search
De gruwelijkste oorlogsfilms en waar je deze kunt bekijken
Films / Netflix Kijktip

De gruwelijkste oorlogsfilms en waar je deze kunt bekijken

De vijand kan met wat strategische aanpassingen alsnog teruggedrongen worden, is Hitlers overtuiging vanuit zijn Berlijnse bunker.

Ben je ook zo'n fan van gruwelijke oorlogsfilms? Dan kan je je hart gaan ophalen. Hieronder vind je de vier beste oorlogsfilms van Netflix.

The Outpost


Amerikaanse soldaten zijn ingesloten door de vijand in een dal in Afghanistan. Ze hebben orders gekregen om de positie te behouden. Dit is echt cruciaal, is ze medegedeeld. Maar zonder hulptroepen lijken ze allemaal ten dode opgeschreven.



Der Untergang


Deze klassieker, gebaseerd op verhalen van getuigen waaronder zijn secretaresse, geeft een inkijkje in Adolf Hitlers bunker en zijn belevingswereld tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Berlijn wordt gebombardeerd door de geallieerden, maar volgens Hitler, schuilend in zijn bunker, is de oorlog zeker nog niet verloren. De vijand kan met wat strategische aanpassingen alsnog teruggedrongen worden, is zijn overtuiging.

12 Strong


Vechten op paarden tegen tanks. Het lijkt een oneerlijke strijd, maar het is er wel eentje die gevoerd moet gaat worden. Twaalf Amerikaanse soldaten zetten als eerste voet op aarde in Afghanistan na de aanslagen van 9/11. Ze komen in een onbekende omgeving, met boobytraps en een kleine groep mensen die bereid is het leven te geven voor land en geloof.

Bekijk op instagram


Inglorious Bastards


In deze fictieve actiekomedie van Quentin Tarantino neemt een groepje Amerikanen het tijdens de Tweede Wereldoorlog op tegen de nazi's. Ze hebben veel succes en jagen de ongewenste bezetter zelfs angst aan. Waar ze zich eerst onaantastbaar wanen in hun macht, worden ze nu ongewenst het mikpunt van een steeds grotere groep mensen die het ongeremde machtsvertoon niet langer pikt en bereid is actie te ondernemen.



Netflix


Kan je er ook geen genoeg van krijgen? Deze 4 topfilms, net als andere oorlogsfilms, kan je kijken via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen