search
Er komen snel minder Marvel-series op Disney+
Series / Nieuws

Er komen snel minder Marvel-series op Disney+

Vanaf fase 5 zullen er een stuk minder Marvel-projecten te zien zijn op Disney+.

Elke Marvel-fan heeft wel gehoord over de Disneyficering van Marvel. Dit houdt in dat alles in de MCU milder gemaakt werd, maar ook dat er ontzettend veel projecten uitgebracht worden in een korte tijd. Nu gaat daar misschien verandering in komen, aangezien er minder projecten van Marvel op Disney+ te zien zullen zijn.

Toen fase 4 begon in 2021 zijn er ontzettend veel projecten uitgekomen. Het eerste jaar telde maar liefst vier films en vijf series.

Het jaar daarna verbrak het records van de meeste verhalen ooit uitgebracht in de MCU. Er was zowat elke week weer een nieuwe première van een serie of film, waar al dan niet reclame voor was gemaakt.

Even tijd om te ademen


Het gevolg van zoveel projecten is dat er minder aandacht gegeven kan worden aan de films en series. Alles wordt als het ware op een lopende band gemaakt, in plaats van dat er liefdevol naar alle details gekeken kan worden.

Kevin Feige, de baas van Marvel, vertelde dat ze "willen dat Marvel Studios en de MCU-projecten echt gaan opvallen. Dus mensen zullen dat zeker zien in fase 5 en 6. Het uitbrengen van de Disney+-shows zal veranderen, zodat ze allemaal de kans krijgen om te schitteren."

Dit betekent dat het tempo waarmee de films en series gemaakt worden af zal nemen, maar ook dat er meer tijd zal zitten tussen de debuten.

Bekijk hieronder een lijst van de opkomende projecten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen