Recordbrekende seizoensfinale 'Game of Thrones'

Recordbrekende seizoensfinale Game of Thrones

Ondanks de controverses blijft de serie uitermate populair.

Jim Pedd, 18 juni 2015 om 10:14

Controverses of geen controverses, de HBO-serie Game of Thrones blijft records breken. De finale van het vijfde seizoen, Mother’s Mercy, trok het grootste publiek ooit voor de serie, meldt Variety. En dat terwijl de aflevering het op moest nemen tegen de NBA finale. Volgens Nielsen haalde de serie maar liefst 8,11 miljoen mensen naar HBO.
Dat is een stijging van 14% ten opzichte van de negende aflevering (7,14 miljoen) en ook een flinke stijging ten opzichte van de vierde seizoensfinale. Die trok vorig jaar nog 7,09 mijoen kijkers. Het vorige hoogtepunt van de serie stond op de seizoenspremière van het vijfde seizoen, die zo’n acht miljoen kijkers trok.

Met deze geweldige kijkcijfers, is Game of Thrones ondertussen de twee meest populaire kabelserie van het moment. Enkel AMCs The Walking Dead doet het beter. Game of Thrones trekt elk jaar weer meer kijkers. Het eerste seizoen ging van start met slechts 2,2 miljoen kijkers en vervolgens steeg dat aantal elk jaar weer.


Bron: Variety

Lees meer over: Game of thrones, Seizoensfinale, seizoen 5, record, hbo, mothers mercy, finale, populair, amc, the walking dead

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws