search
Dit is waarom de Titan-captain in 'Star Trek: Picard' een irritant figuur is
Series / Nieuws

Dit is waarom de Titan-captain in 'Star Trek: Picard' een irritant figuur is

Captain Liam Shaw blijkt een irritant en onsympathiek personage in aflevering 1 van 'Picard'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de eerste aflevering van Star Trek: Picard gaan Picard (Patrick Stewart) en Riker (Jonathan Frakes) op pad om Dr. Beverley Crusher (Gates MacFadden) te vinden. Geheel in stijl komen ze met een plan om captain Shaw (Todd Stashwick) van de Titan om de tuin te leiden.

De Titan is het schip waarvan Riker in het verleden de captain was. Aan boord treffen ze Seven of Nine (Jeri Ryan), die Shaw's eerste officier is. Helaas is de kennismaking met Shaw niet bepaald aangenaam.

Man van de regels


De scène kun je hieronder bekijken. Picard en Riker zijn natuurlijk niet eerlijk, want ze komen helemaal niet voor een inspectie. Shaw voelt dit ergens aan, en maakt dit ook meer dan duidelijk.

Stashwick zegt in een interview met Screen Rant het volgende: "Starfleet officieren kunnen het onderling prima met elkaar vinden, zolang iedereen zich maar 'op zijn Starfleets' gedraagt".

De acteur voegt hier aan toe: "Picard en Riker hebben een geschiedenis van regels overtreden. Voor iemand als Shaw, die erg aan regels hecht, is dit nogal wat. Zij zijn hoger in rang dan hij maar hebben totaal maling aan het protocol".

Irritant en horkerig


Niet alleen maakt Shaw duidelijk waar hij staat, hij doet er ook nog eens een schepje bovenop. In de goed geacteerde scène maakt hij meerdere ongepaste opmerkingen. Zo is daar een sneer over de Borg-periode van zowel Seven als Picard.

De sfeer is om te snijden, waarbij we als kijker verzekerd zijn van een goed begin van dit seizoen. Stashwick maakt dat je Shaw achter het behang wilt plakken in zijn vertolking van irritante captain.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.




Aanbevolen artikelen