search
Thriller 'The Dark Heart' binnenkort te zien op NPO Plus
Series / Trailer

Thriller 'The Dark Heart' binnenkort te zien op NPO Plus

Een spannende Zweedse thriller-serie die geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal.

De Zweedse thriller The Dark Heart is een miniserie van vijf afleveringen. Het verhaal zelf is fictie, wel hebben de makers elementen verwerkt uit een waargebeurde moordzaak. Over deze zaak verscheen destijds een boek door de Zweedse misdaadjournalist Joakim Palmkvist.

De trailer is nu online gezet en je kunt deze onderaan bekijken. Het verhaal draait om twee Zweedse families tussen wie al generaties lang een vete gaande is. Een rijke landeigenaar verdwijnt, en een ongewone onderzoeker besluit te achterhalen wat er gebeurd is.

Spoorloze verdwijning


Het betreft Bengt Ljungqvist (Peter Andersson), en er is nergens ook maar een spoor van hem te bekennen. Voor zijn verdwijning wilde Bengt dat zijn dochter Sanna (Clara C. Drake) haar relatie zou verbreken. Haar vriend Marcus (Gustav Lindh) was namelijk een Tingström. Hij hoorde dus bij de familie waar de Ljungqvists al ontzettend lang ruzie mee hadden.

Ongewone onderzoeker


Bengt's andere dochter Emelie (Stella Juhlin) neemt contact op met Tanja (Aliette Opheim). Tanja werkt bij de vrijwilligersorganisatie Missing People. Zij is vastbesloten om de inmiddels wanhopige Emelie te helpen en duidelijkheid te verschaffen over Bengt's verdwijning.

The Dark Heart is een serie met een rustig tempo en is gefilmd in het sfeervolle Zweedse landschap. Voor de liefhebbers van Scandinavische thrillers dus zeker een aanrader.

Je kunt The Dark Heart vanaf 2 maart streamen op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen