Deze 3 splinternieuwe films gaan door het dak bij Netflix en SkyShowtime

3 nieuwe films uit bij Netflix en SkyShowtime

Filmnieuws - Een unieke wereldreis, een haast bovennatuurlijke stalker en de terugkeer naar de lockdown.

Mitchell van Vuren, 7 februari 2023 07:57

Een lange week ligt weer achter de rug met gloednieuwe films bij Netflix en SkyShowtime. Wederom hebben de recensenten van FilmTotaal hun oordeel geveld over de nieuwe aanwas - lees hieronder of één van de films voor jou de moeite van het kijken waard is!

True Spirit | Netflix


Je herinnert je het nog wel: in 2009 wilde de zestienjarige Jessica Watson in haar uppie de wereld rond varen. In de verfilming van dit bizarre verhaal bespeurt recensent Dieuwertje Deutekom een hoop zoetsappigheid, maar voor liefhebbers van varen is het precies raak.

Daarom gaf zij de dramafilm dan ook 3.5 sterren. Ze stelde: "'True Spirit' verrast wanneer blijkt dat Jessica's grootste uitdagingen niet alleen bestaan uit storm en uit koers varende vrachtschepen, maar ook het gemis van haar familie en gevoelens van eenzaamheid. Dit geeft het verhaal meer diepte, tot aan het heftig emotionele einde aan toe."

Lees de rest van de recensie.

The Infernal Machine | SkyShowtime


Guy Pearce levert weer een sterke rol op in deze doordenker, waarbij een schrijver wordt gestalkt door een mysterieuze fan. Terence Shea betwijfelt echter of de film wel voor iedereen hetzelfde vermaak kan bieden. Daardoor kon de film slechts rekenen op 3 sterren.

Shea lichtte toe: "De weg naar het einde is sterk en vermakelijk, maar dat einde blijkt een 'love it or hate it'-afsluiter. Dat neemt niet weg dat 'The Infernal Machine' tot daarvoor een goed gemaakte en onderhoudende film was, maar wanneer de conclusie niet in de smaak valt laat dat toch een bittere nasmaak achter."

Lees de rest van de recensie.

Infiesto | Netflix


Gedurende de eerste dagen van de Spaanse lockdown ontrafelt zich een duistere zaak, die de lokale politie moet oplossen. Het gebruiken van de coronalockdown als décor is een innovatieve zet, volgens Mitchell van Vuren, maar desondanks ontwikkelt de film zich verder als een onopmerkelijke politiethriller.

Hij gaf de thriller daarom maar 2.5 sterren, en concludeerde: "Waar de thriller vooral erkenning voor verdient, is het weergeven van de ervaring van de lockdown en het omzetten daarvan naar een gedegen verhaal. Voor liefhebbers van politiethrillers prima vermaak, maar uniek is het verder niet. Behalve dan dat de burgers in 'Infiesto' zich achter slot en grendel bevinden, terwijl de criminelen vrij rondwaren."

Lees de rest van de recensie.

Lees meer over: the infernal machine, nieuwe, films, netflix, skyshowtime, infiesto, true spirit

Populair nieuws