search
Netflix onthult Europese prijzen voor het delen van je account met je schoonouders
Series / Nieuws

Netflix onthult Europese prijzen voor het delen van je account met je schoonouders

De eerste prijzen voor het toevoegen van een extra account zijn bekend geworden.

Volgens Netflix' eigen onderzoek zijn er wereldwijd ongeveer 100 miljoen huishoudens die een account hebben zonder te betalen. Ook al telt dit mee in de streaminguren, het kost het bedrijf ook veel geld. Naar eigen zeggen kunnen ze hierdoor minder in films en series investeren.

De streaming-gigant maakte al eerder bekend dat hij paal en perk gaat stelen aan het delen van wachtwoorden. De eerste Europese tarieven zijn nu bekend, en wel in Spanje en Portugal.

Extra account


Netflix biedt Basic, Standaard en Premium abonnementen. In Spanje en Portugal kost een Basic abonnement hetzelfde, namelijk € 7,99 per maand.

In Spanje kost een Standaard en Premium abonnement € 12,99 en € 17,99 per maand. In Portugal liggen de prijzen iets lager, met € 11,99, respectievelijk € 15,99.

Ook is het zo dat de toegevoegde gebruiker een eigen account en wachtwoord krijgt.

Goedkoper dan eigen abonnement


De hoofdgebruiker betaalt wat bij, ook hier is er verschil tussen het Spaanse en Portugese tarief. In Spanje wordt € 5,99 in rekening gebracht, en in Portugal € 3,99.

Vergeleken met de Basic abonnementen kom je op een lager bedrag per maand uit. Dit geldt helemaal wanneer degene die jou toevoegt als extra gebruiker zelf één van de 'luxere' abonnementen heeft.

Het is op dit moment nog niet bekend waneer deze wijzigingen in Nederland doorgevoerd gaan worden. Deze eerste cijfers geven wel een indruk wat de Netflix-abonnees kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen