search
Titan-captain kiest Seven of Nine als eerste officier in 'Star Trek: Picard', maar waarom?
Series / Nieuws

Titan-captain kiest Seven of Nine als eerste officier in 'Star Trek: Picard', maar waarom?

Captain Shaw in 'Picard' heeft het niet zo op Seven, maar kiest haar als officier.

We hebben kennis mogen maken met de nogal horkerige captain Shaw (Todd Stashwick) aan boord van de Titan. Hij laat duidelijk merken dat hij Picard en Riker niet vertrouwt. Ook is Seven's Borg-verleden kennelijk iets dat hij haar nadraagt.

De vraag rijst in dat geval waarom Seven de functie van eerste officier heeft, oftewel Number One. Het is nogal raar om een Number One te hebben die je niet vertrouwt. Shaw's gedrag is echter niet zo onlogisch als het lijkt.

Geen ja-knikker


In een interview met Screen Rant legt Stashwick Shaw's logica uit: "Ergens beseft hij dat hij iemand nodig heeft die tegen hem in zal gaan. Die niet zo strikt aan de regels hangt als hijzelf. Hij vindt Seven's stijl bij tijd en wijle roekeloos. Hij kan er echter van op aan dat zij dingen zal doen die hij zichzelf niet toestaat". Dit maakt Shaw minder oppervlakkig dan je op het eerste gezicht zou denken.

Captain Jellico


Shaw doet een beetje denken aan captain Edward Jellico (Ronny Cox) in Star Trek: The Next Generation. Ook hij was niet bepaald soepel in de omgang. In de clip hieronder kun je een bijzonder gesprekje zien tussen Jellico en Riker, in de dubbele aflevering Chain of Command.

Voor de verdere ontwikkeling van de verhoudingen, kijk Star Trek: Picard op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen