search
Zombiefilm 'The Munsters' nieuw op Pathé Thuis: Geen nachtmerries, maar lachkicks
Films / Nieuws

Zombiefilm 'The Munsters' nieuw op Pathé Thuis: Geen nachtmerries, maar lachkicks

De zombiefilm van Rob Zombie zie je vanaf morgen op Pathé Thuis.

Rob Zombie, de regisseur van films als House of 1000 Corpses, Halloween en The Devil's Rejects, heeft blijkbaar ook een gevoelige kant. Met de film The Munsters probeert de regisseur de zombies wat menselijke eigenschappen mee te geven. Vanaf morgen zie je de film op Pathé Thuis.

Of het helemaal gaat lukken om zombies wat menselijke eigenschappen mee te geven is nog maar de vraag. De zombies worstelen zichtbaar met de omgangsvormen in het gezin en met hun eigen menselijke emoties. Laat staan dat ze weten hoe zich te gedragen ten opzichte van levensvormen buiten het gezin.

Constante worsteling


Het geheel wordt alleen nog meer versterkt als de familie Munster verhuisd van haar eigen habitat naar een moderne wijk van betere komaf. Ze moeten ineens een mooie wagen gaan scoren bij de lokale autodealer. En proberen vriendjes te maken op school.



Lily's ideale zombie


Het blijven zombies. En ze kunnen niet helemaal ontsnappen aan hun instincten. Zo blijkt ook uit de discutabele wensen van vampier Lily over haar geschikte levenspartner.

Ik wil een man die mijn bloed laat koelen," zegt Lily Munster. Een man die voelt als een steek door mijn dode, zwarte hart zodra hij een kamer binnenloopt.



Klunzig en grappig


Ze komt uit bij Herman, een onhandige zombie gecreëerd door Dr. Frankenstein, en het hoofd van de familie Munster. Wees gerust. Hij is, net als de film, eerder klunzig en grappig, dan eng en angstaanjagend. Eigenschappen die de vader van Lily overigens niet echt kan waarderen in een schoonzoon.

Geen nachtmerries


De nadruk van de film ligt echter op het sociale ongemak. Het doel van regisseur Zombie lijkt hiermee om de kijker te laten lachen in plaats van deze nachtenlang nachtmerries te bezorgen.

The Munsters is vanaf zaterdag 11 februari te bekijken op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen