search

Ons nieuws van zaterdag 11 februari 2023

'The Last of Us' game acteur wil heel graag zijn eigen rol in seizoen 2
Series / Nieuws

'The Last of Us' game acteur wil heel graag zijn eigen rol in seizoen 2

Dit personage is zo belangrijk voor The Last of Us-stemacteur dat die de rol zelf wil spelen in seizoen 2.

Niet alleen kijkers zijn meteen fan geworden van The Last of Us, maar ook de acteurs. Uiteraard zijn hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey trots op hun werk, maar ook de originele acteurs uit de game kunnen geen genoeg krijgen van de serie.

De nieuwe hitserie The Last of Us is gebaseerd op de gelijknamige game over een apocalyptische wereld. De video game werd ontwikkeld door Naughty Dog in 2013.

In het tweede deel van de game speelde stemacteur Ian Alexander. Die was de stem van Lev, een 13-jarige transjongen die uit de overlevende groep Seraphites is gegooid.Een rol in de serie


Alexander is net zoals de rest van de wereld een enthousiaste fan geworden van de serie en zou dan ook heel graag zijn rol weer op zich willen nemen voor het tweede seizoen.

Dit is wat Alexander erover zei: "Ik was gewoon zo dankbaar dat ik deel kon uitmaken van die franchise, en ik ben zo opgewonden dat we zijn opgepikt voor seizoen twee. Ik duim voor je dat ik mijn rol als Lev mag hernemen."

Bekijk hieronder wat Alexander zei over de serie en hun personage en de trailer voor aflevering 6 en stream The Last of Us op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende scifi-serie na twee seizoenen gecanceld door HBO
Series / Nieuws

Bekende scifi-serie na twee seizoenen gecanceld door HBO

"De schaal van productie is gestoord, ik bedoel, het is gigantisch!"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Slecht nieuws voor Avenue 5. De sciencefictionkomedie is na twee seizoenen gecanceld bij HBO.

Avenue 5


Avenue 5 is een melige scifi-serie over een luxe ruimteschip, door een ongeluk van koers geslagen. In plaats van acht dagen duurt de reis nu acht jaar.

Aan het roer van de serie staat Hugh Laurie (House, M.D., Stuart Little als kapitein Ryan Clark.

De kapitein moet een bizarre en desastreuze reis in goede banen zien te leiden, samen met eigenaar van het schip Herman Judd, gespeeld door Josh Gad (Frozen).Waanzinnige reis


"De ruimte ingaan met bedenker Armando Iannuci was een waanzinnige reis," zegt een HBO woordvoerder.

"Hoewel we niet verder gaan met Avenue 5, kijken we uit naar meer avonturen samen,".Bizar uitgebreide productie


"De schaal van productie is gestoord, ik bedoel, het is gigantisch!" vertelt acteur Zach Woods in een eerder interview.

"Ik ben gewend om in producties te spelen waar personages steenrijk zijn, waar miljardairs en spullen lukraak rondzweven. Toch speelden die verhalen grotendeels af in kleine kantoorruimtes."

"Om in een productie te spelen waar je bloed letterlijk bevriest zodra je buiten (in de ruimte) bent, is een hele nieuwe ervaring, vindt Woods.

De twee seizoenen van Avenue 5 zijn nog te bekijken op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecancelde Netflix-serie keert terug op een andere streamingdienst
Series / Nieuws

Gecancelde Netflix-serie keert terug op een andere streamingdienst

"We wilden een verhaal vertellen dat voor iedereen toegankelijk was"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eén van de slachtoffers van Netflix' cancel-beleid was Uncoupled. Het leek voorbij voor de serie. Toch is er weer hoop.

Showtime


Uncoupled werd eerder dit jaar na slechts één seizoen gecanceld door Netflix, temidden van een reeks andere series.

Nu lijkt het dat de serie, met Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), gered gaat worden. Er zijn namelijk gesprekken gaande met Showtime, het netwerk dat bekend is door Dexter, Homeland en de Amerikaanse versie van Shameless.Herkenbaar


De serie gaat over Michael (Patrick-Harris) die uit het niets gedumpt wordt door zijn vriend, met wie hij een zeventien jaar lange relatie heeft gehad.

Naast het verlies van zijn relatie moet de veertiger ook opnieuw de dating scene verkennen.

"Veel homo mannen kijken Sex and the City en herkennen zich daarin. Ik denk dat zowel vrouwen als hetero mannen zich zullen herkennen in Uncoupled en de emotionele beslommeringen van deze personages," zegt bedenker Darren Starr.In het echt


"We kennen enkele homo-koppels waarbij zo'n implosie in hun langdurige relatie gebeurde. Voor veel mannen als Michael kwam dit compleet uit het niets," zegt mede-bedenker Jeffrey Richman.

"Dan lopen ze op het werk de kast in en huilen eens flink. Maar ze gaan wel elke dag aan het werk. Het leven gaat door."

We zullen je uiteraard laten weten wanneer het tweede seizoen van Uncoupled op Showtime verschijnt. Tot dan is de serie nog steeds te zien op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer over de bekritiseerde verhaallijn in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'
Films / Nieuws

Meer over de bekritiseerde verhaallijn in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

De op Disney+ te streamen film bevat volgens velen een controversiële kijk op het verhaal van Scarlet Witch.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Regisseur Matt Shakman vertelt over de controversiële verhaallijn van Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

WandaVision


Marvel trapte de Multiverse Saga af met hun eerste Disney+ serie in WandaVision. De op sitcom geïnspireerde serie concentreerde zich voornamelijk op Wanda terwijl ze een fantasieleven creëerde terwijl ze te maken had met de dood van Vision. Het blijft een van de meest unieke projecten waarmee de MCU tot nu toe is uitgekomen.

Unieke twist


Ondanks Wanda's overtredingen in WandaVision, werd ze in de serie voornamelijk als sympathiek personage neergezet. Het was dus schokkend om haar volledige slechte draai te zien in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Meedogenloos


Aan het einde van WandaVision leek het erop dat Wanda op weg was naar verlossing. Ze verliet Westview en isoleerde zichzelf van de rest van de wereld als een soort boetedoening. De Darkhold nam haar echter over.

Dit resulteerde in een meer meedogenloze versie van het personage in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dit was redelijk schokkend aangezien WandaVision haar meer als degelijk personage leek neer te zetten in plaats van een regelrechte schurk.

Oorspronkelijk idee


Wat ook nog het vermelden waard is, is dat Marvel Studios Scarlet Witch oorspronkelijk had gepland als de schurk van de Kang-dynastie. Schrijver Michael Waldron van Doctor Strange in the Multiverse of Madness was echter in staat om Kevin Feige en zijn team te overtuigen om hun oorspronkelijke plan te schrappen en haar in plaats daarvan het tegen Doctor Strange op te laten nemen.

En nu?


Scarlet Witch is vermoedelijk dood in de MCU na haar opoffering aan het einde van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Maar of ze nu echt is gestorven of niet, Wanda's terugkeer naar de franchise is bijna al gegarandeerd. De verwachtingen zijn dat ze een belangrijke rol speelt in de toekomst van de Multiverse Saga, die allemaal begon met haar persoonlijke verhaal in WandaVision.

Je kan Doctor Strange in the Multiverse of Madness streamen bij Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk iets positiefs voor Joel in 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Eindelijk iets positiefs voor Joel in 'The Last of Us'

Joel zet alles op alles om zijn broer Tommy te vinden, maar is dat wel zo'n slim idee?

De hitserie The Last of Us onthult elke aflevering iets meer over de wereld van Joel en Ellie. Ook leren we steeds meer mensen kennen, maar helaas verliezen we ook mensen uit het oog. Want hoe gaat het nou met Joels broer Tommy?

Joel (Pedro Pascal) besloot een paar afleveringen terug dat hij samen met Ellie zijn broer Tommy (Gabriel Luna) ging zoeken in Wyoming. Na de eerste aflevering hebben we Tommy niet meer gezien en we weten dus heel weinig over wat er allemaal met hem gebeurd is.

In aflevering 4 vertelde Joel wel iets meer over zijn broer. Tommy is een optimist die de wereld wil redden. Dat is precies de reden waarom hij eerst bij het leger zat en zich later aansloot bij de Fireflies. Nu is hij helemaal alleen, ergens in deze gevaarlijke wereld en Joel is vastbesloten hem te vinden.

Bekijk hieronder Joels verhaal over Tommy.Een bekend gezicht in de trailer


Tot nu toe hadden we geen bewijs dat Tommy daadwerkelijk nog in leven was. Deze nieuwe trailer verandert echter alles. We zien hoe Tommy en Joel weer bij elkaar komen, maar dat hoeft niet perse iets positiefs te zijn.

De trailer laat zien hoe de twee broers een discussie hebben over alles wat ze gedaan hebben. Tommy zegt dat ze samen niet zomaar iets gedaan hebben, maar dat ze mensen vermoord hebben. Wanneer dat was, wie het waren en wat de reden was, blijft onduidelijk.

Bekijk hieronder de trailer en hoe aflevering 4 gemaakt is en stream The Last of Us op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler is nu toch echt klaar met 'The Flash'
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler is nu toch echt klaar met 'The Flash'

Na 10 jaar in The Flash te hebben gespeeld, is Grant Gustin toch wel klaar met de serie.

Grant Gustin heeft een hele lange tijd en heel veel seizoenen de geliefde Barry Allen gespeeld. The CW geeft de serie nog één seizoen, maar dan komt het verhaal toch echt ten einde.

The Flash is al vanaf 2014 te zien en deze week ging het allerlaatste seizoen in première. In 13 afleveringen moeten nog veel verhaallijnen afgerond worden om zo een mooi einde te hebben.

Toch is het laatste seizoen niet alleen voor het afronden van de serie. In de seizoenspremière werd de laatste grote slechterik namelijk geïntroduceerd. Red Death zal nog voor veel chaos en spanning zorgen dit laatste seizoen.

Het einde voor Grant Gustin


Het is natuurlijk heel jammer dat deze serie stopt, maar na 10 jaar Barry gespeeld te hebben, is de acteur ook wel klaar voor iets nieuws.

Dit is wat hij zei over het einde van de serie: "Ik ben er klaar voor dat het voorbij is. En dat is niet om een negatieve reden. Ik ben emotioneel klaar en mijn familie is klaar om gewoon samen naar het volgende hoofdstuk te gaan. Ik heb nooit een echte verwachting, ik heb nooit geprobeerd me voor te stellen hoe het na al die jaren zou eindigen. Dus ik heb geen idee wat ik van dit laatste seizoen kan verwachten. Welk script ik ook in mijn inbox ontvang, ik accepteer het als ons verhaal."

Bekijk hieronder de trailer en een recap van seizoen 8 en stream het laatste seizoen van The Flash op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer Jenna Ortega in 'You' voorkomen door andere Netflix-serie
Series / Nieuws

Terugkeer Jenna Ortega in 'You' voorkomen door andere Netflix-serie

Wat is de reden die Jenna Ortega ervan weerhoudt om terug te keren als Ellie?

In YOU worden veel mensen vermoord door Joe, maar sommige personages glippen door zijn vingers. Zo ook Jenna Ortega's personage. YOU hoopte dan ook dat ze terug zou kunnen keren voor een nieuw seizoen, maar dat bleek al snel onmogelijk.

Jenna Ortega speelde Ellie Alves in seizoen 2. Joe had toen Ellie's oudere zus Delilah vermoord en daarom moest hij weg uit Los Angeles. Als Ellie terug zou keren in een nieuw seizoen zou dat dus voor heel veel complicaties voor Joe zorgen.

Showrunner Sera Gamble wilde heel graag dat Ortega terug zou komen. Ze zei dat ze "ideeën hebben voor Ellie als Jennas agenda het toelaat".

Complicaties vanuit Ortega


Helaas liet Ortega's agenda het helemaal niet toe om terug te keren. Er komt namelijk een tweede seizoen van de hitserie Wednesday.

Dit betekent dat het heel moeilijk wordt om beide projecten te doen en de kans is dan ook groot dat Ortega niet terugkomt als Ellie. De jonge actrice vertelde Teen Vogue dat ze het echter wel "geweldig zou vinden om Ellie terug te zien komen en de controle over haar leven te nemen. Ellie heeft zoveel potentie en zoveel talent dat ze niet mag verspillen vanwege Joe."

Bekijk hieronder de trailer van het vierde seizoen van YOU en stream de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De scifi-serie 'The Peripheral' met Chloë Grace Moretz krijgt ongelofelijk goed nieuws
Series / Nieuws

De scifi-serie 'The Peripheral' met Chloë Grace Moretz krijgt ongelofelijk goed nieuws

Chloë Grace Moretz schitterde in het eerste seizoen, maar hoe zal deze serie verder gaan?

Vorig jaar verlegde de nieuwe serie The Peripheral de grenzen van dystopische technologieën. Het was een enorm succes en veel kijkers waren in één klap groot fan geworden. Nu is er ongelofelijk goed nieuws voor deze nieuwe fans!

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van William Gibson uit 2014 en gaat om Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz). Ze probeert haar gezin bij elkaar te houden, maar weet zelf ook dat ze eigenlijk geen toekomst heeft.

De serie focust zich op het lot van de mensheid en wat daar nog achter ligt. Het verhaal is duizelingwekkend, ongelofelijk spannend en hallucinerend.

Het goede nieuws


Het goede nieuws is eigenlijk heel simpel: The Peripheral krijgt een tweede seizoen! Er is nog heel weinig bekend over het vervolg en de productie is nog niet gestart.

Het kan zijn dat de opnames later dit jaar beginnen, maar wie aanwezig zullen zijn op de set is ook nog niet bekend. Ook weten we nog niet welke regisseurs het volgende seizoen op zich mogen nemen.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 1 en stream The Peripheral op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 2 nieuwe series online van o.a het spannende 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 2 nieuwe series online van o.a het spannende 'Star Trek: Picard'

Het wordt een weekje vol sciencefiction en fantasie op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Star Trek: Picard (seizoen 3)Verschijnt op: 17 februari
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dit vervolg op de bekende series uit het Star Trek universum draait volledig om Jean-Luc Picard in het volgende hoofdstuk van zijn leven.

Carnival Row (seizoen 2)Verschijnt op: 17 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Een menselijke rechercheur blaast samen met een elfje nieuw leven in een gevaarlijke zaak in een Victoriaanse sprookjeswereld als een reeks aan moorden een onvoorstelbaar monster onthult.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 4 nieuwe series en afleveringen met vandaag 'The Last of Us'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 4 nieuwe series en afleveringen met vandaag 'The Last of Us'

Deze week is 'The Last of Us' ietsje eerder en meer achter de schermen uit Westeros.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Last of Us (seizoen 1 - aflevering 5)Verschijnt op: 11 februari
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Joel en Ellie zijn door omstandigheden uit een post-apocalyptische wereld bij elkaar gekomen en moeten als koppel door een verscheurd landschap vol met gevaren trekken in de hoop een oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden.


Craig of the Creek (seizoen 4 - aflevering 11-20)Verschijnt op: 11 februari
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie


Synopsis: Craig of the Creek gaat over een jongetje genaamd Craig en zijn twee vrienden Kelsey en JP die op avontuur gaan in een wereld van ongeremde en door kinderen gedomineerde wildernis.


The House that Dragons Built (seizoen 1)Verschijnt op: 13 februari
Genre: Actie / Avontuur / Documentaire


Synopsis: In deze documentaire wordt er een blik achter de schermen gegeven van HBO's hitserie House of the Dragon. Het laat zien op de wereld van Westeros in het tijdperk van de Targaryen dynastie opnieuw tot leven werd gebracht.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

17 februari: Pobre Diablo (seizoen 1) - Animatie / Komedie - Een typische 18-jarige jongen die toevallig de antichrist is, wordt door zijn vader naar de aarde gestuurd om herrie te schoppen. Hij heeft echter hele andere plannen met zijn leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dead to Me'- ster Christina Applegate wilt wegens ziekte meer voice-over werk doen
Series / Nieuws

'Dead to Me'- ster Christina Applegate wilt wegens ziekte meer voice-over werk doen

De actrice zegt het fysieke werk niet meer op te kunnen brengen.

Vele kijkers uit meerdere generaties zullen ongetwijfeld bekend zijn met Christina Applegate. De 51-jarige Amerikaanse actrice lijdt al sinds enige tijd aan de ziekte Multiple Sclerose. Wegens de fysieke tol die het eist wilt ze zich nu meer toeleggen op stemacteren.

Het sterrendom van Applegate ontwikkelde zich enorm tijdens het succes van de sitcom Married with Children. Later speelde ze in films als The Sweetest Thing (2002) en Anchorman (2004). Zelf geeft ze aan dat dergelijke rollen niet meer voor haar mogelijk zijn, wegens alle fysieke ongemakken die gepaard gaan met de ziekte.

Ze weet nog niet van ophouden


Tijdens het opnemen van het laatste seizoen van Dead to Me ervaarde ze al zoveel ongemakken dat ze wist dat het het laatste seizoen zal zijn waarin ze mee zou spelen. In plaats daarvan wil ze fulltime gaan produceren om brood op de plank te krijgen. Daarnaast heeft ze nog meer dan genoeg energie om voice-over werk te gaan doen.

Ten opzichte van 12 uur lang op een set staan onder brandende lampen lijkt het haar juist leuk om een stem aan personages te geven. Enigszins vergelijkbaar was dat acteur Michael J. Fox dit werk ook ging doen nadat hij gediagnosticeerd werd met Parkinson. Hij sprak onder andere de stem in van het muisje Stuart in de film Stuart Little.

Kijk nog eens alle afleveringen van Dead to Me op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'National Treasure: Edge of History'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'National Treasure: Edge of History'

De films waren voor alle leeftijden, deze serie is voor jonge kijkers.

Regie: Nathan Hope, Sherwin Shilati, Mira Nair, e.a. | Cast: Catherine Zeta-Jones (Billie Pearce), Lisette Olivera (Jess), Jake Austin Walker (Liam Sadusky), Zuri Reed (Tasha), Jordan Rodrigues (Ethan), Antonio Cipriano (Oren), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 45-51 minuten | Jaar: 2022

Jess is de dochter van een Mexicaanse schatzoeker die voor moord in de gevangenis is beland en zij woont inmiddels in de VS met een wankele verblijfsvergunning. Op een dag stuit ze op een aanwijzing die is gelinkt aan een schat die eeuwen geleden opzettelijk is verborgen voor de Spaanse veroveraars, en zo begint haar zoektocht. Maar niet zonder hindernis: een kwaadaardige organisatie was net op hetzelfde pad beland. Aan Jess en haar vrienden de taak om als eerste de schat te vinden.

Dat clubje schatzoekers bestaat uit begin twintigers met wat onderlinge romantische verwikkelingen. De boodschap van de makers is duidelijk: anders dan de National Treasure-films die leuk waren voor het hele gezin is deze televisieversie gemaakt voor een tienerpubliek. Waarom ook niet? De films waren de familievariant van The Da Vinci Code van Hollywoodproducent Jerry Bruckheimer, die het concept van verborgen aanwijzingen minder serieus aanpakten dan de boeken van Dan Brown.

De serie gaat een stapje verder en maakt er volledig jongerenvermaak van. Vermaak is zeker een verdiend label, want ondanks dat National Treasure: Edge of History een eenvoudige televisieserie is, een standaardproductie, is het geen vervelende zit. Twee acteurs uit de films, Harvey Keitel en Justin Bartha, laten ook even hun gezicht zien. Overigens wel met de nodige verwijzing, want wie herinnert zich nou dat zij in dat vergetelijke werk van negentien jaar geleden zaten?

Een bekend gezicht dat in elke aflevering te zien is, is dat van Catherine Zeta-Jones, als de slechterik met alle financiële middelen om het haar makkelijk te maken. Onlangs was ze nog te zien als Morticia Addams in Wednesday, waarvoor het werken met Tim Burton een begrijpelijke motivatie was. Wellicht heeft ze National Treasure: Edge of History gedaan om eens met Bruckheimer te hebben gewerkt? Gelukkig heeft ze haar natuurlijke koelheid om op te leunen, want ze stopt verder niet veel moeite in de rol.

De rest van de jonge cast is televisietalent, waarvan niemand er echt tussenuit springt. National Treasure: Edge of History ambieert ook niet een diepzinnig drama te zijn, gewoon een avonturenserie met elke aflevering een conflict dat op slinkse wijze wordt aangepakt en overwonnen, om vervolgens te worden afgepakt door de slechterik.

In de laatste aflevering wordt nog even verteld wat nou precies de gedachte is achter de kwaadaardige organisatie die Jess steeds aftroeft. Op zich is dat best een begrijpelijke gedachte en is het haast jammer dat het blijft bij slechts een oppervlakkige vermelding. Aan de andere kant zou het niet in de serie passen om dat filosofisch uit te diepen. Dus het plot wordt afgerond en niet geheel onverwachts reikt de serie een hand uit naar een volgend seizoen.

★★★☆☆

National Treasure: Edge of History is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Star Trek: Picard' seizoen 3 verschijnen de dochters van een bekend personage
Series / Nieuws

In 'Star Trek: Picard' seizoen 3 verschijnen de dochters van een bekend personage

De dochters van een geliefd personage zijn bemanningsleden van de USS Titan-A.

Showrunner Terry Matalas heeft het fandom verzekerd dat het slotseizoen van Star Trek: Picard meerdere series zal afronden. Wat ingenieur Geordi LaForge (LeVar Burton) betreft, wordt dit waargemaakt.

We maken kennis met de twee dochters van Geordi.

Officieel canon


In de laatste aflevering van TNG leert de kijker dat Geordi getrouwd is en twee dochters heeft, namelijk Sidney (Ashlei Sharpe Chestnut) en Alandra (Mica Burton). Mica Burton is niet alleen filmdochter, in het echt is zij de dochter van LeVar Burton, die Geordi speelt.

Behalve de voornamen bevestigt Picard nog meer. De dames zitten ook bij Starfleet en zijn bemanningsleden. Beiden hebben de rang van Ensign, wat overeenkomst met 'vaandrig'. Dit is de laagste officiersrang bij Starfleet.

Verschillende functies


Sidney en Alandra bekleden allebei functies die hun vader ook heeft gehad. Sidney is één van de piloten van de USS Titan, wat haar vader in seizoen 1 van TNG ook was. Alandra is ingenieur. Geordi's maakte destijds promotie. Vanaf seizoen 2 van TNG tot en met de films bleef dit zijn functie.

De beloofde afronding is hiermee positief begonnen, en fans kunnen uitkijken hoe de makers de overige verhaallijnen gaan afwikkelen.

Op 23 februari 2023 gaat Star Trek: Picard in première op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 van Netflix-serie 'You' heeft een aparte invalshoek
Series / Nieuws

Seizoen 4 van Netflix-serie 'You' heeft een aparte invalshoek

Hoewel 'You' ieder seizoen een nieuwe setting en cast heeft, is seizoen 4 toch anders.

Ieder seizoen van You is anders. Hoofdpersoon Joe (Penn Badgley) zoekt ware liefde maar ze valt altijd weer tegen. Aangezien hij een seriemoordenaar is, moet hij telkens weer een nieuw leven beginnen.

Desondanks is seizoen 4 om twee redenen anders.

De opbouw van het verhaal


Seizoen 4 wordt gesplitst uitgezonden om recht te doen aan de structuur van het verhaal. In de eerste helft wordt het verhaal opgebouwd. We leren zowel over Joe's nieuwe omgeving als zijn nieuwe kennissenkring.

De kijker weet dat er een seriemoordenaar rondwaart, maar de actie, climax en afwikkeling gebeurt pas in de tweede helft van het seizoen. Hierdoor wordt de spanning opgebouwd, en je kijkt uit naar wat er in het verschiet ligt.

Nepo kennissen


You draait vanaf het begin om Joe. De andere personages leren we nauwelijks kennen, en we zien ze uitsluitend door de ogen van Joe. De Londense kring lijkt niet anders te zijn. Deze bestaat sowieso uit nepo babies. Dit zijn jonge mensen uit rijke gezinnen die per definitie al ontzettend oppervlakkig zijn.

Lady Phoebe (Tilly Keeper) en Adam (Lukas Gage) vormen hierop een uitzondering. Inderdaad betreft het verwende figuren die geen besef hebben van de realiteit. Beiden zijn echter goedhartige types. Adam hoopt dat zijn succes zijn ouders trots maakt. Zijn vriendin Lady Phoebe is een spontane vrouw die hem steunt in zijn ambities.

Whodunit


Seizoen 4 is een whodunit, er waart namelijk naast Joe nog een seriemoordenaar rond. De Eat the Rich Killer richt zich op de rijksten in Londen. Joe's vrienden zijn dus doelwit, dit naast de verwikkelingen met Kate. Een rustig leven lijkt vooralsnog niet in het verschiet te liggen voor deze anti-held.

Je kunt You bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday'-acteur onhult welk personage terugkeert in het nieuwe seizoen
Series / Nieuws

'Wednesday'-acteur onhult welk personage terugkeert in het nieuwe seizoen

De terugkeer van dit personage in het nieuwste seizoen van 'Wednesday' is bevestigd

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is spannend wie we allemaal terug gaan zien in de succesvolle fantasy-serie. In een interview met Entertainment Tonight heeft Wednesday-acteur Hunter Doohan bevestigd dat zijn personage Tyler terugkeert.

Aan het einde van het seizoen zagen we dat Tyler in een busje richting Nevermore werd vervoerd. Ook begonnen zijn kettingen los te raken.

Geheim onthuld


Tyler's geheim is onthuld, hij is een Hyde. Dit betekent dat hij zichzelf kan transformeren in een angstaanjagend monster. "Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Dan gaat Tyler deze twee kanten van zijn karakter verkennen. Hij gaat proberen om de mens en het monster in evenwicht te brengen."

Geen scenario gezien


Doohan weet niet hoe zijn verhaallijn in elkaar steekt. Op de vraag of hij een scenario heeft gezien antwoordt hij ontkennend. "Ik heb helemaal niks gezien, dus ik kan ook niks vertellen". De acteur is verder vol lof over hoofdrolspeelster Jenna Ortega. "Ze krijgt tien keer meer aandacht dan wij allemaal bij elkaar, en daar gaat ze geweldig mee om".

Vast staat dat we Tyler en Wednesday terug gaan zien, samen met de overige kleurrijke personages in deze Netflix-hit.

Kijk Wednesday op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft de misdaadserie 'The Law According to Lidia Poët' zijn trailer
Series / Trailer

Netflix geeft de misdaadserie 'The Law According to Lidia Poët' zijn trailer

Deze nieuwe misdaadserie in het 19e eeuwse Italië is binnenkort op Netflix te zien.

Een kenmerk van Netflix is hun internationale oriëntatie. Men heeft al de nodige niet-Engelstalige films en series op het platform aangeboden. Deze keer betreft het een Italiaanse misdaadserie. The Law According to Lidia Poët is daarnaast geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.

De trailer kun je hieronder bekijken.

Biografisch tintje


De serie speelt zich af in Turijn gedurende de 19e eeuw. De echte Lidia Poët stapte toen naar de rechtbank. De reden? Ze mocht niet als advocaat aan de slag omdat zij een vrouw was. De serie is een fictieve versie van haar levensverhaal.

Geen cent te makken


Lidia (Matilda DeAngelis) is niet te beroerd om te werken voor haar geld. Helaas mag dit wettelijk niet, maar ze laat het er niet bij zitten. Lidia gaat in dienst bij het advocatenkantoor van haar broer Enrico. Van daar uit assisteert zij bij het oplossen van misdrijven en spant tussentijds een gerechtelijke procedure aan.

De serie heeft blijkens de trailer een vlotte stijl en doet qua productie een beetje denken aan The Empress en Miss Scarlet & The Duke.

Wie meer wil zien, The Law According to Lidia Poet gaat op 15 februari van start op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult Europese prijzen voor het delen van je account met je schoonouders
Series / Nieuws

Netflix onthult Europese prijzen voor het delen van je account met je schoonouders

De eerste prijzen voor het toevoegen van een extra account zijn bekend geworden.

Volgens Netflix' eigen onderzoek zijn er wereldwijd ongeveer 100 miljoen huishoudens die een account hebben zonder te betalen. Ook al telt dit mee in de streaminguren, het kost het bedrijf ook veel geld. Naar eigen zeggen kunnen ze hierdoor minder in films en series investeren.

De streaming-gigant maakte al eerder bekend dat hij paal en perk gaat stelen aan het delen van wachtwoorden. De eerste Europese tarieven zijn nu bekend, en wel in Spanje en Portugal.

Extra account


Netflix biedt Basic, Standaard en Premium abonnementen. In Spanje en Portugal kost een Basic abonnement hetzelfde, namelijk € 7,99 per maand.

In Spanje kost een Standaard en Premium abonnement € 12,99 en € 17,99 per maand. In Portugal liggen de prijzen iets lager, met € 11,99, respectievelijk € 15,99.

Ook is het zo dat de toegevoegde gebruiker een eigen account en wachtwoord krijgt.

Goedkoper dan eigen abonnement


De hoofdgebruiker betaalt wat bij, ook hier is er verschil tussen het Spaanse en Portugese tarief. In Spanje wordt € 5,99 in rekening gebracht, en in Portugal € 3,99.

Vergeleken met de Basic abonnementen kom je op een lager bedrag per maand uit. Dit geldt helemaal wanneer degene die jou toevoegt als extra gebruiker zelf één van de 'luxere' abonnementen heeft.

Het is op dit moment nog niet bekend waneer deze wijzigingen in Nederland doorgevoerd gaan worden. Deze eerste cijfers geven wel een indruk wat de Netflix-abonnees kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer van de nieuwe aflevering van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Trailer van de nieuwe aflevering van 'The Last of Us'

HBO Max heeft de trailer van de vijfde aflevering inmiddels online gezet.

De trailer van de 5e aflevering van de HBO-hitserie The Last of Us is beschikbaar. Het lijkt erop dat deze aflevering nogal grimmig wordt. Verder zien we twee nieuwe personages: Henry en Sam.

Aflevering vijf


Ondertussen is The Last of Us alweer bijna toe aan de vijfde aflevering op een totaal van negen. Naast de eerdergenoemde Henry (gespeeld door Lamar Johnson) en Sam (gespeeld door Keivonn Woodard), zullen we ook meer zien van de in aflevering 4 al geïntroduceerde Kathleen (gespeeld door Melanie Lynskey) en haar rechterhand Perry (gespeeld door Jeffrey Pierce), als leiders van een bende in Kansas City.Eerder


Die vijfde aflevering komt eerder dan normaal. Omdat zondag de Super Bowl alle aandacht naar zich toetrekt in de Verenigde Staten, wordt [i]The Last of Us/i] al deze zaterdag beschikbaar gesteld.

Plot


De serie speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving. Overlever Joel (gespeeld door Pedro Pascal) wordt ingehuurd om de 14-jarige Ellie (gespeeld door Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Zij lijkt immuun te zijn voor het virus en is dus mogelijk de laatste hoop om de mensheid ook in de toekomst te redden.

Kijk de serie op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duik in de tv- en filmwereld met de podcast 'Happy Sad Confused'
Series / Featured

Duik in de tv- en filmwereld met de podcast 'Happy Sad Confused'

Bereid je oren voor, mensen! 'Happy, Sad, Confused' begint nu

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In Happy, Sad, Confused praat presentator Josh Horowitz wekelijks met de grootste sterren en makers van film en televisie.

Uitgebreide interviews


Als je alles wil weten van hoe die ene acteur het filmen van die film of tv-serie heeft ervaren, hoe die stunt werd gedaan, of gewoon hoe het leven van een bepaalde acteur of actrice eruit ziet, is Happy, Sad, Confused een aanrader.Geobsedeerd door The Last of Us


Net als iedereen is presentator Josh Horowitz enorm fan van The Last of Us. Dat blijkt wel uit de recente aflevering die hij samen met actrice Bella Ramsey opnam.Zo vertelt Ramsey bijvoorbeeld dat ze ooit een eigen podcast gestart is, want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Maar ze is er niet mee door gegaan.

Brett Goldstein


Brett Goldstein's bekendheid is fenomenaal aan het stijgen. Hij is schrijver en acteur in Ted Lasso en schrijver van de nieuwe serie Shrinking bij Apple TV+. Goldstein is nu ook onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, als Hercules.

"Een raam is geopend en mensen die geen flauw idee hadden wie je bent willen van alles van je. En niemand weet wanneer dat raam weer dicht is," aldus Goldstein over zijn roem.

Goldstein maakt ook zijn eigen podcast, getiteld Films To Be Buried With, waarin hij aan de hand van favoriete films van zijn gasten naar een bijzondere twist toe werkt.Terugkerende gasten


Horowitz praat niet alleen over tv of film, maar ook over de levens van zijn gasten. Je krijgt het idee dat ze vrienden zijn of worden. Hierbij helpen ook de terugkerende gasten een handje.

Zo zijn Matt Smith (ex-Doctor Who en The Crown), Claire Foy (The Crown) vaak te horen. Claire Foy is begin dit jaar al voor de vierde keer te gast geweest, Matt Smith drie keer.En wil je bijvoorbeeld nog dieper ingaan op die éne geweldige aflevering van House of the Dragon met Paddy Considine? Ook daar is een bijna een uur aan gewijd.De diepte in


Wil je echt de diepte in? Dan zijn de afleveringen met regisseurs zoals Aaron Sorkin (The West Wing, The Newsroom) echt een must.En de aflevering met Damon Lindelof, bekend van The Leftovers, Star Trek: Into Darkness en Watchmen is ook erg interessant.Chadwick Boseman


Toen Chadwick Boseman in 2020 overleed was het een groot verlies voor de filmwereld, maar ook voor zijn naasten. Zijn stille strijd met kanker was alleen bij vrienden en familie bekend.

Ter nagedachtenis aan de acteur laat Horowitz een oud interview uit 2017 horen.

"Ik wilde gesprek dit delen omdat ik denk dat het inspirerend is om zijn woorden te horen," aldus Josh Horowitz.Alle afleveringen van Happy, Sad, Confused zijn te horen (en soms ook te zien) op Spotify. Elke week verschijnt een nieuwe aflevering. En misschien kun je er zelfs achter komen hoe het intro tot stand kwam - en wie de bekende actrice is die hem in spreekt!

Hint? Ze speelt in een film met John Boyega, die overigens ook in Happy, Sad Confused te horen is!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontvangst 'You' seizoen 4 van Netflix: opnieuw een hoogtepunt?
Series / Nieuws

Ontvangst 'You' seizoen 4 van Netflix: opnieuw een hoogtepunt?

Wordt seizoen 4 van 'You' weer net zo goed ontvangen als de vorige seizoenen?

Het eerste deel van het vierde seizoen van de Netflix-serie You is sinds donderdag te streamen op Netflix. En dat moet je zeker gaan doen, want net als de vorige seizoenen krijgt deze ook weer een goede score van zowel de critics als het publiek.

In het vierde seizoen van You is Joe Goldberg (gespeeld door Penn Badgley) gevulcht naar Londen, waar hij onder een nieuwe naam lesgeeft over literatuur op de universiteit. Dit bevalt hem en hij neemt zich voor om een beter leven te gaan leiden. Of dit lukt is maar de vraag…

Veel nieuwe elementen


Op Rotten Tomatoes krijgt het nieuwe seizoen een critics rating van 88%. Dat is minder dan het eerste seizoen (93%) en het derde seizoen (97%), maar meer dan het tweede seizoen (87%). De overwegende mening van de critics lijkt te zijn dat de serie blijft entertainen, juist omdat er steeds weer compleet nieuwe elementen worden toegevoegd.

Maddy Mussen van de London Evening Standard schreef de volgende review: "Als je de vorige seizoenen leuk vond, zul je dit geweldig vinden. En als je interesse afnam toen het een beetje repetitief werd, kan dit seizoen je misschien weer terug erin brengen".

Een kritiekpunt op het seizoen lijkt te zijn dat de serie niet meer hetzelfde voelt als de vorige seizoenen, dus dat er misschien juist te veel vernieuwing is geweest. Van het publiek krijgt de serie een prima beoordeling, maar zij lijken met score van 79% net iets minder enthousiast.

Het eerste deel van seizoen 4 van You is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur lijkt te zeggen dat 'You' na seizoen 5 definitief stopt
Series / Nieuws

Acteur lijkt te zeggen dat 'You' na seizoen 5 definitief stopt

De misdaden van Joe Goldberg in 'You' zitten er bijna op.

Het vierde seizoen van de populaire serie You is net uitgekomen op Netflix. Nu lijkt acteur Penn Badgley (die de rol van Joe Goldberg speelt) in een interview te suggereren dat de serie eerder gaat stoppen dan je misschien denkt.

Tijdens een interview in de podcast Happy Sad Confused promootte Badgley het vierde seizoen van You, waarvan het eerste deel sinds gisteren te streamen is. In dit interview gaf hij een tijdlijn voor wanneer de serie zou kunnen eindigen.

Focus op kwaliteit


Hoewel hij benadrukte dat hij niets zeker wist en eraan toevoegde dat de belangrijkste focus lag op het behouden van de kwaliteit van het verhaal, zei de acteur dat hij een contract voor zes jaar had getekend:

"Ik heb meteen een zesjarig contract getekend. Dus ze zouden er nog twee kunnen doen als ze dat willen. Ik denk dat als er nog een seizoen komt het er maar één zal zijn".

"Dat denk ik - dit is wat ik ervan begrijp, maar ik weet het niet, ik weet het echt niet. Wel weet ik dat alle betrokkenen, van boven naar beneden, niemand wil dat deze serie uitgeput wordt"
.

Het lijkt er dus op dat de serie na dit vierde seizoen of na het vijfde seizoen zal eindigen. Deel 1 van seizoen 4 van You is nu te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.