search
Bekijk de klassieke scifi-film 'Starship Troopers' op Disney+
Films / Video/clip/featurette

Bekijk de klassieke scifi-film 'Starship Troopers' op Disney+

'Starship Troopers' is een scifi-actiethriller met een tintje uit eigen land.

Starship Troopers behoort nu wel tot de klassieke scifi-films. De film dateert alweer uit 1997 en heeft onze eigen Paul Verhoeven als regisseur.

Starship Troopers


In de toekomst is de aarde onderdeel geworden van een galactische totalitaire overheid, ook wel de United Citizen Federation. Ruimtereizen is een normale gang van zaken geworden.

De mensheid bevindt zich in een oorlog met een ras van enorme insectachtige wezens afkomstig van de planeet Klendathu. Deze Arachnids of Bugs, zoals zij genoemd worden, bekogelen de mensheid met meteorieten.

Feitjes


Starship Troopers is gebaseerd op het boek van Robert Heinlein en dat dateert uit 1959. Het boek was alles behalve een succes, de film deed het een stuk beter.

De film boekte toen de tijd geen succes in de bioscoop. Vooral de Amerikaanse bioscoopgangers wisten er geen raad mee. Het bevatte namelijk aardig wat satirisch commentaar op hun militarisme. Nu wordt de film anders bekeken en zijn mensen een stuk enthousiaster.

Dit jaar komt er een co-opgame welke weer gebaseerd is op de film van Paul Verhoeven ook wel Starship Troopers: Extermination genoemd.

Ruim 25 jaar na de release van de film is deze nu een stuk succesvoller dan dat hij toen de tijd was. Ook wordt de film tegenwoordig omschreven als een stuk meer relevant.

Goede cijfers


Op de site Rotten Tomatoes krijgt de film van de recensenten een aardige 69% en onder het publiek een net zo'n aardige 70%. Op IMDB scoort de film een 7.3/10, ook een mooi cijfer.

Cast


Verhoeven heeft deze film dus geregisseerd. Hij is ook wel bekend van Robocop, Zwartboek en Basic Instinct.
De sterke cast bestaat uit Casper Van Dien (Hunt Club), Denise Richards (Love Accidentally), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Jake Busey (Pig Killer) en vele anderen.

Trailer


Bekijk hier de trailer van Starship Troopers welke je kan streamen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen