search

Ons nieuws van zondag 19 februari 2023

Onthullende eerste foto's 'The Walking Dead: Daryl Dixon'
Series / Foto's

Onthullende eerste foto's 'The Walking Dead: Daryl Dixon'

Norman Reedus keert in een nieuwe miniserie terug als het personage dat hem wereldberoemd maakte.

AMC heeft de eerste drie officiële foto's vrijgegeven van spinoff-serie The Walking Dead: Daryl Dixon. Zoals je ziet, keert Norman Reedus terug als het personage dat hem wereldberoemd maakte.

Daryl geldt als een van de belangrijkste personages uit The Walking Dead, de serie die liep tussen 2010 en 2022.

Meer Walking Dead


Nu de 'hoofdserie' is afgelopen, wordt de wereld verder uitgebreid met een aantal spinoffs, waaronder een zesdelige miniserie waarin we Daryl zien afreizen naar Frankrijk. Eerder zou Carol hem vergezellen in de serie, maar actrice Melissa McBride was klaar met de franchise.

Bekijk hieronder de eerste foto's van The Walking Dead: Daryl Dixon, waarop we naast Reedus als Dixon ook een paar Walkers zien. Overige castleden van de serie worden nog niet getoond.

The Walking Dead: Daryl Dixon moet later dit jaar verschijnen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liam Hemsworth in 'The Witcher', AI bewerking laat zien hoe dat er uitziet
Series / Nieuws

Liam Hemsworth in 'The Witcher', AI bewerking laat zien hoe dat er uitziet

Een Youtuber heeft middels AI een bijzonder filmpje gemonteerd waarin Liam Hemsworth te zien is.

Het is al langere tijd bekend dat seizoen 3 van The Witcher Henry Cavill's laatste seizoen is. Daarna kruipt Liam Hemsworth in de huid van Geralt van Rivia. We kunnen nu bekijken hoe dat eruit zou kunnen zien.

De Youtuber stryder HD heeft middels AI een filmpje gemaakt met Hemsworth als Geralt. Hij is een visueel artiest en videomaker die gebruik maakt van zogeheten deepfake technologie. Stryder HD heeft Hemsworth's gezicht over bestaande beelden gemonteerd, hieronder kun je het resultaat bekijken.

Verrassende gelijkenis


Een grappig detail in deze contexts is dat Hemsworth destijds een serieuze kandidaat was voor de rol van Geralt. De gemonteerde scènes zijn als eerste te zien. Daarna zie je een gesplitst scherm, waardoor je de originele versie kunt vergelijken met de deepfake variant.

Fans niet overtuigd


Er is een verrassende gelijkenis tussen de twee versies, maar de fans zijn niet overtuigd. Lauren Mosolf merkt op: "Hij ziet er goed uit, maar de stem, de gebaren, de hele stijl zal anders zijn. Henry zal altijd Geralt voor me blijven". Haar opmerking is representatief voor de houding van vele fans. "Henry is de perfecte Geralt en Netflix had dit moeten beseffen," voegt Gaming Banana er aan toe.

Hemsworth's nieuwe rol is in meerdere opzichten een uitdaging, te zijner tijd zal blijken hoe zijn 'nieuwe Geralt' ontvangen wordt.

Seizoen 3 van The Witcher wordt halverwege 2023 verwacht. Je kunt The Witcher seizoen 1 en 2 streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ cancelt een van zijn grootste series na 2 seizoenen
Series / Nieuws

Disney+ cancelt een van zijn grootste series na 2 seizoenen

Het was een van die succesvolle revival-series maar toch is het voor de schaatshelden afgelopen.

Een ongelofelijk succes was het toen begin jaren 90 de films uit de Mighty Ducks-reeks uitkwamen. Zoals veel films van weleer in deze tijden een serie krijgen zag ook The Mighty Ducks: Game Changers het levenslicht. Maar dat succes houdt nu op.

Het is een van vele series die momenteel door de grote streamingdiensten gecanceld worden. De een na de andere serie valt, ondanks of ze succesvol waren of niet. De serie over de jonge ijshockeyers deed het prima bij zowel de kijkers als de recensenten. Zo kreeg het op Google, IMDB en Rotten Tomatoes meer dan een dikke voldoende.

Spannende ijshockey avonturen


Het eerste seizoen van The Mighty Ducks: Game Changers debuteerde in 2021 en was gebaseerd op de films uit de jaren 90. Ster uit de films Emilio Estevez maakte ook weer zijn opwachting en zorgde in de serie ervoor dat het team weer de naam Mighty Ducks mochten dragen. Alleen was zijn deelname van korte duur want hij vertrok alweer na het eerste seizoen.

In het tweede seizoen moest het team het opnemen tegen team Canada. Het was in het midden van de zomer en de kinderen uit het team waren net klaar met school, toen ze naar een uitputtende en uitdagende zomerkamp gestuurd werden om verder aan hun ijshockey-vaardigheden te werken.

Kijk allebei de seizoenen van The Mighty Ducks: Game Changers op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Dear Edward'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Dear Edward'

Waardig drama over nabestaanden die na hun verlies van koers moeten veranderen.

Regie: David Boyd, Allison Liddi-Brown, Jaffar Mahmood, e.a. | Cast: Connie Britton (Dee Dee), Taylor Schilling (Lacey), Colin O'Brien (Edward), Carter Hudson (John), Anna Uzele (Adriana), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 48-56 minuten | Jaar: 2023

Dankzij de mogelijkheden die moderne speciale effecten bieden kunnen films en series een heuse vliegtuigcrash laten zien. In Final Destination was te zien hoe angstaanjagend een toestel uit elkaar begint te vallen, waarbij alles schudt en trilt. Maar Dear Edward krijgt iets voor elkaar dat wel heel bijzonder is: overbrengen hoe een mens zich kan voelen wanneer die zich in een neerstortend vliegtuig bevindt. De eerste aflevering is best een heftige ervaring, maar o zo mooi.

Een passagiersvliegtuig stort ergens boven de VS neer. Niemand overleeft het, op een twaalfjarige jongen na, Edward. Dat betekent dat er honderden mensen zijn die in een klap iemand hebben verloren: een partner, een familielid, een vriend. Een paar mensen komen bij elkaar in een therapeutische rouwgroep in New York en hun leven begint op dat moment te veranderen. Ondertussen probeert Edward te ontdekken hoe het leven verdergaat zonder zijn broer aan zijn zijde, zijn beste vriend met wie hij alles deelde.

Dear Edward is de verfilming van een boek waar de meeste lezers erg over te spreken zijn. Het is drama waarover is nagedacht. Diverse personages worden door de dood van hun bekende gedwongen om een bepaald pad in te slaan. De kleindochter van een omgekomen politica stelt zich op haar advies verkiesbaar, de vriendin van zo'n passagier is net een paar weken zwanger en zal dus plots alleenstaande moeder moeten zijn, een beste vriend van zo'n overledene moet onder ogen zien dat hun band liefdevoller was dan hij durft toe te geven

En dan is er nog Dee Dee, gespeeld door Connie Britton (The White Lotus, American Horror Story). Geef die vrouw nu maar alvast haar Emmy, want godsamme, wat zet zij feilloos zo'n rijke huisvrouw neer die meent sociaal te zijn maar eigenlijk gewoon over iedereen heen walst. Vanaf haar eerste scène is haar type persoon direct duidelijk, en dat blijft ze tot in de puntjes perfect uitvoeren. Haar man was aan boord en die laat haar met een hele hoop ellende en geheimen achter, waardoor er toch enige sympathie kan worden opgebracht voor zo'n afgrijselijk mens.

Het verhaal van Edward is erg schrijnend. Het is een hoogbegaafde jongen die door zijn overbezorgde ouders van school is gehaald om thuis samen met zijn broer scholing te krijgen, en dus enorm in een gezinsbubbel leefde. In de eerste instantie zoekt hij een surrogaat voor zijn broer, maar ontdekt al gauw dat niemand hem kan vervangen op een manier waar hij blij mee is. Dat zijn broer iets voor hem geheim bleek te houden zorgt er des te meer voor dat Edward niet weet wat hij moet doen met zijn leven.

Dear Edward gaat niet over de dood of rouwen, maar over leven. En hoe dat beter te doen is met wat steun, liefde en een beetje hulp wanneer dat nodig is. Geen van de personages is een compleet ander mens aan het einde, er is slechts iets veranderd. Er is veel positiviteit, maar ook een paar wrange conclusies. Het drama is niet erg subtiel en de reacties ook niet altijd, maar desalniettemin ben je erbij betrokken. Na tien afleveringen is het een aangenaam afscheid van de personages. Die cliffhanger in de laatste seconden was dan ook niet nodig geweest.

★★★★☆

Dear Edward is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' neemt nieuwste Marvel-film in de zeik
Films / Nieuws

'The Boys' neemt nieuwste Marvel-film in de zeik

Het is uiteraard niet de eerste keer dat 'The Boys' Ant-Man in de maling heeft genomen.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania draait sinds kort in de bioscoop. Hoewel de eerste recensies over het algemeen niet positief waren, zijn de fans vaak wel dolenthousiast.

Op Rotten Tomatoes zijn de recensenten zeker niet mals en scoort de film 48%. Maar ook daar weet het publiek met 84% een hele andere representatie van de film neer te zetten.

Eerdere grap


The Boys heeft eerder Ant-Man in de maling genomen. Er is namelijk een Supe die zich laat krimpen en in iemand zijn piemel klimt. Probleem hierbij was echter dat deze persoon net cocaïne had gesnoven en heel hard moest niezen waardoor de Supe weer terug gaat naar zijn werkelijke grootte. Dit gaf uiteraard een hoop rotzooi.

Tweet


The Boys zou zichzelf niet zijn om daar dan nu even op terug te komen met de volgende tweet.



Laat die sarcastische humor maar over aan The Boys. Een hoop mensen weten het grapje wel te waarderen.

The Boys


The Boys zien we weer terug voor een vierde seizoen, de eerdere seizoenen kan je streamen bij Prime Video.

Ant-Man en The Wasp: Quantumania is momenteel in de bioscoop te zien. Wanneer deze naar Disney+ komt kan je hem daar streamen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bella Ramsey maakt zich klaar voor gevaarlijke winter in nieuwe foto 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Bella Ramsey maakt zich klaar voor gevaarlijke winter in nieuwe foto 'The Last of Us'

In een nieuwe foto kunnen we Ellie zien in warme winterkleding.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We hebben de afgelopen vijf afleveringen kennis kunnen maken met de post-apocalyptische wereld van The Last of Us.

Verandering van seizoenen


In een nieuwe foto kunnen we Ellie (Bella Ramsey) zien in warme winterkleding. Dit betekent dat er een kleine tijdssprong gemaakt zal worden. En dat de serie nog schokkender, emotioneler en spannender gaat worden.

Bekijk op instagram


Aflevering zes


In de zesde aflevering zal de broer van Joel, Tommy (Gabriel Luna), terugkeren. Ook zullen er een hoop nieuwe mensen geïntroduceerd worden en komen Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Ramsey) aan in Jackson, Wyoming.



De zesde aflevering, genaamd Kin, zal op 19 februari op HBO Max te zien zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische locatie uit 'Star Wars' lijkt snel terug te keren
Series / Nieuws

Iconische locatie uit 'Star Wars' lijkt snel terug te keren

Zou een van de 'Star Wars'-series binnenkort terugkeren naar deze iconische planeet?

Het lijkt erop dat één van de Star Wars-sequels binnenkort terug zal keren naar een oude bekende locatie. Er gaan namelijk geruchten dat we binnenkort de planeet Naboo weer gaan zien op ons scherm.

Toen George Lucas eind jaren 90 besloot terug te keren naar de Star Wars-franchise, introduceerde zijn prequel-trilogie een hoop nieuwe werelden en locaties. Naboo was één van de mooiste planeten en de thuiswereld van koningin Padmé Amidala (Natalie Portman).

Brug tussen prequels en originele trilogie


Volgens Making Star Wars keert de wereld mogelijk binnenkort terug. Bronnen beweren dat Lucasfilm een shoot plant in Hever Castle, Kent. Deze locatie werd gebruikt voor het filmen van verschillende Naboo-scènes in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Mogelijk waren de opnames voor Andor seizoen 2, maar dit is niet bevestigd.

Er worden bij de opnames van Star Wars wel eens dezelfde locaties gebruikt voor verschillende planeten, maar de mogelijkheid van een terugkeer naar Naboo kan niet worden uitgesloten. Een terugkeer naar Naboo zou bij Andor helpen als een soort brug tussen de prequels en de originele trilogie.

Star Wars: Andor is te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorserie over app die helemaal crazy gaat, gaat helemaal los op Netflix
Series / Nieuws

Horrorserie over app die helemaal crazy gaat, gaat helemaal los op Netflix

'Red Rose' is in de eerste week enorm goed bekeken op Netflix.

Horrorserie Red Rose scoort ontzettend goed op Netflix. In de eerste week na het verschijnen van de serie op Netflix, is deze gelijk de top 10 van de best bekeken series ingekomen. De serie is bedacht door Michael en Paul Clarkson.

De 8-delige serie gaat over een mysterieuze app die jongeren terroriseert. De serie van de makers van [i]The Haunting of Bly Manor[i] is vanaf deze week te zien op Netflix en is gekocht van de BBC, waar de serie sinds vorig jaar zomer al te zien was.

Plot


De serie gaat over een aantal jongeren uit het Engelse Bolton die leuke zomerplannen aan het maken zijn. De tieners installeren op een gegeven moment de mysterieuze app 'Red Rose' op hun telefoon en dan krijgt het verhaal een vreemde en nare wending.

App gaat crazy


De app blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en trekt de jongeren naar de rand van de afgrond. Wellicht een goede manier om de jongeren te wijzen op de gevaren van het constante kijken naar hun mobiele telefoon?

Kijk de serie hierop Netflix om te zien hoe dit spannende verhaal gaat aflopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische poster voor 'Superman & Lois' verschenen
Series / Nieuws

Epische poster voor 'Superman & Lois' verschenen

The CW heeft de poster voor 'Superman & Lois' seizoen 3 onthuld.

Het derde seizoen van de serie Superman & Lois is bijna te zien. Dat betekent dat het tijd werd voor een poster voor het seizoen, die The CW nu onthuld heeft.

Op de nieuwe poster staat de familie Kent in Fortress of Solitude. Jonathan (Michael Bishop) en Jordan (Alex Garfin) staan op het fort, terwijl Superman (Tyler Hoechlin) erboven zweeft met Lois (Elizabeth Tulloch). Op de poster staat ook de slogan "Hope will rise."

Nieuwe gezichten


Net voordat de nieuwe poster uitkwam, verscheen er ook een nieuwe trailer voor seizoen 3. Die trailer onthult dat Lois niet alleen vermist is, maar dat ze mogelijk ook in groot gevaar verkeert. Ook zien we voor eerst duidelijk Bishop's Jonathan Kent. Bishop vervangt Jordan Elsass in de rol, na zijn vertrek uit de serie afgelopen zomer.

Ook zien we in dit seizoen de schurk Bruno Mannheim voor de eerste keer in de serie, gespeeld door The Walking Dead en The Orville-ster Chad L. Coleman. In een interview noemde hij dit de beste rol die hij tot nu toe heeft gehad.

Superman & Lois is vanaf 14 maart te zien op HBO Max. Hieronder zie je de poster en de trailer.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer over het wonderlijke verhaal achter het spelletje en de film 'Tetris'
Films / Nieuws

Meer over het wonderlijke verhaal achter het spelletje en de film 'Tetris'

Het prachtige verhaal achter de lancering van 'Tetris' in de hele wereld.

Binnenkort is de film Tetris te streamen op Apple TV+. De streamingsdienst heeft inmiddels de trailer van de film gedeeld. De film gaat over het wonderlijke verhaal hoe het spel 'Tetris' is ontstaan.

Koude Oorlog


Tetris is een thriller die de kijker meeneemt naar de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude Oorlog. De film gaat dus niet over het spel zelf, maar verhaalt over hoe het spel is bedacht en uiteindelijk als videogame is uitgekomen.

Henk Rogers


Het eenvoudige maar redelijke geniale spelletje heeft nogal een bijzonder onstaansgeschiedenis. 'Tetris' is in 1984 uitgebracht door Alexey Pajitnov uit de Sovjet-Unie.

De Koude Oorlog was toen in volle gang waardoor het niet zo makkelijk was het spelletje te delen met het Westen. De Nederlandse gameontwikkelaar Henk Rogers ontdekte Tetris vervolgens in 1988 en was vastberaden om de game ook met de rest van de wereld te delen.

Taron Egerton


Rogers (gespeeld door Taron Egerton) moet een gevaarlijke reis maken door de Sovjet-Unie in een poging het spel in het westen op de Game Boy te kunnen uitbrengen.

Tijdens zijn reis krijgt hij te maken met spionage, verraad en nog veel meer gevaar.

Trailer


Bekijk hier de trailer van Tetris:



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig nieuws voor fans van de hitserie 'Outer Banks' op Netflix
Series / Nieuws

Geweldig nieuws voor fans van de hitserie 'Outer Banks' op Netflix

In 'Outer Banks' moet een groep tieners mysteries ontrafelen en op zoek naar een legendarische schat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel het derde seizoen nog niet begonnen is, is de hitserie Outer Banks nu al vernieuwd.

Schatzoeken


Outer Banks gaat over twee groepen: de Kooks en de Pogues. De ene groep behoort tot de arbeidersklasse, de andere is steenrijk.

De serie richt zich op een groep tieners die de verdwenen vader van hun leider willen opsporen. Hierbij ontrafelen ze een veel groter mysterie en zoeken ze naar een legendarische schat.

De serie speelt zich af op de Outer Banks van North Carolina in de VS en volgt het conflict tussen de twee groepen tieners.



Shipping


De populariteit van Outer Banks is groot. De fans hebben de personages ouderwets verdeeld in 'ships'. Zo hopen de fans dat de personages JJ (Rudy Pankow) en Kiara (Madison Bailey) samen eindigen.

Shipping is populair onder jongere fans. Zo verdeelden fans van de Twilight serie zich in 'Team Jacob' of 'Team Edward', en hoopten beide groepen dat Bella (Kristen Stewart) met één van de twee mannen zou eindigen.



Vernieuwd


Outer Banks is dan nu officieel vernieuwd. Er komt een vierde seizoen, terwijl het derde seizoen later deze maand, op 23 februari, pas begint.

Wat de personages te wachten staat is nog onzeker, maar gelukkig hoeven fans niet lang te wachten.

Ondertussen kun je nog snel de eerste twee seizoenen op Netflix bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Red Rose'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Red Rose'

Tienerfluff die zichzelf met een korreltje zout neemt, maar alsnog enigszins gelaagd is.

Regie: Lisa Siwe, Ramón Salazar, Henry Blake | Cast: Amelia Clarkson (Wren), Harry Redding (Noah), Ashna Rabheru (Jaya), Ellis Howard (Anthony), Isis Hainsworth (Rochelle), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 37-49 minuten | Jaar: 2022

Mede dankzij trailers zijn er tegenwoordig veel melancholische covers van bekende uptempoliedjes. Heel wat luisteraars lopen ermee weg, maar moeten ze er misschien even bij stilstaan dat het eigenlijk nergens op slaat? Je kan het bubblegumliedje Mr. Sandman wel heel serieus in mineur zingen, maar dat maakt het niet spontaan diepzinnig. Red Rose neemt zichzelf misschien niet ontzettend serieus, maar de gebruikte covers van Eurodancehits uit de jaren negentig zijn toch een tikkeltje té "“ waaronder eentje die op een heel ongepast moment wordt ingezet.

De beste vriendin van Wren begint zich plots vreemd te gedragen. Ze stuurt vreemde berichtjes, plaatst rare posts op haar sociale media en beweert over dit alles dat zij het niet gedaan heeft. Zodra die vriendin er niet meer is, krijgt Wren zelf een uitnodiging op haar telefoon om de app Red Rose te installeren. Ze doet het, en vervolgens begint haar wereld op dezelfde manier op zijn kop te staan. Aan Wren de taak om haar vrienden te overtuigen van haar onschuld en uit te gaan pluizen wie er achter Red Rose zit.

Dit alles speelt zich af in het Britse Lancashire, de regio met een rode roos als wapen. Een half millennium geleden vond daar The War of the Roses plaats, een strijd om de troon waarbij mensen tegen elkaar werden opgezet. Best aardig dat de tienerserie Red Rose dit idee als achtergrond gebruikt; het vult het inhoudelijk toch een beetje aan. Net zoals de sociaalmaatschappelijke boodschap over tieners die zich laten beïnvloeden en leiden door de sociale media op hun telefoon, soms met dodelijke gevolgen "“ ongezonde uitdagingen of influencers met geschifte gezondheidstips.

Maar gezien de amusante en droge grapjes die er in zitten is het duidelijk dat Red Rose zich bewust is van haar niveau. Het lijkt een Britse poging te zijn om het type serie te zijn in de trend die het succes van Pretty Little Liars teweeg heeft gebracht: een groepje bevriende middelbare scholieren dat wordt belaagd door een of meer mysterieuze stalkers. In dit geval via een app.

Dat het een cyberstalker is is al vrij snel duidelijk, maar toch wordt er twee afleveringen gehint op een bovennatuurlijke oorzaak. Dat is een beetje flauw en vooral rekwerk. Net als dat Wren en haar vrienden te veel tijd nodig hebben om tot deze realisatie te komen; zelfs het meisje dat een ervaren en slimme IT'er is roept pas laat dat iedereen zijn smartphone moet uitschakelen.

Maar zodra voor iedereen helder is wat de oorzaak is van de ellende begint Red Rose te bloeien. Er is eindelijk een richting, de karaktertrekken van de personages worden wat scherper en ieders eigen subplot wordt iets persoonlijker. De personages gedragen zich af en toe als achterbuurtvolk, maar dat is naar onze standaarden; het is een Britse serie en dit zijn daar doorsneetieners.

Korreltje zout of niet, er zit een onvergeeflijk moment in. Die doordraaiende vriendin van Wren heeft even het idee dat ze eindelijk van die vreselijke app af is, maar dat blijkt niet zo te zijn. Wanneer haar vrienden bij haar aankloppen doet er niemand open. Als haar stiefvader en -zusjes thuiskomen van een korte vakantie is de badkamerdeur op slot. Vreselijk, je hebt nog niks gezien maar je weet al wat ze gaan aantreffen. Een prachtig traag en dramatisch moment. En dan start een treurige kinderkoorversie van Aqua's Barbie Girl. Is dat even een koude douche.

Toch, al met al kan het er mee door. Het hoofdpersonage Wren is niet helemaal degene om wie je het meeste bekommert en de climax is niet bijzonder spectaculair. Maar juist omdat de serie is gemaakt om gewoon entertainment te zijn redt ze haarzelf van een sterk kritische beoordeling. Wie achter Red Rose zit is een aparte en zeker geen verkeerde keuze "“ ontdekken wie loopt te klooien met andermans levens roept een gevoel van passende frustratie op.

Mocht er in de toekomst een andere hedendaagse Britse serie komen waarin continu muziek uit de jaren negentig is te horen, dan zal het er een van de makers van Red Rose zijn. Die lijken een obsessie te hebben met muziek uit dat decennium, zonder daarvoor een passende reden te hebben. Of jonge kijkers zich voortaan minder zullen laten beïnvloeden door wat ze op hun telefoon zien valt te betwijfelen, maar in ieder geval fijn dat er een serie is die ze daar middels een spannend verhaal voor waarschuwt.

★★★☆☆

Red Rose is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste details over 'The White Lotus' seizoen 3 gelekt
Series / Nieuws

Eerste details over 'The White Lotus' seizoen 3 gelekt

Johnny Knoxville heeft de locatie van 'The White Lotus' seizoen 3 verklapt.

De eerste details van The White Lotus seizoen 3 zijn bekend, maar als het aan de makers had gelegen hadden we daar nog even op moeten wachten. Acteur Johnny Knoxville onthulde namelijk per ongeluk de locatie van het seizoen…

De HBO-serie The White Lotus, gemaakt door Mike White, speelt zich in seizoen 1 af op Hawaii en in seizoen 2 op Sicilië. De locatie van het nieuwe seizoen is nog niet bevestigd, maar het lijkt er sterk op dat Knoxville (vooral bekend van Jackass) deze in een interview heeft verklapt.

Tokio


Knoxville zegt in een interview met Vulture het volgende:

"Mike White is een zeer goede vriend van mij. Hij en ik waren samen in Tokio. Ik denk dat dat is waar het volgende… Oh, ik geef niets weg. Ik bel hem zo misschien weer even zodra dit voorbij is".

Het enige dat White heeft gedeeld over het derde seizoen, is dat het een satirische kijk zal zijn op de dood in Oosterse religie en spiritualiteit. Dit leidde al eerder tot speculaties dat het seizoen zich in Azië zal afspelen.

Japan werd ook eerder overwogen voor de setting van seizoen 2, dus het lijkt logisch dat hij het heeft doorgeschoven naar het derde seizoen.

The White Lotus is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave blik op de nieuwe scifi-serie 'Hello Tomorrow!' van Apple TV+
Series / Trailer

Gave blik op de nieuwe scifi-serie 'Hello Tomorrow!' van Apple TV+

Deze deur-aan-deur verkopers willen je wel een heel bijzonder product verkopen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hello Tomorrow! is de nieuwe science fiction serie van Apple TV+. Neem een kijkje achter de schermen bij een groep deur-aan-deur verkopers met een heel bijzonder aanbod.

Retrofuturistisch


In Hello Tomorrow! maken we kennis met Jack Billings (Emmy-winnaar Billy Cudrup) en zijn team van reizende deur-aan-deur verkopers.

Ze verkopen timeshares, oftewel het recht om een paar weken per jaar een vakantie accommodatie te gebruiken. In dit geval op de maan.



Hello Tomorrow is een retrofuturistische serie: het speelt zich af in de toekomst, maar het heeft een jaren vijftig look.

Niets is wat het lijkt


Billings is een man met veel talent en een onwrikbaar geloof in een betere toekomst - een energie die hij graag gebruikt om zijn collega's te inspireren.

Toch lijkt er al snel iets niet helemaal te kloppen bij het bedrijf waar hij werkt, Brightside. En Jack dreigt erin opgeslokt te worden.



De cast


Hello Tomorrow heeft, naast Cudrup nog meer waanzinnig talent te bieden. Zo doen Alison Pill (The Newsroom), Dewshane Williams (The Expanse) Jacki Weaver (The Disaster Artist) en Hank Azaria (de stem van Gargamel in The Smurfs) mee.

Zowel komisch als dramatisch talent, want Hello Tomorrow is niet alleen maar een scifi serie, het is ook een komisch drama.

De eerste drie afleveringen van Hello Tomorrow kun je nu zien op Apple TV+. Daarna is er tot 7 april elke week een nieuwe aflevering.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer je 'Sex Education' seizoen 4 op Netflix kunt verwachten
Series / Featured

Wanneer je 'Sex Education' seizoen 4 op Netflix kunt verwachten

Seizoen 4 van 'Sex Education' zal later dit jaar verschijnen, maar er zullen een hoop veranderingen zijn.

Later dit jaar zal het vierde seizoen van Sex Education op Netflix verschijnen, maar de serie zal zeker niet voor de zomer uitkomen. Fans moeten dus nog even geduld hebben voordat ze weer kunnen genieten van al het drama in Moordale.

Er zullen echter wel een hoop veranderingen komen in seizoen 4. Zo zullen sommige personages zonder enige uitleg verdwijnen, maar we kunnen ook een paar nieuwe gezichten verwachten.

Nieuwe gezichten


Er zijn twee nieuwe personages gecast, dus we kunnen hen verwachten in seizoen 4. Het is nog niet van alle nieuwkomers bekend door wie ze worden gespeeld, maar de rollen worden zo beschreven:

Abbi: Ze is een transvrouw en erg zelfverzekerd, ze schaamt zich niet voor haar identiteit. Ze is het soort persoon waar iedereen jaloers op is. Ze woont bij haar vriendje Kent, omdat haar conservatieve ouders haar uit huis hebben gezet.

Kent: Hij is een transman en een grappige en vergeetachtige jongen. Hij is het vriendje van Abbi en samen zijn ze hét 'power couple'. Kent staat niet zo graag in de spotlight als Abbi, maar ook hij gaat zelfverzekerd zijn laatste schooljaar in.

Er zal ook nog een ander personage verschijnen in het nieuwe seizoen, maar er is nog niet zoveel informatie over haar bekend. Het gaat over Joanna, een Britse vrouw rond de 40 met een open mindset en genoeg humor.

Uit het oog, uit het hart


In het vierde seizoen zullen ook veel personages Sex Education gaan verlaten, van zeker vier rollen weten we dit al zeker.

Ola werd drie seizoenen lang gespeeld door Patricia Allison, maar ze zal helaas niet terugkeren. De actrice geeft aan dat ze nieuwe kansen kreeg aangeboden en daarom geen tijd meer heeft voor Sex Education.

Ook zullen we afscheid moeten nemen van Lily (Tanya Reynolds). Reynolds vindt dat het verhaal van Lily goed is afgerond in seizoen 3, ze heeft een gelukkig einde en er zijn geen losse eindjes.

Ook Olivia (Simone Ashley) en Emily Sands (Rakhee Thakrar) zullen niet meer terugkeren later dit jaar.



Wat kunnen we verwachten


Er gaat dus een heleboel veranderen, en dat terwijl we met zoveel vragen achterbleven in seizoen 3. Er is verder nog niets bekend over het plot, dus we zullen zeker tot de zomer moeten wachten op de antwoorden op al onze vragen.

De eerste drie seizoenen kun je terugkijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' neemt met emotionele video afscheid van Ellen Pompeo
Series / Video/clip/featurette

'Grey's Anatomy' neemt met emotionele video afscheid van Ellen Pompeo

In de aanloop naar Ellen Pompeo's afscheid is nu een emotionele video te bekijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy is een onverminderd succesvolle ziekenhuisserie gebleken. De serie heeft meerdere Emmy Awards gewonnen, en wordt door de critici positief gewaardeerd.

In het huidige seizoen vindt er een enorme verandering plaats. Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) gaat Grey's Anatomy verlaten. Hiertoe heeft de zender ABC een emotionele afscheidsvideo gemaakt.

I'll Follow the Sun


Het afscheid zelf vindt plaats in aflevering 7 van het seizoen, getiteld I'll Follow the Sun. Deze wordt in Nederland in maart uitgezonden. Debbie Allen, die de rol van uroloog Catherine Fox speelt, zal deze aflevering regisseren.

Meredith's leven in Grey Sloan Memorial


De video kun je hieronder bekijken. Hij toont een samenvatting van Meredith's jaren in Grey Sloan Memorial. De belangrijke mensen in haar leven passeren allemaal de revue.

Dit zijn onder andere haar moeder Ellis (Kate Burton), haar grote liefde Derek (Patrick Dempsey), de vriendschap met Cristina (Sandra Oh) en haar halfzussen Maggie (Kelly McCreary) en Lexie (Chyler Leigh). De voice-over wordt door Ellen Pompeo gedaan, ook heeft zij al laten weten dat ze terugkeert voor de seizoensfinale.

De liefhebber kan zich zo voorbereiden op Pompeo's afscheid van deze geliefde serie.

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De keiharde thriller 'Brawl in Cell Block 99' op Netflix trekt veel kijkers
Films / Nieuws

De keiharde thriller 'Brawl in Cell Block 99' op Netflix trekt veel kijkers

De film uit 2007 met Vince Vaughn in de hoofdrol pakt de tweede plek in de Netflix Top 10 en hij staat pas net op de dienst.

Brawl in Cell Block 99 knalt de top 10 van Netflix en pakt gelijk de tweede plek.

Misdaad in overvloed


Een voormalig boxer verliest zijn baan als monteur en zijn huwelijk staat op springen. Hij heeft het gevoel dat hij helemaal niets meer goed kan doen en raakt verstrikt in een nieuwe manier van geld verdienen. Wanneer hij in een vuurgevecht met de politie terecht komt, gaat alles steeds verder de verkeerde kant op.

Het doet de film het


De film pakt een hele nette 7.1 op IMDB. Bij Rotten Tomatoes doet Brawl in Cell Block 99 het erg goed. Bij de recensenten pakt hij maar liefst een score van 90%. Het publiek scoort de film 74%.

Rollen


Vince Vaughn kennen we voornamelijk van Wedding Crashers en The Break-Up. Hij wordt o.a. vergezeld door Jennifer Carpenter (A Mouthful of Air) en Don Johnson (Knives Out).

De regie van deze film lag in handen van S. Craig Zahler. Voor deze film maakte hij zijn regiedebuut met Bone Tomahawk.

Snel kijken dus


Mooie scores voor de film en velen weten hem dus al te vinden. Steam nu zelf de film op Netflix.

Om je alvast een idee van de film te geven, kan je hier de trailer bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Big Sky'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Big Sky'

Er is deze week genoeg te zien op de streamingdienst want Disney+ pakt flink uit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Big Sky (seizoen 3 - aflevering 10)



Verschijnt op: 22 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een privédetective en een voormalig politieagent proberen misdaadzaken op te lossen in de Amerikaanse staat Montana.





Alaska Daily (seizoen 1 - aflevering 4)



Verschijnt op: 22 februari
Genre: Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Een journaliste wil helemaal opnieuw beginnen en gaat in Alaska aan de slag voor de plaatselijke krant in Anchorage.





Fleishman Is in Trouble (seizoen 1)



Verschijnt op: 22 februari
Genre: Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Toby Fleishman wist was hij kon verwachten toen zijn vrouw na 15 jaar huwelijk van hem scheidde. De weekenden en om de vakantie met de kinderen, wat rancuneuze gevoelens en het momenten van spanningen die af en toe plaatsvinden in de onderhandelingen van het co-ouderschap.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

22 februari: Call It Love (seizoen 1) - Drama - Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

22 februari: Web of Death (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Online bloedhonden gebruiken hun vingerafdrukken, DNA databases en de waanzinnige kracht van social media om de meest gruwelijke, mysterieuze en bizarre moorden op te lossen.

22 februari: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 2) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

22 februari: El club de los graves (seizoen 1) - Komedie / Drama / Muziek - De onconventionele muziekleraar Amaranto Molina geeft les op een school die zich specialiseert in muziek. De school hanteert ouderwetse regels en benadeelt die studenten die niet aan de standaarden van commercieel succes kunnen voldoen.

22 februari: Star Wars: The Bad Batch (seizoen 2 - aflevering 10) - Animatie / Actie / Avontuur - Een groep van experimentele elite-klonen proberen hun weg te vinden in het almaar veranderende universum na de gebeurtenissen van de Clone Wars.

25 februari: Tokyo Revengers (seizoen 2 - aflevering 8) - Animatie / Actie / Drama - Hanagaki Takemichi realiseert zich aan het einde van zijn leven dat hij een onbevredigend leven heeft gehad. Plots wordt hij 12 jaar jaar terug in de tijd wakker en probeert alle noodlottige gebeurtenissen die staan te wachten te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wat we al weten over 'Squid Game' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit is wat we al weten over 'Squid Game' seizoen 2

Een van de makers geeft alvast wat details over wat we in het volgende hoofdstuk kunnen verwachten.

Een vervolg van de gigantische hit Squid Game was niet meer dan logisch. Nadat het eerste seizoen verscheen steeg de serie naar ongekende hoogte en is inmiddels de meest succesvolle Netflix Original-serie ooit. Dit is wat er te wachten staat in seizoen 2.

Hwang Dong-hyjuk, de maker van Squid Game heeft al eens laten weten dat hij erg blij is met het succes alleen was de productie zo zwaar dat hij niet heel happig was om aan een tweede seizoen te beginnen. Inmiddels is hij weer volop bezig en weet hij te melden dat hij al bezig is met een verhaallijn voor seizoen twee, hoewel het nog wel in de brainstormfase zit.

Seizoen 3 ook al onderweg?


Seizoen twee is dus al besteld en onderweg. Daarnaast is Hwang Dong-hyuk in gesprek met Netflix over seizoen drie. Zeer binnenkort volgt die bevestiging. Zonder al te veel weg te geven zijn er bepaalde personages, waarvan aangenomen werd dat deze het spel niet hadden overleefd in seizoen één, die toch weer terug zullen keren.

Wie in ieder geval weer terugkeert in seizoen 2 is acteur Lee Jung Jae. Hij won een Emmy Award voor zijn rol als Seong Gi Hoon in het eerste seizoen. Het opnemen gaat van start in de zomer van 2023 en zal ongeveer 10 maanden duren. Gezien dat het tweede seizoen een stuk groter zal worden kan ervan worden uitgegaan dat de serie pas in 2024 verschijnt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Thriller 'The Dark Heart' binnenkort te zien op NPO Plus
Series / Trailer

Thriller 'The Dark Heart' binnenkort te zien op NPO Plus

Een spannende Zweedse thriller-serie die geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal.

De Zweedse thriller The Dark Heart is een miniserie van vijf afleveringen. Het verhaal zelf is fictie, wel hebben de makers elementen verwerkt uit een waargebeurde moordzaak. Over deze zaak verscheen destijds een boek door de Zweedse misdaadjournalist Joakim Palmkvist.

De trailer is nu online gezet en je kunt deze onderaan bekijken. Het verhaal draait om twee Zweedse families tussen wie al generaties lang een vete gaande is. Een rijke landeigenaar verdwijnt, en een ongewone onderzoeker besluit te achterhalen wat er gebeurd is.

Spoorloze verdwijning


Het betreft Bengt Ljungqvist (Peter Andersson), en er is nergens ook maar een spoor van hem te bekennen. Voor zijn verdwijning wilde Bengt dat zijn dochter Sanna (Clara C. Drake) haar relatie zou verbreken. Haar vriend Marcus (Gustav Lindh) was namelijk een Tingström. Hij hoorde dus bij de familie waar de Ljungqvists al ontzettend lang ruzie mee hadden.

Ongewone onderzoeker


Bengt's andere dochter Emelie (Stella Juhlin) neemt contact op met Tanja (Aliette Opheim). Tanja werkt bij de vrijwilligersorganisatie Missing People. Zij is vastbesloten om de inmiddels wanhopige Emelie te helpen en duidelijkheid te verschaffen over Bengt's verdwijning.

The Dark Heart is een serie met een rustig tempo en is gefilmd in het sfeervolle Zweedse landschap. Voor de liefhebbers van Scandinavische thrillers dus zeker een aanrader.

Je kunt The Dark Heart vanaf 2 maart streamen op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.