search
Nieuw op Pathé Thuis: de geweld(dad)ige film 'Violent Night'
Films / Nieuws

Nieuw op Pathé Thuis: de geweld(dad)ige film 'Violent Night'

Het is nooit te vroeg of te laat voor een goede kerstfilm, al helemaal niet zo'n eentje als deze.

Je kan dit jaar maar beter op de 'Nice list' staan van Santa Claus. In Violent Night zien we binnenkort bij Pathé Thuis namelijk een hele andere kant van Santa Claus.

You Better Watch Out


Deze leus wordt niet voor niets meegegeven aan deze film. Een team van huurlingen komt daar ook achter wanneer zij op kerstavond inbreken bij een rijke familie en zij iedereen gegijzeld houden.
Zij houden echter geen rekening met de kerstman, die een stuk strijdlustiger is dan dat ze in eerste instantie weten. Deze kerstman neemt het niet zo nauw met alle regels.

Regisseur en cast


Niemand minder dan David Harbour bekleedt de rol van de kerstman. Hij is o.a. bekend van Stranger Things en Black Widow. De cast wordt verder aangevuld door John Leguizamo (Fairfax en The Menu), Alexis Louder (Watchmen en Copshop) Alex Hassell (The Boys en His Dark Materials) en anderen.

De regie van Violent Night was in handen van Tommy Wirkola. Hij is onder meer bekend van Hansel en Dead Snow.

Wat vinden we van de film?


Op IMDB scoort de film een nette 6.7/10 en op Rotten Tomatoes pakt de film onder de recensenten 73% en onder het publiek 88%.Op Filmtotaal kreeg de film 3,5/5 sterren van Justus Stemfoort, je kan de hele recensie hier lezen. Hij zei het volgende over de film.
"Violent Night neemt het kerstgenre op heerlijk grove wijze op de hak maar benut tegelijkertijd wel alle creatieve vrijheid binnen het genre. De film komt in het verzadigde kerstfilmlandschap verrassend origineel uit de hoek en dat is een geschenk."

Nog een paar nachtjes wachten


Je kan de film vanaf 15 februari bekijken bij Pathé Thuis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen