ze eindelijk haar leven op orde had en een gevoel van vrijheid had.

Het belang van de Crawdads uitgelegd


Crawdads zelf zijn waterwezens. Kleine, kreeftachtige dieren met schelpen. In veel opzichten heeft ze zelf in haar schulp gezeten en zijn de mensen in de stad haar vergeten. Evenals het feit dat zij ook een persoon met gevoelens is.

Where the Crawdads Sing, de titel van het boek is veelbetekenend omdat het een verwijzing is naar wat Kya's moeder haar altijd vertelde. Dat ze diep het bos in moest gaan en luisteren naar wat de natuur haar te vertellen had.

Door dit te doen raakte Kya meer afgestemd op de natuur. Ze keek altijd naar wezens en leerde over hun gewoonten en waarom ze de dingen deden die ze deden om te overleven. Hoewel de crawdads niet echt zingen, verzekerde de les van Kya's moeder haar overleving en stelde haar in staat één te worden met haar omgeving.

Waarom Kya zo van veren houdt


Voor Kya zijn veren mooi en elk uniek. Cruciaal is dat veren van het grootste belang voor haar zijn, omdat het een weergave is van haar langdurige relatie met Tate. Hij bracht haar veren omdat hij wist hoeveel ze voor Kya betekenen.

Uiteindelijk ontwikkelden ze een romantische relatie, een relatie waarbij altijd veren werden uitgewisseld als teken van genegenheid en communicatie.

Buitenstaander


Gedurende de hele film vindt Kya constant veren, vaak een weergave van een stukje natuur dat velen over het hoofd zien en waar ze geen aandacht aan schenken.

Dit loopt parallel met Kya's relatie met de mensen uit de stad. Zij zien haar amper en willen niet geassocieerd worden met de buitenstaander waarvan zij vinden dat zij dat is.

De echte betekenis van het einde van Where The Crawdads Sing


De natuur is een belangrijk element van het einde van Where the Crawdads Sing. Het moeras omringt, beschermt en troost Kya. Het is haar toevluchtsoord en haar thuis. Ze is de natuur en andersom.

Ze respecteert het als geen ander. Het einde van het controversiële Where the Crawdads Sing is dat Kya de dingen terugbrengt naar hun natuurlijke staat. Het doden van Chase was een noodzaak in haar ogen. Daarom gaat Where the Crawdads Sing heel erg over overleven.

Mocht je Where the Crawdads Sing nog niet hebben gezien, je kan de film nu streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Netflix komt deze week met 5 nieuwe series waaronder 'The Exchange', 'You' en 'Love to Hate You'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 5 nieuwe series waaronder 'The Exchange', 'You' en 'Love to Hate You'

Deze week legt Netflix voornamelijk de nadruk op romantiek en relatie. En een beetje handel.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Exchange (seizoen 1)



Verschijnt op: 8 februari
Genre: Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: In het Koeweit van 1988 maken twee vrouwen naam in de mannenwereld van de Koeweitse aandelenbeurs op de vooravond van Saddam Hussein's invasie van het land.





You (seizoen 4 - aflevering 1-5)



Verschijnt op: 9 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Een gevaarlijk charmante en intensief geobsedeerde jongeman gaat extreem ver in zijn poging om hemzelf in het leven te voegen van degenen waar hij op gefixeerd is.





Love to Hate You (seizoen 1)



Verschijnt op: 10 februari
Genre: Komedie / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Voor een advocate die het verafschuwt om te verliezen van mannen, en een bekende acteur die vrouwen wantrouwt, betekent liefde niets. Totdat ze gedwongen worden met elkaar een relatie aan te gaan.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

9 februari: The Beauty Queen of Jerusalem (seizoen 1) - Drama - Deze serie gaat over een familie die leeft tijdens het Ottomaanse rijk, het Britse mandaat en de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog. Deze multigenerationele historische melodrama wordt gesproken in het Hebreeuws, Engels, Ladino en Arabisch.

10 februari: Love is Blind: After the Altar (seizoen 3) - Reality-TV / Romantiek / Spelshow - Vrijgezellen die geliefd willen worden voor wie ze zijn, in plaats van hoe ze eruit zien, doen mee aan een minder conventionele manier van daten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix betrapt op nóg meer schaamteloze praktijken in 'Squid Game'-realityserie
Series / Nieuws

Netflix betrapt op nóg meer schaamteloze praktijken in 'Squid Game'-realityserie

Na eerdere berichten over uitputting en kou uiten nu nog meer deelnemers hun ongenoegen.

Het is de meest bekeken serie op Netflix ooit. Het Koreaanse Squid Game nam in rap tempo de wereld over en Netflix besloot er een realityserie van te maken. Alleen blijkt dat het opnemen een stuk minder plezierig voor deelnemers is dan Netflix beweert.

Eerder werd al bericht dat de omstandigheden voor de deelnemers aan Netflix: The Challenge niet bepaald prettig waren. Het bleek al snel dat de productie van het programma nog lang niet klaar was voor opnames. Deelnemers hadden last van onderkoelingsverschijnselen en meerderen moesten op stretchers weggedragen worden.

Volgens Netflix valt het wel mee


Intussen zijn er meerdere berichten naar voren gekomen van mensen die de verklaringen van Netflix doen ontkrachten. Netflix verklaart: "We zijn erg betrokken met de gezondheid en welzijn van onze cast en crew en de kwaliteit van onze serie. Elke suggestie dat we de spelers kwaad willen doen is simpelweg niet waar."

Deelnemers van het programma laten echter een andere kant zien. Zo vertelt een deelnemer dat er überhaupt nooit instemming is geweest voor de fysieke beproeving die ze ondergingen. Een ander vertelt dat soms wel 26 minuten lang in 0 graden op één plek gestaan moest worden tussen opnames van het 'Red Light, Green Light' spel.

Kijk nog eens alle afleveringen van Squid Game op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Last of Us' nooit zou werken als een film
Series / Video/clip/featurette

Waarom 'The Last of Us' nooit zou werken als een film

De derde aflevering van 'The Last of Us' maakt wel weer heel duidelijk waarom een film niet goed zou werken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De derde aflevering 'Long, Long Time' wordt door velen geprezen. Ook maakt deze aflevering duidelijk waarom een serie in dit geval zoveel beter werkt dan een film.

Focus aflevering drie


Van Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) zien we een stuk minder deze keer. Deze keer ligt de focus op de romantiek tussen Bill (Nick Offerman) en Frank (Murray Bartlett) gedurende 20 jaar. We krijgen alle diepte- en hoogtepunten te zien van een paar wat overleeft te midden van een apocalyps. Het verhaal kwam losjes vanuit de game maar de serie pakt dit grootser op en breidde hun verhaal uit. Gelijk een van de redenen waarom een film niet zou werken.

Weggeknipt


We volgen hun verhaal ongeveer een uur lang. Als je een film zou hebben van ongeveer twee uur dan zou dit verhaal er of uitgeknipt worden of dermate teruggebracht worden waardoor het de kracht zou verliezen welke het nu wel heeft.
Nu dus in het voordeel van de serie omdat deze het zich kan veroorloven om zulke zijpaden te nemen.

Investeringen


Het is gaaf dat we veel actie krijgen en aanvallen en ga zo maar door, het mooie is dat er ook tijd is voor bijvoorbeeld dit liefdesverhaal. Er wordt echt geïnvesteerd in de personages. Het verhaal van Bill kan je herkennen in het dilemma van Joel. Dit alles geeft extra kracht mee in het hele verhaal.

Film


Neil Druckmann heeft ooit een poging gedaan om een film te ontwikkelen voor The Last of Us. Het verwerken van ongeveer vijftien uur aan gameplay in een film en het niet helemaal eens zijn met Sony's Screen Gems maakte dat het idee van de film uit het beeld verdween.

The Last of Us stream je bij HBO Max.

Check hier de trailer voor de derde aflevering van The Last of Us.



Voor de mensen die het leuk vinden, hier ook een 'Inside the Episode' van aflevering drie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks het einde van 'Cobra Kai' is er toch hoop
Series / Nieuws

Ondanks het einde van 'Cobra Kai' is er toch hoop

Sony-topvrouw Katherine Pope staat open voor een spin-off van 'Cobra Kai'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Karate Kid-franchise heeft zijn lange termijn-potentieel inmiddels wel bewezen. De jaren '80, toen de eerste film verscheen, waren in meerdere opzichten een totaal ander tijdperk. Ondanks het einde van de Netflix-serie blijkt Sony Picutres TV wel open te staan om het universum verder te verkennen.

In een interview met Deadline deelt Sony Pictures TV-hoofd Katherine Pope haar kijk hierop.

'Miyagiversum'


Cobra Kai begon in eerste instantie op Youtube Premium, en werd vervolgens overgenomen door Netflix. Al die tijd heeft de serie het prima gedaan: de liefhebbers van het 'Miyagiversum' bleken vanaf het begin al trouwe fans te zijn.

Vermogen tot aanpassing


Pope is positief: "Er zijn inderdaad ideeën over het uitbreiden van de wereld van 'Cobra Kai', dan wel het Karate Kid-universum zelf. Kijkers zijn tegenwoordig flexibel, dus al die verschillende werelden kunnen naast elkaar bestaan en in elkaar overlopen op een manier die klopt"".

Er is dus niet alleen sprake van het doorstaan van de tand des tijds, de franchise biedt nieuwe creatieve invalshoeken. Met een positieve kijk van hogerop is er dus hoop dat er in de toekomst een nieuw verhaal in zit.

Kijk Cobra Kai op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws: seizoen 1 van 'Percy Jackson and the Olympians' afgerond
Series / Nieuws

Goed nieuws: seizoen 1 van 'Percy Jackson and the Olympians' afgerond

Hoofdrolspeler Walker Scobell laat in een grappige teaser weten dat het filmen erop zit.

De nieuwste verfilming van de Percy Jackson-boeken wordt met spanning tegemoetgezien. De rollen van de Griekse goden zijn kortgeleden bekendgemaakt, en nu zijn we dan weer een stap verder.

Op Twitter kondigde Disney+ middels een grappige teaser de afronding van het eerste seizoen aan. De teaser kun je onderaan zien.

Onderwater


Percy (Walker Scobell) is zoon van de zeegod Poseidon (Toby Stephens). Het is dus zeer waarschijnlijk dat we hem in het water gaan tegenkomen. De teaser is wellicht een voorproefje, deze is namelijk onder water gefilmd.

Scobell houdt een bord voor de camera, waarop te lezen valt dat het filmen erop zit. Vervolgens houdt hij met een grote grijns een tweede bord voor de camera.

Bij de twee eerdere verfilmingen was schrijver Rick Riordan niet betrokken, maar hij is onder andere uitvoerend producent van deze nieuwste verfilming. Aangezien de makers op schema liggen kunnen we de avonturen van Percy en de andere halfgoden dus op tijd tegemoetzien.

Percy Jackson and the Olympians wordt in 2024 verwacht op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.