search
'Films To Be Buried With' kijkt terug op het leven in films

'Films To Be Buried With' kijkt terug op het leven in films

'Films To Be Buried With' is een podcast over over films, en een klein beetje over de dood.

Daan Kusen
Film is voor velen een manier om nader tot elkaar te komen. Dit begreep acteur Brett Goldstein toen hij in 2018 begon met de podcast Films To Be Buried With.

Overleden


De podcast opent met de twist: Je bent dood. Daarna vertellen gasten hun leven aan de hand van de films die ze tijdens dat leven gezien hebben.

Enge films


Bijvoorbeeld de maker van de serie Abbott Elementary, Quinty Brunson. In haar aflevering bekent de actrice helemaal niet van enge films te houden.

"Ik hou niet van bang zijn. Ik haat enge films," zegt ze.

"De film die ik het engste vond was The Ring, de Amerikaanse versie. Ik was veertien of vijftien en het was een tijd waarin de ene na de andere enge film uit kwam. Daar leerde ik dat ik niet van enge films houd."Maisie Williams


Soms zorgt de twist dat de gast overleden is voor een diep gesprek. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij Maisie Williams, bekend van Game of Thrones.Goldstein vraagt of ze bang is voor de dood.
"Ik ben doodsbang voor de dood. Ik denk dat - als je bestaan echt alleen die zeventig of tachtig plus jaar is die je krijgt - kan het overweldigend zijn: doet wat ik doe er überhaupt toe?"

"Waarom proberen we de wereld beter achter te laten als het leven geen betekenis heeft? Dieren doen dat ook niet."Vragenlijst


Goldstein en zijn gast gaan in Films To Be Buried With een aantal vragen af. Bijvoorbeeld: wat is de eerste film die je zag? Welke film heeft voor jou de meeste betekenis, niet vanwege de film, maar de herinneringen die er aan vast zitten? Welke film kijk je het vaakst terug?De gasten


De gasten van Films To Be Buried With varieren, van film en tv-makers als Russell T. Davies en Edgar Wright, tot cabaretiers als James Acaster en Taylor Tomlinson. Ook zijn Bill Hader (Barry), Jimmy Carr, en ex-Doctor Who reisgenoot Pearl Mackie aanraders.

Ted Lasso


Omdat Brett Goldstein ook te zien is als Roy Kent in Ted Lasso is het geen verrassing dat hij ook enkele mede-castleden te gast heeft.

Zo kun je Brendan Hunt (Coach Beard) horen, en Jamie Tartt acteur Phil Dunster. En ook Hannah Waddingham komt voorbij.

Films To Be Buried With with Brett Goldstein is je favoriete podcast app en op Spotify te beluisteren. Nieuwe afleveringen verschijnen bijna elke week.

Aanbevolen artikelen