search

Ons nieuws van dinsdag 14 februari 2023

Eerste trailer voor nieuwe 'Bridgerton'-serie van Netflix te bekijken
Series / Trailer

Eerste trailer voor nieuwe 'Bridgerton'-serie van Netflix te bekijken

De trailer van de 'Bridgerton'-spinoff over koningin Charlotte is online te bekijken.

Netflix en Shondaland, van topproducent Shonda Rhimes, hebben met Bridgerton een hit te pakken. Menigeen smult van de wedervaardigheden van adellijk Londen gedurende de 19e eeuw.

We krijgen nu een miniserie over koningin Charlotte (Golda Rosheuvel). In de zes afleveringen zien we hoe de relatie tussen de jonge Charlotte en haar toekomstige echtgenoot zich ontwikkelt. Dit is de latere koning George III (James Fleet).

Koninklijk echtpaar


In de oorspronkelijke Bridgerton zien we de geestelijke aftakeling van de koning vanaf een afstand. Koningin Charlotte stelt zich hautain op maar dit is ook een manier om zichzelf te beschermen.

Een nadere blik


Queen Charlotte toont het jonge paar van dichtbij. Het romantische begin van hun relatie wordt verkend, en hoe hun leven zich ontwikkelt. Geleidelijk aan ziet de kijker hoe omstandigheden de uiteindelijke vervreemding teweegbrengen.

Queen Charlotte toont het achtergrondverhaal waardoor de gefictionaliseerde koningin Charlotte meer wordt uitgediept. De kijker ziet hierdoor andere kanten van deze intrigerende koningin.

Kijk Queen Charlotte: A Bridgerton Story vanaf 4 mei op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 stoere vikingseries op Netflix brengen je terug naar een ruig verleden
Series / Featured

Deze 4 stoere vikingseries op Netflix brengen je terug naar een ruig verleden

Keer terug naar de strijd van de Noormannen tegen de Romeinen, andere stammen of wie dan ook.

De Vikingen, of de Noormannen, hebben altijd mensen in latere tijden gefascineerd. Op Netflix staan meerdere series over deze ruige strijders, waarmee je terug de tijd in kan duiken. Check hieronder een selectie van 4 van de beste voorbeelden ervan op Netflix (naast Vikings natuurlijk!).

Vikings: Valhalla | Netflix | 2 seizoenen



De spin-off van Vikings brengt de kijker naar het begin van de elfde eeuw en vertelt de gewelddadige avonturen van enkele legendes onder de Vikingen: Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar.



Norsemen | Netflix | 3 seizoenen



De komedieserie speelt zich af in het Noorse dorp Norheim, waarin op hilarische wijze de conflicten met rivaliserende stammen en contacten met het Romeinse rijk worden uitgespeeld. Een stuk minder gewelddadig dan de meeste vikingseries, maar ook een stuk grappiger.



The Last Kingdom | Netflix | 5 seizoenen



In jaar 872 zijn veel koninkrijken in het huidige Engeland gevallen door de binnenvallende Denen. De Saksische Ulfred wordt ontvoerd door de Denen en opgevoed als een van hen. Gedwongen te kiezen tussen zijn geboorteland en het volk van zijn opvoeding, wordt zijn loyaliteit steeds op de proef gesteld: is hij Deens, of toch Saks?



VINLAND SAGA | Netflix | 2 seizoenen



De jonge Thorfinn zoekt wraak na de moord op zijn vader, maar leven als een bloeddorstige Viking komt tegen een zware prijs. De wraakzucht van Thorfinn eist ook een hoge tol van hemzelf en brengt hem naar een plek, waar hij moeilijk van ontsnappen kan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwaar bekritiseerde serie van HBO Max krijgt gewoon tweede seizoen
Series / Nieuws

Zwaar bekritiseerde serie van HBO Max krijgt gewoon tweede seizoen

HBO Max heeft lak aan alle online haat die de Scooby-spinoff krijgt.

Het lijkt erop dat het team achter animatieserie Velma zich opmaakt voor een tweede seizoen. Het eerste seizoen verscheen eerder dit jaar, maar werd met zeer veel weerstand ontvangen.

HBO Max lijkt echter tevreden te zijn over de kijkersaantallen, want Channing Dungey, de CEO van Warner Television Group, heeft een update gegeven over de toekomst van Velma, waarin min of meer simpelweg wordt gezegd dat er een nieuwe reeks komt.

Negeer de haat
Het is natuurlijk nog onduidelijk in hoeverre een nieuw seizoen al is ontwikkeld, maar Mindy Kaling en haar collega's zouden er in elk geval al aan werken.

Deze update geldt vooral als een opluchting voor degenen die werken aan Velma. Kijkers zullen echter minder blij zijn, want Velma geldt momenteel met een 1,4 als de slechtst beoordeelde serie op IMDb. De score op Rotten Tomatoes was daarbij niet veel beter met een luttele 7%.

Velma is nú te streamen via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zelfs Netflix verbaasd door grote aantal kijkers nieuwe dramaserie
Series / Nieuws

Zelfs Netflix verbaasd door grote aantal kijkers nieuwe dramaserie

De serie 'The Beauty Queen of Jerusalem' wordt ontzettend goed bekeken op Netflix.

De sinds kort op Netflix verschenen serie The Beauty Queen of Jerusalem is in de eerste week gelijk de Netflix top 10 van meest bekeken series in gekomen. In de serie trouwt huishoudster Rosa met Gabriel. Deze Gabriel houdt eigenlijk van een andere vrouw en dat zorgt voor de nodige problemen.

2021


De serie is al in 2021 opgenomen en is zonder al teveel tamtam door Netflix ter beschikking gesteld. Een flinke verrassing dus dat deze serie zo goed scoort. Netflix had niet al te hoge verwachtingen en had dus ook nagenoeg geen promotie voor de serie gemaakt.

Boek en plot


De Israëlische serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Joodse schrijver Sharit Yishai-Levi en gaat over een rijke familie in het Jeruzalem van 1919. Gabriel is verliefd op een dame maar wordt door zijn moeder Merkada gedwongen om met Rosa te trouwen omdat zij van dezelfde geloofsgemeenschap is. Rosa wordt niet erg gelukkig van haar huwelijk met Gabriel maar het stel krijgt wel twee dochters, onder wie Luna, die uitgroeit tot een prachtige dame.

De serie zit vol met romantiek, dramatiek en ook de problemen tussen Joden en Arabieren worden niet ongemoeid gelaten.

Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler 'The Mandalorian' zegt "geen reet" te zien in kostuum
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler 'The Mandalorian' zegt "geen reet" te zien in kostuum

De helm van Din Djarin in The Mandalorian is behoorlijk vet, maar blijkbaar alles behalve praktisch!

Pedro Pascal is bekend van een groot aantal rollen, maar één van zijn succesvolste rollen is ongetwijfeld die in The Mandalorian. Je zou het alleen niet weten, want zijn gezicht zie je zelden tot nooit.

Hij houdt zich namelijk schuil achter een vet harnas, met een iconische helm erbij. Die mag zijn personage Mando volgens de code van de Mandalorians nooit afzetten, hoe onhandig dat ook is.

The Mandalorian-helm


De helm belemmert je zicht namelijk behoorlijk, zo meldt Pedro Pascal. In een recent interview met Empire Magazine sprak hij erover, en zei hij het volgende:

"Het is alsof je een handschoen van top tot teen aantrekt met gewichten erop. Het is ironisch dat je geen enkele gezichtsuitdrukking kunt zien, omdat het je zo volledig in de wereld plaatst en het personage meteen het gevoel geeft dat het echt is - maar je ziet geen reet!"

De productie van The Mandalorian heeft er echter wel alles aan gedaan om de ervaring zo draagbaar mogelijk te maken voor Pascal:

"Ze zijn doorgegaan met finesse en het comfortabeler maken, maar het is alsof je blind wordt. Je adem beslaat volledig de smalle spleet waar je doorheen kunt kijken. Er is geen perifeer zicht. Als er een gat is, val ik erin."

The Mandalorian gaat 1 maart weer van start, met het derde seizoen op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer lichtzwaarden en 'Star Wars' in trailer 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Meer lichtzwaarden en 'Star Wars' in trailer 'The Mandalorian' seizoen 3

Ben je klaar voor het derde seizoen van The Mandalorian? Bekijk hier een korte clip!

Over twee weken is het zover. Dan keren Mando en Grogu terug voor een nieuw avontuur, in het derde seizoen van The Mandalorian. Bekijk hier alvast een korte teaser!

Onlangs zagen we al de officiële trailer van The Mandalorian seizoen 3, maar in de periode richting de release zal Disney nog meerdere korte clips uitbrengen. Om te beginnen met de 'Ready'-clip van vandaag.

The Mandalorian seizoen 3


Net zoals de eerste twee seizoenen belooft The Mandalorian seizoen 3 een enorm spektakel te worden. Dat geeft deze kort maar krachtige clip weg. We zien Grogu in actie, maar ook Mando in een van zijn ruimteschepen en een paar van de andere Mandalorians, waaronder Bo-Katan.

Mando stelt als doel voor seizoen 3 het bereiken van Mandalore, de planeet waar zijn volk vandaan komt. Wie The Book of Boba Fett niet gezien heeft, wordt geadviseerd om die serie alsnog even te kijken. Of in ieder geval de afleveringen waarin Mando en Grogu de hoofdrol spelen.

De eerste aflevering van The Mandalorian verschijnt woensdag 1 maart op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dwayne Johnson vs. Krampus-monster op foto 'Red One'
Films / Foto's

Dwayne Johnson vs. Krampus-monster op foto 'Red One'

Model en actrice Kiernan Shipka speelt ook mee in het naar verwachting zoveelste succesnummer van Dwayne Johnson.

We komen steeds meer te weten over de nieuwe Dwayne Johnson-film Red One. The Rock deelt een kijkje achter de schermen van de nieuwste film via zijn Instagram-account. We pikten een glans op van zijn tegenspeler: een reusachtig monster.

Een groot probleem


'Dit is Krampus. Dát is zijn torso en dat is een groot probleem', laat Johnson ons alvast weten.

Bekijk op instagram


Brutale kerstman


Zijn nieuwste film Red One komt dit jaar uit en gaat over een superheld die het opneemt tegen een superschurk. Acteur Chris Evans is ook van de partij als handlanger van Johnson en J.K. Simmons, onder meer bekend van Justice League, speelt de brutale kerstman.

Succesnummer


Superheldin Lucy Liu en model en actrice Kiernan Shipka spelen ook mee in het naar verwachting zoveelste schot in de roos van Johnson.

Bekijk op instagram


Te zien via Prime Video


Over de verhaallijn is nog weinig bekend. We weten wel dat de film wordt verwacht rond de kerstdagen van dit jaar en te zien is via Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op SkyShowtime: 'Jurassic World: Dominion'
Films / Featured

Nieuw op SkyShowtime: 'Jurassic World: Dominion'

'We hebben totaal geen macht over de natuur, we zijn er zelfs ondergeschikt aan.'

Ook zo'n fan van machtige dinosaurussen? Je kunt er weer volop van gaan genieten. Dominion, het mogelijk laatste deel van Jurassic World is nu te zien op SkyShowtime.

Er doen een paar oude bekenden mee. Het personage Ian Goldblum kennen we nog van Jurassic Park uit 1993. Hij is terug samen met Alan Grant en Elle Settler. In Jurassic Park legde Ian de chaostheorie al uit: iets dat plaatsvindt op plek A heeft automatisch invloed op plek B.



Geen illusie


Of zoals wijlen Dr. Hammond, de schepper van de dino's, het verwoordde: 'Ik wilde mensen iets laten zien dat geen illusie is. Iets dat echt is. Iets dat ze kunnen zien en kunnen aanraken. Creatie is een teken van pure wilskracht. Het leven zal een weg vinden.'

Ondergeschikt aan dino's


Dat is bij dezen gelukt en is ook gelijk het gevaar waar Ian Goldblum al jaren voor probeert te waarschuwen. 'We hebben totaal geen macht over de natuur, we zijn er zelfs ondergeschikt aan', aldus Ian Goldblum.

Vragen om problemen


Het doel lijkt de orde te herstellen tussen dino en mens. Maar is de geest niet allang uit de fles?

Dinosaurussen jagen niet alleen samen met mensen. Dino's leven inmiddels ook in hetzelfde leefgebied als mensen over de hele wereld. Ze zouden zich zo tegen de mens kunnen keren.



Onvermijdelijke ontmoeting


In het vermoedelijk laatste deel van het drieluik is raptor 'Blue' uiteraard ook weer van de partij. Rennend in de bossen op zoek naar eten. Zo is een ontmoeting met de natuurlijke bewoners van dit bos, Raptor-fluisteraar Owen Grady en zijn partner Claire Dearing onvermijdelijk.



Jurassic World Dominion is nu te zien via SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'Carnival Row' met Orlando Bloom deze week te zien op Prime Video
Series / Trailer

Seizoen 2 van 'Carnival Row' met Orlando Bloom deze week te zien op Prime Video

Na ruim drie jaar zien we eindelijk hoe het afloopt in het slotseizoen van 'Carnival Row'.

Carnival Row viel vooral op doordat de serie diverse genres mixte. Qua decor lijkt de fictieve stad The Burge op het Victoriaanse Engeland. Daarnaast zien we elementen van fantasy, een vleugje film noir en niet te vergeten steampunk in de visuele uitwerking.

Het verhaal speelt zich af in de wijk Carnival Row. Rycroft 'Philo' Philostrate (Orlando Bloom) is de speurneus die tegen de nodige duistere zaken aanloopt. Dit alles in op een plek waar mensen, fae, kobolden en fauns naast elkaar bestaan.

Grote oversteek


De bovennatuurlijke wezens komen uit Tirnanoc. Hun thuisland werd destijds onder de voet gelopen, en zij waagden de grote oversteek. De meesten kwamen terecht in Carnival Row. Zo ook Vignette (Cara Delevigne), de fae die ook Philo's ex-vriendin is.

Wie is wie


De kleurrijke buurt zal ook nu weer een flinke dosis mysterie, spanning en verwikkelingen bieden. De trailer, die je hieronder kunt zien, biedt de nodige spectaculaire beelden. Het slotseizoen lijkt allesbehalve saai te worden. De vraag wie nu eigenlijk wie is in Carnival Row dringt zich op de voorgrond.

Fans spreken hun teleurstelling uit dat de wereld niet verder verkend gaat worden. "Jammer dat de kijkcijfers niet in de pas liepen met het budget," merkt Militant Marker op. Hoewel deze serie dus eindigt, is deze volgens de liefhebbers wel degelijk de moeite van het bekijken waard.

Seizoen 2 van Carnival Row gaat op 17 februari in première op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans kiezen de beste scène allertijden uit 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Fans kiezen de beste scène allertijden uit 'The Big Bang Theory'

De fans hebben gesproken en wijzen de beste scène uit 12 jaar \'The Big Bang Theory\' aan.

Recentelijk is er poll geweest waarin de fans hun meest favoriete scéne uit 12 seizoenen van The Big Bang Theory mochten kiezen.

Kanshebbers


Er waren diverse scènes die vaak genoemd werden: de eerste kus van Sheldon en Amy, Howard die de ruimte ingaat en het Bollywood dansnummer met Raj en Bernadette. Opvallend is dat dit allemaal scènes zijn waarbij een vleugje romantiek wordt gecombineerd met luchtigheid. Zo ook de scène die als favoriet gekozen is.

De winnaar


Het is de scène waarop Howard en de anderen een lied zingen voor Bernadette terwijl ze vastzit in quarantaine. Howard's oorspronkelijke plan was om de groep een lied voor haar te laten zingen in een romantisch restaurant om hun eerste jaar samen te vieren.

Helaas krijgt Bernadette op haar werk een ongeluk met een virus en belandt ze uit voorzorg in quarantaine in het ziekenhuis. Howard verzamelt zijn vrienden vervolgens alsnog zodat ze het lied nog steeds voor haar kunnen zingen in het ziekenhuis.

Wat volgt is een ontroerende, liefdevollel en hilarische scène waarin Bernadette een serenade krijgt van de man van wie ze houdt en haar (en ook een beetje onze) dierbaarste vrienden uit The Big Bang Theory.



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse topfilm 'Soof 3' zie je binnenkort op Netflix
Films / Nieuws

Nederlandse topfilm 'Soof 3' zie je binnenkort op Netflix

Vorig jaar september ging de film in première in de bioscoop. Vanaf 2 maart kan je de film gaan streamen op Netflix.

Het is nog even wachten tot 2 maart maar niet getreurd. Je kan Soof (2013) en Soof 2 (2016) wel alvast streamen op Netflix. Na de tweede film kreeg Soof ook nog haar eigen serie. Deze kan je echter alleen vinden op Videoland.

De film


Soof (Lies Visschedijk) heeft haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof gaat goed en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Wanneer ze vervolgens toch slecht nieuws krijgt, komt haar dochter eerder terug van het backpacken door India met heel groot nieuws. Soof focust zich voornamelijk op het nieuws van haar dochter zodat ze haar eigen problemen kan ontvluchten. Alleen zal ze toch ook zelf om hulp moeten vragen.

Cast


Niet alleen Visschedijk keert terug in de film. Ook Dan Karaty, Fedja van Huêt, Brent en Niek Schoemaker, Dick van den Toorn en Anneke Blok keren terug naar Soof 3. In de serie deden Elise Schaap, Eva Laurenssen, Roos Dickmann en Sarah Janneh hun intrede en ook zij keren terug in deze film.

Nieuwe gezichten zijn ook van de partij in deze film. Teun Sokkel, Rick Paul van Mulligen, Noortje Herlaar en Manpreet Bachu hebben zich aangesloten voor Soof 3.

Ontvangst


De film is aardig ontvangen zover. IMDB weergeeft de score 6.7/10 aan de film. Soof 3 wordt ook wel omschreven als 'een mooi einde van de reeks', 'feelgoed film maar met een goede dosis humor' en als 'een film met een goede boodschap'.

Bekijk de trailer van Soof 3 hieronder. Je kan de film streamen vanaf 2 maart op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit verklaart het einde van de hitserie 'The Sopranos'
Series / Nieuws

Dit verklaart het einde van de hitserie 'The Sopranos'

Het slot van 'The Sopranos' bevatte aanwijzingen waardoor de betekenis helder wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De HBO-hitserie The Sopranos wordt tot op de dag van vandaag als tv-drama van de bovenste plank gezien. Zo stond de serie in de Top 100 van 2022 van Beste Series Aller Tijden. Dit was in het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

Het einde was voor velen echter een raadsel. Na afloop werd druk gespeculeerd of Tony (James Gandolfini) dood was of niet. Sommigen zagen het zelfs als een mislukte grap ten koste van de trouwe kijker.

Zwart scherm


Tony heeft in een eettentje met zijn gezin afgesproken. Dit is met zijn vrouw Carmela (Edie Falco) en hun kinderen Meadow (Jamie-Lynn Sigler) en A.J. (Robert Iler). Hij zit te wachten op de rest. Telkens wanneer een klant de deur opent, rinkelt de bel aan de deur. Tony kijkt op, en de camera toont vervolgens het gezinslid dat binnenkomt.

In de laatste seconden van de serie komt Meadow richting het eettentje gewandeld. Vervolgens gaat de bel, en we zien Tony opkijken. Plotseling wordt echter het scherm zwart.

Cameravoering


Voor de fans was dit einde wel het allerlaatste wat ze verwacht hadden. Hadden de makers zich er maar van af gemaakt? Niets is minder waar.

De cameravoering is zodanig dat je de gehele ruimte ziet, inclusief hoe Tony gepositioneerd is. Normaal gesproken film je personages niet vanaf meerdere kanten. Dit kan de kijkers immers verwarren. Middels deze keuze kun je echter wel inschatten vanuit welke hoek het gevaar dreigt.

In het volle zicht verborgen


Verder ziet de kijker alle aanwezige klanten in het eettentje. Dit is inclusief de huurmoordenaar, je kunt letterlijk volgen hoe hij zich door de ruimte beweegt. De aanwijziging is hier dat hij de enige klant is die meerdere malen in beeld komt.

Showrunner bevestigt


David Chase, de showrunner van The Sopranos, bevestigde jaren later pas dat Tony inderdaad dood is. Dit was in een podcast van The Hollywood Reporter in 2021. Daarvoor had Chase stelselmatig geweigerd om deze vraag te beantwoorden.

Niet verbazingwekkend


The Sopranos was bijzonder doordat deze relatief weinig plot had, en de nadruk legde op de ontwikkeling van het personage. Op een bepaald moment beseft de kijker hoe beperkt Tony nu eenmaal is.

Ook als hij niet in het eettentje aan zijn einde was gekomen, dan had zijn toekomst er grimmig uitgezien. Gezien zijn levensstijl was het zwarte scherm vroeg of laat te verwachten geweest.

Je kunt The Sopranos volledig bekijken op HBO Max.

Hieronder zie je de eindscène van The Sopranos:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details over tweede spin-off 'The Witcher' zijn uitgelekt en beloven veel goeds
Series / Nieuws

Nieuwe details over tweede spin-off 'The Witcher' zijn uitgelekt en beloven veel goeds

Hoewel Netflix het ontkent is volgens insiders de spin-off zelfs al in productie.

Zoals veel succesvolle series tegenwoordig een spin-off krijgen is dat bij The Witcher ook het geval. Inmiddels is de spin-off The Witcher: Blood Origin al uit en volgens nieuwe uitgelekte details is de tweede spin-off momenteel in preproductie.

Op dit moment wordt onder leiding van showrunner Haily Hall gewerkt aan de spin-off in Zuid-Afrika, waarbij het opnemen staat gepland voor april tot en met september van 2023. Daarnaast blijkt ook al de titel bekend te zijn. De serie zal in première gaan onder de werktitel Riff Raff. De titel slaat op de hoofdpersonages die in de spin-off centraal zullen staan.

Dieven in hun tienerjaren


Naast de productionele details is er ook een beschrijving van de serie naar buiten gekomen. Deze leest: "Zes tienerdieven moeten op hun criminele vaardigheden rekenen als ze één van de grootste overvallen van hun carrière plannen op de meest gevaarlijke misdaadorganisaties in het koninkrijk."

Het lijkt er dus op dat het weer een prequel wordt. De Rats, zoals de groep tienerdieven heet, hebben in de verhalen van The Witcher een connectie met het personage Ciri. In de spin-off wordt er gefocust op de tijd voordat de Rats Ciri hebben ontmoet. Afgaande van het opnameschema zal Riff Raff in de zomer van 2024 uit komen.

Het begon natuurlijk allemaal met The Witcher. Kijk nog eens alle afleveringen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de klassieke scifi-film 'Starship Troopers' op Disney+
Films / Video/clip/featurette

Bekijk de klassieke scifi-film 'Starship Troopers' op Disney+

'Starship Troopers' is een scifi-actiethriller met een tintje uit eigen land.

Starship Troopers behoort nu wel tot de klassieke scifi-films. De film dateert alweer uit 1997 en heeft onze eigen Paul Verhoeven als regisseur.

Starship Troopers


In de toekomst is de aarde onderdeel geworden van een galactische totalitaire overheid, ook wel de United Citizen Federation. Ruimtereizen is een normale gang van zaken geworden.

De mensheid bevindt zich in een oorlog met een ras van enorme insectachtige wezens afkomstig van de planeet Klendathu. Deze Arachnids of Bugs, zoals zij genoemd worden, bekogelen de mensheid met meteorieten.

Feitjes


Starship Troopers is gebaseerd op het boek van Robert Heinlein en dat dateert uit 1959. Het boek was alles behalve een succes, de film deed het een stuk beter.

De film boekte toen de tijd geen succes in de bioscoop. Vooral de Amerikaanse bioscoopgangers wisten er geen raad mee. Het bevatte namelijk aardig wat satirisch commentaar op hun militarisme. Nu wordt de film anders bekeken en zijn mensen een stuk enthousiaster.

Dit jaar komt er een co-opgame welke weer gebaseerd is op de film van Paul Verhoeven ook wel Starship Troopers: Extermination genoemd.

Ruim 25 jaar na de release van de film is deze nu een stuk succesvoller dan dat hij toen de tijd was. Ook wordt de film tegenwoordig omschreven als een stuk meer relevant.

Goede cijfers


Op de site Rotten Tomatoes krijgt de film van de recensenten een aardige 69% en onder het publiek een net zo'n aardige 70%. Op IMDB scoort de film een 7.3/10, ook een mooi cijfer.

Cast


Verhoeven heeft deze film dus geregisseerd. Hij is ook wel bekend van Robocop, Zwartboek en Basic Instinct.
De sterke cast bestaat uit Casper Van Dien (Hunt Club), Denise Richards (Love Accidentally), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Jake Busey (Pig Killer) en vele anderen.

Trailer


Bekijk hier de trailer van Starship Troopers welke je kan streamen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe blik op Bo-Katan in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuwe blik op Bo-Katan in 'The Mandalorian' seizoen 3

Katee Sackhoff keert terug als die andere supergave Mandalorian uit de serie.

Katee Sackhoff keert terug als Bo-Katan Kryze, het personage dat zij eerst enkel met haar stem speelde in Star Wars: The Clone Wars, in het derde seizoen van The Mandalorian seizoen 3.

Om ons te herinneren aan de nieuwe live-action opwachting van het personage, heeft Empire Magazine een gloednieuwe foto van de actieheld uit Mandalore vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken.

Respect voor Sackhoff
Sackhoff sprak ook met Empire over haar personage en hoe ze de overgang van The Clone Wars naar The Mandalorian heeft ervaren:

"Ik heb ondertussen al heel wat tijd als deze dame doorgebracht. Een van de dingen waar ik het met Jon vaker over heb, is duidelijk te krijgen hoe ze dingen ervaart. Maar hij en de andere makers vragen me vooral naar wat ik denk over het personage. Het getuigt van veel respect dat ze mij de overgang van animatie naar live-action hebben laten maken. Het doet eer aan alle jaren die ik aan Star Wars heb gegeven."

The Mandalorian seizoen 3 is vanaf 1 maart a.s. te streamen via Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Griezelig konijn moet streamingdienst Tubi op de kaart zetten
Series / Nieuws

Griezelig konijn moet streamingdienst Tubi op de kaart zetten

Tubi heeft een opmerkelijke reclame gedeeld tijdens de Super Bowl die goed gewaardeerd wordt.

De Super Bowl is misschien wel de beste manier om reclame te maken voor je bedrijf, maar tevens een van de duurste. Miljoenen mensen kijken ernaar, dus mag het ook miljoenen kosten.

Dus als je besluit een reclame voor de Super Bowl te maken, dan kan je er beter maar iets moois van maken. Zo dachten ze er ook over bij Tubi, een Amerikaanse streamingdienst die binnenkort ook in Europa moet verschijnen.

Super Bowl-reclame Tubi


Tubi is de grootste streamingdienst in de VS op het gebied van gratis content, maar Europeanen hebben de afgelopen tijd niet van de service kunnen genieten. Binnenkort wel weer, als alles volgens de planning verloopt.

Tijdens de Super Bowl deelde Tubi een opmerkelijke reclame die gaat over 'rabbit holes'. In de reclame zien we hoe talloze konijnen mensen letterlijk in hun konijnengaten gooien, als symboliek voor de vele rabbit holes waar je als kijker van Tubi in kunt belanden.

Tubi probeert hun kijkers namelijk een zo breed en gevarieerd mogelijk assortiment een gratis films en series te bieden, zodat kijkers zich urenlang in de content op het platform kunnen verliezen.

Tubi komt als het goed is dit jaar nog naar Europa. Bekijk hieronder de Super Bowl-reclame.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe films op Netflix om direct op te zetten
Films / Featured

3 gloednieuwe films op Netflix om direct op te zetten

Ashton Kutcher in een romkom, het doorbreken van taboes in Indonesië en een basketballegende.

Netflix zet elke week weer nieuwe films, series en programma's online (soms zelfs ook games!), waar hun abonnees alle keuze uit hebben. De recensenten van FilmTotaal laten wederom weten welke films wat waard zijn, en welke niet. Lees hieronder gauw hun oordeel.

Your Place or Mine | Netflix


Volgens recensent Arjan Welles kijkt deze romkom veel af van When Harry Met Sally, maar helaas hebben Reese Witherspoon en Ashton Kutcher veel moeite met een soortgelijke chemie oproepen.

Welles besloot de film slechts 2 sterren te geven. Hij oordeelde: "'Your Place or Mine', waarbij [hoofdpersonen] Debbie en Peter min of meer van levens switchen, is een dertien-in-een-dozijn-genrefilm. Het uitgangspunt is misschien leuk bedacht, maar blijkt te fragiel en riskant om tot een memorabele uitvoering te komen."

Lees de rest van de recensie.

Dear David | Netflix


Dit middelbareschooldrama uit Indonesië kaart onderwerpen aan, die niet vaak in het grotendeels islamitische land het scherm bereiken. Alsnog weet de complexe driehoeksverhouding, waar de film om draait, Arjan Welles niet warm te krijgen.

De film kreeg enkel 1.5 ster van hem. Hij vond: "'Dear David' is een poging om een moderne draai aan bakvissenliefde te geven, compleet met zelfexploratie, hinten naar masturbatie en de rol van sociale media. Dat het desondanks behoorlijk oubollig overkomt, is met name te wijten aan het oppervlakkige schrijfwerk en de weinig aansprekende personages."

Lees de rest van de recensie.

Bill Russell: Legend | Netflix


Deze documentaire over de baanbrekende Afro-Amerikaanse basketballer met maar liefst elf NBA-titels lijdt aan de kwaal te veel te willen vertellen zonder al te veel structuur. Daarom gaf Richard Korpel maar 2.5 sterren aan de documentaire.

Hij beargumenteerde: "Maar het grootste manco is de chronologische structuur, omdat de documentaire jongleert met teveel thema's… Als dit in vier meer thematische delen was opgedeeld, hoefde er bij het langdradige einde ook niet vier keer afscheid genomen te worden."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actiekomedie 'H4Z4RD' met Dimitri Vegas racet Videoland binnen
Films / Trailer

Actiekomedie 'H4Z4RD' met Dimitri Vegas racet Videoland binnen

In de film spelen onder andere DJ Dimitri Vegas en Frank Lammers hilarische rollen.

Onze Vlaamse zuiderburen hebben weer een hitfilm te pakken, die vanaf 14 februari ook te zien is in Nederland via Videoland. In de actiekomedie H4Z4RD loopt een gemoedelijk autoritje met drie vrienden in de auto van Noah volledig uit de hand. Check hieronder de spectaculaire trailer.

In de film spelen onder andere Dimitri Vegas (bekend door zijn DJ-carrière) als Noah, Jeroen Perceval als Noah's neef Carlos en Frank Lammers als Carlos' vriend Kludde. Dit drietal is het, die plaatsneemt in de auto van Noah, en zo in een falende overval terecht komt.

Waar gaat H4Z4RD over?


De Lexus van Noah speelt eigenlijk de hoofdrol in H4Z4RD, aangezien op beeld alles in en rondom de auto gebeurt. Noah heeft alles over voor zijn auto, maar op een dag komen zijn auto, hijzelf én zijn vrienden in de penarie.

Zijn neef Carlos en diens vriend Kludde plannen namelijk een overval, waar Noah helemaal niets vanaf weet. Voor zijn part moeten ze op tijd terug zijn om zijn dochtertje op te halen van school, maar dat voornemen wordt een stuk lastiger naarmate de ontwikkelingen in de film op hoog tempo andere wendingen nemen.

Vanaf 14 februari is H4Z4RD te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' stoot 'House of the Dragon' van de troon (maar toch niet helemaal)
Series / Streaming-diensten

'Wednesday' stoot 'House of the Dragon' van de troon (maar toch niet helemaal)

In de streamingoorlog weet Netflix hun concurrent HBO Max alsnog een loer te draaien.

Volgens een nieuw rapport, dat afgelopen week is uitgekomen, is er geen twijfel meer mogelijk: Wednesday is de kampioen van streaming gedurende het jaar 2022. De serie veroverde de titel van de meest bekeken première van 2022.

Daarmee versloeg de populaire Netflix-serie de HBO-favoriet House of the Dragon. Dit blijkt vanuit een rapport van Samba TV over de kijkcijfers van het jaar 2022.

De meest succesvolle series van 2022


Volgens het rapport hebben series ongeveer twee weken om het te maken of te breken. Uit de gegevens van twintig van de populairste shows uit 2022 blijkt dat vijftien van hen meer dan 75% van hun 51-daagse bezoekersaantal wist aan te trekken gedurende de eerste vijftien dagen na de release.

De grote uitzondering op de regel was Wednesday. De spin-off van The Addams Family takelde slechts 66% van alle kijkers binnen gedurende de eerste vijftien dagen. De rest ervan werd pas later overtuigd, mogelijk door de grote hoeveelheid online buzz rondom de serie (onder andere op TikTok).



Gewonnen van The House of the Dragon


In een 40-daags kijkvenster wist de Netflix-serie de Game of Thrones-spinoff te verslaan als meest bekeken première van 2022. Maar niet getreurd voor liefhebbers van de fantasyserie: binnen een 15-daags kijkvenster weet House of the Dragon toch nog Wednesday te overtroeven.

Verder wisten ook de series Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story en The Watcher erg goed te scoren. Daarmee weet Netflix nog behoorlijk goed zijn koppositie te behouden tussen alle streamingdiensten, maar de komende jaren zal waarschijnlijk de concurrentie enkel blijven toenemen.

Lees meer over alle cijfertjes in het volledige rapport van Samba TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier keer het beste maffiageweld in films op Netflix
Films / Featured

Vier keer het beste maffiageweld in films op Netflix

Welkom in het leven van de belangrijkste leider van de Corleone-maffiafamilie.

Wat hebben Al Pacino, Robert de Niro, Marlon Brando en Joe Pesci met elkaar gemeen? Ze schitteren allemaal in wereldberoemde maffiafilms. We lichten er vier uit, die allemaal te zien zijn op de streamingdienst Netflix.

Casino


Acteur Pesci zou zijn opgegroeid op de straten van New Jersey. Misschien is hij mede daarom zeer geloofwaardig als rol van ultieme slechterik Nicky Santoro in Casino.

Casino is een film uit 1996 van de bejubelde regisseur Martin Scorsese. Nicky Santoro beschermt de belangen, goedschiks of kwaadschiks, van Sam "Ace" Rothstein, gespeeld door De Niro.

De laatste runt een semi-legitiem casino in Las Vegas. Overigens speelt actrice Sharon Stone de ietwat instabiele partner van het personage van De Niro.



The Godfather


Het is groot feest. De dochter van Don Vito Corleone gaat trouwen. Niet dat meneer Corleone, ook wel 'The Godfather' genoemd en gespeeld door Marlon Brando, daar optimaal van kan genieten.

Terwijl de FBI een oogje in het zeil houdt, spendeert deze The Godfather de trouwdag van zijn dochter vooral aan het afhandelen van formaliteiten en uitzetten van afpersingspraktijken. Welkom in het leven van de belangrijkste leider van de Amerikaanse vertakking van een Siciliaanse maffiafamilie.



The Godfather Part II


Michael Corleone, gespeeld door Pacino, neemt het roer van zijn vader over nadat deze te oud is geworden en overlijdt. De opvolger heeft als taak om daadkrachtig leiding te geven aan zijn misdaadfamilie.

De Niro speelt de jonge Brando, uit The Godfather, en laat ons zien hoe de vader van Michael zijn macht verwierf in de straten van New York.



Wat blijkt nu, met wat handige tips van zijn vader is Michael Corleone nog koelbloediger dan zijn voorganger. Terwijl zijn vader hem juist wilde behoeden voor dit leven, blijkt hij de ideale opvolger om de familie weer de beruchte naam te geven die het ooit had. Want familie is het belangrijkste dat er is.

Michael wil zijn familie inkopen in bedrijven om zo het criminele verleden wit te wassen. Het is de vraag of ze dat gaat lukken.

The Irishman


Pesci, De Niro en Pacino spatten, wellicht voor de laatste keer samen, van het scherm in deze op waarheid gebaseerde film over het leven van 'The Irishman' Frank Sheeran. Sheeran, vertolkt door De Niro, wordt al snel geworven als klusjesman door maffiabaas Russell Bufalino, gespeeld door Pesci.

Het derde personage in de film is vakbondsleider Jimmy Hoffa, gespeeld door Pacino. Hoffa was als vakbondsleider bijzonder invloedrijk, maar ook berucht om zijn banden met de maffia, woede-uitbarstingen en eigenwijze karakter.



Regisseur Scorsese weet de personages de belangrijkste karaktereigenschappen mee te geven en die onderling te laten duelleren tot een diepte- of hoogtepunt.

Netflix


Benieuwd geworden? The Irishman, The Godfather, The Godfather Part II en Casino zijn nu alle vier te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wil film met Scarlett Johansson, Penélope Cruz en Owen Wilson
Films / Nieuws

Netflix wil film met Scarlett Johansson, Penélope Cruz en Owen Wilson

Zodra een nieuw project zich aandient zijn de twee exen weer tot elkaar veroordeeld in een professionele omgeving.

Owen Wilson, Scarlett Johansson en Penelope Cruz gaan samen schitteren in een nieuwe romantische komedie. De film wordt in goede banen geleid door een bekende schrijver en regisseur.

Nancy Meyers gaat het project leiden. Zo meldt What's On Netflix. Ze schreef, produceerde en regisseerde eerder succesvolle films als The Intern, It's Complicated, What Women Want en Something's Gotta Give. Deze laatste film won acht prijzen, waaronder twee Golden Globes.



Gebroken liefde


De verhaallijn voor de eerstvolgende film kunnen we alvast verklappen. Een talentvolle jonge schrijver en een regisseur hebben de wind mee tijdens de start van hun Hollywood-carrière. De twee ondernemers ontmoeten elkaar, worden verliefd en maken samen succesvolle films.

Tot dat ene onvermijdelijke moment aanbreekt. De liefde is voorbij. Ze gaan ieder hun eigen weg.

Hogedrukpan


Maar zodra een nieuw project zich aandient zijn de twee emotioneel kwetsbare zielen opnieuw tot elkaar veroordeeld. Nu in een professionele omgeving met hoge eisen waarin geen ruimte is voor afleiding.

Planning


Het project met Wilsen, Johansson en Cruz gaat binnen enkele maanden van start en zal via de streamingdienst Netflix worden vertoond. De titel is vooralsnog onbekend.

Om alvast in de stemming te komen is It's Complicated, met een vergelijkbare verhaallijn en ook geschreven door Meyers, nu te zien via Netflix.

Hierin schitteren Alec Baldwin en Meryl Streep. De muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Hans Zimmer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.