search

Ons nieuws van vrijdag 10 februari 2023

Zombiefilm 'The Munsters' nieuw op Pathé Thuis: Geen nachtmerries, maar lachkicks
Films / Nieuws

Zombiefilm 'The Munsters' nieuw op Pathé Thuis: Geen nachtmerries, maar lachkicks

De zombiefilm van Rob Zombie zie je vanaf morgen op Pathé Thuis.

Rob Zombie, de regisseur van films als House of 1000 Corpses, Halloween en The Devil's Rejects, heeft blijkbaar ook een gevoelige kant. Met de film The Munsters probeert de regisseur de zombies wat menselijke eigenschappen mee te geven. Vanaf morgen zie je de film op Pathé Thuis.

Of het helemaal gaat lukken om zombies wat menselijke eigenschappen mee te geven is nog maar de vraag. De zombies worstelen zichtbaar met de omgangsvormen in het gezin en met hun eigen menselijke emoties. Laat staan dat ze weten hoe zich te gedragen ten opzichte van levensvormen buiten het gezin.

Constante worsteling


Het geheel wordt alleen nog meer versterkt als de familie Munster verhuisd van haar eigen habitat naar een moderne wijk van betere komaf. Ze moeten ineens een mooie wagen gaan scoren bij de lokale autodealer. En proberen vriendjes te maken op school.



Lily's ideale zombie


Het blijven zombies. En ze kunnen niet helemaal ontsnappen aan hun instincten. Zo blijkt ook uit de discutabele wensen van vampier Lily over haar geschikte levenspartner.

Ik wil een man die mijn bloed laat koelen," zegt Lily Munster. Een man die voelt als een steek door mijn dode, zwarte hart zodra hij een kamer binnenloopt.



Klunzig en grappig


Ze komt uit bij Herman, een onhandige zombie gecreëerd door Dr. Frankenstein, en het hoofd van de familie Munster. Wees gerust. Hij is, net als de film, eerder klunzig en grappig, dan eng en angstaanjagend. Eigenschappen die de vader van Lily overigens niet echt kan waarderen in een schoonzoon.

Geen nachtmerries


De nadruk van de film ligt echter op het sociale ongemak. Het doel van regisseur Zombie lijkt hiermee om de kijker te laten lachen in plaats van deze nachtenlang nachtmerries te bezorgen.

The Munsters is vanaf zaterdag 11 februari te bekijken op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzondere feiten onthuld in eerste aflevering 'The Flash' seizoen 9
Series / Nieuws

Bijzondere feiten onthuld in eerste aflevering 'The Flash' seizoen 9

De toekomst van het Arrowverse wordt onthuld terwijl Barry en Iris in een tijdslus gevangen zitten

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het negende en laatste seizoen van The Flash is begonnen. De eerste aflevering kwam meteen met wat schokkende feiten.

Barry en Iris


In de eerste aflevering, genaamd Wednesday Ever After, zitten Barry (Grant Gustin) en Iris (Candice Patton) in een tijdlus die ze gevangen houdt op 1 februari 2023.

Gelukkig heeft Barry hier op gerekend. Door gesprekken met zijn toekomstige kinderen, Nora en Bart, heeft Barry een kaart opgetekend van belangrijke gebeurtenissen.

Dit alles om ervoor te zorgen dat de toekomst blijft zoals 'ie is en dat hun kinderen daadwerkelijk geboren worden.



Blik in de toekomst


2023 is in het Arrowverse een spannend jaar. Zo zal Iris zwanger worden van hun eerste kind, Nora West-Allen (Jessica Parker Kennedy) en zal ze dit jaar een Pulitzer winnen, en nog een vóór 2049.

Ook zal Barry aan het hoofd staan van de het forensisch onderzoeksteam van de CCPD, de politie in Central City.

En Iris zal een mediaconcern starten dat zal concurreren met Cat Grant's (Calista Flockhart uit Supergirl) CatCo Worldwide Media.



Gevaarlijke kennis


Is Barry's kennis van de toekomst een gevaar? The Flash was niet onder de indruk van de vlucht van de nieuwe Captain Boomerang omdat hij wist dat hij hem een andere keer zou vangen.

Of deze nieuwe houding van impact is op Barry zal in de komende afleveringen te zien zijn. Nieuwe afleveringen van The Flash zijn nu te zien op Netflix.

Kijk hieronder naar een clip uit de eerste aflevering.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In seizoen 4 van 'You' zal Joe dit niet meer doen
Series / Nieuws

In seizoen 4 van 'You' zal Joe dit niet meer doen

Naast een nieuwe identiteit heeft Joe ook ineens een geheel nieuwe persoonlijkheid in seizoen 4 van 'You'.

Seizoen 4 van de Netflix-serie You is net wat anders dan de vorige seizoenen. Joe is namelijk helemaal klaar met moorden plegen, heeft showrunner Sera Gamble onthuld.

De serie You gaat over de charmante maar gevaarlijke Joe Goldberg (Penn Badgley) die intense maatregelen neemt om contact te maken met personen waar hij in geïnteresseerd is. In de vorige seizoenen kwamen daar ook regelmatig moorden bij kijken, maar dat is nu voorbij.

Een nieuw leven voor Joe


In seizoen 4 heeft Joe onder een nieuwe naam een frisse start gemaakt in Londen, waar hij lessen geeft op de universiteit. Volgens Gamble heeft dit hem veranderd:

"Eindelijk bevindt hij zich in een positie die past bij zijn niveau van begrip van de boeken waar hij de hele tijd over praat. Hij is er echt goed in en het is een plezier voor hem om het te doen. Ik kan dit zeggen zonder al te veel te verklappen: zelfs als zijn leven volledig uit elkaar valt, geniet hij nog steeds van lesgeven".

"Het is leuk om iemand die literaire tropen kent, in een verhaal met zoveel tropen te zetten, en het past goed bij het idee dat hij nu echt anders zal zijn. Hij is klaar met moorden, hij heeft geleerd van zijn fouten en hij gaat doen wat nodig is om de karmische weegschaal recht te zetten".

Het eerste deel van seizoen 4 van You is te bekijken op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Unieke kans tot herbeleving The Weeknd's grootste hits
Films / Trailer

Unieke kans tot herbeleving The Weeknd's grootste hits

HBO Max zet binnenkort de concertregistratie The Weeknd - Live At Sofi Stadium online.

Ga je ook zo uit je dak bij het nummer 'Sacrifice'? Kan je ook niet stoppen met meezingen bij 'Blinding Lights'? Zwijmel je ook weg in de ogen van je geliefde tijdens 'In Your Eyes'? Wat hebben deze nummers met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal afkomstig van The Weeknd en binnenkort in concertvorm te bekijken.

Bovendien ben je lang niet de enige die hardop meezingt. 'The Weeknd', Abel Makkonen Tesfaye uit Toronto, brak in 2015 internationaal door met de nummers 'Love me Harder', met Ariana Grande en 'Can't Feel My Face'.



Daft Punk


Het jaar daarna werkt hij samen met Daft Punk, die we nog kennen van de jaren 90 wereldhit 'Around The World', voor de nummers 'Starboy' en 'I Feel It Coming'.

Met de hits 'Blinding Lights' en 'In Your Eyes' bevestigt 'The Weeknd' zijn inmiddels iconische status in het disco-dance genre.

Herbeleven


Al deze topnummers zijn binnenkort achter elkaar terug te zien. The Weeknd liet zijn stadionconcert in de stad Inglewood in Californië voor 70 duizend mensen opnemen.



Vuurshow


De eerste beelden zijn binnen. Verwacht betoverende dansers, spectaculaire lasers en explosieve vuur-technieken. Zo kunnen we volop nagenieten van zijn grootste hits.

Het concert The Weeknd - Live At Sofi Stadium is vanaf 25 februari via HBO Max te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ncuti Gatwa keert na vierde seizoen niet meer terug in 'Sex Education'
Series / Nieuws

Ncuti Gatwa keert na vierde seizoen niet meer terug in 'Sex Education'

Ncuti Gatwa's afscheid van 'Sex Education' rol lijkt permanent te zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met seizoen vier van Sex Education aan de horizon, lijkt het voor acteur Ncuti Gatwa tijd om afscheid te nemen van de serie.

Helemaal klaar


Ncuti Gatwa, die Eric Effiong speelt in de serie, liet via zijn Instagram Stories weten dat hij klaar is met filmen voor Sex Education. En het lijkt erop dat dit permanent is.

Zeker is dat Gatwa's rol als Vijftiende Doctor in Doctor Who veel tijd in beslag zal nemen.

Bekijk op instagram


Niet de enige


Gatwa is niet de enige acteur die weggaat, of al weg is gegaan. Tanya Reynolds (Lily) en Patricia Allison (Ola) gingen hem voor en zullen het komende seizoen niet meer te zien zijn.

Ook Emma Mackey (Maeve) is minder te zien in het komende seizoen, gezien haar personage in Amerika zit.

Aimee Lou Wood (Aimee Gibbs) liet op instagram weten dat het filmen inmiddels voorbij is.



Sex Education zal later dit jaar op Netflix te zien zijn. Op dit moment is er nog geen officiële release datum.

Wat de toekomst van de serie zal zijn, en of er ook nog een vijfde seizoen komt, is nog niet zeker. We houden je uiteraard op de hoogte.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney voorkwam dat de nieuwste 'Star Wars'-serie een 'F-bomb' inzette
Series / Nieuws

Disney voorkwam dat de nieuwste 'Star Wars'-serie een 'F-bomb' inzette

Andor gaf fans van Star Wars bijna de allereerste 'F-bomb' in de langlopende franchise.

Disney doet altijd goed zijn best om zijn franchises kindvriendelijk te houden, maar toch wist er bij een recente, succesvolle Star Wars-serie bijna een 'F-bomb' door te glippen.

Wellicht niet geheel verrassend dat dit bij Andor gebeurde, aangezien de serie een stuk volwassener is dan het meeste materiaal van Disney en al helemaal vergeleken met andere Star Wars-content.

'F-bomb' in Andor?


Waar zou die 'F-bomb' in Andor gezeten hebben dan? Voor wie de serie gezien heeft, is dat misschien logisch. In de allerlaatste aflevering van het eerste seizoen gaf Maarva Andor, de adoptiemoeder van Cassian Andor, een geweldige speech waar één woordje net wat anders had kunnen zijn.

De speech gaat ongetwijfeld de boeken in als een iconisch Star Wars-moment, met of zonder het scheldwoord. De speech zou eigenlijk eindigen met "Fuck the Empire!", iets wat ze zelfs gefilmd hebben.

Dat was het plan van showrunner Tony Gilroy, en ze hoopten er echt mee weg te komen. Maar helaas stapte toen Disney in om te zeggen dat dit helaas niet ging gebeuren. Uiteindelijk werd het dus "Fight the Empire", en de speech was nog steeds geweldig.

Andor is nu te zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'The White Lotus' verwijderde scène met terugkerende personages
Series / Nieuws

Hitserie 'The White Lotus' verwijderde scène met terugkerende personages

The White Lotus seizoen 2 bracht origineel enkele bekende gezichten terug, maar bepaalde scènes werden verwijderd.

The White Lotus is onverwachts best wel een grote hit geworden voor HBO, met het tweede seizoen nu te zien op HBO Max. Hoewel het enkele personages terugbrengt, is het verhaal volledig nieuw.

Zo zien we Tanya onder andere terugkeren voor het tweede seizoen van The White Lotus, maar het had niet veel gescheeld of meer bekende gezichten hadden een terugkeer gemaakt voor het nieuwste verhaal.

Bekende gezichten in The White Lotus


Lukas Gage speelde Dillon in seizoen één van The White Lotus, als een medewerker van de Hawaiiaanse White Lotus. Hij keerde bijna terug voor seizoen twee, waar hij zelfs een scène voor geschoten heeft.

"Fred [Hechinger] en ik hebben een scène geschoten voor seizoen twee. Als Jennifer [het personage van Coolidge] bij de homo's in Palermo is, opent ze oorspronkelijk een deur in de villa en ziet ze een shot van mij die drugs gebruikt, wat een illusie blijkt te zijn. Het werd afgebroken omdat het niet werkte met de serie, maar het kon me niet schelen, want ik kreeg een gratis reis naar de Four Seasons. En nu voor seizoen drie schrijf ik elke dag Mike [White] letterlijk, hé, onthoud mij!"

Lukas Gage vermaakte zich dus prima op de set van The White Lotus, en staat zeker open voor een terugkeer naar de serie. Het derde seizoen is officieel bevestigd, dus wie weet gaan we Gage gewoon weer terugzien.

The White Lotus is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto uit aankomende 'The Last of Us'-aflevering onthult nieuwe team-up
Series / Nieuws

Foto uit aankomende 'The Last of Us'-aflevering onthult nieuwe team-up

Foto's uit de volgende The Last of Us-aflevering tonen een nieuwe team-up tussen bekende personages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO heeft nieuwe afbeeldingen gedeeld van The Last of Us aflevering 5, waarin we zien dat Joel en Ellie een nieuw team hebben gevonden om de strijd mee aan te gaan.

Voor wie de game heeft gespeeld zal het geen nieuws zijn, maar voor fans van enkel de serie The Last of Us komt het misschien wel als een verrassing. De laatste aflevering eindigde namelijk heel anders...

The Last of Us aflevering 5


In The Last of Us aflevering ontmoette we Henry en Sam helemaal aan het einde, wanneer ze Joel en Ellie wakker maken en geweren op hun richten. Hoe zal dat aflopen? Nou, als we de afbeeldingen bekijken helemaal niet zo slecht.

De volgende aflevering van The Last of Us lijkt dus vooral te focussen op Henry, Sam, Joel en Ellie. Maar ook het onlangs onthulde personage Kathleen en haar rechterhandman Perry zullen wederom een verschijning maken.

The Last of Us aflevering 5 komt zaterdag al uit op HBO Max. Dat is twee dagen eerder dan normaal, wat alles te maken heeft met de Superbowl die in de Verenigde Staten gehouden wordt op zondag, de normale releasedag van The Last of Us-afleveringen in de VS.

Bekijk hier alle foto's.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hilarische Britse slasherkomedie 'Wreck' komt naar Hulu met nieuwe trailer
Series / Nieuws

Hilarische Britse slasherkomedie 'Wreck' komt naar Hulu met nieuwe trailer

Niemand is veilig in deze intense, maar toch grappige, thriller

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De MS Sacramentum komt naar Hulu. In Wreck is niemand zijn leven zeker als een mysterieus figuur het op de crew en de bemanning heeft gemunt.

BBC Three


Jamie Walsh, een jong, nieuw crewlid (gespeeld door Oscar Kennedy) sluit zich aan bij de crew van een cruise schip om zijn zus te zoeken, die op datzelfde schip is verdwenen.



Wreck is een spannende thriller met een klein beetje komedie er doorheen. Een moordende eend en bemanning die niet te vertrouwen is, of zich het liefst afzijdig houdt.

Jamie Walsh is zijn leven niet zeker, maar speurt desalniettemin vastberaden door en onthult hierbij een duister geheim in de krochten van het cruise schip.

Kom aan boord!


Wreck komt uit de vingers van regisseur Chris Baugh, ook bekend van Boys From County Hell). Naast Oscar Kennedy zijn, onder andere, Alice Nokes (Eastenders, Game of Thrones) en Louis Boyer (The Witcher) te zien.

Bekijk op instagram


Het eerste seizoen van Wreck telt zes afleveringen. Je kunt ze via de BBC iPlayer bekijken, maar natuurlijk vanaf 1 maart ook bij Hulu.

Check hieronder de spannende trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft ons een explosieve trailer van 'Luther: The Fallen Sun'
Films / Trailer

Netflix geeft ons een explosieve trailer van 'Luther: The Fallen Sun'

Gave beelden in de trailer van 'Luther: The Fallen Sun' welke vanaf 10 maart te streamen is bij de dienst.

De hitserie Luther draaide vijf seizoenen op BBC en op 10 maart volgt de film Luther: The Fallen Sun op Netflix. De serie draaide vijf seizoenen en deze film zou zomaar het definitieve slot kunnen betekenen.

Synopsis


Een gruwelijke seriemoordenaar maakt de straten van Londen onveilig. Rechercheur John Luther (Idris Elba) zit in de gevangenis en baalt ervan dat hij de psychopaat nooit heeft kunnen vangen. Hij besluit te ontsnappen uit de gevangenis en alsnog achter deze psychopaat aan te gaan.

Cast


Naast Elba zien we ook Cynthia Erivo (Drift), Andy Serkis (The Batman), Dermot Crowley (The Wonder) en Thomas Coombes (Living).
De film is geregisseerd door Jamie Payne welke ook vier afleveringen van Luther geregisseerd heeft en ook zes afleveringen van Outlander.

Explosieve beelden


Het was al bekend dat Luther: The Fallen Sun een R-rated film zou worden. De trailer geeft al een goed beeld waarom deze keuze is gemaakt.

Het is nog een maandje wachten maar dan kan je de film streamen bij Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor 'Tulsa King' seizoen 2 met Sylvester Stallone
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor 'Tulsa King' seizoen 2 met Sylvester Stallone

Het leek allemaal soepel te lopen met de misdaadserie, maar nu is er sprake van flinke vertraging.

Een van de vele series van Taylor Sheridan heeft zijn showrunner verloren. In dit geval gaat het om Terence Winter, die niet langer zal meewerken aan het tweede seizoen van Tulsa King met Sylvester Stallone.

Het eerste seizoen is in elk geval al afgerond, dus het vertrek van Winter zal daar geen invloed op hebben. Voor het tweede seizoen wordt nu dus gezocht naar een nieuwe showrunner.

Paramount+ gaf na drie afleveringen van het eerste seizoen al het groene licht voor een tweede seizoen. Het is nog onduidelijk wie de vervanger van Winter moet worden.

Reden voor het vertrek van Winter zouden creatieve meningsverschillen zijn. De standaard reden dus eigenlijk. Winter zou hebben laten weten dat hij en Sheridan verschilden van mening over de richting van het verhaal en de ontwikkeling van Stallone's personage.

Tulsa King is nú te streamen via SkyShowtime. Wanneer het tweede seizoen moet verschijnen, is nog onbekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actie-serie 'Spartacus' krijgt eindelijk een vervolg
Series / Nieuws

Actie-serie 'Spartacus' krijgt eindelijk een vervolg

De zeer populaire serie eindigde alweer een paar jaar geleden, maar krijgt nu een sequel.

Het Amerikaanse Starz werkt naar verluidt aan een vervolg op de historische dramaserie Spartacus.

Steven S. DeKnight, mede-bedenker van de oorspronkelijke serie, zal terugkeren als showrunner en uitvoerend producent.

Spartacus was een productie van Xena: Warrior Princess-bedenkers Sam Raimi en Robert Tapert. In 2010 beleefde de serie zijn debuut en kon rekenen op sterke kijkcijfers en goede recensies.

Een bewogen achtergrond


De serie verloor na het eerste seizoen zijn hoofdrolspeler Andy Whitfield, die overleed aan de gevolgen van kanker. Liam McIntyre nam zijn rol in de volgende twee seizoenen over. Ook was er een mini-prequelserie.

De sequel-serie zal volgens Lionsgate Television de nasleep van de dood van Spartacus laten zien.

Andere acteurs die meespeelden in Spartacus waren John Hannah, Lucy Lawless, Manu Bennett, Jai Courtney, Nick E. Tarabay, Dustin Clare, Jaime Murray, Cynthia Addai-Robinson, Craig Parker, Peter Mensah en Todd Lasance.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Spartacus-serie moet verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
MonsterVerse-serie 'Godzilla and the Titans' van Apple TV+ krijgt nieuwe Kaiju
Series / Nieuws

MonsterVerse-serie 'Godzilla and the Titans' van Apple TV+ krijgt nieuwe Kaiju

Is er uiteindelijk toch een monster gecreëerd dat beter is dan Godzilla?

Regisseur Matt Shakman heeft de laatste tijd zeker niet stilgezeten. Hij regisseerde serie na serie, waaronder WandaVision.Toch is hij misschien wel het meest enthousiast over zijn nieuwste project.

De regisseur is al van jongs af aan groot fan van Godzilla. Hij heeft zelfs nog zijn oude Toho Godzilla-speelgoed dat allerlei trucjes kan.

Nu krijgt hij de kans om zijn jeugddromen waar te maken, aangezien hij enkele afleveringen van de legendarische, nu nog ongetitelde, Godzilla and the Titans-serie mag regisseren. Hij vond het vooral leuk om nieuwe, en oude, monsters te creëren.

Een nieuwe titan?


Het is nog niet helemaal bekend welke kaijus er in de serie zullen zitten naast Godzilla. Het kan zijn dat er oudere monsters zoals MechGodzilla, King Ghidorah, Mothra en Rodan gebruikt gaan worden.

Er zijn ook speciale monsters gecreëerd voor de MonsterVerse. Wellicht krijgen we fan-favoriete monsters als Gigan, Anguirus en Destroyah te zien. Of misschien toch een volledig nieuwe creatie?

Bekijk hieronder de trailer van de laatste Godzilla film, Godzilla: King of the Monsters.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: sterk ontvangen 'Perry Mason' krijgt trailer voor seizoen 2
Series / Trailer

Eindelijk: sterk ontvangen 'Perry Mason' krijgt trailer voor seizoen 2

Na ruim twee jaar gaat eindelijk seizoen 2 van de detectiveserie \'Perry Mason\' in première.

Seizoen 1 van Perry Mason is prima ontvangen, en de trailer geeft een voorproefje van Mason's (Matthew Rhys) zaak. Uiteraard zijn secretaresse Della (Juliet Rylance) en wijkagent Paul Drake (Chris Chalk) ook van de partij.

Mason begint als verlopen privé-detective. Hij is een oorlogsveteraan die meer drinkt dan goed voor hem is, en worstelt met zijn echtscheiding. Ondanks dit alles geeft hij zich volledig om zaken tot een goed einde te brengen.

Eenvoudige moordzaak?


In het nieuwe seizoen is sprake van een arrestatie naar aanleiding van moord. Mason vermoedt dat de zaak duisterder is dan in eerste instantie lijkt. Onlangs het fiasco van zijn laatste zaak, is hij vastbesloten om de onderste steen boven te krijgen.

Stijlvolle serie


De serie heeft een score van 75% op Rotten Tomatoes. Emmy-winnaar Rhys lijkt geknipt voor zijn rol, tevens worden de overige acteerprestaties geprezen. Perry Mason speelt zich af in de jaren 30, en de makers hebben dit tijdperk op een stijlvolle manier tot leven gebracht.

Het lange wachten is beloond en zeer binnenkort kunnen de kijkers genieten van een spannend nieuw seizoen.

Seizoen 2 van Perry Mason valt vanaf 6 maart te bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor deze populaire sci-fi serie van Prime Video
Series / Nieuws

Goed nieuws voor deze populaire sci-fi serie van Prime Video

In de tijd waar veel series sneuvelen is van deze serie een tweede seizoen besteld.

Nog maar een paar maanden geleden debuteerde The Peripheral op Prime Video. De sciencefictionserie sloeg aan bij het publiek en dat was voor de streamingdienst van Amazon reden genoeg om een tweede seizoen aan te kondigen.

Uitvoerend producenten van de serie Lisa Joy en Jonathan Nolan zeggen zeer verheugd te zijn om het avontuur een vervolg te geven in een tweede seizoen om zo dieper in de wereld van The Peripheral te duiken. Daarnaast willen ze namens iedereen die betrokken is bij de serie hun dankbaarheid betuigen aan alle partners bij Amazon, en natuurlijk alle fans.

Slim, ambitieus en gedoemd


De serie The Peripheral is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Gibson met actrice Chloe Grace Moretz (Kick-Ass, Hugo) in de hoofdrol van het personage Flynne Fisher. Het verhaal draait om Flynne, een vrouw die in een vergeten deel van Amerika de puzzelstukken van haar verscheurde familie bij elkaar probeert te houden.

Ze is een slimme, ambitieuze maar helaas gedoemde vrouw. Ze heeft namelijk helemaal geen toekomst, totdat de toekomst haar komt roepen. Naast hoofdrolspeler Moretz zijn er ook rollen voor onder andere Jack Reynor, Charlotte Riley, Alexandra Billings, Chris Coy en Melinda Page Hamilton.

Wanneer het tweede seizoen verwacht wordt is nog niet bekend. Kijk het eerste seizoen van The Peripheral op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paramount+ en Prime Video sluiten een internationale deal over 'Star Trek'
Series / Nieuws

Paramount+ en Prime Video sluiten een internationale deal over 'Star Trek'

De twee streaming-platforms zijn het eens geworden over het uitzenden van twee 'Star Trek'-series.

De films en series uit de Star Trek-franchise worden enigszins versnipperd aangeboden. Wie wil kijken moet bij verschillende streaming-platforms zijn, wat het geheel onoverzichtelijk kan maken.

Paramount+ en Prime Video hebben nu een stap gezet om deze versnippering te verminderen.

Niet altijd duidelijk


In Nederland biedt het streaming-platform SkyShowtime content van Paramount+ aan. Hierop zijn onder andere Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: The Next Generation te zien. Star Trek: Discovery is in de VS op Paramount+ te zien, maar wordt nog niet in Nederland uitgezonden. Star Trek: Picard en Star Trek: Lower Decks kun je op Prime Video bekijken.

Ook de Star Trek-films hebben verschillende platforms. De filmserie die in 2009 is gestart kun je vinden op SkyShowtime, Prime Video, en Pathé Thuis. De oudere filmserie is echter alleen op Pathé Thuis te zien.

Paramount+


De afspraak is nu gemaakt dat Picard en Lower Decks in te toekomst ook op het Amerikaanse Paramount+ te zien zullen zijn. Op het oog lijkt dit voor Nederland niets uit te maken. Per slot van rekening kunnen Nederlandse kijkers deze series al zien op Prime Video, en dit blijft ook zo.

Toekomstige ambitie


Er is echter een bredere context. Paramount+ wil het liefst als enige de Star Trek-franchise brengen. Picard en Lower Decks streamen is een stap in die richting. Voor Nederland betekent het dat bijvoorbeeld Star Trek: Discovery in de toekomst op SkyShowtime zou kunnen verschijnen. Dit geldt natuurlijk ook voor de rest van het Star Trek-universum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn vier verschillen tussen de Netflix-serie 'Lockwood & Co' en het boek
Series / Nieuws

Dit zijn vier verschillen tussen de Netflix-serie 'Lockwood & Co' en het boek

De paranormale serie is boekvast verfilmd, maar er zijn wel wat verschillen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Lockwood & Co, naar de boeken van Jonathan Stroud, houdt zich aan het bronmateriaal. Toch zijn er een aantal aanpassingen gedaan.

Seizoen 1 heeft de eerste twee boeken verfilmd, namelijk De schreeuwende wenteltrap en De fluisterende schedel.Hieronder volgen vier verschillen.

Gevecht met Quill Kipps


Het gevecht met Quil Kipps' (Jack Bandeira) team is een groot gevecht in het tweede boek. Regisseur Joe Cornish vertelt in de RadioTimes: "We hadden niet genoeg budget. Daarom besloten we om deze scène dan maar helemaal niet te filmen". De oplossing was om naar het gevecht te verwijzen in dialogen, maar de kijker krijgt het dus niet te zien.

Naamsverandering George


George's achternaam is Cubbins in de boeken, in de serie is het Karim. De reden hiervoor is de Brits-Iraanse afkomst van Ali Hadji-Heshmati, de acteur die George speelt. Stroud en Hadji-Heshmati kozen deze achternaam om de identiteit van het personage realistisch weer te geven.

Lucy's achtergrondverhaal uitgebreid


In de boeken lees je dat Lucy Carlyle (Ruby Stokes) een lastige achtergrond heeft. Haar overleden vader was alcoholist en haar moeder verwaarloosde het gezien. Lucy besloot van huis weg te lopen. Op achtjarige leeftijd werd zij gerecruteerd, en begon het trainen van haar paranormale gaven.

In de serie is Lucy echter 13 jaar oud en zien wij haar achtergrondverhaal in meer detail. Dit is ondermeer in flashbacks waarin we Lucy's training zien en hoe ze bij Lockwood & Co terechtkomt.

Kipps neemt ontslag


Het vermogen om geesten te zien verdwijnt naarmate iemand ouder wordt. Dit is het geval met Kipps. Hij gaat zoetjesaan richting adolescentie, en in de boeken neemt hij ontslag. In de serie is dit echter niet het geval. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat dat het personage als rivaal van Lockwood & Co fungeert.

De veranderingen zijn niet van drastische aard, en er kan met recht gesproken worden van een trouwe verfilming.

Kijk Lockwood and co op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze streamingdiensten kijk je de 'Fast & Furious'-films
Films / Featured

Op deze streamingdiensten kijk je de 'Fast & Furious'-films

Na enige tijd zijn de familie van acteur Vin Diesel en zijn handlangers gedwongen om samen te werken met de politie en justitie.

Denk je aan snelle auto's en piepende banden, dan kom je automatisch uit bij de Fast & Furious. Met negen films pleziert de actiereeks bijna elke genre-liefhebber.

In de eerste vier films ligt de nadruk vooral op de sterke automotors, illegale straatraces en de autoriteiten te slim af zijn. De familiebanden worden hevig aangehaald, met toonaangevende rollen van Vin Diesel, Michelle Rodriguez en Paul Walker.



Talloze verkeersovertredingen


De filmreeks richt zich in latere films meer op overvallen en spionage dan op piepende banden op het warme asfalt. Na enige tijd zijn de familie van acteur Vin Diesel en zijn handlangers gedwongen om samen te werken met politie en justitie, om 'grotere vissen te vangen'. Dit om lange gevangenisstraffen voor de gepleegde misdaden en de talloze verkeersovertredingen te kunnen ontlopen.

RIP Paul Walker


De franchise krijgt in 2013 een schok te verwerken met het plotselinge overlijden van Paul Walker. De acteur was in het dagelijks leven ook fan van snelle auto's. Walker kon zijn Porsche Carrera GT niet meer uit, nadat deze over de kop was geslagen en vlam vatte, mede door te hard rijden.



Box Office


De franchise blijft, ondanks hier en daar wat kritiek, zeer succesvol en brengt meer dan 6 miljard dollar op. Fast & Furious 7 komt het beste uit de bus met een 7,1 op IMDB en 81 procent op Rotten Tomatoes.

Daarnaast is de filmreeks uitgebreid met speelgoed, videospellen, live shows en zelfs een eigen attractie in het pretpark van Universal Studio in Hollywood.

Waar te zien?


Fast & Furious 10 staat nu al op de rol voor mei 2023. Tot die tijd kunnen we volop genieten van de voorafgaande films:

- The Fast and the Furious (2001)
- 2 Fast 2 Furious (2003)
- The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
- Fast & Furious (2009)
- Fast Five (2011)
- Fast and Furious 6 (2013)
- Furious 7 (2015)
- The Fate of the Furious (2017)
- F9: Fast & Furious 9 (2021) - te streamen op Prime Video

Opvallend genoeg zijn de meeste films niet meer te zien op een streamingdienst. Deze stonden eerder nog op SkyShowtime. Nu vind je de films voor 2,99 euro op meJane.



'The Rock' en Jason Statham


En er is ook een spin-off gemaakt. Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw, te bekijken via Netflix, richt zich meer op vechtscènes en 'oneliner'-dialogen. Dit valt ook enigszins te verwachten met Dwayne 'The Rock' Johnson en Jason Statham in de gelederen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur biecht op: belangrijke scène in 'You People' is nagemaakt
Films / Nieuws

Acteur biecht op: belangrijke scène in 'You People' is nagemaakt

Het lijkt misschien uitzonderlijk, maar toevoegingen van visuele effecten komen vaker voor.

Lang niet alles dat we op het scherm zien is echt. Ook in de Netflix-komedie You People zijn bepaalde scènes niet zoals ze zijn opgenomen. In een recent interview met acteur Andrew Schulz werd dit duidelijk.

De acteur legt in zijn podcast een onverwachte bekentenis af. Deze gaat over de toevoeging van digitale animatie in de Netflix-komedie.

"Ik weet niet of ik dit moet vertellen, maar ik ben erbij op de set en ik zie Jonah Hill en Lauren London de beweging maken om te gaan zoenen. Hun hoofden stoppen met bewegen tot ongeveer 15 cm afstand van elkaar. In de laatste scène wordt niet gezoend," aldus Schulz.



'Nepkus'


"Ik dacht: dit knippen ze er vast wel uit. Maar in de film kan je zien dat de gezichten dichter bij elkaar komen en het beeld wordt omgezet in een nepkus," vervolgde de acteur.

De kus van Jonah Hill en Lauren London is volgens Schulz dus digitaal gefabriceerd. Waarom hiervoor is gekozen is niet bekend.




Visuele make-up


Dit lijkt misschien een uitzondering, maar de toevoeging van visuele effecten in films komt veel vaker voor. Zo worden in ongeveer 85 procent van de films visuele trucjes toegepast, bijvoorbeeld om acteurs jonger te laten lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Dit meldt ScreenRant.

Iets uit niets


Soms worden hele lichaamsdelen vervangen, zoals de armen van Jeremy Renner in Tag. En soms wordt er zelfs een heel personage bij gemaakt, zoals een van twee Winklevoss-tweelingen in The Social Network uit 2010.



Wil je de 'nepkus' aan het einde van de film nog een keer zien? You People is te zien via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe blik op seizoen 7 van 'Outlander'!
Series / Trailer

Nieuwe blik op seizoen 7 van 'Outlander'!

De acteurs uit 'Outlander' geven ons een uniek kijkje achter de schermen in een set tour.

Seizoen 7 van Outlander komt er binnenkort aan. Om ons alvast een kijkje te geven op de locatie van het nieuwe seizoen, doet de cast in een video op het YouTube-kanaal van streamingdienst Starz een set tour.

Het nieuwe seizoen van Outlander wordt het op één na laatste seizoen van de serie, die al sinds 2014 bezig is. Er zijn in totaal nog 26 afleveringen te gaan: 16 afleveringen in seizoen 7 en 10 afleveringen in seizoen 8.

Wilmington


In de video die Starz online heeft gezet, zien we hoe de cast ons meeneemt voor een rondleiding over de set van het nieuwe seizoen. Uit de video blijkt dat het seizoen wordt opgenomen in één van de grootste backlots van Europa, die is omgetoverd tot Wilmington, North Carolina.

Ook laat Sam Heughan (Jamie Fraser) zijn favoriete nieuwe constructie van de set zien, namelijk de Red Falcon die gebouwd werd in seizoen 6. In tegenstelling tot de meeste voorgevels die je ziet, kan er in dit gebouw ook echt gefilmd worden.

Na lang wachten zal seizoen 6 van Outlander deze zomer eindelijk op Netflix verschijnen. Deze zomer verschijnt ook seizoen 7 op Starz, maar waarschijnlijk duurt het nog even voordat het seizoen in Nederland te zien is. Bekijk hieronder de set tour.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw 'Star Trek: Picard'-seizoen is stiekem een film van 10 uur
Series / Nieuws

Nieuw 'Star Trek: Picard'-seizoen is stiekem een film van 10 uur

Het laatste seizoen van 'Star Trek: Picard' zal voelen als een film, met veel cameo's.

Star Trek: Picard-acteur Todd Stashwick heeft in een interview laten doorschemeren dat het derde en laatste seizoen van de serie een wel heel bijzonder seizoen zal zijn. Het zal namelijk niet voelen als een serie, maar als een epische Star Trek-film.

Stashwick speelt Liam Shaw, de kapitein van de USS Titan-A, in Picard seizoen 3. Zoals blijkt uit de meest recente trailer van het nieuwe seizoen, komen admiraal Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) en kapitein Will Riker (Jonathan Frakes) aan boord van de Titan, en hun aanwezigheid bevalt Shaw niet.

Veel cameo's


In een exclusief interview met Screen Rant hintte Stashwick naar wat we precies kunnen verwachten van Star Trek: Picard seizoen 3. Volgens Stashwick omarmt het laatste seizoen van de serie het filmische gevoel van de beste Star Trek-films, met cameo's:

"Er zijn een aantal prachtige, verrassende cameo's. Niet alleen visuele cameo's, maar ook vocale cameo's. Houd je oren open... Ik wil niets anders weggeven dan: pop je popcorn. Ga ervoor zitten".

"En het is een film van 10 uur in de geest van Undiscovered Country en Wrath of Khan. Ik heb het gevoel dat wat die films waren voor de originele cast, dit is voor de cast van de volgende generatie"
.

Het laatste seizoen van Star Trek: Picard is vanaf 16 februari te zien op Amazon Prime Video





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.