search

Ons nieuws van zondag 12 februari 2023

De sufste verhaallijn in 'Game of Thrones' is ní­et die van Dany
Series / Nieuws

De sufste verhaallijn in 'Game of Thrones' is ní­et die van Dany

Deze lijn leek erg spectaculair maar ging uit als een nachtkaars.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
George R.R. Martin heeft aangekondigd dat hij het grootste deel van The Winds of Winter heeft afgerond. Voor de kritische kijkers van Game of Thrones is het in elk geval iets. De anti-climactische afronding van Daenerys' verhaal was een behoorlijke domper.

De dood en wederopstanding van Jon Snow is zo mogelijk nog erger. Jon sterft een gewelddadige dood, wat ingrijpend is. Hij wordt weer tot leven gewekt, maar het blijft allemaal erg flets.

Vermoord en tot leven gewekt


Jon (Kit Harington) is de leider van de Night's Watch. Door zijn band met de Wildlings jaagt Jon zijn broeders tegen zich in het harnas. Een aantal van hen besluit hem te doden. Ze vinden dat hij zijn broeders verraden heeft voor een stelletje plunderaars. Deze heftige scène kun je hieronder bekijken.



Melisandre is aanwezig in het Black kasteel. Als priesteres van de vuurgod R'hllor bezit ze bepaalde magische krachten. Deze zet ze in om Jon Snow weer tot leven te wekken, en dit lukt ook.

Geen toegevoegde waarde


Nadat Jon is teruggekeerd in het land der levenden, is hij dezelfde Jon die de kijker al kent. Na zo'n traumatische ervaring zou je verwachten dat dit een wissel op iemand trekt. De omgeving reageert ook niet echt geschokt. De groep die Jon vermoord heeft wordt terechtgesteld en dit is het definitieve einde van deze verhaallijn.

Jon's dood en wederopstanding voegen niets toe aan het verhaal. Hij heeft geen mystieke ervaring gehad, over Melisandre leren we ook niks nieuws. Tot slot wordt niet duidelijk hoe Jon's wederopstanding in het grotere geheel past.

Het is dus afwachten wat er gebeurt in het zesde boek. Hopelijk lukt het Martin om deze spoedig af te ronden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur Cody Longo is op 34-jarige leeftijd overleden
Series / Nieuws

Acteur Cody Longo is op 34-jarige leeftijd overleden

Veel te jong is de acteur en muzikant Cody Longo overleden.

De acteur en muzikant Cody Longo is op 8 februari jl. overleden. Longo was zowel op tv als in films te zien. Zo was daar de populaire Amerikaanse soap-serie Days of Our Lives en de paranormale serie Medium. Verder was hij te bewonderen in Bring It On: Fight to the Finish en Piranha 3D. Hij is 34 jaar geworden.

Longo woonde in Austin met zijn vrouw en kinderen. TMZ bericht dat hij afgelopen woensdag dood in bed werd aangetroffen. Zijn vrouw Stephanie Nicole Clark kon hem niet bereiken vanaf werk. Hierop belde zij de politie, die deze trieste ontdekking deed.

Doodsoorzaak


Er is op dit moment geen officiële doodsoorzaak bekend. ET Online meldt dat Longo worstelde met een alcoholverslaving. Een familielid wist te vertellen dat Longo zich hier vorig jaar voor had laten behandelen. Het vermoeden is dat een terugval een rol speelde in zijn onverwachte dood.

Veelzijdige carrière


Longo werd geboren op 4 maart 1987. Hij begon in diverse muziekvideo's, en maakte zijn filmdebuut in 2008 (Balls Don't Lie). Daarnaast speelde hij in series en had een passie voor muziek.

Zijn agent Alex Gittelson heeft een verklaring afgelegd: "Cody was al meer dan tien jaar een vriend van me, voor hij mijn cliënt werd. Hij had het acteren op een laag pitje gezet om zich op muziek te concentreren. Ook wilde hij meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Hij was een loyale vriend, en we zullen hem missen".

Cody Longo laat een vrouw en drie kinderen achter.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emotionele gebeurtenis in 'The Last of Us' raakt de fans
Series / Nieuws

Emotionele gebeurtenis in 'The Last of Us' raakt de fans

Fans blijven getraumatiseerd achter na de nieuwste aflevering van 'The Last of Us'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwste aflevering van The Last of Us laat fans emotioneel gebroken achter. De vriendschap tussen Ellie en een nieuw personage heeft een bijzondere impact.



Vriendschap


In de vijfde aflevering raakt Ellie (Bella Ramsey) bevriend met Sam (Keivonn Woodard, die samen met zijn broer Henry (Lamar Johnson) een schoorvoetend verbond met haar en Joel (Pedro Pascal) aan gaan.

Ellie en Sam raken al snel bevriend en deze relatie vertedert de fans. Het emotionele en traumatiserende einde is daarom nog erger.



Redder in nood


De korte, maar bijzondere vriendschap van Sam en Ellie resulteerde in trauma. En dat gaat impact hebben op Bella Ramsey's personage in de toekomst.

Het feit dat Ellies bloed de geïnfecteerde Sam niet kon redden zal nog lang bij haar blijven. Om over het einde van Sam -en daarna zijn broer Henry- nog maar te zwijgen.



Lovende woorden


Gelukkig zijn er niet alleen reacties van getraumatiseerde fans. Er zijn ook lovende woorden voor Bella Ramsey's acteerwerk.



The Last of Us is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ubercool filmpje 'The Simpsons', maar nu als echte personen op basis van AI
Series / Nieuws

Ubercool filmpje 'The Simpsons', maar nu als echte personen op basis van AI

Grappig filmpje op YouTube waarin 'The Simpsons' te zien zijn als zij in het jaren '80 sitcom zouden spelen.

AI, oftewel, Articial Intelligence, is tegenwoordig nogal 'hot en happening' en kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Deze keer heeft iemand de AI gevraagd de tekenfilmfiguren uit The Simpsons om te bouwen tot echte mensen en dan gesitueerd in een jaren '80 sitcom.

De familie


The Simpsons worden in de video weergegeven alsof zij echte mensen in de jaren '80 zouden zijn. Een kale vader, een moeder met blauw haar en hun drie kleine kinderen.

Ook de andere personages


In de video zie je niet alleen de familie Simpsons zelf maar ook zie je bijvoorbeeld Ned Flanders, Principal Skinner, Barney en Mr. Burns. Ook de hond van de familie, de altijd vriendelijke 'Santa's Little Helper', komt voor in het filmpje.

Springfield


Naast de personages en het huis van The Simpsons, worden ook de school, de kerncentrale en een aantal overige bekende plekken uit Springfield in beeld gebracht.

Sommige mensen lijken echt op de karakter, soms valt de gelijkenis wat tegen. Het filmpje is echter zeker het bekijken waard. Waarom bij het filmpje de achtergrondmuziek van de serie Full House wordt afgespeeld, is ons overigens niet helemaal duidelijk.



Bekijk op instagram


Kijk de serie op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer voor 'Swarm' over een doorgedraaide fan
Series / Trailer

Teaser trailer voor 'Swarm' over een doorgedraaide fan

De teaser voor deze nieuwe serie over doorgedraaide fans is nu te bekijken.

Donald Glover (Atlanta) sloot twee jaar terug een overeenkomst met Prime Video. Zijn eerste serie heeft hij nu, in samenwerking met showrunner Janine Nabers (Watchmen), afgerond. Het verhaal gaat over de donkere kant van fandom..

De hoofdpersoon Dre (Dominique Fishback) is fan van een vrouwelijke popster. In de zeven afleveringen die het seizoen telt, wordt verkend hoe ver Dre bereid is te gaan in haar adoratie. De trailer kun je hieronder bekijken.

Een 'stan'


Toen rapper Eminem zijn hit Stan uitbracht, kreeg deze voornaam een nieuwe betekenis. Een 'stan' is een geobsedeerde fan. En wanneer iemand 'stant' voor een bepaalde artiest, dan betekent dit dat ze helemaal weg van hen zijn.

De nieuwe thriller-serie Swarm vertelt het verhaal van zo'n 'stan'. De trailer wekt de indruk dat het hier om een psychologische thriller gaat. We kunnen dus een blik in de duistere krochten van Dre's geest verwachten.

Verwijzing naar de werkelijkheid


'Swarm' betekent 'zwerm' en is een verwijzing naar de fans van Beyoncé. Deze staan bekend als de 'beyhive', een woordspeling die verwijst naar een zwerm bijen. Het vereren van de spreekwoordelijke koningin is het enige doel.

De trailer prikkelt de interesse en binnenkort zien we hoe obsessie een vlucht neemt.

Swarm gaat op 17 maart aanstaande in première op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Pathé Thuis: de geweld(dad)ige film 'Violent Night'
Films / Nieuws

Nieuw op Pathé Thuis: de geweld(dad)ige film 'Violent Night'

Het is nooit te vroeg of te laat voor een goede kerstfilm, al helemaal niet zo'n eentje als deze.

Je kan dit jaar maar beter op de 'Nice list' staan van Santa Claus. In Violent Night zien we binnenkort bij Pathé Thuis namelijk een hele andere kant van Santa Claus.

You Better Watch Out


Deze leus wordt niet voor niets meegegeven aan deze film. Een team van huurlingen komt daar ook achter wanneer zij op kerstavond inbreken bij een rijke familie en zij iedereen gegijzeld houden.
Zij houden echter geen rekening met de kerstman, die een stuk strijdlustiger is dan dat ze in eerste instantie weten. Deze kerstman neemt het niet zo nauw met alle regels.

Regisseur en cast


Niemand minder dan David Harbour bekleedt de rol van de kerstman. Hij is o.a. bekend van Stranger Things en Black Widow. De cast wordt verder aangevuld door John Leguizamo (Fairfax en The Menu), Alexis Louder (Watchmen en Copshop) Alex Hassell (The Boys en His Dark Materials) en anderen.

De regie van Violent Night was in handen van Tommy Wirkola. Hij is onder meer bekend van Hansel en Dead Snow.

Wat vinden we van de film?


Op IMDB scoort de film een nette 6.7/10 en op Rotten Tomatoes pakt de film onder de recensenten 73% en onder het publiek 88%.



Op Filmtotaal kreeg de film 3,5/5 sterren van Justus Stemfoort, je kan de hele recensie hier lezen. Hij zei het volgende over de film.
"Violent Night neemt het kerstgenre op heerlijk grove wijze op de hak maar benut tegelijkertijd wel alle creatieve vrijheid binnen het genre. De film komt in het verzadigde kerstfilmlandschap verrassend origineel uit de hoek en dat is een geschenk."

Nog een paar nachtjes wachten


Je kan de film vanaf 15 februari bekijken bij Pathé Thuis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit bizarre monster jaagt 'The Last of Us' fans de stuipen op het lijf
Series / Nieuws

Dit bizarre monster jaagt 'The Last of Us' fans de stuipen op het lijf

'The Last of Us' introduceerde de Bloaters - en de fans zijn doodsbang

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De vijfde aflevering van The Last of Us was al traumatiserend, maar liet de kijker ook achter met een angstaanjagende nieuwe dreiging: Bloaters.



Bloaters


Alsof Ellie en Joel nog niet genoeg getraumatiseerd zijn na de gebeurtenissen met Sam en Henry, moest de aflevering eindigen met een nieuw soort geinfecteerde: de Bloater.

De Bloater zou een van de eindstadia van infectie zijn. In tegenstelling tot de Clickers zijn Bloaters bijna geheel bedenkt door de Cordyceps schimmel die uit het hoofd van een geïnfecteerde groeit.



Onder de indruk


Dat fans onder de indruk waren is dus duidelijk. Niet alleen de Bloater werd geprezen, ook de manier waarop hij tevoorschijn kwam uit het hol vol geïnfecteerden.



Meer The Last of Us zien? De eerste vijf afleveringen staan nu op HBO.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Pokemon'-serie kondigt zijn start aan
Series / Nieuws

Nieuwe 'Pokemon'-serie kondigt zijn start aan

Eindelijk krijgen 'Pokemon' fans een precieze datum om naar uit te kijken.

De Pokemon franchise weet al jaren vele fans met zich mee te slepen. Zo wordt er vol enthousiasme uitgekeken naar een nieuwe serie binnen de franchise, laat hier nu net de releasedatum van bekend te zijn…

Er zijn nog maar een aantal afleveringen over voordat Ash Ketchum en Pikachu definitief afscheid nemen als de hoofdpersonages van de anime. Gelukkig zorgen de laatste afleveringen van Pokemon: Aim To Be A Pokemon Master voor een mooi einde.

Nieuwe trainers


Met twee nieuwe trainers, Liko en Roy, die de leiding van de serie overnemen, heeft de anime-adaptatie de fans een precieze datum gegeven waarop het volgende seizoen zal beginnen. Dit zal op 14 april zijn.



Na de grote overwinning van Ash Ketchum in het Masters 8 Tournament geloofden velen dat hij de hoofdtrainer van de serie zou blijven, maar met zijn vertrek als hoofdpersonage zal het interessant zijn om te zien wat zijn invloed is, als die er al is, op de komende avonturen van Liko en Roy.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan deze personages dood in de nieuwe aflevering van 'The Last of Us'?
Series / Nieuws

Gaan deze personages dood in de nieuwe aflevering van 'The Last of Us'?

Zullen deze personages die doodgaan in de 'The Last of Us'-game de vijfde aflevering overleven?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe aflevering van The Last of Us staat inmiddels online, waarin een aantal personages sterven. Maar komt dit ook overeen met de personages die in de videogame doodgaan? Let op: er volgen spoilers voor de game en de serie.

Een paar Hunters


Aflevering vier van The Last of Us was eigenlijk de eerste van het seizoen waarin er geen geïnfecteerden waren. Er was echter een hint naar hen en hun verstopplek, onder het gebouw. Gebaseerd op wat we in deze scène horen, zullen de geïnfecteerden waarschijnlijk hun weg naar de oppervlakte vinden.

Kathleen


Gezien het roadtrip-karakter van The Last of Us en hoe de verhaallijn van Kansas City zich afspeelt zoals het Pittsburgh-gedeelte van de game, lijkt het waarschijnlijk dat deze aflevering de laatste op deze locatie zal zijn. En aangezien Kathleen een nieuw personage is, gokken we dat ze niet veel tijd meer heeft in de serie.

Door de Cordyceps-schimmel die onder de stad zit en het feit dat Kathleen en haar militie FEDRA pas onlangs lijken te hebben omvergeworpen, zijn de zaken niet bepaald stabiel in Kansas City. Op IMDB staat Melanie Lynskey ook bij slechts twee afleveringen genoemd.

Sam & Henry


Als de The Last of Us-serie erin slaagt vast te houden aan wat er met deze twee in de videogame gebeurt, staat er een tragisch einde voor hen in het verschiet. De serie heeft echter al vaker afgeweken van de game, dus ze zouden het kunnen overleven. Gezien de sombere toon van de serie lijkt het alleen niet erg waarschijnlijk.

Om te zien welke personages er daadwerkelijk doodgaan in de vijfde aflevering, stream je The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde aflevering 'The Last of Us' staat al online met langere speelduur
Series / Nieuws

Vijfde aflevering 'The Last of Us' staat al online met langere speelduur

De vijfde aflevering van 'The Last of Us' is deze week eerder te zien dan normaal en heeft ook nog een langere speelduur.

Hoewel de afleveringen van The Last of Us normaal pas op maandag te streamen zijn in Nederland, is de vijfde aflevering deze week al eerder te bekijken. De aflevering staat namelijk al sinds gisteren online en heeft ook nog een langere speelduur.

De aflevering is deze week naar voren gehaald omdat hij in Amerika anders tegelijk online was gekomen met de uitzending van de Super Bowl. Dat zou waarschijnlijk voor minder kijkcijfers zorgen in de eerste 24 uur, dus heeft HBO gezorgd dat de aflevering al voor de Super Bowl bekeken kan worden.

Groeiende kijkcijfers


The Last of Us heeft sinds de première van de serie met iedere nieuwe aflevering een kijkersgroei gezien. De meest recente vierde aflevering "Please Hold My Hand" scoorde opnieuw het hoogste aantal kijkers tot nu toe voor de serie, met 7,5 miljoen kijkers op HBO Max en lineaire uitzendingen op HBO.

Daarnaast is de vijfde aflevering ook nog langer dan aflevering 4 van vorige week, die met zijn 51 minuten de kortste aflevering van de serie tot nu toe is. Aflevering 5 duurt tien minuten langer, dus 61 minuten. Ook aflevering 6 heeft een speelduur van 61 minuten.

The Last of Us is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'The Undeclared War'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'The Undeclared War'

Deze vrij ingewikkelde serie over cyberoorlog brengt eigenlijk niets nieuws.

Regie: Peter Kosminsky | Cast: Hannah Khalique-Brown (Saara Parvin), Simon Pegg (Danny Patrick), Maisie Richardson-Sellers (Kathy Freeman), Edward Holcroft (James Cox), Adrian Lester (Andrew Makinde), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-56 minuten | Jaar: 2022

The Undeclared War draait om een cyberoorlog als prelude voor een daadwerkelijke oorlog. Aangezien sinds een jaar oorlog in Europa geen ondenkbare situatie meer is snijdt deze serie een actueel en serieus onderwerp aan, maar helaas zijn de inhoud en voorgestelde toekomstscenario's niet opmerkelijk genoeg om de kijker aan het denken te zetten. Dat nepnieuws en deepfakes kunnen zorgen voor chaos en problemen wisten we eigenlijk al wel.

De hackerwereld die in de serie wordt neergezet is door al het jargon voor leken soms moeilijk te volgen. De makers doen hun uiterste best dit te vergemakkelijken door hun verbeelding te gebruiken in plaats van slechts een beeldscherm met cijfertjes te laten zien, maar dit helpt slechts gedeeltelijk. Het draagt vooral bij aan de originaliteit van de serie.

De sympathieke en intrigerende hoofdpersoon Saara is een binnenvetter, uitstekend gespeeld door de jonge Hannah Khalique-Brown, een actrice die veel kan overbrengen door slechts haar ogen te gebruiken. Met haar stille spel biedt zij een goede aanvulling op de spannende toon van de serie. Het gevoelige achtergrondverhaal wordt mooi gecombineerd met de hectiek van de cyberaanval.

De spanning is direct voelbaar, door onder meer een goede soundtrack en one-shot-camerawerk. Maar na de eerste afleveringen zwakt de spanning wat af, vooral omdat het verhaal steeds ingewikkelder wordt. Om het nog erger te maken zijn de laatste twee afleveringen op SkyShowime met elkaar verwisseld, wat voor oningewijde kijkers voor een compleet chaotische kijkervaring zal zorgen.

The Undeclared War stelt dat nepnieuws een maatschappij zodanig verzwakt dat een land gevoelig wordt voor oorlog. Dat kan kloppen, maar het is geen verrassend of shockerend idee. De details in de serie hieromtrent zijn niet origineel genoeg om de kijker echt aan het denken te zetten. Toegegeven, het is een intrigerend idee dan een overvloed aan nepnieuws een heel land kan gaslighten zoals een overvloed aan leugens een individu volledig in de war kan brengen. Maar uiteindelijk wel vrij algemeen, waardoor het niet echt tot de verbeelding spreekt.

Gezien de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, enkele jaren in de toekomst, en de verwijzingen naar de huidige situaties rond corona en de oorlog in Oekraïne, is het vrij duidelijk dat de makers iets te zeggen hebben over het escaleren van deze problematiek. Heel jammer dus dat dit niet erg sterk overkomt. Vooralsnog biedt de serie vooral handige tips voor Vladimir Poetin, al is het moeilijk voor te stellen dat die ook een gewoon mens is en naar streamingdiensten kijkt. Dat is pas een mindblowing concept.

★★☆☆☆

The Undeclared War is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer'-ster vindt dit seizoen het allerergst
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer'-ster vindt dit seizoen het allerergst

"Ik snap dat je depressief bent, of van streek, maar zelfs nadat Buffy haar geliefde moest doden werd het niet zo duister"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als je Sarah Michelle Gellar vraagt waar ze absoluut niet graag aan terug denkt als het gaat om Buffy the Vampire Slayer dan is het wel het zesde seizoen.

Herrezen


Buffy zich in seizoen vijf opofferde om haar zus te redden leek het afgelopen met de serie.

Seizoen 6 was voor zowel de kijker als voor de ster van de show, Sarah Michelle Gellar, moeilijk te verwerken.

Buffy is terug, maar is het wel Buffy?



Geen fan


Sarah Michelle Gellar is geen fan van het zesde seizoen en kijkt dat seizoen dan ook niet graag terug.

"Ik kijk het wel eens terug om te zien of ik het me nog allemaal kan herinneren -en dan kom je bij die ene scène met Spike en Buffy. Dan wordt de show te ongeloofwaardig, daar gaat het niet over," vertelt de actrice.

"Ik vond het niet leuk om seizoen 6 te filmen, laat staan terug te kijken. Het was niet wie Buffy was. Ik snap het door een donkere fase gaan, depressief zijn, maar ze moest (in seizoen twee) haar geliefde doden en nog werd het niet zó duister als het zesde seizoen. Ik vond het maar niks."



Twee kampen


Het zesde seizoen verdeelde fans. Sommigen vonden het te donker, te depressief, terwijl anderen het een logisch gevolg vonden.

Buffy verloor haar moeder in seizoen 5, offerde zich op en werd daarna letterlijk uit de hemel gerukt. Dan heb je het volste recht om depressief te zijn.

De balans tussen donkere en lichte scènes keerde in het zevende en laatste seizoen weer terug.

Alle seizoenen van Buffy the Vampire Slayer kun je nu bingen op Disney+





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave foto 'The Mandalorian' toont meer van Mandalore
Series / Nieuws

Gave foto 'The Mandalorian' toont meer van Mandalore

Een nieuwe foto van 'The Mandalorian' seizoen 3 geeft ons alvast een blik op de nieuwe afleveringen.

Het derde seizoen van Star Wars: The Mandalorian komt steeds dichterbij, dus krijgen we steeds meer informatie over wat we gaan zien in de nieuwe afleveringen. In een nieuwe afbeelding zien we wat meer van Mandalore.

De nieuwe afbeelding van het seizoen is in Empire Magazine is geplaatst. Op de foto zien we hoe Din Djarin en Grogu worden vergezeld door Bo-Katan Kryze. De afbeelding zie je onderaan dit artikel.

Groots en gedurfd


Acteurs Pedro Pascal en Katie Sackhoff vertelden in een interview over het nieuwe seizoen en het feit dat ze verbaasd waren over de riskante keuzes die er gemaakt worden:

"Ik was Jon en Dave aan het sms'en, 'Meen je dat?' Dit is een episch seizoen "“ het is zo groots en zo gedurfd en zo anders", zei Sackoff.

Op de vraag wat zijn favoriete nieuwe elementen aan het seizoen waren, antwoordde Pascal het volgende:

"Wat ik het leukste vind aan seizoen 3, is hoeveel de wereld zich opent in termen van Mandalore en Mandalorians. Dat betekent zoveel verschillende facetten van cultuur, politiek, regels en ontdekkingen. Heerlijke deuren vliegen wagenwijd open".

Seizoen 3 van The Mandalorian is vanaf 1 maart te zien op Disney+. Hieronder zie je de nieuwe foto.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-fans zijn nog steeds doodsbang voor deze schurk
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-fans zijn nog steeds doodsbang voor deze schurk

"Je voelt ze zweten, zij denken letterlijk dat ik Tuco Salamanca ben"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Veertien jaar na zijn dood jaagt Breaking Bad-schurk Tuco Salamanca fans van de show nog steeds de stuipen op het lijf.

Interactie met de fans


Dit vertelt acteur Raymond Cruz, die Salamanca speelde in zowel Breaking Bad als Better Call Saul.

"Nog steeds is de interactie met de fans bijzonder. Ze kennen alle dialogen, kennen het plot, ze houden van het personage. Toch, als fans naar me toe komen om handen te schudden hebben ze altijd klamme handen," vertelt Cruz.

"Je voelt ze zweten, ze zijn nerveus, want zij denken letterlijk dat ik Tuco Salamanca ben."


Tuco Salamanca


Hoewel de schurk uit Breaking Bad vroeg in de serie aan zijn eind kwam, bleef zijn populariteit groot door zijn verschijning in de spin-off Better Call Saul.

Salamanca was één van de eerste samenwerkers in de meth-business van Walter White en Jesse Pinkman. Zijn explosieve humeur zorgde er echter voor dat Walt en Jesse al snel manieren zochten om onder dat contract uit te komen.

Zal Salamanca nog terugkomen?


Zowel Breaking Bad fans als Raymond Cruz hopen dat Tuco Salamanca op de één of andere manier nog eens kan terugkeren.



"Het zou gaaf zijn als de Salamancas nog een keer samen zouden komen. Er zijn zoveel verhaallijnen uit te halen, zo veel geweldige personages. En daar houden fans van."

De Salamanca's zullen altijd een plek in de harten van de fans hebben," vindt Cruz.



Better Call Saul en Breaking Bad kun je allebei op Netflix bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het intrigerende 'Alaska Daily'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het intrigerende 'Alaska Daily'

Deze week kan je genieten van veel drama en misdaden op DIsney+

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Alaska Daily (seizoen 1 - aflevering 3)



Verschijnt op: 15 februari
Genre: Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Een journaliste wil helemaal opnieuw beginnen en gaat in Alaska aan de slag voor de plaatselijke krant in Anchorage.





Big Sky (seizoen 3 - aflevering 9)



Verschijnt op: 15 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een privédetective en een voormalig politieagent proberen misdaadzaken op te lossen in de Amerikaanse staat Montana.





Star Wars: The Bad Batch (seizoen 2 - aflevering 9)



Verschijnt op: 15 februari
Genre: Animatie / Actie / Avontuur
Kijk op Disney+

Synopsis: Een groep van experimentele elite-klonen proberen hun weg te vinden in het almaar veranderende universum na de gebeurtenissen van de Clone Wars.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

15 februari: Horario Estelar (seizoen 1 - aflevering1) - Horror - Een bekende TV journalist moet verslag doen van een meeslepende zaak waarvan niemand weet dat hij er deel van uit maakt. Naarmate de zaak vordert gebruikt hij slimme tactieken om politie en de publieke opinie te misleiden.

15 februari: Mila no Multiverso (seizoen 1) - Avontuur / Komedie / Drama - Voor haar 16e verjaardag krijgt Mila een heel speciaal cadeau. Mila kan ineens door de tijd reizen tussen verschillende parallelle universa om op zoek te gaan naar haar moeder, Elis. Als ze haar eenmaal gevonden heeft blijkt dit pas het begin van haar avontuur.

17 februari: The Heir: The Freestyle Dynasty (seizoen 1 aflevering 17-20) - Reality-TV - Vijf wereldkampioenen in het freestyle rappen worden voor de eerste keer mentors en proberen nieuw talent aan te trekken naar de freestyle scene om zo geschikte opvolgers te vinden.

18 februari: Tokyo Revengers (seizoen 2 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Drama - Hanagaki Takemichi realiseert zich aan het einde van zijn leven dat hij een onbevredigend leven heeft gehad. Plots wordt hij 12 jaar jaar terug in de tijd wakker en probeert alle noodlottige gebeurtenissen die staan te wachten te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt de reboot van deze geliefde scifi-serie er nog wel?
Series / Nieuws

Komt de reboot van deze geliefde scifi-serie er nog wel?

J. Michael Straczynski, tv-maker en schrijver van comics, is bezig met een reboot van zijn hitserie.

De scifi-serie Babylon 5 had een trouw publiek in de jaren 90. De serie was vernoemd naar het ruimtestation in een neutrale zone. Het hoofdpersonage John Sheridan werd hier naartoe uitgezonden.

De serie duurde vijf seizoenen en had in totaal van 110 afleveringen. Tevens waren er een aantal tv-films, spin-offs en comics. Straczynski wil nu een complete reboot.

Ter goedkeuring


De tv-zender The CW is onlangs verkocht, wat natuurlijk de nodige gevolgen heeft. Het scenario dat Straczynski heeft aangeboden is ter goedkeuring voorgelegd. Op zijn Patreon legt Straczynski uit dat er tot op heden gewoon nog weinig bekend is.

Financiële reden?


"Netwerken hebben een enorme stapel voorstellen voor pilots. Slechts een laag percentage wordt goedgekeurd. Tot op heden heb ik nog niks gehoord. Dit betekent echter niet dat 'Babylon 5' niet doorgaat. Geloof me, als zenders een beslissing nemen dan houden ze dat echt niet voor zich," aldus Straczynski.

De maker benadrukt dat er letterlijk niks te vertellen valt. "Als ze het hadden afgewezen, dan had ik dat telefoontje echt wel gehad. Dan zeggen ze gewoon 'sorry Joe, maar qua budget/programmering werkte het nu eenmaal niet'," besluit Straczynski.

Geen nieuws mag in dit geval geen goed nieuws zijn, maar de plannen zijn daarmee zeker niet van de baan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywoodster Harrison Ford superblij met tweede seizoen van zijn hitserie
Series / Nieuws

Hollywoodster Harrison Ford superblij met tweede seizoen van zijn hitserie

Hij heeft het behoorlijk druk maar kan niet wachten om aan de slag te gaan.

De hitserie Yellowstone heeft behoorlijk veel indruk gemaakt bij kijkers en recensenten. Zodanig dat inmiddels meerdere spin-offs in de wereld zijn gebracht. Eén daarvan is 1923 en de ster van die serie staat te popelen om aan seizoen 2 te beginnen.

De spin-off en prequel 1923 is momenteel te streamen en rond over een paar weken het eerste seizoen af. Eerder werd al bekend dat Paramount een tweede seizoen heeft besteld. Ongetwijfeld zullen er veel fans zijn die niet kunnen wachten om meer te zien van de familie Dutton. Ook acteur Harrison Ford verheugd zich nu al op het volgende hoofdstuk.

Genoeg op zijn reet gezeten


Ford vertelt in een interview over zijn drukke schema op het moment. Naast 1923 speelt hij ook als Dr. Paul Rhodes in de serie Shrinking van Apple TV en in het aankomende Indiana Jones and the Dial of Destiny. Hij heeft ooit gezegd dat hij ongeveer 1 film per jaar maakt en dat vindt hij wel genoeg.

Hij vertelt hierover: "Na twee jaar op mijn reet te hebben gezeten tijdens COVID en een aantal jaar gewacht te hebben op dat Indiana Jones zou beginnen heb ik aanzienlijk minder werk gehad dan ik zou willen. Ik realiseerde me niet hoeveel werk 1923 zou zijn maar ik vind dat het absoluut waard. Ik kan niet wachten om weer aan een nieuw seizoen te beginnen."

Kijk alle afleveringen van 1923 op SkyShowtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix redt opnieuw een gecancelde serie
Series / Nieuws

Netflix redt opnieuw een gecancelde serie

Netflix geeft de miniserie 'Ripley' een platform nadat Showtime geen plek meer had.

Veranderingen binnen streaming-land gaan voorlopig nog wel even door. Reeds eerder werd bericht over de fusie tussen Showtime en Paramount+. Van de gecancelde series werd Three Women aangekocht door Starz. Nu heeft Netflix Ripley overgenomen.

De miniserie telt acht afleveringen en is gebaseerd op het boek The Talented Mr. Ripley door Patricia Highsmith. Er volgden hierop nog vier boeken over de titulaire hoofdpersoon. Tom Ripley is een sociopaat en een oplichter die vindt dat hij een rijkeluisbestaan verdient.

Andere toekomst


De tv-zender Showtime slaat een andere weg in door de fusie. Men is van plan om tv-universums te ontwikkelen. Zo zijn daar de plannen voor spinoffs van Dexter en Billions. Hierdoor paste Ripley niet langer in het aanbod. Showtime bood de serie te koop aan, en Netflix stond te trappelen. De thriller-boeken over de aimabele schurk genieten namelijk de nodige populariteit.

Eerder verfilmd


Van The Talented Mr. Ripley werd in 1999 een film gemaakt met Matt Damon als Ripley. Hieronder kun je de trailer bekijken. In de serie zal Andrew Scott (Sherlock) de rol van Tom Ripley voor zijn rekening nemen.

Het verhaal speelt zich af in New York in de jaren 60. Tom wordt ingehuurd door scheepsmagnaat Herbert Greenleaf om zijn zoon Dickie (Johnny Flynn) terug te halen uit Italië. Tom's reis luidt het begin in van intrige, leugens en moord.

Ripley wordt eind 2023 op Netflix verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-spinoff over Daryl boekt vooruitgang
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-spinoff over Daryl boekt vooruitgang

Ondanks het vertrek van één van de sterren versterken anderen het team.

Een van de grootste series van het afgelopen decennium moet toch wel The Walking Dead zijn. Inmiddels is de serie zelf al gestopt maar het Walking Dead universum begint nog maar net. De spin-off over het personage Daryl Dixon is volop in de maak.

Vele kijkers kennen hem als de kruisboog dragende held in The Walking Dead. Hij was er van het begin al bij en werd snel geliefd bij de fans. Reden genoeg voor de producenten om van het personage een spin-off te maken waarbij acteur Norman Reedus opnieuw in de huid zal kruipen. Echter heeft één van de sterren laten weten niet meer mee te zullen doen.

Exit Carol Peletier


Het was eerst de bedoeling dat nóg een personage uit The Walking Dead mee zou spelen in de spin-off. Melissa McBride zou naast Reedus gaan spelen en wederom de rol van Carol Peletier op zich nemen. Echter besloot zij al snel toch geen deel uit te gaan maken. Inmiddels is de cast flink versterkt met maar liefst vijf nieuwe castleden.

Zo is bekend geworden dat acteurs Romain Levi, Louis Puech Scigliuzzi, Laika Blanc Francard, Eriq Ebanouey, en Anne Charrier de cast komen versterken. De serie wordt momenteel gefilmd in Parijs maar de producenten laten nog weinig los over de details van de komende Daryl Dixon spin-off. Het zal in ieder geval eind 2023 in première gaan.

Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van The Walking Dead op Netflix.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: complexe liefdesverhouding in 'A Sunday Affair'
Films / Nieuws

Nieuw op Netflix: complexe liefdesverhouding in 'A Sunday Affair'

Netflix brengt ons dit jaar een Valentijnspecial in de vorm van 'A Sunday Affair'.

Netflix heeft besloten om de Engelse versie van de romantische Nollywood film voor iedereen beschikbaar te stellen. Je kan deze streamen bij de dienst vanaf 14 februari.

Het verhaal


In deze roman zien we de klassieke liefdesdriehoek. De twee dames zijn echter geen minnaars maar wel elkaars beste vriendinnen en ze hebben geen idee dat ze in die driehoek zitten.
Ze zijn beide aan het daten met dezelfde man, hij voelt zich tot beide evenveel aangetrokken en is in conflict met zichzelf wat hij nu moet.
De rest van het verhaal laat zich misschien al een beetje raden.

Hoofdrollen


De film focust zich voornamelijk op de drie hoofdrollen. Deze worden vervuld door Nse Ikpe-Etim, zij is onder meer bekend van Shanty Town en Fifty. Daarnaast zien we Oris Erhuero, bekend van The Sandman en We Were Once. Dakore Akande kan je herkennen van haar rollen in bijvoorbeeld Fifty en Castle & Castle.

Regie


Walter Taylaur heeft de film geregisseerd. Zijn eerste klus als regisseur was voor Big Brother Nigeria in 2016. Hij is meer bekend van zijn werk aan Jolly Roger en The Wages.

Bekijk hier de trailer van A Sunday Affair. Als je gek bent op (complexe) liefdesverhalen, dan kan je deze film niet missen. Vanaf 14 februari kan je de film gaan streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.