search

Ons nieuws van dinsdag 7 februari 2023

Critici gaan uit hun dak, 'The Last of Us' blijkt onstuitbaar
Series / Nieuws

Critici gaan uit hun dak, 'The Last of Us' blijkt onstuitbaar

De hooggespannen verwachtingen zijn meer dan waargemaakt voor deze game-adaptatie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is altijd even spannend of een serie daadwerkelijk zo goed zal blijken te zijn als gehoopt. The Last of Us had veel mee: HBO Max investeerde ruim, de makers zijn geroemd, en ook waren ze bij de game zelf betrokken. Pedro Pascal en Bella Ramsey stonden bekend om hun goede acteerprestaties.

Ondanks dit alles kan het gebeuren dat een serie toch tegenvalt, maar The Last of Us zet zijn triomftocht zo te zien voort.

Onstuitbaar


Rotten Tomatoes geeft een publieksscore van 97%, wat natuurlijk geweldig is. De kritieken liegen er echter ook niet om. Zo zegt Collider dat het hier "om één van de beste series van 2023" gaat, dit terwijl het jaar pas begonnen is. Verder zijn daar gerenommeerde bladen zoals Empire, Variety en Hollywood, die de serie "spectaculair, krachtig en ontroerend" noemen.

De hoofdrolspelers krijgen er ook van langs, maar dan in positieve zin. Indiewire benoemt ze als "voortreffelijk", en volgens NPR lanceert Ramsey's vertolking haar naar het sterrendom. Pascal "slaat een homerun" vindt de LA Times, dus die kan hij in zijn zak steken.

Het is meer dan duidelijk dat seizoen 2 welverdiend is, waarbij we meer van dit moois te zien zullen krijgen.

The Last of Us kun je bekijken op op HBO Max.

Hieronder zie je Pedro Pascal als gastpresentator van het beroemde Amerikanse programma Saturday Night Live:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste aflevering 'The Last of Us' is best wel kort
Series / Nieuws

Nieuwste aflevering 'The Last of Us' is best wel kort

Zit er een heel duidelijk patroon in de afleveringen van The Last of Us?

De nieuwe hitserie The Last of Us is ondertussen bekend geworden om de ongelooflijk lange afleveringen. Elke aflevering is namelijk zowat een kleine film. Helaas verbreekt deze aflevering die streak.

De allereerste aflevering was tot nu toe de langste aflevering en dit verbaasde mensen in het begin heel erg. De aflevering duurde namelijk bijna anderhalf uur. Wie een rustige avond met één korte aflevering had gepland, moest zich dus snel even aanpassen.

Doordat de eerste aflevering zo lang was, was er de verwachting dat de tweede aflevering ook zo lang zou duren. Dat was helaas niet. De tweede aflevering had een speelduur van nog geen uur.

Een patroon


De derde aflevering duurde ook weer bijna net zo lang als de eerste, namelijk ongeveer 1 uur en 20 minuten. Het lijkt er dan ook op dat lange afleveringen afgewisseld worden met kortere, want aflevering 4 duurt helemaal niet zo lang.

De 4e aflevering lijkt namelijk meer op de tweede, met een speelduur van ongeveer 50 minuten. Als dit zo doorgaat zou aflevering 5 weer ongeveer anderhalf uur duren en aflevering 6 weer 'maar' een uur.

Bekijk hieronder alvast de teaser voor aflevering 5 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'God of War'-serie van Prime Video krijgt update
Series / Nieuws

De 'God of War'-serie van Prime Video krijgt update

Het is niet veel, maar alle updates die we kunnen krijgen nemen we met plezier!

Een van de producenten die aan het hoofd staat van Prime Video's God of War-serie heeft een kleine update gegeven over de ontwikkeling van het project. Lees hieronder wat de stand van zaken is.

Sinds de aankondiging dat Prime Video officieel werkt aan een serie gebaseerd op de beroemde gamereeks, wordt er online volop gespeculeerd over wat we kunnen verwachten. En natuurlijk wie Kratos moet spelen!

Hoge verwachtingen


Het lijkt er echter op dat we nog een tijdje op de antwoorden moeten wachten. Tijdens een gesprek met Deadline liet Sony Pictures TV Studios-hoofd Katherine Pope kort wat los over God of War. Ze zei er het volgende over:

"We hebben een hoop zeer belangrijke franchises waar we aan werken, zoals bijvoorbeeld PlayStation-titel God of War. Maar die bevindt zich nog in de vroege fase. Ik ken de game erg goed, en ben erg onder de indruk van hetgeen waarmee ze al op de proppen zijn gekomen.

De waarden van de game worden behouden, maar de wereld wordt ook op bepaalde vlakken uitgebreid en uitgediept. Zo wordt de serie ook voor mensen die de game niet kennen zeer bevredigend."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' seizoen 19 van start op Net 5
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' seizoen 19 van start op Net 5

Het 19e seizoen van de populaire ziekenhuisserie is vanaf vanavond te zien op Net 5.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is weer zover, het langverwachte seizoen 19 van Grey's Anatomy is in Nederland te zien. Hierin nemen we onder andere afscheid van de titulaire hoofdpersoon (Meredith Grey).

Reeds eerder gaf Pompeo aan dat het tijd is om verder te gaan. Zo is al bekend dat zij een miniserie gaat opnemen. Wel neemt zij dit gehele seizoen de voice-over voor haar rekening.

Sprong voorwaarts


Het nieuwe seizoen pakt zes maanden na het einde van seizoen 18 de draad op. Meredith is ad interim hoofd Chirugie sinds Miranda Bailey (Chandra Wilson) ontslag heeft genomen. Hierbij kiest ze ervoor om het beleid qua stagiairs deze keer anders aan te pakken, namelijk door mensen een plek te gunnen die in eerste instantie waren afgewezen.

B-keus stagiairs?


Uiteraard maken de kijkers dan ook kennis met deze nieuwe stagiaires in Grey Sloan: het ziekenhuis biedt immers nog steeds één van de zwaarste programma's.

Deze 'B-keus'-kandidaten zijn onder andere Simone Griffith (Alexis Floyd), Benson Kwan (Harry Shum Jr.) en de neef van Derek, Lucas Adams (Niko Terho). Direct worden zij in het diepe gegooid wanneer Grey Sloan overspoeld wordt met slachtoffers na een hevig verkeersongeval. Het is in deze hectiek dat Meredith en Nick (Scott Speedman) elkaar weer tegenkomen, voor het eerst sinds hun breuk. Ook nu weer moet het team alle zeilen bijzetten en worden harde beslissingen ze niet bespaard.

Wil je weten hoe het afloopt? Je kunt het zien vanaf 7 februari, iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' houdt steeds meer kijkers geboeid
Series / Nieuws

'The Last of Us' houdt steeds meer kijkers geboeid

Het lijkt erop dat kijkers niet afhaken na de enorm succesvolle première van \'The Last of Us\', maar er juist steeds meer kijkers bijkomen.

De HBO-serie The Last of Us verbrak met zijn eerste aflevering al meteen een hoop records. En dat succes lijkt niet van korte duur te zijn, want de serie wordt met iedere aflevering steeds beter bekeken.

Aflevering 4 van The Last of Us zette de serie nog hoger in het vaandel dan deze al stond. 7,5 miljoen kijkers stemden af op de aflevering van zondagavond, een stijging van 17% ten opzichte van de 6,4 miljoen kijkers die afstemden op aflevering 3.

Dat het publiek van de serie op dit moment nog steeds groeit, is een bijzonder indrukwekkende prestatie. Aflevering 4 werd namelijk op HBO geplaatst tijdens de uitzending van de 65e Grammy's, die 12,4 miljoen kijkers opleverde.

Overtreffende trap


Bovendien is het opmerkelijk dat The Last of Us een sneller stijgend traject volgt dan House of the Dragon, de meest recente vergelijkbare serie van HBO als het op kijkcijfers aankomt. Hoewel House of the Dragon met zijn première maar liefst 10 miljoen kijkers bereikte, wat The Last of Us nog niet is gelukt, daalde House of the Dragon aanzienlijk na de derde aflevering (waarna de kijkcijfers stabiel bleven).

Gezien het algehele succes van de serie tot nu toe, lijkt het erop dat The Last of Us zichzelf volgende week nog een keer kan overtreffen. Hoewel de serie tegenover de Super Bowl staat, zorgde dat voor Euphoria vorig jaar niet voor een dramatische daling in kijkcijfers. Wel zet HBO de vijfde aflevering hierom twee dagen eerder online.

The Last of Us is iedere maandag te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote stap richting het nieuwe seizoen 'The Umbrella Academy'
Series / Nieuws

Grote stap richting het nieuwe seizoen 'The Umbrella Academy'

Het laatste seizoen van 'The Umbrella Academy' begint steeds dichterbij te komen.

Eindelijk is er nieuws over het langverwachte vierde seizoen van The Umbrella Academy. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat het komende seizoen in productie is.

De voor Netflix gecreëerde serie door Steve Blackman en Jeremy Slater, draait om een disfunctionele familie van geadopteerde superhelden die zich herenigen om het mysterie van de dood van hun vader en een dreigende apocalyps op te lossen.

De grote conclusie


Om het vierde en laatste seizoen van Netflix' geliefde superheldendrama te vieren, heeft Netflix een foto achter de schermen vrijgegeven van de cast tijdens een table read met showrunner Steve Blackman. Deze is hieronder te zien.



"Ik ben zo enthousiast dat de ongelooflijk trouwe fans van The Umbrella Academy het passende einde van de reis van de broers en zussen Hargreeves die we vijf jaar geleden begonnen, zullen kunnen meemaken," vertelde Blackman in augustus aan The Hollywood Reporter. "Maar voordat we aan die conclusie toekomen, hebben we een geweldig verhaal in het verschiet voor seizoen vier, een verhaal dat fans op het puntje van hun stoel zal houden tot de laatste minuten."

Alhoewel de precieze datum nog niet bekend is zijn de andere seizoenen van The Umbrella Academy te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot personage onthuld voor 'Percy Jackson and the Olympians'
Series / Nieuws

Groot personage onthuld voor 'Percy Jackson and the Olympians'

De cast van 'Percy Jackson and the Olympians' lijkt steeds veelbelovender te worden na een nieuwe toevoeging.

Veel fans kijken al een lange tijd uit naar het eerste seizoen van Percy Jackson and the Olympians. Dit wachten wordt zeker beloond want er worden steeds meer veelbelovende hints over de nieuwe serie gegeven.

Percy Jackson is een bekend fenomeen door de gelijknamige boeken geschreven door Rick Riordan. Al eerder hebben de boeken een filmadaptatie gekregen maar nu zal er dus eindelijk ook een serie verschijnen.

Een spetterende cast


Hoewel de camera's niet meer draaien en de eerste acht afleveringen nu in de redactiekamer liggen, is er toch belangrijk castingnieuws opgedoken.

Volgens IMDb heeft actrice Jennifer Shirley zich aangesloten bij Percy Jackson als The Oracle. Shirley is het meest bekend van haar korte rollen in CW shows Batwoman en Supernatural, waar ze respectievelijk een blonde kraker en Maggie Briggs speelde.

Ze wordt momenteel genoemd in één aflevering van Percy Jackson, maar gezien het feit dat hoofdrolspelers Leah Jeffries (Annabeth Chase) en Aryan Simhadri (Grover Underwood) elk in twee afleveringen zouden spelen, is het onwaarschijnlijk dat die informatie over de hele linie betrouwbaar is.

De precieze releasedatum is nog niet bekend maar naar verwachtingen zal de serie vanaf begin 2024 te streamen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wereldwijd record voor 'Black Panther: Wakanda Forever' op Disney+
Films / Nieuws

Wereldwijd record voor 'Black Panther: Wakanda Forever' op Disney+

Disney+ breekt wereldwijd een record met 'Black Panther: Wakanda Forever'.

Black Panther: Wakanda Forever breekt volgens Disney+ een record en gaat de boeken in met de meest gestreamde uren in de eerste vijf dagen op Disney+.

De cijfers


De specifieke cijfers van de streamer zijn zoals altijd geheim. Over een paar weken zullen we meer details horen als de cijfers van Nielsen bekend zijn. Deze is een expert op het gebied van het meten en analyseren van kijkpubliek.

Opbrengsten


Op 11 november 2022 ging de door Ryan Coogler geregisseerde film in première in de bioscoop. De film heeft tot nu toe ongeveer $ 842,4 miljoen opgebracht aan de kassa. Vanaf 1 februari is Black Panther: Wakanda Forever te streamen bij Disney+.

Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever


Vanaf 8 februari kan je ook een kijkje achter de schermen nemen op Disney+ in de vorm van Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever. Voor de streamer is dit niet de eerste keer dat ze dat doen. Eerder hebben ze dat ook gedaan met bijvoorbeeld Doctor Strange in the Multiverse of Madness en The Falcon and the Winter Soldier.

Nominaties


Black Panther: Wakanda Forever is genomineerd voor vijf Oscars. De film heeft nominaties gehad voor beste kostuumontwerp, beste vrouwelijke bijrol, beste make-up en haar, beste visuele effecten en beste originele muziek.

Bekijk hieronder nog een filmpje over hoe de onderwater scènes tot stand zijn gekomen bij hebben gemaakt bij Black Panther: Wakanda Forever.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywoodster George Clooney komt met meeslepende nieuwe thriller
Series / Nieuws

Hollywoodster George Clooney komt met meeslepende nieuwe thriller

De Hollywood superster gaat de wereld van de misdaad en spionage in.

Ongetwijfeld een van de grootste Hollywoodsterren van deze generatie heeft vele kijkers vermaakt met zijn acteerkwaliteiten. Maar ook achter de schermen timmert hij aan de weg. Binnenkort komt George Clooney met het gloednieuwe The Department.

Clooney maakt als uitvoerend producent samen met Grant Heslov de serie dat een bewerking is van de Franse serie Le Bureau des Légendes. Ook zal de 61-jarige Clooney aan de slag gaan als regisseur van de serie. Het moet bij Showtime op dezelfde hoogte komen als het Golden Globe-winnende Homeland.

Veel intrige en complexiteit


De serie zal draaien om het dagelijkse leven en operaties van agenten van de Franse buitenlandse veiligheidsdienst. Hierbij staat het 'Bureau of Legends' centraal die verantwoordelijk zijn voor het opleiden en begeleiden van undercoveragenten op langdurige missies binnen gebieden waar Frankrijk belangen bij heeft.

De serie zal worden geproduceerd onder de vlag van 101 Studios, Paramount+, Showtime en MTV Entertainment Studios en begint later dit jaar met de productie. De makers van de originele serie geven in ieder geval hun zege. Guillaume Pommier vertelt dat hij zich geen betere partner had kunnen voorstellen om de serie te adapteren.

Binnenkort volgt hier meer nieuws over The Department.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat de Nederlandse kijkers van de nieuwste 'The Last of Us'-aflevering vinden
Series / Nieuws

Wat de Nederlandse kijkers van de nieuwste 'The Last of Us'-aflevering vinden

Lees hier wat het Nederlandse publiek vindt van de vierde aflevering van The Last of Us.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Last of Us aflevering staat nu live op HBO Max. Snel kijken dus, voordat je naar dit artikel terugkeert om te lezen wat het Nederlandse publiek er tot nu toe van vindt!

Nu we vier van de negen afleveringen van het eerste seizoen van The Last of Us erop hebben zitten, en we dus bijna op de helft zijn, kunnen we veilig zeggen dat de serie in de smaak valt. Maar wat vond Nederland van aflevering vier?

The Last of Us aflevering 4


In aflevering vier van The Last of Us zagen we vooral veel van Joel en Ellie, die samen hun reis voort zetten met als eindbestemming de locatie van Joels broer, Tommy.

Ze hopen dat hij hen naar de Fireflies kan leiden, die wel raad weten met de speciale conditie van Ellie. We hebben het hier uiteraard over het feit dat ze immuun is van het virus dat de hele wereld zoals we hem kennen vernietigd heeft.

Lees in de onderstaande Tweets enkele reacties op The Last of Us aflevering vier:











En oh ja, de vijfde aflevering van The Last of Us verschijnt aanstaande zaterdag al in plaats van volgende week maandag. En daar is Torben erg blij mee!



The Last of Us is nu te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dexter'-spinoff over Trinity Killer wordt overwogen
Series / Nieuws

'Dexter'-spinoff over Trinity Killer wordt overwogen

Het personage werd in de oorspronkelijke serie gespeeld door de alom geprezen John Lithgow.

Arthur Mitchell, de grote schurk uit Dexter seizoen 4, wordt mogelijk het onderwerp van een spinoff-serie van Showtime. Deze mogelijkheid zou momenteel serieus worden overwogen.

Mitchell staat ook wel bekend als de Trinity Killer, en werd oorspronkelijk gespeeld door John Lithgow. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Lithgow terugkeert, aangezien zijn personage doodging in Dexter én het 15 jaar geleden is dat hij het personage op zeer overtuigende wijze speelde. Naar verwachting zal een spinoff dan ook gaan over een jongere versie van Mitchell.

Een Dexter-verse


Een serie over de Trinity Killer is een van de spinoff-series die Showtime momenteel overweegt. Ze willen namelijk hun series op net zo'n manier uitbouwen als Paramount+ recent deed met Yellowstone.

Paramount+ en Showtime maken overigens beide onderdeel uit van Paramount Global, dus het is niet geheel verrassend dat tactieken worden afgekeken.

Zeker gezien het feit dat vorige maand werd aangekondigd dat de streaming-app van Showtime wordt gefuseerd met Paramount+. Deze verandering geldt wel alleen voor de Verenigde Staten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de crew van de Titan Bridge in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Dit is de crew van de Titan Bridge in 'Star Trek: Picard'

Ontmoet hier de crew van de Titan Bridge, te zien in het laatste seizoen van Star Trek: Picard!

Het derde en laatste seizoen van Star Trek: Picard zit eraan te komen. Via een serie aan Tweets heeft showrunner Terry Matalas de crew onthuld van de Titan Bridge, die in de serie te zien zal zijn.

Star Trek: Picard keert terug op 16 februari, voor het derde en laatste seizoen. Hierin wordt de USS Titan-A geïntroduceerd, het "hero ship" voor dit laatste seizoen waarin de meeste actie plaats zal vinden. Hier is de crew.

Star Trek: Picard seizoen 3


Showrunner Terry Matalas deelde foto's met een korte introductietekst voor de crewleden, en dat zijn: Ensign Sidney La Forge, Lt. Matthew Arliss Mura, Lt. T'Veen, Ensign Kova Rin Esmar, Capt. Liam Shaw en Cmdr. Seven of Nine.

Star Trek: Picard seizoen 3 gaat 16 februari van start op Amazon Prime Video.

Zie hier de crewleden:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere blik op aflevering 5 van 'The Last of Us': "Endure and Survive"
Series / Nieuws

Duistere blik op aflevering 5 van 'The Last of Us': "Endure and Survive"

Check hier de preview van de aankomende, ongetwijfeld spectaculaire vijfde aflevering van The Last of Us!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zo, dat was weer een nieuwe aflevering van The Last of Us op HBO Max. Terwijl je nageniet, kun je hier alvast de preview kijken op wat er komen gaat in de volgende aflevering, "Endure and Survive".

HBO Max deelt altijd meteen de preview van de volgende The Last of Us-aflevering na het uitzenden van de nieuwe aflevering. De preview van aflevering vijf duurt slechts drieënveertig seconden, maar geeft toch het een en ander weg.

The Last of Us aflevering 5


Bijvoorbeeld dat we de Bloater - een enorm grote en sterke vorm van de Infected die we kennen uit de game - volgende aflevering gaan ontmoeten. In aflevering vier hoorden we hem al onder de vloer herrie maken.

Ook gaan we Henry en Sam ontmoeten. Niet zo gek, want we zagen beide personages al aan het einde van aflevering vier. Kathleen, een personage dat speciaal voor de serie gecreëerd is, lijkt ook een grote rol te gaan spelen.

Aflevering vijf van The Last of Us verschijnt eerder dan normaal het geval is. De aflevering staat in Nederland aankomende zaterdag al online, vanwege de Superbowl die zondagavond in de Verenigde Staten plaatsvindt.

Check The Last of Us nu op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 postapocalyptische series zijn op Netflix helemaal het einde!
Series / Netflix Kijktip

Deze 4 postapocalyptische series zijn op Netflix helemaal het einde!

Bereid je voor op het einde van de wereld met deze 4 spannende Netflix-series!

Het einde van de wereld is al vaak aangekondigd, en al helemaal als je naar het voltallige aanbod van postapocalyptische series kijkt op Netflix. De redactie van SerieTotaal koos de 4 beste series er tussenuit; check ze gauw hieronder!

The 100 | Netflix | 7 seizoenen



Nadat de aarde is verwoest tijdens een nucleaire oorlog keren honderd jongeren terug naar de planeet na 97 jaar te hebben geleefd in de ruimte. Terug op aarde moeten ze een nieuwe beschaving zien te stichten, maar al snel komen ze erachter dat ze de enigen alleen zijn.



Sweet Tooth | Netflix | 8 afleveringen



In deze aandoenlijke kinderserie moet een kleine jongen, die half mens en half hert is, zien te overleven te midden van de brokstukken van de verwoeste wereld. Samen met andere hybriden leert hij de nieuwe regels van de samenleving, die is ontstaan na de apocalyps.



The Rain | Netflix | 3 seizoenen



Door een gruwelijk virus is het grootste deel van de Scandinavische bevolking uitgeroeid. Zes jaar na de catastrofe zoeken een broer en een zus, vergezeld door andere overlevenden, naar de oorzaken van de ramp en naar een mogelijke toekomst.



Daybreak | Netflix | 10 afleveringen



In deze komische serie gaat de vroegtijdige schoolverlater Josh op zoek naar zijn vermiste vriendin nadat de wereld ten einde is gekomen. Met zijn nieuwe gang, bestaande uit het buitenbeentje Angelica en zijn vroegere pestkop Wesley, maakt hij de vreemdste dingen mee in het postapocalyptische Glendale.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films gaan door het dak bij Netflix en SkyShowtime
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films gaan door het dak bij Netflix en SkyShowtime

Een unieke wereldreis, een haast bovennatuurlijke stalker en de terugkeer naar de lockdown.

Een lange week ligt weer achter de rug met gloednieuwe films bij Netflix en SkyShowtime. Wederom hebben de recensenten van FilmTotaal hun oordeel geveld over de nieuwe aanwas - lees hieronder of één van de films voor jou de moeite van het kijken waard is!

True Spirit | Netflix



Je herinnert je het nog wel: in 2009 wilde de zestienjarige Jessica Watson in haar uppie de wereld rond varen. In de verfilming van dit bizarre verhaal bespeurt recensent Dieuwertje Deutekom een hoop zoetsappigheid, maar voor liefhebbers van varen is het precies raak.

Daarom gaf zij de dramafilm dan ook 3.5 sterren. Ze stelde: "'True Spirit' verrast wanneer blijkt dat Jessica's grootste uitdagingen niet alleen bestaan uit storm en uit koers varende vrachtschepen, maar ook het gemis van haar familie en gevoelens van eenzaamheid. Dit geeft het verhaal meer diepte, tot aan het heftig emotionele einde aan toe."

Lees de rest van de recensie.

The Infernal Machine | SkyShowtime



Guy Pearce levert weer een sterke rol op in deze doordenker, waarbij een schrijver wordt gestalkt door een mysterieuze fan. Terence Shea betwijfelt echter of de film wel voor iedereen hetzelfde vermaak kan bieden. Daardoor kon de film slechts rekenen op 3 sterren.

Shea lichtte toe: "De weg naar het einde is sterk en vermakelijk, maar dat einde blijkt een 'love it or hate it'-afsluiter. Dat neemt niet weg dat 'The Infernal Machine' tot daarvoor een goed gemaakte en onderhoudende film was, maar wanneer de conclusie niet in de smaak valt laat dat toch een bittere nasmaak achter."

Lees de rest van de recensie.

Infiesto | Netflix



Gedurende de eerste dagen van de Spaanse lockdown ontrafelt zich een duistere zaak, die de lokale politie moet oplossen. Het gebruiken van de coronalockdown als décor is een innovatieve zet, volgens Mitchell van Vuren, maar desondanks ontwikkelt de film zich verder als een onopmerkelijke politiethriller.

Hij gaf de thriller daarom maar 2.5 sterren, en concludeerde: "Waar de thriller vooral erkenning voor verdient, is het weergeven van de ervaring van de lockdown en het omzetten daarvan naar een gedegen verhaal. Voor liefhebbers van politiethrillers prima vermaak, maar uniek is het verder niet. Behalve dan dat de burgers in 'Infiesto' zich achter slot en grendel bevinden, terwijl de criminelen vrij rondwaren."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 toptitels kijk je voor een verrassend klein prijsje op Pathé Thuis
Films / Featured

Deze 3 toptitels kijk je voor een verrassend klein prijsje op Pathé Thuis

Joaquin Phoenix in een prachtrol, de horror van de bitterbal en een feelgood roadtrip.

Bij Pathé Thuis kan je een videotheek vol aan toptitels vinden, die je zo bij jou thuis kan streamen. Wij hebben voor jou een klein lijstje samengesteld van sterke films, die nu in de aanbieding over de plank gaan voor slechts €2,99 (in SD). Check ze gauw hieronder!

C'Mon C'Mon | Pathé Thuis



Joaquin Phoenix straalt in deze (voor hem) opmerkelijke rol van liefhebbende familieman. In deze feelgoodfilm ontstaat er tussen zijn negenjarige neefje en hem een bijzondere band tijdens een lange reis van Los Angeles naar New York en New Orleans.



Speak No Evil | Pathé Thuis



In deze Deens-Nederlandse horrorfilm is de boeman de Nederlander (met een speciale plek voor de bitterbal). Wanneer op vakantie een Nederlands en een Deens gezin met elkaar bevriend raken, overtuigen de Hollanders hun mede-Europeanen ervan om hen op te zoeken bij hen thuis. Maar in Nederland aangekomen zien de Denen in dat die Nederlanders vreemder zijn dan verwacht…



Hit the Road | Pathé Thuis



Tijdens een ruige roadtrip moet een Iraanse familie een harde realiteit accepteren, dat slechts langzaam duidelijker wordt aan de kijker tussen alle chaotische gebeurtenissen door. Een zieke hond en een hyperactief kind maken alles er ook niet beter op in de film, maar wel een stuk grappiger.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC schept hoge verwachtingen met imposante teaser 'Great Expectations'
Series / Trailer

BBC schept hoge verwachtingen met imposante teaser 'Great Expectations'

Het beroemde boek is omgeschreven naar een serie met Olivia Colman en Fionn Whitehead.

De langverwachte terugkeer van regisseur Steven Knight is eindelijk aangekondigd met een teaser voor zijn nieuwe BBC-serie Great Expectations. In de adaptatie van het bekende boek van Charles Dickens spelen onder andere Olivia Colman als Miss Havisham en Fionn Whitehead als Pip. Check de teaser hieronder!

De miniserie is ontstaan uit een samenwerking tussen FX en de BBC, en komt van de hand van Steven Knight. Mogelijk ken je deze filmmaker al door zijn schrijfwerk voor SAS Rogue Heroes en Peaky Blinders. Dit zal de vijfde productie worden waarbij hij ook de regie in handen heeft.

Wat staat ons te wachten in de BBC-serie?


Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens, dat voor vele mensen op de Engelse leeslijst heeft gestaan. In het originele verhaal volgt de lezer het leven van de Britse sloeber Pip, die verandert van een leerjongen bij een smid tot een schatrijke man met een rijkeluisleventje in Londen en 'grote verwachtingen'.

In de teaser is te zien hoe de jonge Pip, gespeeld door Tom Sweet, voor de eerste keer binnentreedt in Satis House en daar Miss Havisham ontmoet. Terwijl zij onheilspellend grijnst, zegt ze tegen de jongen: "Wat een topvisje hebben wij ook uit de rivier gevist."

Bekijk de teaser zelf hieronder! In het voorjaar van 2023 zal de serie Great Expectations uitkomen bij de BBC. Op een later tijdstip wordt verwacht dat de zesdelige serie zal uitkomen bij Disney+ via Star.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-schrijver deelt zijn botte mening over kwakkelende Netflix-serie
Series / Nieuws

'The Witcher'-schrijver deelt zijn botte mening over kwakkelende Netflix-serie

De mening van de schrijver over de Netflix-adaptatie is kort, maar krachtig.

De Netflix-verfilming van de populaire fantasyboekenreeks The Witcher heeft de laatste tijd te kampen gehad met forse problemen, waaronder het vertrek van superster Henry Cavill als hoofdpersoon Geralt van Rivia. De schrijver van de boeken, Andrzej Sapkowski, deelt nu zijn gedachten over de televisieserie.

Het eerste seizoen van de fantasyserie kon rekenen op een zeer goede ontvangst bij het Netflix-publiek, maar daarna is het helaas achteruit gegaan met de serie. In het tweede seizoen waren namelijk vele fans pislink geworden door de grote hoeveelheid afwijkingen in de serie, die een andere kant op ging dan de originele boeken.

Auteur Andrzej Sapkowski is tot zekere hoogte betrokken geweest bij de marketing van de televisieserie, maar zeker niet in dezelde mate als men kent van Geogr R.R. Martin bijvoorbeeld bij Game of Thrones of House of the Dragon. Ondanks dat hij creatief aan de zijlijn heeft gestaan voor het merendeel van het verfilmingsproces, heeft hij onlangs zijn mening gedeeld over de serie.

Op de man af gevraagd


Op de Taipei International Book Exhibition kon Sapkowski niet onder de vraag uit van de Poolse outlet Dzieje wat de schrijver van de nieuwe Netflix-serie vond. Nogal killetjes antwoordde de Witcher-bedenker toen: "Ik heb het soms beter gezien, en soms ook slechter."

Het is een dubieus antwoord met een flinke sneer naar de makers van de serie. Officieel is de fantasy-serie verlengd voor een vierde seizoen met ditmaal Liam Hemsworth als boegbeeld in de rol van Geralt. De vraag is alleen of met het huidige marktsentiment een vijfde seizoen ook nog op de planning komt te staan.

Check nu The Witcher bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'Loki' seizoen 2 onthult terugkeer van verrassend personage
Series / Nieuws

Teaser 'Loki' seizoen 2 onthult terugkeer van verrassend personage

In seizoen 1 heeft dit personage al voor heel veel chaos gezorgd, maar wat heeft hij in petto voor seizoen 2?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hij is misschien wel de populairste slechterik in de MCU: Loki. Fans vinden hem zelfs zo interessant dat hij een eigen serie heeft gekregen. Seizoen 1 was een ongelofelijk succes en met met de terugkeer van dit personage kan seizoen 2 ook niet meer misgaan.

De Asgardiaanse bedrieger zal weer gespeeld worden door Tom Hiddleston. Hij zal het scherm weer delen met Sophia Di Martino, die Sylvie speelt, en Owen Wilson als Mobius.

In een korte teaser op het officiele Disney+ Twitter-account is een montage te zien van allerlei verschillende series, waaronder Loki. Als je goed kijkt is er een heel belangrijk personage te zien.

Wie is dit geheime personage?


Het personage wat een terugkeer gaat maken in seizoen 2 is ten minste één Time-Keeper. Time-Keepers zijn de nepleiders van de Time Variance Authority. Ze zeggen dat ze de leiders en beschermers zijn van de Sacred Timeline.

Later in seizoen 1 werd het echter duidelijk dat ze niets meer zijn dan nepbeelden die nergens controle over hebben. In de teaser wordt niet duidelijk of alle drie de Time Keepers terugkomen, maar één Time-Keeper kan zeker al voor genoeg chaos zorgen.


Bekijk hieronder de tweet en enkele reacties en stream Loki op Disney+.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen van heftige fantasyserie heeft ijzersterke kijkcijfers op Netflix
Series / Nieuws

Tweede seizoen van heftige fantasyserie heeft ijzersterke kijkcijfers op Netflix

Het tweede seizoen van het ingewikkelde 'Alchemy of Souls' wordt zeer goed ontvangen door de Netflix-kijkers.

Het tweede seizoen van de Koreaanse fantasyserie Alchemy of Souls nestelt zich gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix.

Plot


In het land Daeho heerst de nobele familie Jang. Het zijn allemaal magiërs, behalve Jang Uk die de familie leidt. Magie waarmee men het lichaam van een ander kan overnemen is ten strengste verboden.

Nak-su, die gebruikmaakt van de verboden magie, wordt achterna gezeten door andere magiërs en springt in het lichaam van Mu-deok om te ontsnappen.

Zij blijkt verlamd en blind te zijn. Als de dienstknecht van Jang Uk moet ze veel van zijn vervelende eisen zien te verdragen. Als hij ontdekt wie zij is, besluit Nak-su hem te helpen om te kijken of hij ook magische krachten heeft?

Ingewikkeld


Niet een heel overzichtelijk plot dus en in zoverre vraagt de serie wel even wat toewijding om het allemaal goed te kunnen doorgronden. De serie biedt naast dit ingewikkelde plot en magie verder ook de nodige liefde en intrige.

Kijk nu het tweede seizoen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde aflevering 'The Last of Us' eerder te zien op HBO Max
Series / Nieuws

Vijfde aflevering 'The Last of Us' eerder te zien op HBO Max

Vandaag verscheen de vierde aflevering van de geliefde serie van HBO online.

De vijfde aflevering van de HBO Max-serie The Last of Us gaat twee dagen eerder in première dan normaal. In plaats van dat de aflevering op maandag online verschijnt, debuteert de aflevering nu op zaterdag 11 februari.

In de States verschijnen de afleveringen altijd op zondag en vanaf vandaag staat de vierde aflevering op HBO Max in Nederland.

Titels van afleveringen
De vierde aflevering heet "Please Hold to My Hand" en de volgende vier afleveringen heten "Endure and Survive", "Kin", "Left Behind" en "When We Are in Need". De slotaflevering heeft nog geen titel gekregen.

De tv-serie is gebaseerd op de veelgeprezen videogame met dezelfde naam ontwikkeld door Naughty Dog voor de PlayStation. Schrijvers Craig Mazin en Neil Druckmann zijn tevens de uitvoerend producenten.

Slot op 13 maart
De volgende afleveringen na aflevering vijf van de hitserie verschijnen vervolgens weer gewoon op maandag, tot en met de seizoensfinale op 13 maart.



The Last of US speelt zich af in de Verenigde Staten, 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingezet om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.